WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Na dworze leje i duszno strasznie. Przeszłam się dziś tylko do rossmanna po lakiery do paznokci w promocji, uwielbiam je malować chociaż przez pierwsze miesiące nie mogłam bo zapach mnie zabijał ;) Chciałam też kupić w pepco jakieś kapcie do szpitala bo klapki już mam, ale wszystkie bardzo wąskie mi się wydawały, a pewnie stopy spuchnal przed porodem.

Mój szef dowiedział się z tego co pamiętam po 12 tygodniu, cieszył się i gratulował bo sam ma 2 letnią córkę :) Generalnie po macierzyńskim pewnie tam nie wrócę bo chcę założyc działalność. Bardziej mi się to opłaca.

Dziewczyny wiecie gdzie można kupić zwykłe kaftaniki dla dziecka? Szukam i nigdzie nie ma, wszystko ze zdobieniami a ja chcę proste pod śpiochy.

Hej,
    Co do kartoników, ja też nie mogłam znaleźć takich zwykłych,
    Moja mama mi zakupiła takie zwykle bawełniane wiązane i na napy za jakieś 9 zł za szt w realu na ursynowie
    Myślę że w hipermarketach powinny być dostępne....

karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, u nas piękne słoneczko, pranie się już na balkonie suszy, ale to jeszcze nie rzeczy małej.

Rozalia cieszę się, że boleści minęły, ja też od początku jestem bardzo aktywna, dużo jeżdżę autem, załatwiam ciągle jakieś sprawy,jak nie swoje to mojej mamy, nadrabiam kontakty towarzyskie itp. :) ale już się przekonałam, że tak od 30 tyg. jak mam aktywny dzień to następnego muszę bardziej luzować inaczej kończy się ciągnięciem brzucha w dół i ledwo chodzę zgięta w pół. Poza tym nasze maluszki też coraz więcej ważą i jak dużo jesteśmy w pionie to tak później się dzieje.

Co do położnej też nie wykupuję, uważam, że to dość duży koszt jak za kilkugodzinną opiekę. Będzie ze mną mój Robak i on ma dopilnować aby się dobrze mną zajęli, jasne zawsze można trafić na nie fajną położną, ale mamy prawo zmienić położną nawet w trakcie porodu, ba mamy prawo zmienić lekarza, generalnie mamy dużo praw, tyle że nie każdy wie o tym. Sama nie wiedziałam, ale na zajęciach w SR położna nam wyliczała i wymieniała co możemy i dobrze posiadać taką wiedzę, poza tym podobno porodów z przed 3 lat nie ma co porównywać do tych teraz, zmiany zachodzą i położne nawet te nieopłacone są po to by nam pomóc i ja się tak programuję :)

Rozalia lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Suzana - wow, czyli za maksymalnie dwa tygodnie będziesz tuliła swoją Księżniczkę :):):) Aż mi łezka poleciała ze wzruszenia :):):)

Ja wlasnie zjadłam parowance/kluski na parze z koktajlem tuskawkowym, pycha to za słabe określenie na moje doznania smakowe :):):)
    Jejku, jejku, ale mi Smaka zrobiłaś
    Ja idę po lody mam chęć na sorbet neonowy, ananasowy, lub malinowy, może być truskawka też :-)

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w wawie leje,.leje,leje, ....

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów, byłam w Rossmannie i zakipiłam kilka drobiazgów :)
    Ja nie będę wynajmować położnej, w szpitalu św. Zofii tam gdzie chce rodzić to koszt 2000zł a dla mnie to duża suma :/
    Rozalia ja zwykłe jednokolorowe kaftaniki kupiłam na Marywilskiej ale nie pamiętam ile płaciłam bo to jakoś na początku było.
    U mnie w pracy zaczęły się podejrzenia, że jestem w ciąży gdy poszłam na dwutygodniowe zwolnienie. Kierownik i koordynator wiedziały od razu, otrzymałam od nich wiele wsparcia i zrozumienia także było miło :)
    Uciekam prasować ubranka do szpitala :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ !

ja też nie wynajmuje położnej , mam nadzieje, że te, które pracują w szpitalu będą mi pomocne :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Suzana - wow, czyli za maksymalnie dwa tygodnie będziesz tuliła swoją Księżniczkę :):):) Aż mi łezka poleciała ze wzruszenia :):):)
    Najprawdopodobniej tak bedzie i powiem że mam banana na gębie i stracha wielkiego ze w poniedziałek moze sie juz zacząc, przeciez to lada moment , musze wszystko posprawdzac razy sto i dokupic wode w dziubkach:)

Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś kupiłam wode z dziubkiem :P

2 butelki 0,5l chyba wystarczą coo ? niegazowaną mam :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Najprawdopodobniej tak bedzie i powiem że mam banana na gębie i stracha wielkiego ze w poniedziałek moze sie juz zacząc, przeciez to lada moment , musze wszystko posprawdzac razy sto i dokupic wode w dziubkach:)

Zazdroszczę :) Też bym już chciała swoje maleństwo. A czekając na rozwinięcie akcji to może być nawet i 4 tygodnie jeszcze, patrząc na majówki trzymają się długo w dwupakach ;) Chociaż w teorii za tydzień też mogę rodzić ;)
    Trzymam oczywiście kciuki aby wszystko poszło pomyślnie, szybko i lekko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:34

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co ja mam powiedzieć :P ja musze jeszcze dłużej czekać :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Jej, co taki nalot na szpitale... dziewczyny, zaciskamy nogi i jeszcze ze dwa tygodnie... trzymam kciuki... nenette zwłaszcza za Ciebie, bo mamy ciąże podobnej wielkości.

Jestem po spotkaniu z doradcą, któraś z Was chciała szczegóły, nie będę ich tu wypisywać, bo nudne jak flaki z olejem, ale korzystam z Notusa i ufam temu człowiekowi. Do poniedziałku możemy się zastanawiać.

Po SR... położna powiedziała, że:
    -grubsze dziewczyny dłużej rodzą (przy moich 95 kg to dobrze wróży :D)
    -te które mniej przytyły szybciej rodzą (przytyłam 7 kg, ale... patrz wyżej :D)
    -suplementy diety typu witaminy są beznadziejne, bo tylko tuczą dziecko
    -rozciąganie krocza i ćwiczenie mięśni kegla nic nie daje, bo to i tak wszystko zależy od genetyki
    -Jadąc ze skurczami co 5-7 min możemy się spodziewać 2cm rozwarcia.

ps przekazuje tylko co słyszałam, kobieta jest 50 lat w zawodzie (na emeryturze) i odebrała 20 tys porodów. Co nie znaczy, że jest alfą i omegą.
    Dziękuję aś.- jak najwięcej takich informacji, moim zddaniem bardzo się przydadzą. Ja zamierzam jechac do szpitala ze skurczami co 10 minut, ale jeśli wcześniej odejdą mi wody to trzeba chba natychmiast jechać

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia zerknij sobie na stronę Pinokio np. kolekcja simple
    http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/181-simple

• agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Wyciągaj ,wyciągaj nie wiadomo do kiedy taka pogoda bedzie a jest cudnie :)

mojemu się nie chce :( wiec powiedzałam ze mam focha wiec dzisiejszy spacer to jazda do ginekologa na zaspę i potem sr

2 butelki starcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:46

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta jestem !!!!
    Od rana buszowałam na allegro, dlaczego zawsze się znajdzie coś czego jeszcze nie mam dla dziecka a może się przydać ? :P Ech ale to sama przyjemność kupować :) Po wczorajszym pięknym, słonecznym dniu, dziś od rana leje, ale w sumie u mnie na Bielanach już się nieco wypogodziło. Zaraz ruszam na zakupki ale tylko w okolicznych sklepach, bez dłuższych wycieczek.

Suzana powodzenia w poniedziałek, musi być dobrze ! :)
    Ja nie czuję się do końca gotowa na przyjście Maleństwa, więc niech jeszcze grzecznie poczeka a od 1.06 czas start i wtedy pozwalam synku na Twój wyskok do naszego świata ;)

Kasika, nenette, Maglic ... Trzymajcie się tam kochane Dziewczyny, jesteśmy z Wami !!! Też chyba dziś poprasuję, tylko kilka rzeczy, które mi zostały.

Dziewczyny które piszą plan porodu, czy macie jakiś wzór druk z neta? Czy same wymyślacie. W sumie nie do końca wiem jak ma to wyglądać ;)

To co ... może zacznę dziś to sławne pakowanie toreb o którym trąbie od poniedziałku :P

MIŁEGO DNIA MOJE DROGIE !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:47

Viola, Z., Sista, karolina0522, nenette, Rozalia, Suzanna22, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 robi się gorąco :)

• agawera Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 plan porodu masz w moje listy własnie mi przypomniałaś ze musze wydrukować

Alorrene13 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 kreator planu porodu http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede drukować plan porodu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    Alorrene13 kreator planu porodu http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

To samo miałam wstawić :D
    Całkiem spoko to wychodzi ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce plan porodu ale jak mąż naprawi drukarkę :P

albo z belly wydrukuje albo z tej stronki co podałyście :)

choć wątpię, że ktoś to wogóle czyta :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ