WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    I najważniejsze - dzwoniła kolezanka i od czwartku do odebrania mam lozeczko z całym oprzyrządowaniem, hura !!! No i wypłata juz przyszła, wiec jeszcze przed weekendem- Ikea. Zatem, kto wie czy kącikiem nie pochwale sie juz w przyszłym tygodniu :-)

co kupisz w ikei

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Gosiu - nie chcę aby tu rozgorzała dyskusja na temat diety mamy karmiącej, ale chce sie tak żywic z uwagi na opinię moich koleżanek. Poza tym bardzo lubię jedzenie robione na parze (zawsze objadalam koleżankę, która po ciazy tak sie karmila) oraz warzywa z piekarnika (tym zajadała sie moja siostra wegetarianka po porodzie). Lekkie jedzenie dobrze mi zrobi, bo teraz najadłam sie lazanią i wstać z kanapy nie mogę ;) No i takie cos robi sie szybko, a ja wole założyć najgorszy scenariusz i miło sie rozczarować (ze Olga bedzie z tych marudzących i niespiacych 20h na dobę).
    Dlatego tymczasem planuje kolejne wyjście z M. na moje ukochane sushi, fasolkę po bretońsku i łazanki na przyszły tydzien :-)

jeżeli dziecko bedzie reagowac dobrze na ciężkie jedzenie a czemu nie u siebie na razie zauważyłam ze jak zjem jajko gotowane to się zjeczuję a jak zjem tłustą jajcówę z boczkiem to czuję się super

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    I najważniejsze - dzwoniła kolezanka i od czwartku do odebrania mam lozeczko z całym oprzyrządowaniem, hura !!! No i wypłata juz przyszła, wiec jeszcze przed weekendem- Ikea. Zatem, kto wie czy kącikiem nie pochwale sie juz w przyszłym tygodniu :-)
    Sista ty masz wypłatę dwa razy w miesiącu ;-) zazdroszczę....
    Super podoba mi się ten tydzień pyszności....mniam

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja też polubiłam gotowanie na parze. Miałam w życiu taką chwilę jakieś 3 lata temu, że stanęłam na wadze i zobaczyłam 55kg będąc przekonana, że przecież ważę nie więcej niż 52kg i od tamtej pory postanowiłam m.in. przerzucić się na takie właśnie gotowanie. Co prawda po jakimś roku zaczęłam w ten sposób przyrządzać co raz mniej posiłków, ale teraz kiedy widzę, że waga co raz szybciej rośnie to znów parowar wrócił do łask ;)
    Pogoda jakaś koszmarna. Nie wiem jak u Was, ale tutaj nie ma czym oddychać. Po południu byłam tak słaba, że zasnęłam na godzinkę, a teraz popijam latte żeby jakoś się ocknąć. A przed południem miałam tyle powera, że myślałam, że będę góry przenosić.

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie parowary to też bym tak pogotowała ale mam tylko nakładkę na garnek i wszystko mi sie do tej nakładki przykleja ale może żle robię sama nie wiem

co do pogody u nas od godziny pada :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - ziemniaczki z łososiem (czy piersią z kurczaka) i brokułem na parze to 5 minut pracy. Przy lazani stałam dziś przy kuchni 1,5h, nie licząc samodzielnego gotowania sie składników :) Podobnie szybko robi sie warzywa z piekarnika - ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę szoruje szczoteczka, nie obieram. Kroję na ćwiartki, posypuje lekko sola lub pieprzem ziołowym i siup do piekarnika.

Agawera - półki na ścianę, tekturowe pudełka, koszyki wiklinowe, urządzenie do gotowania na parze, ramki na zdjecia, miseczki plastikowe - takie dziecinne na wodę do mycia Olgi wacikami :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ty masz podobny termin co ja także trzymajmy się razem ok ?nie wcześniej..
    A za antybiotyk ja placilam tylko 5 €i jedynie za magnez musiałam wszystko zapłacić.
    Ale jak dzieci się urodza to wiesz że leki też za darmo albo też tylko 5 € się płaci.
    Niech lepiej cię w szpitalu nie zostawiają bo rachunki później wystawiają hehe ;-)
    A tak naprawdę to trzymam kciuki mocno żeby jak najdłużej dzidzia była w brzuszku :-*

Muniek lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Sista ty masz wypłatę dwa razy w miesiącu ;-) zazdroszczę....
    Super podoba mi się ten tydzień pyszności....mniam

Karolinko - niestety, tylko raz w miesiącu mam wypłatę. Wypłacają do 10-tego, wiec najcześciej jest 10-tego lub w piątek jeśli to wypada w weekend. Dzisiaj sie zdziwiłam wchodząc na konto, bo jest dopiero 6-ty. Wogole to muszę chyba poprosić aby mi przysłali moje paski wynagrodzeń, bo dostałam 500zl więcej niż za luty, a 200zl mniej niż za marzec :/ A na L4 jestem od 27 stycznia, wiec od lutego powinnam miec cały czas ta sama kwotę (wynagrodzenie miałam iesieczne, nie godzinowe).

karolina0522 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Muniek ty masz podobny termin co ja także trzymajmy się razem ok ?nie wcześniej..
    A za antybiotyk ja placilam tylko 5 €i jedynie za magnez musiałam wszystko zapłacić.
    Ale jak dzieci się urodza to wiesz że leki też za darmo albo też tylko 5 € się płaci.
    Niech lepiej cię w szpitalu nie zostawiają bo rachunki później wystawiają hehe ;-)
    A tak naprawdę to trzymam kciuki mocno żeby jak najdłużej dzidzia była w brzuszku :-*
    Dzięki Orchidea :-) z tymi lekami to nie miałam pojęcia,dobrze wiedzieć. Mam nadzieję że młody tak jeszcze ze dwa tygodnie wytrzyma a potem to już niech się dzieje co musi :-) byleby był zdrowy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się podobaja takie parowary
    http://www.saturn.pl/urzadzenie-philips-hd-9126-00,id-852324
    lub
    http://www.saturn.pl/urzadzenie-philips-hd-9125-00,id-852717

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiatam :)
    mam taki maly problem...
    Zaopserwowalam zmiany na ciele czyli roztepy na nogach...na brzuchu i na piersiach ich nie mam. Czy to ze wyszly na nogach oznacza ze wyjda tez na brzuchu i piersiach??? duzo osob mnie tym mozna powiedziec straszy jakie wy macie doswiadczenia z rozstepami???
    pozdrawiam

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja gotowałam na parze na początku po diagnozie cukrzycy. Dla mnie choćbym nie wiem ile nawaliła przypraw to było to mdłe. Poza tym, wszystko smakowało mi tak samo, dlatego się poddałam. Podziwiam, że chcesz gotować w ten sposób, ja bym nie dała rady. Raz na jakiś czas owszem mogę, ale żeby na dłużej to nie :)

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    mi się podobaja takie parowary
    http://www.saturn.pl/urzadzenie-philips-hd-9126-00,id-852324
    lub
    http://www.saturn.pl/urzadzenie-philips-hd-9125-00,id-852717

Fajne, ale ja mam tak mały aneks kuchenny, ze kupuje tylko wkład do garnka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90112531/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie patrze i nawet nie wiedziałam że pierogi mozna robić na parze

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    wiatam :)
    mam taki maly problem...
    Zaopserwowalam zmiany na ciele czyli roztepy na nogach...na brzuchu i na piersiach ich nie mam. Czy to ze wyszly na nogach oznacza ze wyjda tez na brzuchu i piersiach??? duzo osob mnie tym mozna powiedziec straszy jakie wy macie doswiadczenia z rozstepami???
    pozdrawiam

Asiu - moze sie okazać, ze będziesz miała tylko na nogach, ale mogą tez wyjsć na innych częściach ciała. Tutaj dziewczyny maja na przykład tylko na piersiach lub tylko na brzuchach. Częste kremowanie/balsamowanie nie ustrzeże Cię przed rozstępami, ale nie zaszkodzi :)

asiaaaaaa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Sista za odpowiedz :) jestem w sszoku Bo w pierwszej ciazy nie mialam takich problemow .... mam nadzieje ze sie ich wiecej nie pojawi choc wazne zeby maly w brzuszku mial dobrze . S ile wy dziewczyny przytylyscie od poczaatku ciazy ja przytylam 18 kg

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie najmniej 10kg

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas dzisiaj goraco ale na przemian deszczowo wiec na poprawe humoru wybralam sie na zakupy.i jak zwykle przywloklam ciuszki dla malej ale po powrocie skonczylam wreszcie kacik dla Julki

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie drugi raz dosc mocno zakulo w pochwie/szyjce.. Wczesniej jak odczuwalam to klucie to niezbyt bolesnie..a teraz boli.. :( kurcze niewiem co to? Mam nadzieje ze wszystko ok..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek i co lekarze mówią na rozwarcie na tym etapie? Nie podaje się jakiś sterydów na płucka? Z takim rozwarciem można jeszcze trochę pochodzić czy naprawdę poród już tuż tuż??
    Sista ja też zamierzam przerzucić się na zdrowsze odżywianie z jednej strony z powodu karmienia a z drugiej strony trzeba duuuużo zrzucić po porodzie :) Po przeczytaniu Twojego postu postanowiłam zakupić sobie parowar i gotować zdrowe jedzonko :)

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ