WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    ponoc to zależy od miednicy, jak sie rozejda kości i wogóle licza na cc ale psyhicznie chce się przygotować do sn zeby nie było póżnie rozczarowania i tak musze się przygotować ze bede rodziła sama . a wszystko się okaże jak wyjdzie jak bede miała skurcze
    A to ja znowu słyszałam, że najważniejszym wskaźnikiem jest grubość blizny po uprzednim CC. Aby spokojnie można było spróbować drugiego porodu SN, to blizna musi mieć przynajmniej 3mm grubości i zazwyczaj się udaje wtedy :)
    Sista wrote:
    Tak piszecie o smoczkach i butelkach, az mi zaświtała myśl, ile sztuk tego macie??? Bo ja mam jedna butelkę i jeden smoczek. Jak Olga nie polubi Tomee Tipee i Nuk, to bede kombinować z innymi firmami. No i czy sterylizujemy tez urządzenia typu szczotka i grzebyk do włosów, nożyczki, cążki, aspirator do nosa?
    Ja mam tylko 3 butelki i 2 smoczki, ale tylko dlatego że taki był zestaw z laktatorem. W innym wypadku kupiłabym po jednej sztuce.
    Co do sterylizacji pozostałych rzeczy to ja napewno nie będę :) dziecko samo w sobie też nie jest sterylne, więc chyba nie ma co przesadzać :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis weszlismy w 34tc :)

5yf0qx.jpg

Alorrene13, A1984, Ania1704, Scintilla, Rozalia, Finezja, gosi_a, Z., dorcia8919, lilly78, nenette, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "A to ja znowu słyszałam, że najważniejszym wskaźnikiem jest grubość blizny po uprzednim CC. Aby spokojnie można było spróbować drugiego porodu SN, to blizna musi mieć przynajmniej 3mm grubości i zazwyczaj się udaje wtedy :)"

nadine24 a jak ja mam to niby zmierzyć brzuch z Zosią mi przeszkadza :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine może to faktycznie przesada... sama nie wiem ;)
    Karolinko jak zwykle sliczna focia i Bociuś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:56

karolinka85 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera bedziesz miala cc, to ty za drugim razem decydujesz jak chcesz rodzic, jezeli sobie zazadasz sn ok, ale ty sie liczysz z konsekwencjami. Dlatego lekarze zobacza ze mialas juz cc niue wazne ile latminelo, u mnie 4 lata ponad, a lekarz w szpitalu powiedzial ze bede miala druga cc, tylko bylam u neurologa zeby dal mi zaswiadczenie czy moga miec zewnatrzoponowe bo wczesniej mialam narkoze.

Sista ja w poprzedniej ciazy nie mialam takich skurczy, naoinal mi sie brzuch ale bezbolesnie, a zaczal sie porod odejsciem wód...ta ciaza jest o wiele gorsza, gorzej sie czuje, jest mi ciezej.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja mam dwie małe i jedną średnią butelkę Avent tak samo smoczki- dwie sztuki. Mam nadzieję, że mała je zaakceptuje i nie będę mieć problemów.
    Ja będę wyparzać nożyczki itp przedmioty.
    Też ostanio zastanawiałam się co z Zyrcią, Scintilla ja też kojarzę, że termin spotkania w sparwie CC miała mieć na początku maja. Pewnie da znać po zebraniu wszyskich info.
    Dziękuję wam za słowa wsparcia, tak naprawdę nigdy nie poznałam kuzynki M. Ale bardzo wstrząsnęła mną ta wiadomość :( Do końca myślałam, że wygra z chorobą była taka młoda.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu po 1cc to roznie to chyba bywa.. Znajoma w lutym urodzila corke wczesniaka niestety coreczka zmarla..potem po pol roku zaszla w 1cs i teraz 30kwietnia rodzila..niby miala miec cc ale lekarka ze szpitala ja namawiala na sn..ze warto sprobowac..jednak wszystko potoczylo sie tak szybko ze podpisala zgode na cc i szczesliwie urodzila synka.. Wiec przerwa pomiedzy ciazami nie byla duza..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    "A to ja znowu słyszałam, że najważniejszym wskaźnikiem jest grubość blizny po uprzednim CC. Aby spokojnie można było spróbować drugiego porodu SN, to blizna musi mieć przynajmniej 3mm grubości i zazwyczaj się udaje wtedy :)"

nadine24 a jak ja mam to niby zmierzyć brzuch z Zosią mi przeszkadza :)

to chodzi o bliznę na macicy, nie napisałam konkretnie, lekarz może to zmierzyć na USG :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 smoczki LOVI, 2 butelki LOVI ... i jedną butelkę z smokiem Medela przy laktatorze.

Sterylizacja grzebyków do włosów ?? .... wow :D
    Wygląda na to, że trzeba by było wygotować wszystko - np sterylizacja własnych brodawek :D

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - mozemy obstawiać jakie imię wybrałaś dla Swojego Królewicza :) Bardziej staropolskie typu Ignacy, Antek, Władek; tradycyjne typu Adam, Paweł, Tomek; czy cos "nowoczesnego" i na topie typu Kornel, Natan, Oskar?
    U mnie męski jeden typ - Tomek, ale moze wnuka doczekam o takim imieniu :):):)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny byla ktoras z Was na tej akcji z darmowym usg i usg4d..z akcji szczesliwe macierzynstwo? Bo u nas jest w sobote..niby od 11 ale pewnie kolejka ustawi sie sporo wczesniej do zapisow na to usg?

Z tego co kojarze to nasza Magda tam byla?
    Ja byłam;) U nas było w sobotę i w niedzielę. W sobotę nie udało mi się dostać bo faktycznie kolejka stała od nie wiadomo której. Pojechałam w niedzielę i o 9 byłam na miejscu (a akcja zaczynała się też o 11) i już przede mną było tyle osób, że zapisali mnie na 15. O ile dobrze pamiętam to mieli 1 "gabinet" ze zwykłym usg i 1 z 4d. Do obydwu zapisywali po 4 kobiety na godzinę, więc jeśli akcja trwała 6 godzin to zbadali ok. 50 brzuszków.

karolinka85 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Agawera bedziesz miala cc, to ty za drugim razem decydujesz jak chcesz rodzic, jezeli sobie zazadasz sn ok, ale ty sie liczysz z konsekwencjami. Dlatego lekarze zobacza ze mialas juz cc niue wazne ile latminelo, u mnie 4 lata ponad, a lekarz w szpitalu powiedzial ze bede miala druga cc, tylko bylam u neurologa zeby dal mi zaswiadczenie czy moga miec zewnatrzoponowe bo wczesniej mialam narkoze.

Sista ja w poprzedniej ciazy nie mialam takich skurczy, naoinal mi sie brzuch ale bezbolesnie, a zaczal sie porod odejsciem wód...ta ciaza jest o wiele gorsza, gorzej sie czuje, jest mi ciezej.

miałam znieczulenie zewnatrzoponowe teraz tez bym tak chciała . w poprzednie j ciazy nie miałam skurczy ale pojechałam bo mnie na dole kuło i juz zostałam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Nadine- wyparzac bede ttlki butelki, smoczki i jednorazowo koncowki od laktatora. Pewnie wrzuce na pare, ale to juz po wyjsciu ze szpitala...
    Butelki mam jako gratisy z warsztatow i Sr, stad mam 2 aventy i 1 tommee.

U mnie dzis dzien z papierkami- podanie do dziekanatu, maile do pracy, zalatwianie instalacji rolet cd... Ciagle cos!
    No i sie balonuje dalej ;) Mam teraz srednice balona jako 7,75, docelowo ma.byc 10...

Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Sista ... zrobię taki quiz jak będzie nam się jeszcze bardziej nudzić z 2 tyg przed porodem ;) W sumie nie wiem kiedy to będzie, ale to już inna sprawa. Mogę powiedzieć, że imię jest raczej stare, tradycyjne ale nie pochodzenia staropolskiego ;) hmmm ale zamotałam ;)
    Jakbyś się postarała to jeszcze byś syna urodziła, nie gadaj ;)
    Aaaa to Inesica była na tym USG, właśnie !

A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Mogę powiedzieć, że imię jest raczej stare, tradycyjne ale nie pochodzenia staropolskiego ;) hmmm ale zamotałam ;)

Po takiej podpowiedzi widzę,że możesz układać pytania do 1 z 10 ... :D

Z., Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Dziewczyny ile placilyscie za badanie hbs?
    Robiłam wczoraj i płaciłam 25 zł.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało umówić z położną , huuuurraaa ! :)

Z. lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

Sista, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wierzę że skurcze się wyciszą i szyjka jeszcze wytrzyma te kilka tygodni
    ja dziś w nocy wstawałam kilka razy do toalety i czułam że mam cały brzuch obolały, jakby mnie ktoś (:)) poobijał od środka. ehhh już niedługo...

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Karolina, bocian jest mega. Zawsze jak widzę go na zdjęciu to mam już banana na twarzy :)

Ja mam jedną butelkę aventu i nie kupuję na razie więcej, bo ta butelka jest chyba tylko do 3-ciego miesiąca to wtedy kupię jakąś większą i zobaczę jak będą się kształtowały potrzeby.

Aniu, współczuję sytuacji. Rak to paskudztwo, ale jeśli miałaby się dziewczyna męczyć to może lepiej, że stało się tak jak się stało, chociaż to zawsze boli.

Co do sterylizacji to ja chyba wrzątkiem to zleję, nie będę gotować. Grzebyk i szczoteczkę też trzeba wyparzyć, a nożyczki do pazurków najlepiej przed każdym użyciem psiknąć Octeniseptem.

Tantum rosa, nam mówiła babka że można też w wodzie mineralnej rozpuścić, a jak nie to zawsze można poprosić położną o przegotowaną wodę. Jakoś kranówka szpitalna mnie nie przekonuje.

Nieukowa, współczuję akcji z kotem. Ja nie akceptuję kotów, wręcz się ich boję, bo dla mnie są nieprzewidywalne, dlatego unikam kontaktów z nimi :)

Dziewczyny, czy odkąd jesteście w ciąży nie przybyło Wam pieprzyków? Ja dzisiaj jadę do rodzinnej po skierowanie do chirurga bo zrobił mi się w miesiąc pieprzyk pod pachą, wystający więc znacznie utrudnia golenie i boję się, że w końcu go urwę.

Aaa zapomniałam się pochwalić, że w poniedziałek na SR kąpaliśmy lalkę i mój zdolny mąż przeprowadził kąpiel w pełni samodzielnie- mam nadzieję, że z córką też sobie tak super poradzi, bo dumna jestem ogromnie :)

karolinka85, Z., Scintilla, nenette, Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ