X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po obchodzie. Dopytałam o szyjkę to gin mi powiedzie ze nie chcial mnie denerwowac wczoraj wrr. Mówił ze nie jest zle tylko przez te twardnienia i naciska na szyjkę . Po ustaniu twardnień zazwyczaj ta szyjka jest lepsza bo juz nic nie naciska . O krążku nie wspominał wogole wiec mysle ze będzie dobrze.. Kroplówka caly dzien, jedzonko kiepskie mam swój prowiant naszczęście. I leżakujemy sobie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:22

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś mnie co jakiś czas boli kość ogonowa, zwłaszcza po leniwym dniu na kanapie ale zdarza się że i po spacerze. W sumie o ile brzuch mnie nigdy nawet nie zabolał to biodra i kość ogonowa dają popalić, niestety ja na to sposobu nie znalazłam, czekam aż samo przejdzie :(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj rano :)

azbsrk01vzcd_t.jpg

Co prawda bokiem, ale sukces, bo pierwszy raz wkleiłem tutaj swoje foto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 20:50

dorcia8919, Rozalia, Z., agawera, sss, gosi_a, .aś., Joasia:), A1984, Viola, Ania1704, karolina0522, Finezja, karolinka85, Alorrene13, Aka81, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki, staram się myśleć podobnie że za chwilę się kolor wypłucze i będę mogła na siebie patrzeć :) No właśnie dziś miało wyjść coś a la ombre bo miałam już swój odrost duży i chciałam go delikatnie przyciemnić a swoje blond końce zostawić, to mi wziął przeciągnął za daleko i wyszedł baleyage ciemny z jasnym blondem, co mnie się nie podoba. A napisz mi jeszcze gdzie chodzisz do fryzjera, bo ja swojego po dzisiejszej akcji chcę zdradzić ;)

Finezja dzięki za info o zusie, będę czekać :)

Sista gdzie Ty masz brzuszek, zgrabna mama z Ciebie :)

aś mnie jakiś czas temu też bolała kość ogona i to trzeba przetrzymać. Teraz mam problemy z plecami albo biodrem.

Ja we wtorek mam wizytę u mojego gina i jestem bardzo ciekawa ile waga pokaże bo brzuch mi wywaliło ostro.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista gdzie ty tę Olgę schowałaś??? Taki mały brzusio!

Aś mnie bolała kość ogonowa od dłuższego siedzenia na krześle... współczuję bo ból nieciekawy ;/

Jupi, udało mi się wyhaczyć ten ikeowy przewijak używkę za półdarmo w wstanie jak ideał :D W niedzielę przywożę go z Wrocławia :D

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:23

Sista lubi tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, Ty już powoli na finiszu, więc może już się normują. A może po prostu organizm się przyzwyczaił do diety i ładnie spala cukry (teraz możesz sobie w końcu powiedzieć "po co ja się tak tym martwiłam"). Mówiłam CI, że po kilku tygodniach diety cukry będą jak ta lala :)

Aś, mnie często dokucza ból kości ogonowej, czasami nawet nie mogę usiąść czy wstać. Trzeba to rozchodzić, ewentualnie połóż się na boku i poleż. A w ciągu dnia nie siedź za długo w jednej pozycji.

Rozalia, głowa do góry. Pewnie wyglądasz super, tylko inaczej. Jutro spojrzysz już pewniejszym okiem i spodoba się :)

SSS, nie przejmuj się tak opiniami lekarzy, bo czasami jeden coś źle spojrzy i już jest jakieś nieporozumienie. Jesteś w szpitalu bezpieczna i to jest najważniejsze, choć życzę Ci jak najszybszego powrotu do domku :)

Mi się zdarzyło dwa razy, że mnie przepuścili w kolejce. Najbardziej mnie wkurza jednak jak zamykają kasę przede mną. Toć widać, że jestem w ciąży i mogłaby mnie kasjerka obsłużyć, a słyszę- proszę przejść do kasy obok. Wtedy to mnie szlag trafia.

Dzisiaj na SR mieliśmy zajęcia z porodu i ogólnie stwierdziłam, że wszystko wyjdzie w praniu :) Znieczulenie, nacięcie, pozycje, nie ma co planować. Zresztą dla mojego zdrowia psychicznego będzie zaufanie do położnych, tym bardziej, że słyszałam że kobietki są życiowe i bardzo pomocne. Najważniejsze, że jestem w pełni spokojna, nie boję się, a czy mnie dopadnie panika to się okaże w skurczach albo po odejściu wód :)

maglic, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś ja wszędzie dojadę jak dobra fryzjerka :) Mieszkam na Pradze Południe

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to teraz nazywa sie sombre i jest to hit mody takie refleksy 2 mycia i bedzie super zobaczysz.

Ja jutro wizytuje u gina przeszłam dzis z 5 km i tak mnie boli kolano.... Jak nie urok to sraczka...

Z pozytywów mam juz pralkę

A ze złych info to baba w zusie dzis sie na mnie wydarla i moze sie okazać ze jeszcze 4000zl musze zapłacić.......masakra

Rozalia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:23

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś właśnie ja nie wiem jak ten priv działa, niby wysyłałam jakieś zaproszenia ale nie widzę żeby ktoś mnie przyjął do znajomych, może dziewczyny pomogą jak to obsłużyć :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba kliknąć na nick i wybrać 'dodaj do przyjaciółek '. Nastepnie ta osoba wchodzi w wiadomosci, akceptuje zaproszenia i wtedy widzicie sie w zakladce przyjaciolki. Obok macie kopertę i mozecie pisac wiadomosci priv ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś może jeździ sporo rowerem? Eowena jeździła, ale cholera zniknęła z forum wieki temu... Właśnie oddałam za bezcen gruchota jakim jeździłam przed ciążą i teraz bym chciała kupić sobie treka i do tego przyczepkę dla Radka. Tylko pytanie: od jakiego wieku można wozić dzieciaki w przyczepce? Jak siedzą czyli od ok. pół roku? Czy może wcześniej bo są takie adaptory jak w fotelikach samochodowych...?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As a bo mam działalność i chce mieć duzy zasiłek i 3 składki juz takie zapłacilam a teraz okazuje sie,ze jeszcze jedna musze zapłacić a gwarancji i tak nie ma,ze sie większe chorobowe dostanie...
    No ale coz jutro sie okaże bo jade jeszcze raz do zusu ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dzięki bardzo :)

Mój małżonek nie przestanie mnie dziś zaskakiwać. Przed chwilą leciała w radiu piosenka którą bardzo lubię i oznajmiam mojemy wybrankowi że idealnie pasuje do pukania ( w sensie seksu :D ) na co mój "to się puknij w czoło" :)

Finezja, Joasia:), Z., MIKOLAY, Sista, karolinka85, A1984, dorcia8919, zapah_ciszy, Viola, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    A ja po obchodzie. Dopytałam o szyjkę to gin mi powiedzie ze nie chcial mnie denerwowac wczoraj wrr. Mówił ze nie jest zle tylko przez te twardnienia i naciska na szyjkę . Po ustaniu twardnień zazwyczaj ta szyjka jest lepsza bo juz nic nie naciska . O krążku nie wspominał wogole wiec mysle ze będzie dobrze.. Kroplówka caly dzien, jedzonko kiepskie mam swój prowiant naszczęście. I leżakujemy sobie.

Cieszę się, że był Twój gin na obchodzie :)
    Leżakuj i relaxuj się

b4ipuen.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzie to ja mam w brzuchu :) I tydzien temu ważyła 2000g, a ja 87,5kg ;) Mam długi tułów i szeroko w biodrach, to Olga ma duzo placu. Wydaje mi sie, ze ma głowę u dołu, u gory pupę, a nóżki ułożone wzdłuż tułowia.
    Dziękuje w imieniu własnym i Olgi za miłe słowa :-)

karolina0522 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia polubiłam za poczucie humoru ;)

Sista super apartament córusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 22:05

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia
    Hi hi, masz bardzo zatroskanego małża ;)

b4ipuen.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ