Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane daję znać że wszystko z nami dobrze. Wczoraj pani w aptece dała mężowi buscopan pamiętam że któraś z Was polecala i po pół h ból odpuścił. No ale co się przestraszyłam to moje...
Maglic trzymajcie się tam i wybijcie te cholerstwa!
Finezja bardzo możliwe że wczoraj się przeciążyłam bo miałam aktywny dzień i dwa długie spacery, mam nadzieję że to jednorazowe chociaż i tak trochę się będę oszczędzać.
Nenette dzięki za info o Karowej. Trzymam kciuki abyście wytrwały jak najdłużej bez akcji porodowej, niech mała się tak nie pcha na ten zwariowany świat
Dobra zjadłam jogurt i idę dalej spać, bo sny a raczej koszmary nie dawały mi dziś spać...Joasia:), Ania1704, Viola, karolinka85, Z., Scintilla, BrumBrumek, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam w deszczowy poranek.
Violu kciuki za córkę zaciśniete.
Kasika mam nadzieje, że ciśnienie opanowane i dotrwacie w dwupaku jak najdłużej.
Nenette oby szyjka przestała szaleć i rozwarcie juz sie nie powiększało.
Rozalia jak minęła nocka, bóle ustąpiły?.
Maglic wybij te bakterie, i pewnie wrócisz jeszcze do domu.
Dziewczyny to już nasza ostatnia prosta. Teraz napewno wszytko bedzie dobrze. Tyle wytrwałyśmy, wiec nagroda jest praktycznie na wyciagnięcie ręki.
Moja nocka jak zwykle ze spacerami do wc, bólem pleców i bioder. Śpię na pół siedząco, bo na boku bardziej mnie wszystko boli.
Ale każda miniona noc przybliża nas do dnia kiedy utulimy naszą córeczkę.
Dobrze, że wczoraj miałam dzień prania, bo od 5 leje deszcz i pewnie tak bedzie cały dzień
Mimo takiej aury na Śląsku, Wam życze udanego i słonecznego dnia
Idę robić sobie i chłopakom śniadanko, bo wstają za pół godziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:16
Ania1704, Viola, karolinka85, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Ja tez sie witam. Mnie tez strasznie ciagnal brzuch w nocy taki bol jak na okres polaczony z bolem wiazadel. Wstawalam siku chyba z 4 razy, ale tak jak Asia napisala, kazdy dzien przybliza nas do godziny 0.
Nie bede sie rozpisywac, trzymam kciuki za dziewczyny szpitalne, niech te Wasze dzidziusie jeszcze posiedza w brzuszkach.[/url]
-
nick nieaktualnyWitamy się z Wami w 35tc
u nas ciepło ale szaro, w nocy było strasznie duszno i z tego powodu nie mogłam spać
Widzę, że powrócił temat szpitali to przykre ale jeżeli jest taka potrzeba to nie ma wyjścia :-[
Maglic Kasika, Nenette trzymam za was mocno zacisniete kciuki.
Rozalia dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło
Ja mam w planach wyjście do Rossmanna a potem kolejne prasowanie
Teraz uciekam robić śniadanko, bo M niedługo będzie wychodził do pracy :-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 07:44
karolinka85, Sista, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Kasika trzymam kciuki zeby udalo sie na dluzej zbic to cisnienie..
Nenette..lez kochana by dotrwac do tego chociaz 34tc.. Nie chce Cie straszyc ale znajoma miala szyjke 1cm jak wyszla ze szpitala po 3tyg.lezenia bo miala twardnienia..i po 3dniach bycia w domu urodzila..ale byla w 35tc.. Takze spokojnie przelez ten tydzien dwa..a bedzie dobrze..
Maglic trzymam kciuki aby bakterie poszly szybko precz..
U mnie noc okropna pod wzgledem snow..niewiem skad takie glupoty sie biora..czasami mnie to przeraza..dzis sen z nieboszczykiem w roli glownej..fakt ze nikt z rodziny ani znajomych ale i tak sen byl okropny..
Mialo byc tak pieknie dzis jak wvzoraj..a tu co? Zachmurzone i zaczelo padac.. A mialam uprac posciel..i wyjsc na ten nowy lezaczek tzn.lezanke ktora wczoraj kupil maz.. No to polezakowane
Trzymam kciuki za wizyty i wyniki.. -
nick nieaktualnyViola wrote:Nenette, a ty masz założony pessar w końcu, kurcze nie moge sobie przypomnieć. ..sorki. .
Kasika, zbijaj ciśnienie!
Rozalia może sprawdź na IP co jest grane. ..
Mam pessara i mimo tego takie cyrki, pewnie przez skurcze.. bez niego pewnie byłoby gorzej.Viola lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny,
Maglic - dobrze, ze szybko zareagowali i jesteś juz w szpitalu, bedzie dobrze. Miałam identyczna sytuacje, ale w 22 tygodniu, trafiłam do szpitala na antybiotyk dożylny, z zapaleniem pęcherza. U mnie bakterie po miesiącu niestety wróciły, u Ciebie juz wrócić nie zdążąGłowa do gory !!!
Nenette - leż tak długo jak bedzie trzeba, nawet do 38 tygodnia. Na końcu bedzie cudowna nagroda !!! Trzymam kciuki
Kasika - a jak u Ciebie?
Zyrciu - zaczynam sie martwić, bo pamietam akcje z Twoim sercem. Zgaduje, ze rozkoszujecie sie z Radziem wolnością od czarownic, ale daj znać, ze wszystko ok.
U nas faktycznie pada deszcz, ale to dobra wiadomość dla tych, którym puchną nogi. No i dobrze dla przydomowych ogródków - same sie podlejąJa zamierzam miec super fajny dzien i tego Wam zycze !!!
Z. lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:20
Rozalia, Viola lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Macham z wyrka. Wlasnie ukladam sobie plan dnia, co by sie za duzo nie lenic...
Robie dzis pranie, zalatwiam kwestie rolet u malego, ogarne troche i upieke chleb.
Aha, moj wczorajszy sukces- znalazlam pediatre dla malego. To spora sztuka w mojej okolicy, bo przychodnie przepelnione i tylko konowaly maja miejsce, a tu mila niespodzianka bo w jednej przychodni jest nowy lekarz, o dobrych opiniach, ale jeszcze nie oblozony. Takze zaklepalam miejsce i moge podac jego nazwisko w szpitalu po porodzie.Sista, gosi_a, BrumBrumek, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
aś jezeli masz umowe pol roku po porodzie to jezeli pracodawca jej nie przedluzy to reszte macierzynskiego placi zus a na wychowawczy niestety nie mozesz isc..chyba ze przedluzy musisz porozmawiac z pracodawca i poprosic go o orzedluxenie umowy
[/url]
-
Echh niby jesteśmy tak blisko ... a jednak nadal trochę daleko od godziny "P" - dlatego szpitalnym brzuchatką przesyłam duuuużo cierpliwości - niech dzieciaczki jeszcze trochę posiedzą!
Ja się zabieram za małe porządki i prasowanie - chociaż pogoda jest dosyć "depresyjna".
Bezskurczowego dnia z niskim ciśnieniem kochane! -
.
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:Witamy się i my w ten piękny dzień
Odkąd jestem w ciąży przepadam za deszczem,bo chyba bardziej odpowiada mojemu stanowi ducha no i jest czym oddychać, a i drzemka w ciągu dnia nie budzi wyrzutów sumienia
Dada, co masz na myśli jeśli chodzi o propozycje? Jestem z Wawy. Doradca kredytowy jest z firmy Notus. Zdziwiłam się, że firma ma kiepskie opinie, ale facet jest polecony, po znajomości, kitu nam chyba nie wciska. Na razie jesteśmy na etapie ustaleń z deweloperem, póki co udało się przenieść połowę kosztu garażu na mieszkanie (bo MDM garaży nie finansuje, a zapłacenie za gotówkę za garaż wiąże się z wyłożeniem całych oszczędności)oraz wynegocjowaliśmy przedłużenie o miesiąc wpłatę pierwszej transzy, bo facet uznał, że lepiej mieć na to 3 miesiące niż 2. Zaznaczył, że kredyt może załatwić nawet w dwa tygodnie tylko raczej na kiepskich warunkach. No i kwestia dzidzi... jeśli się powiedzmy urodzi w ciągu 2-3 tyg to dostaniemy 10tys więcej dopłaty, jeśli planowo no to tyle co 10%. No, ale wiadomo, że zdrowie najważniejsze i niech siedzi ile potrzebuje.Ze zdolnością nie ma problemu. Na razie do poniedziałku myślimy, potem podpisujemy umowę rezerwacyjną i zbieramy papiery. Mam tylko do Ciebie pytanie, może się orientujesz... podobno kobieta po porodzie jest nie do ruszenie póki nie wykorzysta roku płatnego urlopu + całego zaległego wypoczynkowego + na wychowawczym też nie można zwolnić pod warunkiem, że nigdzie nie weźmie L4. Prawda to? Generalnie umowa mi się kończy gdzieś pół roku po porodzie i jak wtedy przedłużą? Kolejne pół roku czy tak jak w standardach firmy, na dwa lata? Czy może to zależy tylko od nich i zrobią co chcą?
Przepraszam, że Wam tu takie nudy wypisuje, no ale to jest chwilowo na równi w moim mózgu z praniem ubranek i kompletowaniem wyprawki. xD Do tego jeszcze mam zjazd teraz, a na nim 6 zaliczeń xD Ciekawe czy na kolejny pojadę (37 tc). Obiecałam sobie, że następna ciąża będzie bardziej beztroska, po inżynierce, z własnym M4, a jedynym problemem będzie czy ciuszki niebieskie czy różowe[/QUOTE
Jesli chodzi o firmę to każda ma inaczej i tu nie pomogę.
Chodziło mi o to jak będziecie mieli propozycje kredytów w jakich bankach jaka marza itd.wtedy o tyle moge pomoc czy to rzeczywiście najtańsze opcje.
-
aś jezeli umowa konczy sie w trakcie podstawowego urlopu macierzynskiego av pracodawca jej nie przeduzavto wysyla papiery do zus ktory przejmuje wyplkascanie zasilku, jezeli konczy sie na dodatkowym macietzxynskim lub navrodzicielskim to ty zanosisz wnioski do zusu...urlop wychpowawczy juz nie przysluguje. Prascodawca ma obowiazek prxeduxyc umowe jak jestes w ciwzy do dnia porodu. Potem juz nie musi
[/url]
-
.
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Aghata ma rację
Aś , faktycznie zwolnić Cie nie mogą przed zakończeniem umowy, ale jeśli wygasa samoistnie to nie mają obowiązku jej przedłużyć
U mnie pogoda fatalna, dobrze że wszystko na obiad mam w domu i nie muszę się ruszać z łóżkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:08
-
Aś - jest tak jak pisze Agata, jeśli kończy sie umowa w trakcie ciazy, to pracodawca musi ja przedłużyć do dnia porodu. Jeśli kończy sie w trakcie trwania rodzicielskiego, to ona sie kończy, a dalszy ciąg, do końca rodzicielskiego płaci ZUS. Ja mam taka sytuacje, bo mam umowę do 2 czerwca 2016, a rodzicielski skończy sie 9 czerwca 2016, No i za ten ostatni tydzien zapłaci mi juz ZUS, a ja bede musiała poszukać pracy lub zapytać mojego pracodawcę czy nadal mnie potrzebuje. Pracuje w agencji pracy i w ostatnim czasie przepisy w tych kwestiach sie nie zmieniły. Ale moze sss mnie poprawi.
sss lubi tę wiadomość
-
.
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
2) przyjmować suple