Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aloreene - ja mojemu M. powiedziałam, ze pakujemy torbę do szpitala w przyszłym tygodniu. Powinien wiedzieć co gdzie mam spakowane, jak mu każą cos przyniesc na sale przed lub pooperacyjna czy cos
Rano miewam bolesne skurcze w dole brzucha, az mnie zgina w pol. I chodze do toalety na 2 nawet dwa razy dziennie. Chyba muszę poczytać więcej o porodach SN, tak na wszelki wypadek...Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:22
amarranta lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
XxMoniaXx wrote:ja chce plan porodu ale jak mąż naprawi drukarkę
albo z belly wydrukuje albo z tej stronki co podałyście
choć wątpię, że ktoś to wogóle czyta
Możliwe, ze nikt nie czyta, ale wypełnione byc musi - taka biurokracja, info od położnej z SR. Wiec jak nie mamy, a wpadniemy z bólami i rozwarciem, to i tak wypełniamy same lub z położna w szpitalu. Taka procedura przy przyjęciu do szpitala, wiec lepiej juz miec wypełnione -
.aś. wrote:CaneCorso, cieszę się, że mogłam pomóc
Babka powiedziała, że jak wody odejdą, a GBSy pozytywne to jechać od razu, żeby podać leki, jak nie to się ma 2 godz.
Nie wiem jak jest z tym planem porodu. Położna to ze mną ostatnio wypełniała, bo podobno takie są zalecenia NFZtu, ale dodała, żeby nie brać własnego, bo w szpitalu przed porodem i tak zrobią po swojemu plan porodu (?).
to musze się dowiedzieć od położnej czy swoją mam wydrukować czy w szpitalu beda robic swoją -
.
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
ja już jestem po prasowaniu, odpocznę chwilkę i zaraz zacznę kolejną część, jeszcze muszę trochę w domu ogaranąć no i przydałoby się poodkurzać i podłogi umyć. Deszcz leje, idealna pogoda na czytanie a nie jakieś tam porządki
Suzana, pewnie Ty zaczniesz nasze majowe porody!! Ale superJuż teraz codziennie rano wchodzę na belly żeby zobaczyć czy nic się nie dzieje, a potem dopiero przy śniadaniu dokładniej czytam. Chyba się już uzależniłam
Sista ja dziś jeszcze z moim zrobię przegląd torby niech zobaczy gdzie co jest, zapozna się z topografią
Dziewczyny byłam w rosmanie ale nie ma takich buteleczek z rozpylaczemktoś wie gdzie można taką kupić?
Sista, Z., Rozalia, Suzanna22, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
ale gdzieś słyszałam , żeby nie podpisywac planu porodu bo niby jak sie podpisze to oni musza sie stosowac we wszystkim a jak ktos napisze ze nie chce znieczulenia a potem będzie błagał o nie to niby nie bd mogli podać.. nie wiem ile w tym prawdy , tyle słyszałam...
-
nick nieaktualnyPo dzisiejszym obchodzie powiedzieli mi, że zostaję tu do porodu, bo jest duże zagrożenie przedwczesnym rozwiązaniem. Teraz każdy dzień na wagę złota. M. i moi rodzice ogarniają tematy wyprawkowe, a ja tu leże jak foka.
Suzanna super, że u Ciebie tak się dobrze układa!
Kurcze co z Zyrcia, halo halo???Suzanna22 lubi tę wiadomość
-
nenette wrote:Po dzisiejszym obchodzie powiedzieli mi, że zostaję tu do porodu, bo jest duże zagrożenie przedwczesnym rozwiązaniem. Teraz każdy dzień na wagę złota. M. i moi rodzice ogarniają tematy wyprawkowe, a ja tu leże jak foka.
Suzanna super, że u Ciebie tak się dobrze układa!
Kurcze co z Zyrcia, halo halo???
to trzymam kciuki z Zosią za najdłuszy dwupak
ale co mówia że 7 tygodni bedziesz leżeć czy szybciej rozwiążą
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:ale gdzieś słyszałam , żeby nie podpisywac planu porodu bo niby jak sie podpisze to oni musza sie stosowac we wszystkim a jak ktos napisze ze nie chce znieczulenia a potem będzie błagał o nie to niby nie bd mogli podać.. nie wiem ile w tym prawdy , tyle słyszałam...
Przede wszystkim, to należy nie zaznaczać, ze chcemy aby maz bym przy wszystkich zabiegach..Bo jak jednak poprosisz o lewatywę, to będziesz ja miała w towarzystwie męża...to nam położna jako ciekawostkę powiedziała
A jak nie podpiszesz, to żaden dokument, wiec nie ma sensu nawet wypisywać. To tak jakbyś miała L4 bez podpisu i pieczątki lekarza -
Dzięki za wszystkie info o kaftanikach, jakaś opcje na pewno wykorzystam
W piątek jadę na marywilską bo potrzebuję wsuwanych trampek,a że nie chcę przepłacać to wesprę chiński przemysł
Nenette to dużo cierpliwości w szpitalu. Jeszcze trochę i będziesz mieć kruszynkę przy sobie
Ja się na 17 umowiłam na konsultację implantologiczną, muszę zacząć działać z tą wyrwaną czwórką bo nie chce być szczerbatą mamuśkąSista, Z., Ania1704, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
.
Ania1704, Rozalia lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple