Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Ja tez mam dziś takie dziwne kłucia.
Zamówiłam właśnie pralkę i jutro dotrze do mnie szafa do Leonowego pokoju wiec trochę kartonów zniknie.
Nie stresujcie mnie dziewczyny ja nadal nie mam nic....ani dla siebie ani dla bejbi....
Ja przytyłam 9 kg i coraz szybciej to idzie
-
Z tymi wynagrodzeniami to zalezy od polityki w firmie. Ale mysle ze jak poprosisz o mapski to bedzie dobrze. Mi wyplaca zus i za ilosc dni na zwolnieniu wiec roznie teraz mialam l4 na 3 tygodnie .
Kasika trzymam kciuki bedzie dobrze ..... Maluszek jest juz duzy....
Sama osttanio sie zastanawialam jak ubrac malego po wyjsciu ze szpitala i jakos mnie to przeraza cay mu nie bedzie zimno czy nie goraco mam nadzieje ze instykt zadziala. Ale i tak mysle ze bedzie to pajacyk z dlugim rekawkiem.
Moj maz dzisija do mnie czy bedzie mozna malego kapac w basenie, mamy taki duzy co wakacje go napelniamy woda...rozporowy.... Ci faceci jeszcze na ryby go ma zamiar zabrac heeeee.. Nie tak szybko .....Sista lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
M wlaczyl mecz wiec dobrze ze tyle naskrobalyscie, przynajmniej mialam co czytac
Ja dzisiaj mam mega energie i zero skurcxy, moze to przed zblizajacym sie porodem? Oby...
Co do gotowania, jak urodxilam Zuzie to nie mialam zielonego pojecia ze powinno sie nie jesc roznych rzeczy, jadlam wszystko, objadlam sie czekolada i mialam wyginania Zuzi...wtedy zaczelam jesc gotowane miesko, warzywa...te polozne to kazda mądra i kazda co innego radzi. Co chwile cos zmieniaja co chwile inne zalecenia...ja robie po swojemu. Mam doswiadczenie, wiem co i jak a ta pewnie przyjedzie i bedzie mi mowic zeby smarowac tym, nie smarowac tamtym, ze to zle itd. Pewnie za te kosmetyki co polecaja, dostaja kase tak jak lekarze za leki ktore wypisuja...ale napisalam, mam dzisiaj aly nastroj, krzyczalam na M i tu tez mi sie udzielilo. Ide chyba spac moze jutro obudze sie w lepszym humorze.[/url]
-
Sista wrote:Jeśli bedzie normalna pogoda to ubieramy body krotki rękaw i polspochy. Jak chłodniej to na to bluzeczka lub sweterek. No a jeśli bedzie gorąco jak dzisiaj, a my wyjdziemy w okolicy południa, to na body sukieneczka. Przy każdym zestawie obowiązkowo czapeczka. No i jak wsadzimy dziewczynę w nosidełko to jeszcze pieluszka bambusowa delikatnie nakryjemy
Ja właśnie się zastanawiam czy krótki rękaw to nie przesada? Taki maluszek ma taką delikatną skórkę. A może już na wyjście trzeba nasmarować kremem z filtrem?? No i zastanawiam się nad rozmiarami, mam np. śpiochy roz. 50 które są większe od 62 :o Siedzę przy otwartej komodzie i chyba odłożę to pakowanie na jutroAle mam dylematy
Kasika, miało być już dobrzetrzymam kciuki za zbicie ciśnienia :*
-
Ania1704 wrote:Po miłym odpoczynku na balkonie jestem już w domu, chyba będzie padać bo strasznie się zachmurzyło
. Sista, jeżeli chodzi o wynagrodzenia to mi wypłaca zakład pracy i co miesiąc mam inną kwotę, ogólnie to jest średnia z ostatnich dwunastu miesięcy. Trudno mi to ogarnąć sądzę, że księgowe znają się na swojej robocie i dobrze wyliczają moje wynagrodzenie
Karolinka ja osobiście od pewnego czasu nie mam kłuć w pochwie, ale zdarzały mi się i lekarz mówił, że to normalne. Wydaję mi się, że takie sytuacje na tym etapie ciąży będą się zdarzały, Karolina ja także mam bóle brzucha, tylko, że mnie one zdarzają się kiedy chce się wyprostować i kładę się na chwilę na plecachPamiętam, że miałaś xdylemat czy rodzić na Starynkiewicza. Moja koleżanka rodziła tam 2 tyg. temu i jest bardzo zadowolona z opieki położnej, lekarzy oraz warunków. Mówiła, że uszanowli jej prośbę dot. pozycji do rodzenia itp. Mam nadzieję, że choć trochę przydały Ci się te informacje.
Scintilla super pojazd
Ja zakupiłam parowar moim rodzicom pod choinkę, sama bardzo rzadko jadam takie rzeczy a jeżeli mam ochote to korzystam z durszlaka i się sprawdza
U mnie jest gdzieś ok. 15kg +, ja mam bardzo dużą ochotę na słodyczę, staram się ograniczać ale słabo mi to wychodzi przed chwilą zjadłam dwa wafle ryżowe z nutellą
Dzięki, za info!, ja nadal nie wiem ,.gdzie chcę rodzic
Ania1704 lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Maglic, chciałam tylko powiedzieć, że łączę się z Tobą w bólu pachwin... to chyba jedna z najgorszych rzeczy dla mnie w ciąży. Szczególnie przy leżeniu. Czasem mam tak, że się 'blokuje' bo mam wrażenie, że pękną mi ścięgna, że coś się zerwie
i boli jak cholera... Twój gin też uważa, że ta dolegliwość jest normalna w ciąży? I też aż tak mocno Ci to doskwiera?
Kasika, kciuki dalej zaciśnięte!
Muniek, u Ciebie z tym rozwarciem też kciukam aby jeszcze dzidzia posiedziała w brzuchu.
Aghata, ja już też miewam dosyć, szczególnie wieczorami i nocą. Chętnie za półtora tygodnia bym już urodziła...
Spokojnej, przespanej nocy Wam życzę!
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
BrumBrumek wrote:Ja właśnie się zastanawiam czy krótki rękaw to nie przesada? Taki maluszek ma taką delikatną skórkę. A może już na wyjście trzeba nasmarować kremem z filtrem?? No i zastanawiam się nad rozmiarami, mam np. śpiochy roz. 50 które są większe od 62 :o Siedzę przy otwartej komodzie i chyba odłożę to pakowanie na jutro
Ale mam dylematy
Kasika, miało być już dobrzetrzymam kciuki za zbicie ciśnienia :*
Jak ja wyjdę w koszulce na ramiączkach, to Oldze nie ubiorę body z długim rękawem, bo mi sie w tym zagotuje. Moja Dziewczyna bedzie raczej z tych większych, liczę, ze minimum 3500g, No i my wyjdziemy w piątej dobie. No i jak pisałam, bede miała pieluszkę bambusowa do przykrycia. Kremem z filtrem bedzie nakremowana, bo czeka nas jazda samochodem minimum 30 minut. Te osłonki na szyby filtrów nie maja, wiec to żadna ochrona. Moja siostrzenica, co prawda w lipcu, ale ze szpitala wyszła w sukience i pampersie
BrumBrumek, sss lubią tę wiadomość
-
A ja leżę z okropnym bólem w podbrzuszu, dorwało mnie jak wróciliśmy z wieczornego spaceru i niestety od godziny nie przechodzi. Nie wiem co się dzieje ale czuję się jakby mnie łapał mega skurcz połączony z gmeraniem w szyjce macicy
Mąż pojechał po no spe bo okazało się że akurat się skończyła. Wezmę dwie jak wróci i jak za godzinę nie odpuści to jadę na ip, tylko nie wiem jak ja się podniosę bo każdy ruch nóg to silny ból
-
W końcu na poważnie zabrałam się za album dla Zosi. Jutro muszę wydrukować fotki i zacząć powoli wklejać.
Któraś pisała o pępku. U mnie też nie wystaje. W ogóle o okolicy pępka mój brzuch nie jest zaokrąglony tylko płaski. Taka ścięta kulka. Jutro rano muszę pojechać na badania, a później jakieś zakupy. Co do ubranka na wyjście to zobaczymy jaka będzie pogoda i co poradzi położna. W ostateczności zawsze M może coś dowieźć chociaż myślę, że to nie będzie konieczne. Malutka szleje więc brzuszek faluje. Spokojnej i przespanej nocy -
Sista wrote:Muniek - ja kupiłam LA ROCHE-POSAY Anthelios SPF 50+ mleczko dla dzieci 300ml. Mega duża tuba, wiec bede używała razem z Olga
Agawera ten bambino to na słońce zdecydowanie za słaby,faktor 4 to tak jak nic.
Może się sprawdzi ale przy chłodzie i wietrze.
Moje pachwiny też bolą,nawet jak się ubieram to ciężko mi stanąć na jednej nodze.
No i zgaga mnie zabija,nie wiem jak zansne bo nawet reni nie pomaga
Dobranoc dziewczyny,śpijcie dobrze
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Maglic, będzie dobrze. Najważniejsze że wykryli to i teraz antybiotykiem zaradzą. Choć szpitali nikt nie lubi... wspieram i kciukam.
Rozalia, informuj co u Was. Mam nadzieję że to chwilowe... im dalej tym częściej chyba takie dolegliwości mogą się zdarzać. Ale jak nie przejdzie to lepiej ip.Rozalia lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
maglic - mam nadzieję, że szybko minie to zakażenie, bądź dobrej myśli - trzymam kciuki !
Rozalia - może się przeciążyłaś, za dużo dziś chodziłaś, coś robiłaś? Ja miałam takie podobne bóle właśnie jak byłam zbyt aktywna cały dzień bądź kilka dni z rzędu to tak mi właśnie ciągnął brzuch i nie byłam wstanie się z kanapy podnieść, a jak już wstałam to wpół zgięta się poruszałam. Następnego dnia musiałam więcej polegiwać i przechodziło. Mam nadzieję, że i u Ciebie to minie i nie jest to nic poważnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 23:01
Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, miałam nadzieje że niedługo mnie wypuszczą, ale się nie zanosi. Szyjka w trakcie pobytu w szpitalu skróciła się z 1,5cm do 0,5cm i rozwarcie na opuszek..no i młoda leży bardzo nisko. Powiedzieli, że to za młoda ciąża i zostaję. Mam nadzieje, że chociaż z tydzień jeszcze wytrzymamy, żeby chociaż dociągnąć do 34tc.
Rozalia mam nadzieje, że u Ciebie wszystko w porządku! Pytałaś o ktg na karowej - najpierw musisz tam zadzwonić i zapisać się na konkretny termin. Później w dniu ktg musisz zgłosić się do rejestracji w szpitalu (te główne szklane drzwi) i tam Cię dalej pokierują.
Kasika trzymam kciuki!Rozalia lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:19
Rozalia, karolinka85, Scintilla, gosi_a, sss, Marcia86 lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
ja juz tez nie śpię bo mam straszne nerwy przed dzisiejsza matura z angielskiego. .. moje dziecko pisze caly dzien !! co za debil wymyślił taki schemat. Rano 3 godziny podstawy a od 14 godziny rozszerzenie....
wczorajsza matma podobno poszla mojej Dzidzinawet dobrze...
Joasia:), Ania1704, karolinka85, Z., Scintilla, Inesicia, sss, zapah_ciszy lubią tę wiadomość