Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Skończyłam wszystkie prania i znów musiałam się zdrzemnąć, to ciśnienie i pogoda mnie dobiją. Niech już się wszystko unormuje, byle nie powyżej 20 C
Na szczęście z pościelą i resztą nic się nie stało, pieluszki flanelowe też nic a nic nie zmieniły kształtu, jestem zadowolona z zakupów
Oj ja też jakoś niespecjalnie przepadam za jedzeniem z parowaru. Warzywa są ok ale mięsko w kurczaka czy ryba wychodzą mi fatalnie... Parowar kupił mi mąż kilka mcy temu, żebym zdrowo jadła to teraz stoi i niestety się kurzy...
Ja na ostatniej wizycie u gina miałam 9,5 kg na plusie ale czuję że teraz ostro poszło w górę, ciekawe tylko czy tłuszcz czy woda
Karolinka mój gin mówi że na tym etapie ciąży wszelkie kłucia, rozciągania itp są normalne i że nie sposób przegapić porządnego bólu, który może być niebezpieczny. Spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:24
karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
asiaaaaaa wrote:Dziekuje Sista za odpowiedz
jestem w sszoku Bo w pierwszej ciazy nie mialam takich problemow .... mam nadzieje ze sie ich wiecej nie pojawi choc wazne zeby maly w brzuszku mial dobrze . S ile wy dziewczyny przytylyscie od poczaatku ciazy ja przytylam 18 kg
Dziś rano okazalo sie, ze mam na plusie 18,6kg
-
Przestawili mi jutrzejsza wizyte z 22 na 12.40 jupi..
Podziwiam za jedzonko z parowaru . Ja ostatnio mam napad na marchewke dzisiaj mi mama taka nowa kupila mniam miam surowa najlepsza.
Pozbieralam szczaw jutro zupka ale mnie zgrzalo a potem usnelam , taki dzien. I mnie jeszcze nie pada narazi sie nie zapowiada
Rozwarcie 2 centymetry to duzo hmmm tak rodzace na majowkach zaczynaja. Moz to jakiues wewnetrzne....... Mam nadzieje ze jednak dotrzymasz do terminu.
Tez musze kupic cyckonosze te z lidla so male ja mam pokazny biust wiec musze sie udac do sklepu konkretnego.
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Sista wrote:Karolinko - niestety, tylko raz w miesiącu mam wypłatę. Wypłacają do 10-tego, wiec najcześciej jest 10-tego lub w piątek jeśli to wypada w weekend. Dzisiaj sie zdziwiłam wchodząc na konto, bo jest dopiero 6-ty. Wogole to muszę chyba poprosić aby mi przysłali moje paski wynagrodzeń, bo dostałam 500zl więcej niż za luty, a 200zl mniej niż za marzec
A na L4 jestem od 27 stycznia, wiec od lutego powinnam miec cały czas ta sama kwotę (wynagrodzenie miałam iesieczne, nie godzinowe).
Ale mam Smaka na takie bułki na parze np. z jagodami.....mniamAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
BrumBrumek wrote:Muniek i co lekarze mówią na rozwarcie na tym etapie? Nie podaje się jakiś sterydów na płucka? Z takim rozwarciem można jeszcze trochę pochodzić czy naprawdę poród już tuż tuż??
Sista ja też zamierzam przerzucić się na zdrowsze odżywianie z jednej strony z powodu karmienia a z drugiej strony trzeba duuuużo zrzucić po porodziePo przeczytaniu Twojego postu postanowiłam zakupić sobie parowar i gotować zdrowe jedzonko
bo niektóre dziewczyny chodzą z rozwarciem do samego końca. A jestem już na takim etapie że raczej mały byłby bezpieczny. Tylko najgorsze w tym momencie są te bakterie,bo mogą zarazić dziecko przez to rozwarcie albo w trakcie porodu. Także musimy je wybić czym prędzej!!
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
karolinka85 wrote:A mnie drugi raz dosc mocno zakulo w pochwie/szyjce.. Wczesniej jak odczuwalam to klucie to niezbyt bolesnie..a teraz boli..
kurcze niewiem co to? Mam nadzieje ze wszystko ok..
Mnie boli jak nie wiem co, aż zwijam się wpółmyślę że to mała tak stuka główką
-
sss wrote:Przestawili mi jutrzejsza wizyte z 22 na 12.40 jupi..
Podziwiam za jedzonko z parowaru . Ja ostatnio mam napad na marchewke dzisiaj mi mama taka nowa kupila mniam miam surowa najlepsza.
Pozbieralam szczaw jutro zupka ale mnie zgrzalo a potem usnelam , taki dzien. I mnie jeszcze nie pada narazi sie nie zapowiada
Rozwarcie 2 centymetry to duzo hmmm tak rodzace na majowkach zaczynaja. Moz to jakiues wewnetrzne....... Mam nadzieje ze jednak dotrzymasz do terminu.
Tez musze kupic cyckonosze te z lidla so male ja mam pokazny biust wiec musze sie udac do sklepu konkretnego.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Ach jaki był dziś piękny dzień.
Umówilam się z koleżanka ze przyjdzie do mnie pod blok ze swoją dwojką maluchow i posiedzimy sobie na placu zabaw, ale zadzwoniła do mnie ze dzieciaki dziś marudne i jak mogę to mam do niej podejść i pomoc ogarnąć sytuacje. No to poszlamjuz nie pamiętam kiedy ostatnio szlam na spacer ale było super, nic mnie nie bolalo i tak zaliczylam 3 h poza domem
Co do jedzenia po porodzie to zamierzam jesc wszystko pomijając te zakazane rzeczy typu wzdymajace, cebula, czosnek. I nawet truskawki spróbuje chyba ze juz się skończąkoleżanka tez sobie kupiła parowar przy pierwszym dziecku, potem poszedl w odstawke i teraz je wszystko, ale kwestia smaków i wytrwałości
Agawera, właśnie zastanawialam się czy gdzieś w okolicy pada, bo w Gdańsku na Morenie jeszcze nie, ale się mocno zachmurzylo.
A propo Agaty to miała być chyba na majowce do czwartku, tak mi się wydaje.
Muniek, podobno z takim rozwarciem można jeszcze pochodzić, tylko żeby infekcje wyleczyć i żeby wody nie postanowiły odejść, także polez jeszcze trochę a będzie dobrze i bez stresutrzymam kciuki
Ja przytylam 7 kg na dzień dzisiejszy, ale juz mnie denerwuje ze mój brzuch mi się przestał mieścić w moje dotychczasowe ciuchy a trochę mi się nie opłaca kupować nowych ciazowych...
Muniek, Scintilla, Viola lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Hm to wedlug mojej wagi przytylam 9 kilo a wedlug u lekarza to 12 i tak to jest.
Maly znowu ma czkawke zapytam jutro czy to norma tyle razy.
Co do wynagrodzenia to powinno byc rozne z a dany miesiac bo wyplaca sie za dni danego miesiaca czyli za marzec za 31 dni a za kwiecien 30 itp.Sista lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
BrumBrumek wrote:Mnie boli jak nie wiem co, aż zwijam się wpół
myślę że to mała tak stuka główką
Bo te wczesniejsze klucie to tego dzisiejszego mozna powiedziec ze bylo bezbolesne..
Mozliwe ze glowka tak stuka..bo gin mowila ze glowka nisko..bo czula ja przy badaniu recznym..
Synku grzecznie siedz do ostatniej wizyty!!! A potem droga wolna.. Oby jeszcze te 3 tygodnie dotrwac..
Mam pytanie czy odczuwa ktoras z Was czasami bol w okolicy pepka? Tak jakby zaklulo cos..bo mnie czasami sie to zdarza.. -
Ja mam zestaw garnków do gotowania na parze i nie tylko, i generalnie często jemy rzeczy taki "lekkie", ale mięso zazwyczaj robimy na patelni grillowej.
karolina0522 wrote:Ale mam Smaka na takie bułki na parze np. z jagodami.....mniam
Karolina takie bułki jak piszesz robiła moja babcia i nazywaliśmy je PAROWAŃCE, z jagodami, z białym serem na słodko albo z kapustą kiszoną. Pychota, a takie odsmażane na masełku....ale mi smaka narobiłaś!
A do mnie dziś perfumy przyszły zamówione na iperfumy, ceny dużo niższe, a wyglądają i pachną jak oryginalne (bo niby oryginalne)
U mnie prawie 10 na +
karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ja na szczescie bolu jak na @ nie mam ani dzisiaj..wczoraj tez byl spokoj..ale za to te klucia pojawily sie..
Juz sama niewiem co lepsze.. Chyba zaden z nich..
Dobrze ze 11 mam jeszcze ta wizyte na nfz..to zajrzy do szyjki co i jak..
Mam nadzieje ze az tak bardzo ta glowka nie napiera..
Co do kg to u mnie +13..ale nie przejmuje sie tym bo ogolnie ich nigdzie nie widac..poza brzuszkiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:59
-
Marcia86 wrote:Agawera, właśnie zastanawialam się czy gdzieś w okolicy pada, bo w Gdańsku na Morenie jeszcze nie, ale się mocno zachmurzylo.
w Gdynii w centrum , piątek sobota niedziela bede u dziadków na morenie wiec licze że bedzie ładnie bo mąż bedzie odgrzybiać mieszkanieMarcia86 lubi tę wiadomość
-
Karolina ja mam takie kłucia czasem trochę na prawo od pępka.
Ale to chyba normalne. Ostatnio poczułam po ruchu dziecka w tym miejscu, więc to chyba tam wszystko pracuje. Myślę, że jest to też związane z tym, że ja przynajmniej mam łożysko na przedniej ścianie.