WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dowiedziałam się o konieczności wyparzenia szczotki do włosów na jakichś warsztatach na których byłam i w sumie to o tym zapomniałam. Jeśli chodzi o butelki i smoczki to mam 2 smoczki i 1 butelkę, ale w związku z tym, że wierzę, że nie będą mi póki co potrzebne to przed pójściem do szpitala nie zamierzam ich nawet otwierać. W ostateczności jeśli będą potrzebne w szpitalu na już to przecież M może to zrobić. Laktatora też nawet nie kupiłam.
    Byłam z rana zanieść mocz do powtórnego badania więc zaliczyłam już spacer. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej. Dziś w planach wypranie pokrowca na materac, ale boję się, że ta łuska gryczana zabarwi pokrowiec. No nic i tak zaryzykuję.

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami na początku 35 tc :)))

Dziś na 13 jadę na badanie USG do znajomej lekarki, bardzo się cieszę bo ostatnie badanie USG było w 30 tc, a kolejne USG miałabym dopiero w 40 tc lub przed porodem w szpitalu. Jedyny minus to muszę jechać z godzinę autem, a mój Robak nie może wyrwać się z pracy, zabieram mame do towarzystwa:) Mam nadzieję, że malutka rośnie i wszystko jest tak jak powinno !

Trzymajcie proszę za nas dziś kciuki :)

Rozalia wrote:
    Mam pytanie do zusowych dziewczyn bo zus przelał mi pensję za półtorej miesiąca a powinien już teraz za dwa, czyli cały marzec i kwiecień. Czy to zostanie wyrównane? czy może dlatego tak wypłacił że ostatnie zwolnienie mam od połowy kwietnia do połowy maja? Mam nadzieję że w miarę zrozumiale to opisałam :)

No i kącik/pokoik Mikołaja śliczny !!! Mój Robak już mi zabronił malować sypialni na szaro bo drugi pokój, kuchnia i przed pokój są w tym odcieniu i nie ukrywam, że sypialnie też bym tak zrobiła :)))

Rozalia na pewno wyrównają, ja za kwiecień dostałam kasę w następujący sposób:
    zwolnienie od 12 marca do 8 kwietnia - wypłata w kwietniu
    zwolnienie od 9 kwietnia do 23 kwietnia - wypłata w maju (wczoraj)
    zwolnienie od 24 kwietnia do 14 maja - czekam....( jak nei wypłacą tego jeszcze w maju to marny miesiąc będzie;/

nadine24 wrote:
    Dziewczyny, pytanie do tych, których maluchy mają główkę w dole. Gdzie aktualnie czujecie ruchy? Ja to ani razu jeszcze po żebrach nie oberwalam i zastanawiam się czy nie fiknęła z powrotem :/

Nadine24 - moja Igusia leży główkowo i podobno bardzo nisko, a kopniaki, wypychanie głównie nad pępkiem i z prawego boku. Mała leży podobno w taki sposób, że główkę ma na dole plecki z lewej strony, na wysokości pępka tuż nad dupeczka, równolegle do piersi udka spadające w dół, tak że stópki prawie przy buzi:) No chyba, że po ostatnich tańcach i wygibasach coś się zmieniło :)
    Nieukowa wrote:
    Czy któraś z was jest jeszcze w lesie jeśli idzie o pokoik?

Nieukowa ja jestem w lesie i oprócz tego mam jeszcze sajgon w drugim pokoju już od prawie 2 tygodnia żyjemy jak w jakimś magazynie, a to wszystko dlatego, że w sypialni gdzie będzie kącik małej przestawialiśmy na inną ścianę szafę, taką co się na stałe montuje typu komandor. W związku z tym wszystko, meble, ubrania, wszelkie rzeczy przenieśliśmy do drugiego pokoju i w sypialni mamy tylko szafę (już przeniesioną) i łóżko, no i w takich warunkach czekamy na malarza miał być dziś, ale zacznie dopiero w sobotę i może w niedziele skończy. Więc spokojnie - nie jesteś sama:)

Mnie tylko przeraża segregacja tych wszystkich rzecz i ubrań jak już będziemy je znosić do sypialni bo z 1/3 to do wyrzucenia/oddania się nadaje, ale mi jakoś ciężko przychodzi rozstawanie się z tym wszystkim. Np. moje notatki z uczelni i z okresu maturalnego wyrzuciłam dopiero 2 tyg temu, czyli ok 6 po zakończeniu edukacji :)

karolinka85, dorcia8919, Z., Sista, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Inesicia odnosnie tego darmowego usg...
    U nas niby otwarcie galerii o 9 a rozpoczecie akcji o 11 do 16.30 i tez sa dwa "gabinety" usg zwykle i 4d..i od 11 sa zapisy.. Ehh tyle stac w kolejce..ja to napewno nie bede tyle tam stac..bo synek napiera glowka na szyjke..wiec ryzykowac nie bede..ale moze wysle kogos do zajecia kolejki..a podjade na 11 jak juz beda zapisy ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziekuje Inesicia odnosnie tego darmowego usg...
    U nas niby otwarcie galerii o 9 a rozpoczecie akcji o 11 do 16.30 i tez sa dwa "gabinety" usg zwykle i 4d..i od 11 sa zapisy.. Ehh tyle stac w kolejce..ja to napewno nie bede tyle tam stac..bo synek napiera glowka na szyjke..wiec ryzykowac nie bede..ale moze wysle kogos do zajecia kolejki..a podjade na 11 jak juz beda zapisy ;)
    U nas galeria też była otwarta od 9 więc nie wiem od której Ci ludzie przede mną tam stali. Może uda Ci się kogoś uprosić o stanie w kolejce :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca po spokojnie wybierz prała. I nic nie zafarbowalo :) tylko mąż musiał pomoc założyć ja naciagalam on zapinal

Inesicia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to panikara :) wszystko ok, polozna tylko z czystej troski zapytala :) po dzisiejszym obchodzie wiem ze do niedzieli zostaje, antybiotyk wybiore i moze wyjde do domu :) czekam dalej na wyniki posiewow. W sumie we wtorek moge juz zaczac rodzic :)

Trzymam za Nas wszystkie moooocno kciuki :*

Ania1704, Scintilla, Alorrene13, Z., Inesicia, Rozalia, karolinka85, Nieukowa, nenette, A1984, gosi_a, Joasia:) lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dziewczyny, ja to panikara :) wszystko ok, polozna tylko z czystej troski zapytala :) po dzisiejszym obchodzie wiem ze do niedzieli zostaje, antybiotyk wybiore i moze wyjde do domu :) czekam dalej na wyniki posiewow. W sumie we wtorek moge juz zaczac rodzic :)

Trzymam za Nas wszystkie moooocno kciuki :*

A jak jest z glukometrem i pomiarami cukru ? Na własną rękę to robisz czy Szpital jednak się tym trochę interesuje :) ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hahaha Sista ... zrobię taki quiz jak będzie nam się jeszcze bardziej nudzić z 2 tyg przed porodem ;) W sumie nie wiem kiedy to będzie, ale to już inna sprawa. Mogę powiedzieć, że imię jest raczej stare, tradycyjne ale nie pochodzenia staropolskiego ;) hmmm ale zamotałam ;)
    Jakbyś się postarała to jeszcze byś syna urodziła, nie gadaj ;)
    Aaaa to Inesica była na tym USG, właśnie !

nie wiem dlaczego ale mi na myśl przyszło imię Wojtek!

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak .... to imię nie jest popularne ;) ale nie Zenek, nie Mietek i nie Zdzisiu akurat ;)

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla - pomarzyc moge :( dieta cukrzycowa nie istnieje, jem to co mi przywioza, cukry musze sama mierzyc, a ich nawet pomiary nie interesuja.

ukdytv73la1h903i.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Scintilla - pomarzyc moge :( dieta cukrzycowa nie istnieje, jem to co mi przywioza, cukry musze sama mierzyc, a ich nawet pomiary nie interesuja.

Tak też myślałam :) ... a mówili Ci coś odnośnie terminu porodu i tego, że przy cukrzycy nie czekają na przenoszenie ? .... bo mi ostatnio ginka powiedziała, że jeśli cukry są w miarę opanowane a dziecko nie jest gigantem to można urodzić do tych 2 tyg po terminie o.O

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja mam tylko 3 butelki i 2 smoczki, ale tylko dlatego że taki był zestaw z laktatorem. W innym wypadku kupiłabym po jednej sztuce.
    Co do sterylizacji pozostałych rzeczy to ja napewno nie będę :) dziecko samo w sobie też nie jest sterylne, więc chyba nie ma co przesadzać :)
    Hej dziewczęta ;-)
    Ja mam napisane w skierowaniu na cc zwężenie miednicy
    Plus oczywiście mam duże zrosty bliźniego po pierwszej
    Moja koleżanka miała 1wsza cc, a 2gi poród sn, ale musiała podpisać , że na swoją odpowiedzialnosc, boją się po cc robić sn, bo jest ryzyko pęknięcia macicy przy skurczach ,.gdyż była już zszywana i nie jest elastyczna ma zrosty, tak mi lek.tlumaczyla

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może i bym chciala sprobowac urodzić naturalnie ale się boję...czasami mnie boli jak maly się rusza tam na dole nawet miałam przed ciążą zrobić usg bo miałam lekkie bóle w dole brzucha przy kaszlu czy zrostow nie ma ale już nie zdążyłam. Jakoś to drugie cc przeżyje może po zewnatrzoponowym będzie mi lepiej jak po narkozie. Po narkozie człowiek jak jakiś otepialy zanim się dobudzi...najgorsze to pierwsze wstanie z łóżka ta krew ten cewnik pierwszy prysznic...a potem już ok

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja może i bym chciala sprobowac urodzić naturalnie ale się boję...czasami mnie boli jak maly się rusza tam na dole nawet miałam przed ciążą zrobić usg bo miałam lekkie bóle w dole brzucha przy kaszlu czy zrostow nie ma ale już nie zdążyłam. Jakoś to drugie cc przeżyje może po zewnatrzoponowym będzie mi lepiej jak po narkozie. Po narkozie człowiek jak jakiś otepialy zanim się dobudzi...najgorsze to pierwsze wstanie z łóżka ta krew ten cewnik pierwszy prysznic...a potem już ok
    ja miałam przed ciąża usg..i właśnie wyszły mi dość duże zrosty.....

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki powtórnego badania moczu i jednak dobrze, że go zrobiłam. Zarówno leukocyty jak i bakterie zniknęły ;)

szczesliwamama, Scintilla, karolinka85, Z., A1984, Ania1704, Sista, Alorrene13, gosi_a, Joasia:) lubią tę wiadomość

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny jestem mega szczesliwa bo mialam 6letni fajny wozek po synku,ale byl tak brudny ze watpilam czy da sie cos z nim zrobic,i znalazlam goscia co czysci dywany etc. przyjechal do domu dzis rano ,wzial go na balkon i wozek po 1,5h jest jak nowy ,gondola,spacerowka,budki no wszystko sie swieci i zaplacilam tylko 50 zl :):):)

Scintilla, karolinka85, Inesicia, Viola, Ania1704, Sista, Alorrene13, gosi_a, karolina0522 lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]

Wysłany: 7 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Mam wyniki powtórnego badania moczu i jednak dobrze, że go zrobiłam. Zarówno leukocyty jak i bakterie zniknęły ;)

super,ja tez dalam mocz w poniedzialek na posiew bo byly bakterie i leukocyty pomimo 10dniowej kuracji wczesniejszej DUOMOXEM ,ale dala mi saszetke Monuralu i zobaczymy ,jutro odbieram wyniki moczu a w sobote ostatnia wizyta i rodzimy w srode :D

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że zaczynam żałować zakupu wózka, ze względu na to że będę chciała dziecię nosić w chuście. Podczytując forum chustowe, wychodzi na to że przy użytkowaniu chusty wózek bardzo często idzie w odstawkę i staje się zbędnym wydatkiem. Wiem, że maluch może nie polubić chusty, ale wydaje mi się, że jak zacznie się od samego urodzenia to kwestia przyzwyczajenia dziecka. Jeszcze jakiś czas temu w grę wchodziła opcja gondoli wózka jako kołyski do spania w nocy, bo nie mam gdzie w sypialni wstawić łóżeczka, ale teraz zdecydowaliśmy że Niunia od razu będzie spać we własnym łóżeczku w swoim pokoju. Stoi ten wózek i co raz bardziej mi zawadza :)
    Gdyby on chociaż był taką piękną retro gondolką, a nie takim czołgiem, których teraz pełno na ulicach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:53

szczesliwamama lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png

Wysłany: 7 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A ja Wam powiem, że zaczynam żałować zakupu wózka, ze względu na to że będę chciała dziecię nosić w chuście. Podczytując forum chustowe, wychodzi na to że przy użytkowaniu chusty wózek bardzo często idzie w odstawkę i staje się zbędnym wydatkiem. Wiem, że maluch może nie polubić chusty, ale wydaje mi się, że jak zacznie się od samego urodzenia to kwestia przyzwyczajenia dziecka. Jeszcze jakiś czas temu w grę wchodziła opcja gondoli wózka jako kołyski do spania w nocy, bo nie mam gdzie w sypialni wstawić łóżeczka, ale teraz zdecydowaliśmy że Niunia od razu będzie spać we własnym łóżeczku w swoim pokoju. Stoi ten wózek i co raz bardziej mi zawadza :)

wozek jest jedna z najbardziej potrzebnych rzeczy,uwiez mi noszenie w chuscie nie jest tak mile na dluzsza mete jakby moglo sie zdawac,dziecko swoje wazy,rosnie z dnia na dzien,a spacery i wozek niczym nie zastapia chusty ,chusta od czasu do czasu jak najabrdziej ale nigdy jako wozek,moim zdaniem :)

nadine24, Viola lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Inesicia..wszystko ok..tak jak wtedy u mnie.. Swoja droga dziwne to zeby zle pobrac mocz i raz wychodzi zly a raz dobrze..
    Kiedys takiego czegos nie bylo..a i wyniki byly dobre ;)
    Ja za kazdym razem staram sie pobrac go dobrze i robie to w taki sam sposob..ale jak widac raz jest zly a raz dobry..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ