WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka mnie tak czasem zakluje pepek, albo jak sie schylam ostatnio nawet mnie dopadlo. Czytalam ze to moze byc tez ze on sie odkleja i takie uczucie wlasnie jest.
    Zastanawiam sie czy zawsze pepek wypycha bo moj plaski jest nadal....

karolina0522 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w cieplutko wieczór :)

Dzisiaj od popołudnia zaczęła mnie ogarniać panika przedporodowa, że jakby się teraz zaczęło to nie wszystko jeszcze gotowa. Dopiero jutro będę się umawiać z położną, nie mam zapakowanej całej torby, bo chciałam to zrobić po spotkaniu z położną. A dziś zauważyłam, że lepiej mi się oddycha i nie ma zgagi, no i jak chodzę to tak mi ciśnie pęcherz i spojenie, że mam dość. No a przy siedzeniu już mi nogi się nie miezszczą pod brzuchem i muszę siedzieć rozkraczona :D trochę chciałam Niunie nakierunkować, bo była ostatnio jeszcze mega wysoko i trochę pokręciłam się na pilce, ale nie wiedziałam że to odniesie taki szybki skutek :D także tego, ogarnia mnie stres delikatny :D

Scintilla, Viola, Sista, karolina0522, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zasuwacie z postami :]

Potwierdzam wcześniejszą opinię, że mózg kobiety robi się w ciąży dosyć "galaretowaty" ... udało mi się w południe zdrzemnąć - obudził mnie domofon i głos kuriera - podekscytowana otwieram drzwi z myślą, że idzie mój wózek - a tu pojawia się facet z kwadratowym pudełkiem wielkości A3 .... a ja stoję zdumiona i zastanawiam się jak się tam zmieścił mój Bebetto ... po 5sek. otrzeźwiałam i przypomniałam sobie o kupionym laktatorze :D

Przyszły wynik ... normy wątrobowe b. ładne - opiłam to kawką :)
    U mnie kłucia zakleszczyły się głównie wokół szyjki ... a sam pempuszek zrobił się mniej wklęsły - ale nie wyszedł na wierzch :)
    Wózek dotarł wieczorem ... i już się powoli wietrzy ;)
    Humor powoli wraca ... :)
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/05/DSC03831.jpg

Torbę pakuję w sobotę po warsztatach z położną i pewnie będę wracać do Waszych rad :)

zapah_ciszy, sss, Viola, agawera, Marcia86, karolinka85, Alorrene13, Finezja, Inesicia, karolina0522, Ania1704, gosi_a, Z., Rozalia, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss - No wlasnie to mnie zastanawia, bo Karolinka ma co miesiac takie same wynagrodzenie, a ja inne. No ale jeśli to zależy od ilości dni w miesiącu, to to dla mnie lepiej, bo przed nami większość ma 31 dni. Mnie tez wynagrodzenie płaci pracodawca, nie ZUS.

Co do golarki, miałam wypróbować, ale w końcu nie kupiłam. Przed wypłata kasy brakło na zakup. M. zakazał mi golenia i jakoś mu to nie przeszkadza, a kolejna wizyta dopiero 27 maja.

Karolinko - kłucia w szyjce to norma, synek Ci tam majstruje. Podobnie z okolicami pępka, ma coraz mniej miejsca wiec sie rozpycha, a to boli. Ide o zakład, ze jeśli Ci nie zrobią CC przed terminem, to przenosisz :)

Narobiliście mi smaka tymi parowancami...dzwonię do mamy aby zrobiła jutro na obiad, do tego truskawki ze śmietana...:):):) Wogole, moja mama to skarb - zaoferowała sie, ze bedzie mi robiła pierogi, mroziła, tak abym miała na szybkie obiady jak juz Olga bedzie.

karolinka85, Finezja, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy zapakowałyście torbę na wyjście dla maluchów?? planuję ubrać małą w body z długim rękawem, śpioszki, czapeczkę i ew. owinąć flanelką - to opcja na upały, jeśli będzie chłodniej to na body pajac i dodatkowy kocyk. Nie mam pojęcia czy nie będzie za zimno czy za gorąco :( Doświadczone mamy podpowiedzcie co szykujecie do torby na wyjście dla dziecka

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ogólnie pracodawca wypłaca wynagrodzenie/zasiłek chorobowy za ilość dni zwolnienia. Ale to też zależy od stylu pracy i rozliczenia listy płac przez pracodawce. Sss może zawsze otrzymywać za pełny miesiąc zasiłek. A u Ciebie muszą to robić w inny sposób, np. w zależności od tego kiedy dostarczysz zwolnienie lekarskie i na jaki okres. Np. wypłacić tylko od 1 do 27 kwietnia przy wypłacie za kwiecień, a przy wypłacie za maj zrobić wyrównanie bo dopiero wtedy dostarczyłaś zwolnienie od 28 kwietnia). Ogólnie jest bardzo dużo możliwości takich zmian, ale na pasku płacowym powinnam mieć pełną informacje za co dokładnie otrzymałaś wynagrodzenie/zasiłek w danym miesiącu:)

relgh371nuuw2sg6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz odnosnie tych kluc..
    Zapah_ciszy ja tez mam lozysko na przedniej scianie..

Kazdy bol kazde klucie dla mnie jest niepokojace wiec wole sie upewnic czy Wy tez tak macie..
    Gdyby nie Wy to chyba czesciej bywalabym u lekarza.. ;) heh

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista tez cos tak czuje..hehe.. Kazdy straszyl porodem przedwczesnym..tu lezenie tu oszczedzanie sie..a synek na przekor temu zrobi psikusa i nie bedzie chcial wyjsc.. ;)
    No chyba ze profesorka zdecyduje sie mnie pociac..

Ale poki co niech sobie grzecznie siedzi do ciazy donoszonej -4czerwca :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przez was ślinka mi cieknie do kolan :-) u nas mówi się albo parówki,albo kluski na parze :-) u nas zawsze babcia robiła najpyszniejsze na świecie,zwłaszcza ze śliwkami albo z jagodami. Ooo ale bym takie zjadła :-)
    Brumbrumek ja planuje takie same rzeczy spakować dla młodego,bo faktycznie pogody nie przewidzimy. Tylko jeszcze kwestia tego jaki rozmiar będzie odpowiedni,bo już sama nie wiem.
    Powiedzcie mi jeszcze z jakiej firmy kupujecie krem z filtrem dla maluszka?

Finezja lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Sss - No wlasnie to mnie zastanawia, bo Karolinka ma co miesiac takie same wynagrodzenie, a ja inne. No ale jeśli to zależy od ilości dni w miesiącu, to to dla mnie lepiej, bo przed nami większość ma 31 dni. Mnie tez wynagrodzenie płaci pracodawca, nie ZUS.

U mnie też są różnice, nie raz nawet do 600zl , na szczęście tylko na plus.
    Moja firma zatrudnia też ponad 40 pracowników i też powinnam dostawać od pracodawcy, a ostatnio po zalogowaniu się do tego portalu ZUS, zauważyłam, że czasem płaci mi całość pracodawca, czasem ZUS, a czasem też jest po części jeden i drugi. Chcociaż przelew zawsze przychodzi z zakładu pracy.

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8kg na plus..wszystko weszlo w pupe i uda.cycki zmalaly hmm

Ja tez mam klucia Po bokach jakbym polke miała i bole jak na @ a wszystko naraz Ale staram sie wtedy polozyc ibprzechodzi.

Ja tylko uzywam maszynki elektrycznej i uwwazam ze latwiej jest choc ja tak na lysinke nie robie bo ciezko przylozyc sie jak Brzuch przeszkadza.wole niedokladnie Ale nie meczyc dziecka. Ginka sama mowila ze nie powonno czesto i dokladnie golic bo tylko infekcje mozna lapac.
    Zwykla maszynka to zawsze krostki dostawam także odpada.
    Dawniej kobiety wogole sie nie golily i było okey ;-)

Sista lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam do szpitala, znowu ciśnienie 160/100 więc nie ma co czekać :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Sista ogólnie pracodawca wypłaca wynagrodzenie/zasiłek chorobowy za ilość dni zwolnienia. Ale to też zależy od stylu pracy i rozliczenia listy płac przez pracodawce. Sss może zawsze otrzymywać za pełny miesiąc zasiłek. A u Ciebie muszą to robić w inny sposób, np. w zależności od tego kiedy dostarczysz zwolnienie lekarskie i na jaki okres. Np. wypłacić tylko od 1 do 27 kwietnia przy wypłacie za kwiecień, a przy wypłacie za maj zrobić wyrównanie bo dopiero wtedy dostarczyłaś zwolnienie od 28 kwietnia). Ogólnie jest bardzo dużo możliwości takich zmian, ale na pasku płacowym powinnam mieć pełną informacje za co dokładnie otrzymałaś wynagrodzenie/zasiłek w danym miesiącu:)

No wlasnie, ja mam zawsze płacone za pełen miesiac, to wiem na bank :) Wizyty mam 26 lub 27 i na drugi dzien L4 juz w kadrach, a wypłaty i tak naliczane sa dopiero 2-3, jak dotrą wszystkie listy obecności. Zadzwonię tam jutro i poproszę o paski na maila lub listem.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    dziewczyny czy zapakowałyście torbę na wyjście dla maluchów?? planuję ubrać małą w body z długim rękawem, śpioszki, czapeczkę i ew. owinąć flanelką - to opcja na upały, jeśli będzie chłodniej to na body pajac i dodatkowy kocyk. Nie mam pojęcia czy nie będzie za zimno czy za gorąco :( Doświadczone mamy podpowiedzcie co szykujecie do torby na wyjście dla dziecka
    Body z pajacyk i bawełniana czapeczka chyba ale to wszystko zależy od pogody muszę jeszcze pomysleć nad zestawem jak będzie bardzo ciepło myśle ze body długi rękaw i spodenki (polspiochy)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Oj przez was ślinka mi cieknie do kolan :-) u nas mówi się albo parówki,albo kluski na parze :-) u nas zawsze babcia robiła najpyszniejsze na świecie,zwłaszcza ze śliwkami albo z jagodami. Ooo ale bym takie zjadła :-)
    Brumbrumek ja planuje takie same rzeczy spakować dla młodego,bo faktycznie pogody nie przewidzimy. Tylko jeszcze kwestia tego jaki rozmiar będzie odpowiedni,bo już sama nie wiem.

Muniek - ja kupiłam LA ROCHE-POSAY Anthelios SPF 50+ mleczko dla dzieci 300ml. Mega duża tuba, wiec bede używała razem z Olga :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny wracam do szpitala, znowu ciśnienie 160/100 więc nie ma co czekać :-(

Kasika - trzymam kciuki, aby szybko zareagowali, zbili cisnienie a Amelka posiedziała jeszcze dwa tygodnie. Nawet gdybys miała te dwa tygodnie poleżeć w szpitalu, to w nagrodę Amelkę dostaniesz !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Trzymam kciuki aby ciśnienie się obniżyło !

Smaka narobiłyście i idę jeść naleśniki z twarogiem domowej roboty i dżemem też, który robiłam sama :)

Tym, które przed kolacją - smacznego życzę :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:

Kupiłam w drogeri hebe bambino krem ochronny faktor 4 ale nie wiem co oznacza liczę ze na słońce wystarczy
    Co do golarki maź kupił mi taka ale jeszcze nie testowałam
    http://www.saturn.pl/golarka-remington-wdf-4815c,id-284833

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po miłym odpoczynku na balkonie jestem już w domu, chyba będzie padać bo strasznie się zachmurzyło :/. Sista, jeżeli chodzi o wynagrodzenia to mi wypłaca zakład pracy i co miesiąc mam inną kwotę, ogólnie to jest średnia z ostatnich dwunastu miesięcy. Trudno mi to ogarnąć sądzę, że księgowe znają się na swojej robocie i dobrze wyliczają moje wynagrodzenie ;)
    Karolinka ja osobiście od pewnego czasu nie mam kłuć w pochwie, ale zdarzały mi się i lekarz mówił, że to normalne. Wydaję mi się, że takie sytuacje na tym etapie ciąży będą się zdarzały, Karolina ja także mam bóle brzucha, tylko, że mnie one zdarzają się kiedy chce się wyprostować i kładę się na chwilę na plecach :( Pamiętam, że miałaś dylemat czy rodzić na Starynkiewicza. Moja koleżanka rodziła tam 2 tyg. temu i jest bardzo zadowolona z opieki położnej, lekarzy oraz warunków. Mówiła, że uszanowli jej prośbę dot. pozycji do rodzenia itp. Mam nadzieję, że choć trochę przydały Ci się te informacje.
    Scintilla super pojazd :)
    Ja zakupiłam parowar moim rodzicom pod choinkę, sama bardzo rzadko jadam takie rzeczy a jeżeli mam ochote to korzystam z durszlaka i się sprawdza ;)
    U mnie jest gdzieś ok. 15kg +, ja mam bardzo dużą ochotę na słodyczę, staram się ograniczać ale słabo mi to wychodzi przed chwilą zjadłam dwa wafle ryżowe z nutellą :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:03

karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:

Jeśli bedzie normalna pogoda to ubieramy body krotki rękaw i polspochy. Jak chłodniej to na to bluzeczka lub sweterek. No a jeśli bedzie gorąco jak dzisiaj, a my wyjdziemy w okolicy południa, to na body sukieneczka. Przy każdym zestawie obowiązkowo czapeczka. No i jak wsadzimy dziewczynę w nosidełko to jeszcze pieluszka bambusowa delikatnie nakryjemy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ