Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sista wrote:I najważniejsze - dzwoniła kolezanka i od czwartku do odebrania mam lozeczko z całym oprzyrządowaniem, hura !!! No i wypłata juz przyszła, wiec jeszcze przed weekendem- Ikea. Zatem, kto wie czy kącikiem nie pochwale sie juz w przyszłym tygodniu
co kupisz w ikei -
Sista wrote:Gosiu - nie chcę aby tu rozgorzała dyskusja na temat diety mamy karmiącej, ale chce sie tak żywic z uwagi na opinię moich koleżanek. Poza tym bardzo lubię jedzenie robione na parze (zawsze objadalam koleżankę, która po ciazy tak sie karmila) oraz warzywa z piekarnika (tym zajadała sie moja siostra wegetarianka po porodzie). Lekkie jedzenie dobrze mi zrobi, bo teraz najadłam sie lazanią i wstać z kanapy nie mogę
No i takie cos robi sie szybko, a ja wole założyć najgorszy scenariusz i miło sie rozczarować (ze Olga bedzie z tych marudzących i niespiacych 20h na dobę).
Dlatego tymczasem planuje kolejne wyjście z M. na moje ukochane sushi, fasolkę po bretońsku i łazanki na przyszły tydzien
jeżeli dziecko bedzie reagowac dobrze na ciężkie jedzenie a czemu nie u siebie na razie zauważyłam ze jak zjem jajko gotowane to się zjeczuję a jak zjem tłustą jajcówę z boczkiem to czuję się super -
Sista wrote:I najważniejsze - dzwoniła kolezanka i od czwartku do odebrania mam lozeczko z całym oprzyrządowaniem, hura !!! No i wypłata juz przyszła, wiec jeszcze przed weekendem- Ikea. Zatem, kto wie czy kącikiem nie pochwale sie juz w przyszłym tygodniu
zazdroszczę....
Super podoba mi się ten tydzień pyszności....mniam
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Sista ja też polubiłam gotowanie na parze. Miałam w życiu taką chwilę jakieś 3 lata temu, że stanęłam na wadze i zobaczyłam 55kg będąc przekonana, że przecież ważę nie więcej niż 52kg i od tamtej pory postanowiłam m.in. przerzucić się na takie właśnie gotowanie. Co prawda po jakimś roku zaczęłam w ten sposób przyrządzać co raz mniej posiłków, ale teraz kiedy widzę, że waga co raz szybciej rośnie to znów parowar wrócił do łask
Pogoda jakaś koszmarna. Nie wiem jak u Was, ale tutaj nie ma czym oddychać. Po południu byłam tak słaba, że zasnęłam na godzinkę, a teraz popijam latte żeby jakoś się ocknąć. A przed południem miałam tyle powera, że myślałam, że będę góry przenosić.Sista lubi tę wiadomość
-
Gosiu - ziemniaczki z łososiem (czy piersią z kurczaka) i brokułem na parze to 5 minut pracy. Przy lazani stałam dziś przy kuchni 1,5h, nie licząc samodzielnego gotowania sie składników
Podobnie szybko robi sie warzywa z piekarnika - ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę szoruje szczoteczka, nie obieram. Kroję na ćwiartki, posypuje lekko sola lub pieprzem ziołowym i siup do piekarnika.
Agawera - półki na ścianę, tekturowe pudełka, koszyki wiklinowe, urządzenie do gotowania na parze, ramki na zdjecia, miseczki plastikowe - takie dziecinne na wodę do mycia Olgi wacikami -
Muniek ty masz podobny termin co ja także trzymajmy się razem ok ?nie wcześniej..
A za antybiotyk ja placilam tylko 5 €i jedynie za magnez musiałam wszystko zapłacić.
Ale jak dzieci się urodza to wiesz że leki też za darmo albo też tylko 5 € się płaci.
Niech lepiej cię w szpitalu nie zostawiają bo rachunki później wystawiają hehe
A tak naprawdę to trzymam kciuki mocno żeby jak najdłużej dzidzia była w brzuszku :-*Muniek lubi tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:Sista ty masz wypłatę dwa razy w miesiącu
zazdroszczę....
Super podoba mi się ten tydzień pyszności....mniam
Karolinko - niestety, tylko raz w miesiącu mam wypłatę. Wypłacają do 10-tego, wiec najcześciej jest 10-tego lub w piątek jeśli to wypada w weekend. Dzisiaj sie zdziwiłam wchodząc na konto, bo jest dopiero 6-ty. Wogole to muszę chyba poprosić aby mi przysłali moje paski wynagrodzeń, bo dostałam 500zl więcej niż za luty, a 200zl mniej niż za marzecA na L4 jestem od 27 stycznia, wiec od lutego powinnam miec cały czas ta sama kwotę (wynagrodzenie miałam iesieczne, nie godzinowe).
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
orchidea33 wrote:Muniek ty masz podobny termin co ja także trzymajmy się razem ok ?nie wcześniej..
A za antybiotyk ja placilam tylko 5 €i jedynie za magnez musiałam wszystko zapłacić.
Ale jak dzieci się urodza to wiesz że leki też za darmo albo też tylko 5 € się płaci.
Niech lepiej cię w szpitalu nie zostawiają bo rachunki później wystawiają hehe
A tak naprawdę to trzymam kciuki mocno żeby jak najdłużej dzidzia była w brzuszku :-*z tymi lekami to nie miałam pojęcia,dobrze wiedzieć. Mam nadzieję że młody tak jeszcze ze dwa tygodnie wytrzyma a potem to już niech się dzieje co musi
byleby był zdrowy.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
wiatam
mam taki maly problem...
Zaopserwowalam zmiany na ciele czyli roztepy na nogach...na brzuchu i na piersiach ich nie mam. Czy to ze wyszly na nogach oznacza ze wyjda tez na brzuchu i piersiach??? duzo osob mnie tym mozna powiedziec straszy jakie wy macie doswiadczenia z rozstepami???
pozdrawiam
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Sista, ja gotowałam na parze na początku po diagnozie cukrzycy. Dla mnie choćbym nie wiem ile nawaliła przypraw to było to mdłe. Poza tym, wszystko smakowało mi tak samo, dlatego się poddałam. Podziwiam, że chcesz gotować w ten sposób, ja bym nie dała rady. Raz na jakiś czas owszem mogę, ale żeby na dłużej to nie
Sista, Rozalia lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:mi się podobaja takie parowary
http://www.saturn.pl/urzadzenie-philips-hd-9126-00,id-852324
lub
http://www.saturn.pl/urzadzenie-philips-hd-9125-00,id-852717
Fajne, ale ja mam tak mały aneks kuchenny, ze kupuje tylko wkład do garnka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90112531/ -
asiaaaaaa wrote:wiatam
mam taki maly problem...
Zaopserwowalam zmiany na ciele czyli roztepy na nogach...na brzuchu i na piersiach ich nie mam. Czy to ze wyszly na nogach oznacza ze wyjda tez na brzuchu i piersiach??? duzo osob mnie tym mozna powiedziec straszy jakie wy macie doswiadczenia z rozstepami???
pozdrawiam
Asiu - moze sie okazać, ze będziesz miała tylko na nogach, ale mogą tez wyjsć na innych częściach ciała. Tutaj dziewczyny maja na przykład tylko na piersiach lub tylko na brzuchach. Częste kremowanie/balsamowanie nie ustrzeże Cię przed rozstępami, ale nie zaszkodziasiaaaaaa lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Sista za odpowiedz
jestem w sszoku Bo w pierwszej ciazy nie mialam takich problemow .... mam nadzieje ze sie ich wiecej nie pojawi choc wazne zeby maly w brzuszku mial dobrze . S ile wy dziewczyny przytylyscie od poczaatku ciazy ja przytylam 18 kg
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Muniek i co lekarze mówią na rozwarcie na tym etapie? Nie podaje się jakiś sterydów na płucka? Z takim rozwarciem można jeszcze trochę pochodzić czy naprawdę poród już tuż tuż??
Sista ja też zamierzam przerzucić się na zdrowsze odżywianie z jednej strony z powodu karmienia a z drugiej strony trzeba duuuużo zrzucić po porodziePo przeczytaniu Twojego postu postanowiłam zakupić sobie parowar i gotować zdrowe jedzonko