Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam do domu i,jestem szczęśliwa chyba nikt mi tego dnia nie popsuje
Wiec przepływy mam dobre waga 1680:D wiec na poprzedniej wizycie u tego gina było ok 1200g wiec jestem zachwycona w ciągu 3 tygodni aż tyle przybrała, dostałam lek na grzybka lekarz jeszcze sprawdził papierkiem czy na pewno mam grzybka zlecił badania w tym też tarczyce które nie mialam robionejInesicia, Lilianka27, gosi_a, A1984, dorcia8919, Alorrene13, Rozalia, Z., Nieukowa, Joasia:), karolina0522, Marcia86, karolinka85, Sista, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Sista, ja pytałam o pieprzyki. Dzisiaj mi rodzinna powiedziała, żebym przyszła po porodzie, jeśli się nie wchłonie, bo podobno tak bywa, bo w ciąży nikt mi ich nie usunie. Także ja będę atakować w sierpniu poradnię chirurgiczną
Maglic, nie przestajesz mnie zadziwiaćJesteś mega zawzięta co chodzi o dietę, a jednocześnie mega wyluzowana jeśli chodzi o pakowanie
A testowałaś już lody? BO ja zjadłam miskę leczo i miseczkę lodów tiramisu w ramach obiadu z deserem i cukier po godzinie 98Także lody można wcinać
Agawera- gratkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:19
maglic, Z., Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagawera wrote:Wracam do domu i,jestem szczęśliwa chyba nikt mi tego dnia nie popsuje
Wiec przepływy mam dobre waga 1680:D wiec na poprzedniej wizycie u tego gina było ok 1200g wiec jestem zachwycona w ciągu 3 tygodni aż tyle przybrała, dostałam lek na grzybka lekarz jeszcze sprawdził papierkiem czy na pewno mam grzybka zlecił badania w tym też tarczyce które nie mialam robionej
Zaczęła przybierać na wadze tak jak i moja:) Mówiłam,że ładnie urośnie..będą po prostu z tych mniejszych..choć może się zdziwimy...jak przy porodzie waga będzie ponad 3 hehhA1984, agawera lubią tę wiadomość
-
Lilianka27 wrote:Zaczęła przybierać na wadze tak jak i moja:) Mówiłam,że ładnie urośnie..będą po prostu z tych mniejszych..choć może się zdziwimy...jak przy porodzie waga będzie ponad 3 hehh
-
Agawera gratuluję
U mnie dziś też dzień mega pozytywny. Z rana wizyta w labo, posprzątałam kuchnię, zrobiłam ostatnie pranie dla Zosi, zjadłam na obiad pstrąga na parze, prawie skończyłam ostatnią (chociaż już kilka tych ostatnich było) zamówioną kartkę ślubną, a później włączyłam muzę i zrobiłam sobie małe spa z maseczką na włosy, peelingiem i maseczką twarzy, kawowo-cynamonowym peelingiem dłoni (miał być jeszcze na stopy, ale już nie chciało mi się męczyć-niech M się jutro wykaże). A teraz popijam latte i wciągam Princessę. I tak sobie myślę, że lubię tą swoją ciążę więc może by tak szybciej niż zamierzaliśmy pomyśleć o małym Antosiu
Mam tylko nadzieję, że jutrzejsza wizyta u gina nie zepsuje mi mojego dobrego nastroju, ale jestem pozytywnie nastawiona więc musi być dobrze
Wysyłam dziś fluidygosi_a, Rozalia, Alorrene13, Z., karolina0522, karolinka85, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ojej... piswlam o moich lodach z maszyny w wafelku, cukier 110. Wiecej razy nie zgrzeszylam, a teraz nawet nie mam jak
teraz cukry mam dosyc niskie, nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy czego, ale po slodziutkim, czerwoniutkim jabluszku, jogurcie i sledziach w smietanie -90. Bo na normowanie to chyba jeszcze za wczesnie troche, a po pumperniklu na sniadanie - 82.
Rozalia, Z., Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość
-
No to dziewczyny wróciłam i jest masakra, pierwsze co to po przekroczeniu progu mieszkania w ryk. Oczywiście mąż chciał mnie pocieszać " jest inaczej tylko starzej wyglądasz" super pocieszyciel
Pierwsze emocje opadły ale musiałam umyć głowę, związać w kucyk bo patrzeć na siebie nie mogę. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia ale czuję się rzeczywiście jak stara baba.
Agata bardzo chętnie pochwaliłabym się efektem gdyby taki był
Wyobraźcie sobie jak musi być źle skoro mąż chce teraz jechać ze mną torebkę kupowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:48
Nieukowa, Alorrene13, A1984, Viola, Ania1704, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość
-
Agawera gratuluję dobrej wizyty
Lilianko Franio bardzo ładnie, ale również nie trafiłaś
Agata spoko wózek, fajnie że dostaliście. Mój Tako też lekki nie jest
Poszukam jakichś opinii o nosidełkach, nie wierzę że jedna Tula jest dobra na rynku
Ojjj Rozalia, pewńie wyolbrzymiasz ale wyobrazam sobie jak sie czujesz, za jakis czas cos zmienisz :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:50
A1984, Sista lubią tę wiadomość
-
Ufff... nie ogarnęłam wszystkich wątków, przyznaję się, tyle napisałyście
Klin: bez sensu. Jeśli dziecko wędruje w łóżeczku to wystarczy rolkę z kocyka podłożyć pod materac
Agata: no montaż wózka poważna sprawa! Męski honor się wazy jak przychodzi do pojazdów 4-kołowych
Kolejki w sklepach itp: ja się tam nie pcham sama zwykle, czasami kasjerki jak przyuważą to proszą mnie do przodu. Za to w autobusie bezczelnie wyganiam gimbazę z miejsc, bo zwykle jeżdżę rano do Poznania coś załatwić, a wtedy dzieciarnia do szkoły jedzie. Nigdy mi żaden gimnaś nie odmówiłMiałam też tak, że zrywał się tłum żeby mnie przepuścić w pociągu, a pani z ochrony w ZOO mnie zawołała mimo braku kolejki do jakiegoś wejścia dla obsługi - myślałąm że chce mnie przeszukać czy coś bo taką miała srogą minę
Cukrzyca i ciąża: ja też słszałam że często sie szybciej kończy ciąże z cukrzycą przez niewydolność łożyska, bo cukier uszkadza naczynka. Ale to nie zawsze, jeśli łożysko jest wydolne to nie ma przeciwskazań do kontynuacji ciąży...
Moich perypetii ciąg dalszy: zaliczyłam mega wqrw. Zagnałam M do Ikei po łóżeczko, materac i przewijak... Jedyny sensowny przewijak IMO jaki tam mająto gulliver, z 3 półkami i dosyć długi. Okazał się... że OD MAJA WYCOFALI TEN TOWAR W POLSCE. No kurde blade! Teraz można go kupić tylko na allegro na czarnym rynku za 100zł więcej, albo używkę na OLX No normalnie witki mi opadły ;/
Teraz czekam czy osoba z Wrocłąwia mi odpisze z olx, bo jest szansa że jadąc na wybory będziemy mogli odebrać używany w dobrym stanie. Chciałam kupić bezbarwne drewno, ale biały też się nada...
Odpłaciłam się paniom na kasie, bo wręczyłam im kartę upominkową... za 10 euro. Pomijam szczegóły, dostałąm kiedyś taką z programu lojalnościowego. Panie męczyły się z 10min zanim udało im się ten rabat do systemu wbić ale się udało :>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:07
A1984, Sista, Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć brzuchatki
Po pierwsze gratuluje pozytywnych wieści na wizytach. Za szpitalne kobietki trzymam kciuki.
Jeżeli chodzi o wyparzanie asortymentu dla maluszka, to ja będę tylko butelki, smoczki i części do laktatora. Mam sterylizator do kuchenki mikrofalowej Aventa.
Od wczoraj wreszcie zaczęliśmy rozpakowywanie z kartonów kołyski, wózka i reszty. Narazie wyprałam kołyskę, raczej to co z materiałubo jednak wszytko takie sztywne i pachnie sklepowo.
Za 3 tygodnie będę już na walizkach do szpitala i chce mieć wszytko gotowe. Jejku coraz bliżej terminu, wiec moja panika wzrasta. Ostatnia wizta za tydzień.
A od północy zaczynamy 36 tydzień
Dzisiejszy dzień aktywny. Dzieciaki w szkole i przedszkolu, a ja z mężem na zakupy. 17 maja idziemy na komunie, wiec zakupy w temacie garderoby. Potem wpadła koleżanka na szybką kawkę. Wogóle, zauważyłam że mam więcej energi gdy za oknem słonecznie i ciepło.
Dada ja prowadzę działalność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:19
Z., Sista, Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Rozalia ja też przerabiałam przyciemnianie jasnego blondu i wiem jaki jest to szok
Pewnie wyglądasz o wiele lepiej niż Ci się na ten moment wydaje ale jeśli mogę Cię jakoś pocieszyć to przyciemniany kolor szybko się zmywa, po kilku dniach już nie będzie tak ciemny, z reguły fajnie to wygląda. U mnie sprawdziła się opcja ombre, czyli ciemniejszej góry i potem w doł coraz jaśniej - czyli przyciemniłam tylko górę i lekko do połowy długości. Wyglądało to bardzo bardzo naturalnie i odrosty nie były problemem przez dobre pół roku, teraz mam podobną opcję i też jestem zadowolona - taki kompromis pomiędzy byciem blondynką a wygodą niefarbowania co miesiącRozalia lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Poszukam jakichś opinii o nosidełkach, nie wierzę że jedna Tula jest dobra na rynku
Ja zanim kupiłam chustę, to chciałam kupić nosidełko Marsupi. Też jedno z lepszych ergonomicznych. I jeszcze Bondolino jest podobno spoko
Mi też przydałby się fryzjer, ale zazwyczaj wychodzę od niego niezadowolona, więc póki co nie będę narażać moich nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:39
Marcia86, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Witam sie ze szpitala. Juz mi sie nudzi. Jestem po kroplówce z magnezu teraz mam jakas inna, posiew zrobili,ktg, dali sterydy, leki dawkuje brzuch lepszy. Niestety lekarka jak mnie przyjmowała to po mega bolesnym macaniu stwierdziła ze szyjki nie mam prawie cos o jakimś krążku wspominała. Dziwne bo wczoraj mój gin nic nie mówił. Czekam na obchód to go podpytam. Tak to bym cos sie poruszała. Gin mowil ze to magnesik sterydy a tu masz wr.trzymajcie sie. Ciezko mi z telefonu czytC i pisacMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
sss wrote:Witam sie ze szpitala. Juz mi sie nudzi. Jestem po kroplówce z magnezu teraz mam jakas inna, posiew zrobili,ktg, dali sterydy, leki dawkuje brzuch lepszy. Niestety lekarka jak mnie przyjmowała to po mega bolesnym macaniu stwierdziła ze szyjki nie mam prawie cos o jakimś krążku wspominała. Dziwne bo wczoraj mój gin nic nie mówił. Czekam na obchód to go podpytam. Tak to bym cos sie poruszała. Gin mowil ze to magnesik sterydy a tu masz wr.trzymajcie sie. Ciezko mi z telefonu czytC i pisac
Moze samo lezenie wystarczy? -
No dziwne. Ale obstawiam ze zle zbadała. Dosc ze gniotla wrr to pewnie przy napięciu macicy nie byla wstanie wymacac a na usg nie mierzyla tylko zerkla na lozysko itp. Musze leżeć z kroplowka a tak to bym poszla do mojego gina o bym sie wypytala. Wpadl na chwile i miał telefon i nie zdążyłam go zapytać.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
sss wrote:No dziwne. Ale obstawiam ze zle zbadała. Dosc ze gniotla wrr to pewnie przy napięciu macicy nie byla wstanie wymacac a na usg nie mierzyla tylko zerkla na lozysko itp. Musze leżeć z kroplowka a tak to bym poszla do mojego gina o bym sie wypytala. Wpadl na chwile i miał telefon i nie zdążyłam go zapytać.
Głupia baba !!!!! nie wolno ugniatać szyjki !!!!
a na oko to można zejść, a nie badać.
mój gin delikatnie bada i później delikatne usg szyjki.
a i jeszcze jedno - lekarze na obchodach wieczornych najczęściej olewają, nie denerwuj się jak coś głupiego powiedzą.
Trzymam kciukasy !!!!!Nieukowa lubi tę wiadomość
-
U mnie dziewczyny posiew jalowy moczu wyszedl
ale antybiotyk musze wybrac do konca, w pon moze juz wyjdziemy
)) czekam jeszcze tylko na wyniki posiewu z pochwy, ale mam wrazenie ze cos tam wyrasta
Jestem mega zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 20:17
A1984, Rozalia, gosi_a, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość