X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a Ty wybralas juz szpital do porodu?
    Ja tu leze na Karowej i obserwuje ciagle porodowke ;) Lekarze sa super, polozne w wiekszosci tez, ojcowie nie sa traktowani jak intruzi. Z tego co slysze (a slysze duzo ;) ) to polozne w trakcie 2fazy porodu bardzo dopinguja. Widzialam butle z gazem rozweselajacym, jest w uzyciu:) pilki i drabinki są - no ale tutaj nie wiem jak z korzystaniem. Jedyny problem to przepelnienie - jest mega duzo pacjentek. W efekcie zdazylo sie, ze mama z noworodkiem lezeli na korytarzu dopuki nie zwolnilo sie miejsce na sali..

zapah_ciszy, Ania1704, Scintilla, Inesicia, A1984, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette dobrze słyszeć pozytywne opinie o Karowej. Ja planuję tam rodzić.
    Chociaż mam nadzieję, że miejsce będzie.. mimo, iż mówisz, że przepełnienie mega..

relgh371nuuw2sg6.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Agata a Ty wybralas juz szpital do porodu?
    Ja tu leze na Karowej i obserwuje ciagle porodowke ;) Lekarze sa super, polozne w wiekszosci tez, ojcowie nie sa traktowani jak intruzi. Z tego co slysze (a slysze duzo ;) ) to polozne w trakcie 2fazy porodu bardzo dopinguja. Widzialam butle z gazem rozweselajacym, jest w uzyciu:) pilki i drabinki są - no ale tutaj nie wiem jak z korzystaniem. Jedyny problem to przepelnienie - jest mega duzo pacjentek. W efekcie zdazylo sie, ze mama z noworodkiem lezeli na korytarzu dopuki nie zwolnilo sie miejsce na sali..

Byłam dziś na karowej ;)
    wreszcie doczłapałam się na cukrzycowy kurs ;) przechodziłam przez porodówkę (winda przy patologii była nieczynna, a ja po schodach na 2 p nie miałam zamaru się wczłapać )
    Na oddziale porodowym leżała dziewczyna na korytarzu i jej usg robili ;)
    Patologia też przepełniona, bo wczoraj byłam w swoim szpitalu na kontroli i ordynator musiał odmówić przyjęcia pacjentki z karowej na patologię, bo też mają przepełnienie ;)
    Ogólnie mega zamieszanie przez te remonty i głośno ;)

b4ipuen.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:22

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie - kupowałyście poduszkę klin do łóżeczka?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    U mnie w szpitalu bardzo pilnują - pytaja sie na początku czy masz swoj glukometr czy chcesz zeby cie kluly i pozniej spisuja wyniki. Mierzenie jest o 6 rano, po posilkach i o 22. Jest tez dieta cukrzycowa, ktora dziala :) cukry mierza tez wszystkim po podaniu sterydow przez 3 doby. No ale to szpital, ktory ma fioła na punkcie cukrzycy.
    No i tu ciaze cukrzycowe sa wywolywane tydzien przed terminem czyli w 39tc jezeli sama nie urodzisz wczesniej ;)

Jak miło się czyta o tym, że gdzieś jest tak fachowa opieka - i dobrze niech dają Ci jak najdłużej poczucie bezpieczeństwa ... a jak Ci się robi przykro to wykradnij się na 5 minut do butli z gazem rozweselającym i z powrotem do łóżeczka :]

Sista, nenette, zapah_ciszy, Z. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    U mnie w szpitalu bardzo pilnują - pytaja sie na początku czy masz swoj glukometr czy chcesz zeby cie kluly i pozniej spisuja wyniki. Mierzenie jest o 6 rano, po posilkach i o 22. Jest tez dieta cukrzycowa, ktora dziala :) cukry mierza tez wszystkim po podaniu sterydow przez 3 doby. No ale to szpital, ktory ma fioła na punkcie cukrzycy.
    No i tu ciaze cukrzycowe sa wywolywane tydzien przed terminem czyli w 39tc jezeli sama nie urodzisz wczesniej ;)

Dziś babka na kurcie mówiła, że jeśli cukry opanowane to można rodzić w terminie.

A ja wiem, że z cukrzycą nie chodzi o wagę dziecka tylko o łożysko - powinno się rodzić w 38-39tc, bo łożysko szybciej dojrzewa. Ale może tylko gdy bierze się insulinę ?? Wiem, że leżałam z dziewczyną, która miała wywoływany poród przez to że jest słodką mamą a dziecko ważyło miej niż 3 kg- bardzo pilnowała diety ;)

b4ipuen.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nikt nie przepuścił a widzą ludzie ze ledwo chodzę ze sapie i dysze wszyscy glowa w druga strone.
    Dziewczyny czy wy też macie ciągle uczucie ze wam gorąco? Normalnie mi jest ciągle tak gorąco ze mam chęć wejść pod zimny prysznic

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie - kupowałyście poduszkę klin do łóżeczka?

Ja nie kupowałam, jak bedzie trzeba, to włożę książkę pod materac -bedzie wyżej. Babcia dzisiaj kupiła Oldze taka podusie, ale to bardziej jak bedzie na rękach trzymana: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00028508/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dziś babka na kurcie mówiła, że jeśli cukry opanowane to można rodzić w terminie.

A ja wiem, że z cukrzycą nie chodzi o wagę dziecka tylko o łożysko - powinno się rodzić w 38-39tc, bo łożysko szybciej dojrzewa. Ale może tylko gdy bierze się insulinę ?? Wiem, że leżałam z dziewczyną, która miała wywoływany poród przez to że jest słodką mamą a dziecko ważyło miej niż 3 kg- bardzo pilnowała diety ;)

To moze z tym terminem porodu zależy od lekarza, bo mi mówili o 39tygodniu ;)

A przepełnienie jest, ale przyjmują do porodów więc szansa na miejsce jest ;) no i fakt - to m.in. wina remontów..

• maglic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette-zazdroszcze warunkow w szpitalu :) ja to jedynie moge pomarzyc. A jakies skurcze na KTG ci sie pisza ja dzis mialam na poziomie 8-16, przy ywardnieniu brzucha dobilo do 40. Ale nie wiem jak to onterpretowac.

ukdytv73la1h903i.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR babka mowiła, że ten klin jest niepotrzebny.

Maglic, farciaro za 5 dni możesz rodzić :) I dopadniesz się do ciasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:55

maglic, Z. lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - mnie jest często gorąco i duszno. A co do kolejki, to jeszcze nigdy nie wykorzystałam brzucha. Wczoraj grzecznie doczekałam u okulisty, a w Tesco najcześciej korzystam z samoobsługowej kasy. Raz jeden, w H&M, pani z kasy poprosiła mnie poza kolejnością, ale przede mną i tak była tylko jedna osoba.

Któraś z Was pytała o pieprzyki. Zauwazylam ostatnio, ze kilka takich małych w okolicach piersi, zrobiło sie takich wystających. W dotyku sterczą jak syfki, na szczęście nie w miejscu, gdzie mogę je przypadkiem zgolić. No i większość zrobiła sie ciemniejsza. Jak po porodzie nie wrócą do swojego poprzedniego stanu, zgłoszę sie do dermatologa.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu licze na wyjscie do domu we wtorek i ogarniecie toreb dla siebe i malego i jego kacika ;) wiec 19 niech wychodzi :)

gosi_a, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonono termińy gońią terminy, jestem bardzo ciekawa która będzie z nas pierwsza ;) tzn. Dokladnie druga, ale pierwsza z tej duzej grupy oczekujących ;) ja jak byla mozliwosc to korzystalam z zakupow bez kolejki, a moj M. To normalnie juz sie do tego przyzwyczail w kasie pierwszenstwa w carrefour ;) w metrze tez zazwyczaj ludzie ustepuja mi miejsca :)
    A moze ktoras z Was kupuje nosidełko zamiast chusty lub bedzie miec jedno i drugie? Polecacie jakies konkretne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 16:22

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - moj zawsze mnie wysyła na ławkę za kasami i sam idzie do samoobsługowej :) Jak mu mowię, ze moze bez kolejki, to pyta czy juz rodzę ;) No, ale mnie brzuch nie ciągnie, nie boli. Pewnie gdybym sie źle czuła, to miałabym w nosie ludzi i pchalabym sie poza kolejnością :)

Czyli imię stare, ale nie Polskie?

Co do nosidła, to siostra i koleżanki polecają Tula. Ale nowe sa drogie, wiec oglądam jakies używane, ale słabo jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 16:28

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw kupuje chuste, a nosidelka są dopiero od czasu kiedy dziecko juz siada, wiec będzie na przyszły sezon spacerowy. I marzy mi się Tula. Nosidelka to tylko te ergonomiczne. Jak spojrzysz na zdjęcia to jest różnica jak dziecko trzyma nóżki. W tych tzw wisiadłach po prostu wiszą...
    A co do chusty to warto się dowiedzieć jaka to, bo inaczej wiąże się elastyczną a inaczej skosno-krzyzową.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka85 no właśnie się zagapiłam z tym zdjęciem, gdybym doczytała tobym nie tkwiła w kolejce bez sensu, w sumie moja wina :)

Rozalia pochwal się efektem!

Sista ja mam nadzieję że mój polubi chustę... wydaje się to wygodniejsze w takich krótkich wypadach "po pietruszkę na stragan"

Alorrene - wózek mamy po mojej chrześnicy, właściwie jak nówka, nie pamiętam nawet jaka firma (chyba Taco Jumper), ominęłam nie całkiem wózkowa faza, zdecydowanie bardziej kręcą mnie małe ciuszki :D Mam nadzieję że będzie ok, chociaż jest ciężki.. Co do chusty - nie poradzę bo się nie znam, jeszcze nic nie kupiłam, ale pewnie na YouTube znajdziesz wszystko. Zazdroszczę samozaparcia, kolejna Brzuchatka z powerem!

Nenette - zdecydowaliśmy się na Św Rodziny na Madalińskiego i tam będę miała położną (chociaż nadal nie jestem przekonana że to wydatek wart swojej ceny). Karowa jest 2 na naszej liście, dzieki za info - fajnie słyszeć miłe opinie o szpitalach! Na RS tam mówili że prawie nigdy nie odsyłają, chyba że naprawdę jest dramat z miejscami

Aś - dzięki za info, nie pytałam w informacji, w sumie wkurzyło mnie nie tyle to że muszę czekać w kolejce tylko to że się chwalą że są tacy pro rodzinni i przyjaźni matkom a nie wiedzą sami co to w praktyce oznacza, ot tak sobie plakat na drzwi walneli :)

Alorrene13, karolinka85, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mu byliśmy dziś z mężem na poczcie i kolejka do samych drzwi... Jak weszlismy to wszyscy wpatrzeni w podłogę. To M został w kolejce a ja poszlak do sklepu obok zebu juz nie tracić czasu i siły. Po moim wyjściu M zapytał starszą kobietę kulturalnie czy tez stoi w kolejce bo siedziała na krześle na końcu a ona zaczeła wywód ze teraz to juz nikt nie wpuszcza starszych osób bez kolejki... Mnie tez nikt jakoś nie przepuścił, ale jakoś nie Lubie wymuszać pierwszeństwa ;) raz mi się tylko zdarzylo w laboratorium :)

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Agata imię znam tylko ja i Mąż. Ani dziadkowie, ani przyjaciele, nikt poza tym :) Nie Józio, również nie Kazio i nie Roman :D Zygmunt też nie, ej dobra nie zgadujmy bo jeszcze zgadniecie :P Tak masz rację, unikneliśmy w ten sposób dyskusji na ten temat, tylko po pewnie będą, ale będzie już za późno ;)
    Nieźle Cię załatwili w tym urzędzie ech. Ja wyrabiałam rok temu dowód, to chyba na szczęście jeszcze zdjęcie było normalne, tylko lewe ucho musiało być widoczne. Słodka fotka z tym wózkiem :) Co oni kombinują? Przyszedł do Was dopiero wózeczek?

Nadine i inne kobietki, które znają się na chustach, proszę o radę. Dostałam chustę, dużą, niebieską. I tyle wiem. Nawet nie jestem pewna czy nazwać ją tkaną czy elastyczną. Firma Babalu która może robiła chusty z 10 lat temu, ale teraz nie, sprawdziłam i mają tylko pościel itp. Co byście mi poradziły aby sprawdzić jak ją zawiązać i czy jest ok? Mam poszukać na youtube jak to ma wyglądać tak ? :/ <zagubiona w temacie>.

Jestem zadowolona bo pokonałam leniwą Foczkę (w sobie) i zaliczyłam dziś, długi spacer, zakupki, pranie, ćwiczeń kilka, lajtowa depilka łydek, lajtowy pedicure,no i wsadziłam palucha z olejkiem do Bożeni... dajcie spokój, ciasno, spuchnięte, jakby mi jakiś dodatkowy mięsień tam wyrósł ... Nieukowa też miałaś takie odczucie na początku? :(

Czyżby Franciszek?? Popularne,staropolskie i nadawane często chłopcom Franiu:) Mnie tam się zawsze podobało:))

Alorrene13, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ