Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgata a Ty wybralas juz szpital do porodu?
Ja tu leze na Karowej i obserwuje ciagle porodowkeLekarze sa super, polozne w wiekszosci tez, ojcowie nie sa traktowani jak intruzi. Z tego co slysze (a slysze duzo
) to polozne w trakcie 2fazy porodu bardzo dopinguja. Widzialam butle z gazem rozweselajacym, jest w uzyciu:) pilki i drabinki są - no ale tutaj nie wiem jak z korzystaniem. Jedyny problem to przepelnienie - jest mega duzo pacjentek. W efekcie zdazylo sie, ze mama z noworodkiem lezeli na korytarzu dopuki nie zwolnilo sie miejsce na sali..
zapah_ciszy, Ania1704, Scintilla, Inesicia, A1984, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:Agata a Ty wybralas juz szpital do porodu?
Ja tu leze na Karowej i obserwuje ciagle porodowkeLekarze sa super, polozne w wiekszosci tez, ojcowie nie sa traktowani jak intruzi. Z tego co slysze (a slysze duzo
) to polozne w trakcie 2fazy porodu bardzo dopinguja. Widzialam butle z gazem rozweselajacym, jest w uzyciu:) pilki i drabinki są - no ale tutaj nie wiem jak z korzystaniem. Jedyny problem to przepelnienie - jest mega duzo pacjentek. W efekcie zdazylo sie, ze mama z noworodkiem lezeli na korytarzu dopuki nie zwolnilo sie miejsce na sali..
Byłam dziś na karowej
wreszcie doczłapałam się na cukrzycowy kursprzechodziłam przez porodówkę (winda przy patologii była nieczynna, a ja po schodach na 2 p nie miałam zamaru się wczłapać )
Na oddziale porodowym leżała dziewczyna na korytarzu i jej usg robili
Patologia też przepełniona, bo wczoraj byłam w swoim szpitalu na kontroli i ordynator musiał odmówić przyjęcia pacjentki z karowej na patologię, bo też mają przepełnienie
Ogólnie mega zamieszanie przez te remonty i głośno
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:22
Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nenette wrote:U mnie w szpitalu bardzo pilnują - pytaja sie na początku czy masz swoj glukometr czy chcesz zeby cie kluly i pozniej spisuja wyniki. Mierzenie jest o 6 rano, po posilkach i o 22. Jest tez dieta cukrzycowa, ktora dziala
cukry mierza tez wszystkim po podaniu sterydow przez 3 doby. No ale to szpital, ktory ma fioła na punkcie cukrzycy.
No i tu ciaze cukrzycowe sa wywolywane tydzien przed terminem czyli w 39tc jezeli sama nie urodzisz wczesniej
Jak miło się czyta o tym, że gdzieś jest tak fachowa opieka - i dobrze niech dają Ci jak najdłużej poczucie bezpieczeństwa ... a jak Ci się robi przykro to wykradnij się na 5 minut do butli z gazem rozweselającym i z powrotem do łóżeczka :]Sista, nenette, zapah_ciszy, Z. lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:U mnie w szpitalu bardzo pilnują - pytaja sie na początku czy masz swoj glukometr czy chcesz zeby cie kluly i pozniej spisuja wyniki. Mierzenie jest o 6 rano, po posilkach i o 22. Jest tez dieta cukrzycowa, ktora dziala
cukry mierza tez wszystkim po podaniu sterydow przez 3 doby. No ale to szpital, ktory ma fioła na punkcie cukrzycy.
No i tu ciaze cukrzycowe sa wywolywane tydzien przed terminem czyli w 39tc jezeli sama nie urodzisz wczesniej
Dziś babka na kurcie mówiła, że jeśli cukry opanowane to można rodzić w terminie.
A ja wiem, że z cukrzycą nie chodzi o wagę dziecka tylko o łożysko - powinno się rodzić w 38-39tc, bo łożysko szybciej dojrzewa. Ale może tylko gdy bierze się insulinę ?? Wiem, że leżałam z dziewczyną, która miała wywoływany poród przez to że jest słodką mamą a dziecko ważyło miej niż 3 kg- bardzo pilnowała diety -
patrycja_24 wrote:Dziewczyny pomóżcie - kupowałyście poduszkę klin do łóżeczka?
Ja nie kupowałam, jak bedzie trzeba, to włożę książkę pod materac -bedzie wyżej. Babcia dzisiaj kupiła Oldze taka podusie, ale to bardziej jak bedzie na rękach trzymana: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00028508/ -
nick nieaktualnyMIKOLAY wrote:Dziś babka na kurcie mówiła, że jeśli cukry opanowane to można rodzić w terminie.
A ja wiem, że z cukrzycą nie chodzi o wagę dziecka tylko o łożysko - powinno się rodzić w 38-39tc, bo łożysko szybciej dojrzewa. Ale może tylko gdy bierze się insulinę ?? Wiem, że leżałam z dziewczyną, która miała wywoływany poród przez to że jest słodką mamą a dziecko ważyło miej niż 3 kg- bardzo pilnowała diety
To moze z tym terminem porodu zależy od lekarza, bo mi mówili o 39tygodniu
A przepełnienie jest, ale przyjmują do porodów więc szansa na miejsce jestno i fakt - to m.in. wina remontów..
-
Agata - mnie jest często gorąco i duszno. A co do kolejki, to jeszcze nigdy nie wykorzystałam brzucha. Wczoraj grzecznie doczekałam u okulisty, a w Tesco najcześciej korzystam z samoobsługowej kasy. Raz jeden, w H&M, pani z kasy poprosiła mnie poza kolejnością, ale przede mną i tak była tylko jedna osoba.
Któraś z Was pytała o pieprzyki. Zauwazylam ostatnio, ze kilka takich małych w okolicach piersi, zrobiło sie takich wystających. W dotyku sterczą jak syfki, na szczęście nie w miejscu, gdzie mogę je przypadkiem zgolić. No i większość zrobiła sie ciemniejsza. Jak po porodzie nie wrócą do swojego poprzedniego stanu, zgłoszę sie do dermatologa. -
Nonono termińy gońią terminy, jestem bardzo ciekawa która będzie z nas pierwsza
tzn. Dokladnie druga, ale pierwsza z tej duzej grupy oczekujących
ja jak byla mozliwosc to korzystalam z zakupow bez kolejki, a moj M. To normalnie juz sie do tego przyzwyczail w kasie pierwszenstwa w carrefour
w metrze tez zazwyczaj ludzie ustepuja mi miejsca
A moze ktoras z Was kupuje nosidełko zamiast chusty lub bedzie miec jedno i drugie? Polecacie jakies konkretne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 16:22
-
Aloreene - moj zawsze mnie wysyła na ławkę za kasami i sam idzie do samoobsługowej
Jak mu mowię, ze moze bez kolejki, to pyta czy juz rodzę
No, ale mnie brzuch nie ciągnie, nie boli. Pewnie gdybym sie źle czuła, to miałabym w nosie ludzi i pchalabym sie poza kolejnością
Czyli imię stare, ale nie Polskie?
Co do nosidła, to siostra i koleżanki polecają Tula. Ale nowe sa drogie, wiec oglądam jakies używane, ale słabo jestWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 16:28
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Ja najpierw kupuje chuste, a nosidelka są dopiero od czasu kiedy dziecko juz siada, wiec będzie na przyszły sezon spacerowy. I marzy mi się Tula. Nosidelka to tylko te ergonomiczne. Jak spojrzysz na zdjęcia to jest różnica jak dziecko trzyma nóżki. W tych tzw wisiadłach po prostu wiszą...
A co do chusty to warto się dowiedzieć jaka to, bo inaczej wiąże się elastyczną a inaczej skosno-krzyzową.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Karolinka85 no właśnie się zagapiłam z tym zdjęciem, gdybym doczytała tobym nie tkwiła w kolejce bez sensu, w sumie moja wina
Rozalia pochwal się efektem!
Sista ja mam nadzieję że mój polubi chustę... wydaje się to wygodniejsze w takich krótkich wypadach "po pietruszkę na stragan"
Alorrene - wózek mamy po mojej chrześnicy, właściwie jak nówka, nie pamiętam nawet jaka firma (chyba Taco Jumper), ominęłam nie całkiem wózkowa faza, zdecydowanie bardziej kręcą mnie małe ciuszkiMam nadzieję że będzie ok, chociaż jest ciężki.. Co do chusty - nie poradzę bo się nie znam, jeszcze nic nie kupiłam, ale pewnie na YouTube znajdziesz wszystko. Zazdroszczę samozaparcia, kolejna Brzuchatka z powerem!
Nenette - zdecydowaliśmy się na Św Rodziny na Madalińskiego i tam będę miała położną (chociaż nadal nie jestem przekonana że to wydatek wart swojej ceny). Karowa jest 2 na naszej liście, dzieki za info - fajnie słyszeć miłe opinie o szpitalach! Na RS tam mówili że prawie nigdy nie odsyłają, chyba że naprawdę jest dramat z miejscami
Aś - dzięki za info, nie pytałam w informacji, w sumie wkurzyło mnie nie tyle to że muszę czekać w kolejce tylko to że się chwalą że są tacy pro rodzinni i przyjaźni matkom a nie wiedzą sami co to w praktyce oznacza, ot tak sobie plakat na drzwi walneliAlorrene13, karolinka85, Sista lubią tę wiadomość
-
A mu byliśmy dziś z mężem na poczcie i kolejka do samych drzwi... Jak weszlismy to wszyscy wpatrzeni w podłogę. To M został w kolejce a ja poszlak do sklepu obok zebu juz nie tracić czasu i siły. Po moim wyjściu M zapytał starszą kobietę kulturalnie czy tez stoi w kolejce bo siedziała na krześle na końcu a ona zaczeła wywód ze teraz to juz nikt nie wpuszcza starszych osób bez kolejki... Mnie tez nikt jakoś nie przepuścił, ale jakoś nie Lubie wymuszać pierwszeństwa
raz mi się tylko zdarzylo w laboratorium
Sista lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:Agata imię znam tylko ja i Mąż. Ani dziadkowie, ani przyjaciele, nikt poza tym
Nie Józio, również nie Kazio i nie Roman
Zygmunt też nie, ej dobra nie zgadujmy bo jeszcze zgadniecie
Tak masz rację, unikneliśmy w ten sposób dyskusji na ten temat, tylko po pewnie będą, ale będzie już za późno
Nieźle Cię załatwili w tym urzędzie ech. Ja wyrabiałam rok temu dowód, to chyba na szczęście jeszcze zdjęcie było normalne, tylko lewe ucho musiało być widoczne. Słodka fotka z tym wózkiemCo oni kombinują? Przyszedł do Was dopiero wózeczek?
Nadine i inne kobietki, które znają się na chustach, proszę o radę. Dostałam chustę, dużą, niebieską. I tyle wiem. Nawet nie jestem pewna czy nazwać ją tkaną czy elastyczną. Firma Babalu która może robiła chusty z 10 lat temu, ale teraz nie, sprawdziłam i mają tylko pościel itp. Co byście mi poradziły aby sprawdzić jak ją zawiązać i czy jest ok? Mam poszukać na youtube jak to ma wyglądać tak ?<zagubiona w temacie>.
Jestem zadowolona bo pokonałam leniwą Foczkę (w sobie) i zaliczyłam dziś, długi spacer, zakupki, pranie, ćwiczeń kilka, lajtowa depilka łydek, lajtowy pedicure,no i wsadziłam palucha z olejkiem do Bożeni... dajcie spokój, ciasno, spuchnięte, jakby mi jakiś dodatkowy mięsień tam wyrósł ... Nieukowa też miałaś takie odczucie na początku?
Czyżby Franciszek?? Popularne,staropolskie i nadawane często chłopcom Franiu:) Mnie tam się zawsze podobało:))Alorrene13, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość