Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:20
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Dziś byłam w lab. z rana. Oddałam siuśki, zrobiłam morfologię i glukozę no i pobrano mi ten wymaz na GBSa tylko z pochwy, nic nie bolało a ta przyjemność kosztowała 33zł
wynik będzie w piątek. We wtorek idę do gina, mam nadzieję że zrobi mi USG bo ostatnie było w połowie marca. Ciekawe ile waży Hania
i czy wszystko tam pozamykane czy coś się ruszyło
Ja wczoraj miałam dzień prania, dziś pogoda deszczowa, leje od rana więc idealny dzień na prasowanieStrasznie mi się nie chce ale zaciskam zęby i idę
Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki żeby dzieciaczki posiedziały jeszcze troszkę w brzuszkach
Gucio dzięki, właśnie szukałam takiego z oznaczeniem od 1 dni życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:26
-
.aś. wrote:A jaka u Was była reakcja pracodawcy na te cudowne wieści? (pewnie już tu wałkowałyście ten temat, ale zanim wrócę te 1000 stron wcześniej to wieki miną)
U mnie akurat były zmiany właścicielskie, wiec w sumie idealny moment. A sam szef pogratulował i chyba sie ucieszyłJa powiedziałam dosyć późno, bo w 16 tygodniu (czekałam do badan prenatalnych, a pózniej były święta). A w 19 tygodniu poszłam na L4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:03
-
agawera wrote:Wynajmujecie położna do porodu?
Ja mam CC, wiec położnej nie wynajmuje. Ale operacje bedzie robił moj gin, który pózniej jest na całodobowym dyżurze, wiec bede pod dobra opieka. Z informacji od moich koleżanek, każda trafiła na fajne położne, wiec zakładam, ze innych nie ma -
Na dworze leje i duszno strasznie. Przeszłam się dziś tylko do rossmanna po lakiery do paznokci w promocji, uwielbiam je malować chociaż przez pierwsze miesiące nie mogłam bo zapach mnie zabijał
Chciałam też kupić w pepco jakieś kapcie do szpitala bo klapki już mam, ale wszystkie bardzo wąskie mi się wydawały, a pewnie stopy spuchnal przed porodem.
Mój szef dowiedział się z tego co pamiętam po 12 tygodniu, cieszył się i gratulował bo sam ma 2 letnią córkęGeneralnie po macierzyńskim pewnie tam nie wrócę bo chcę założyc działalność. Bardziej mi się to opłaca.
Dziewczyny wiecie gdzie można kupić zwykłe kaftaniki dla dziecka? Szukam i nigdzie nie ma, wszystko ze zdobieniami a ja chcę proste pod śpiochy. -
Ja też nie mam wynajętej położnej. W sumie nawet gdybym ją wynajęła to i tak nie miałabym gwarancji, że w tym momencie nie zacznie rodzić jakaś inna jej pacjentka.
Ps. Właśnie dowiedziałam się, że moja przyjaciółka, która od dłuższego czasu starała się o Maleństwo jest w ciąży. Normalnie siedzę z mega bananem na twarzy. Aż mojego M obudziłam żeby mu powiedzieć mimo, że obiecałam, że będzie mógł spać ile będzie chciałSista, Z. lubią tę wiadomość
-
Aś, ja tym razem nie wykupuje położnej bo wykupuje CC.Ale chciałam tylko powiedzieć ze oplata za położną nie dotyczt komfortu i wsparcia psychicznego tylko placi sie za poprowadzenie porodu i opiekę medyczną. Tak naprawde to od położnej zalezy jak przebiegnie porod. Moze cie olac, podpiac pod ktg i bujaj sie babo przez nast kilka godzin itd. Po prostu nie ułatwi porodu, nie podpowie co zrobic zeby bylo latwiej lepiej i przyjemniej. Przy porodzie nie ma lekarza i tak naprawde od poloznej zależy jak sie sprawy ulożą....
-
U nas na szczęście nie pada póki co... właśnie się wybieram na spacerek chociaż chłodnawo...
Ja przestałam pracować dopiero w połowie kwietnia, także dopiero teraz zacznie się beze mnie kocioł w mojej robocieSzefowa - wkurzona i z fochem była jak jej w 10tc powiedziałam. Zrobiłam jej małą awanturę, że jeżeli nie zmieni nastawienia to walnę wszystko i pójdę od razu na L4 i zrobiła się "przystępniejsza".
Sista, .aś. lubią tę wiadomość
-
Witam, nie było mnie z wami trochę wiec miałam spooooro nadrabiania ale dałam radę
My w dwupaku siedzimy a raczej juz łazimy bo przez ostatni tydzień nadrobiłam chyba moje leżenie. Nogi puchną jak balony , ręce dretwieją a kregosłup przypomina o sobe na kazdym kroku.
Marcia86 , jestem juz po konsultacji i tak jak obiecałam zdaję relacje . A więc ordynator patologii ciąży kazała mi sie stawić z torbami (swoją i dziecka)na patologii w poniedziałek o 7.50 , sciągnie mi szew i pessar i bedą obserwowac jak reaguje dziecko i jak ja się czuję oraz jak wygląda szyjka i rozwarcie po sciągnieciu+ zrobią usg z oceną wagi i zrobią ktg. Powiedziała ze obstawia że poród sam sie zacznie po sciagnieciu tego wszystkiego bo główka małej jest juz w kanale rodnym ale gdyby do tygodnia nic sie nie działa to bedą podejmowac decyzje o wywoływaniu porodu. Z tego wszystkiego nie zapytałam czemu jak sie nie rozpocznie to beda wywoływac ale nawet mi to na ręke bo nie moge sie doczekac kiedy ją zobacze.Z., Sista, karolina0522, Inesicia, Viola, karolinka85, Marcia86, BrumBrumek, nenette, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:21
Inesicia, Viola, BrumBrumek, Rozalia lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Rozalia wrote:Dziewczyny wiecie gdzie można kupić zwykłe kaftaniki dla dziecka? Szukam i nigdzie nie ma, wszystko ze zdobieniami a ja chcę proste pod śpiochy.
Ja zamówiłam sobie kilka u tego sprzedawcy, proste, tanie i jako 'baza' pod coś:
http://allegro.pl/kopertowa-koszulka-kaftanik-56-sliczne-kolorki-i5116059458.html
Rozalia lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Suzana - wow, czyli za maksymalnie dwa tygodnie będziesz tuliła swoją Księżniczkę
Aż mi łezka poleciała ze wzruszenia
Ja wlasnie zjadłam parowance/kluski na parze z koktajlem tuskawkowym, pycha to za słabe określenie na moje doznania smakoweZ., karolina0522, Suzanna22, Finezja, Inesicia, karolinka85, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość