X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu i,jestem szczęśliwa chyba nikt mi tego dnia nie popsuje :D
    Wiec przepływy mam dobre waga 1680:D wiec na poprzedniej wizycie u tego gina było ok 1200g wiec jestem zachwycona w ciągu 3 tygodni aż tyle przybrała, dostałam lek na grzybka lekarz jeszcze sprawdził papierkiem czy na pewno mam grzybka zlecił badania w tym też tarczyce które nie mialam robionej

Inesicia, Lilianka27, gosi_a, A1984, dorcia8919, Alorrene13, Rozalia, Z., Nieukowa, Joasia:), karolina0522, Marcia86, karolinka85, Sista, Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja pytałam o pieprzyki. Dzisiaj mi rodzinna powiedziała, żebym przyszła po porodzie, jeśli się nie wchłonie, bo podobno tak bywa, bo w ciąży nikt mi ich nie usunie. Także ja będę atakować w sierpniu poradnię chirurgiczną :)

Maglic, nie przestajesz mnie zadziwiać :) Jesteś mega zawzięta co chodzi o dietę, a jednocześnie mega wyluzowana jeśli chodzi o pakowanie :)
    A testowałaś już lody? BO ja zjadłam miskę leczo i miseczkę lodów tiramisu w ramach obiadu z deserem i cukier po godzinie 98 :) Także lody można wcinać :)

Agawera- gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:19

maglic, Z., Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Wracam do domu i,jestem szczęśliwa chyba nikt mi tego dnia nie popsuje :D
    Wiec przepływy mam dobre waga 1680:D wiec na poprzedniej wizycie u tego gina było ok 1200g wiec jestem zachwycona w ciągu 3 tygodni aż tyle przybrała, dostałam lek na grzybka lekarz jeszcze sprawdził papierkiem czy na pewno mam grzybka zlecił badania w tym też tarczyce które nie mialam robionej

Zaczęła przybierać na wadze tak jak i moja:) Mówiłam,że ładnie urośnie..będą po prostu z tych mniejszych..choć może się zdziwimy...jak przy porodzie waga będzie ponad 3 hehh

A1984, agawera lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    Zaczęła przybierać na wadze tak jak i moja:) Mówiłam,że ładnie urośnie..będą po prostu z tych mniejszych..choć może się zdziwimy...jak przy porodzie waga będzie ponad 3 hehh
    O nie obstawiam wagę poniżej 3kg ja miałam 2700 wera 2750 a Zosia ma być z tych lepszych nic z tego oj nie, nie ma tak

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera gratuluję ;)
    U mnie dziś też dzień mega pozytywny. Z rana wizyta w labo, posprzątałam kuchnię, zrobiłam ostatnie pranie dla Zosi, zjadłam na obiad pstrąga na parze, prawie skończyłam ostatnią (chociaż już kilka tych ostatnich było) zamówioną kartkę ślubną, a później włączyłam muzę i zrobiłam sobie małe spa z maseczką na włosy, peelingiem i maseczką twarzy, kawowo-cynamonowym peelingiem dłoni (miał być jeszcze na stopy, ale już nie chciało mi się męczyć-niech M się jutro wykaże ;) ). A teraz popijam latte i wciągam Princessę. I tak sobie myślę, że lubię tą swoją ciążę więc może by tak szybciej niż zamierzaliśmy pomyśleć o małym Antosiu ;)
    Mam tylko nadzieję, że jutrzejsza wizyta u gina nie zepsuje mi mojego dobrego nastroju, ale jestem pozytywnie nastawiona więc musi być dobrze ;)
    Wysyłam dziś fluidy ;) ;) ;)

gosi_a, Rozalia, Alorrene13, Z., karolina0522, karolinka85, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... piswlam o moich lodach z maszyny w wafelku, cukier 110. Wiecej razy nie zgrzeszylam, a teraz nawet nie mam jak :D teraz cukry mam dosyc niskie, nie wiem czy to kwestia antybiotyku czy czego, ale po slodziutkim, czerwoniutkim jabluszku, jogurcie i sledziach w smietanie -90. Bo na normowanie to chyba jeszcze za wczesnie troche, a po pumperniklu na sniadanie - 82.

Rozalia, Z., Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny wróciłam i jest masakra, pierwsze co to po przekroczeniu progu mieszkania w ryk. Oczywiście mąż chciał mnie pocieszać " jest inaczej tylko starzej wyglądasz" super pocieszyciel :D Pierwsze emocje opadły ale musiałam umyć głowę, związać w kucyk bo patrzeć na siebie nie mogę. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia ale czuję się rzeczywiście jak stara baba.

Agata bardzo chętnie pochwaliłabym się efektem gdyby taki był :P

Wyobraźcie sobie jak musi być źle skoro mąż chce teraz jechać ze mną torebkę kupować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:48

Nieukowa, Alorrene13, A1984, Viola, Ania1704, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera gratuluję dobrej wizyty :)
    Lilianko Franio bardzo ładnie, ale również nie trafiłaś ;)
    Agata spoko wózek, fajnie że dostaliście. Mój Tako też lekki nie jest ;)
    Poszukam jakichś opinii o nosidełkach, nie wierzę że jedna Tula jest dobra na rynku ;)
    Ojjj Rozalia, pewńie wyolbrzymiasz ale wyobrazam sobie jak sie czujesz, za jakis czas cos zmienisz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:50

A1984, Sista lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.

Czy ktoras z Was prowadzi działalność gospodarcza ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... nie ogarnęłam wszystkich wątków, przyznaję się, tyle napisałyście :D

Klin: bez sensu. Jeśli dziecko wędruje w łóżeczku to wystarczy rolkę z kocyka podłożyć pod materac :)

Agata: no montaż wózka poważna sprawa! Męski honor się wazy jak przychodzi do pojazdów 4-kołowych :P

Kolejki w sklepach itp: ja się tam nie pcham sama zwykle, czasami kasjerki jak przyuważą to proszą mnie do przodu. Za to w autobusie bezczelnie wyganiam gimbazę z miejsc, bo zwykle jeżdżę rano do Poznania coś załatwić, a wtedy dzieciarnia do szkoły jedzie. Nigdy mi żaden gimnaś nie odmówił :) Miałam też tak, że zrywał się tłum żeby mnie przepuścić w pociągu, a pani z ochrony w ZOO mnie zawołała mimo braku kolejki do jakiegoś wejścia dla obsługi - myślałąm że chce mnie przeszukać czy coś bo taką miała srogą minę :P

Cukrzyca i ciąża: ja też słszałam że często sie szybciej kończy ciąże z cukrzycą przez niewydolność łożyska, bo cukier uszkadza naczynka. Ale to nie zawsze, jeśli łożysko jest wydolne to nie ma przeciwskazań do kontynuacji ciąży...

Moich perypetii ciąg dalszy: zaliczyłam mega wqrw. Zagnałam M do Ikei po łóżeczko, materac i przewijak... Jedyny sensowny przewijak IMO jaki tam mająto gulliver, z 3 półkami i dosyć długi. Okazał się... że OD MAJA WYCOFALI TEN TOWAR W POLSCE. No kurde blade! Teraz można go kupić tylko na allegro na czarnym rynku za 100zł więcej, albo używkę na OLX No normalnie witki mi opadły ;/
    Teraz czekam czy osoba z Wrocłąwia mi odpisze z olx, bo jest szansa że jadąc na wybory będziemy mogli odebrać używany w dobrym stanie. Chciałam kupić bezbarwne drewno, ale biały też się nada...
    Odpłaciłam się paniom na kasie, bo wręczyłam im kartę upominkową... za 10 euro. Pomijam szczegóły, dostałąm kiedyś taką z programu lojalnościowego. Panie męczyły się z 10min zanim udało im się ten rabat do systemu wbić ale się udało :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:07

A1984, Sista, Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :)

Po pierwsze gratuluje pozytywnych wieści na wizytach. Za szpitalne kobietki trzymam kciuki.

Jeżeli chodzi o wyparzanie asortymentu dla maluszka, to ja będę tylko butelki, smoczki i części do laktatora. Mam sterylizator do kuchenki mikrofalowej Aventa.

Od wczoraj wreszcie zaczęliśmy rozpakowywanie z kartonów kołyski, wózka i reszty. Narazie wyprałam kołyskę, raczej to co z materiału ;) bo jednak wszytko takie sztywne i pachnie sklepowo.
    Za 3 tygodnie będę już na walizkach do szpitala i chce mieć wszytko gotowe. Jejku coraz bliżej terminu, wiec moja panika wzrasta. Ostatnia wizta za tydzień.
    A od północy zaczynamy 36 tydzień ;)

Dzisiejszy dzień aktywny. Dzieciaki w szkole i przedszkolu, a ja z mężem na zakupy. 17 maja idziemy na komunie, wiec zakupy w temacie garderoby. Potem wpadła koleżanka na szybką kawkę. Wogóle, zauważyłam że mam więcej energi gdy za oknem słonecznie i ciepło.

Dada ja prowadzę działalność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:19

Z., Sista, Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja też przerabiałam przyciemnianie jasnego blondu i wiem jaki jest to szok ;-)
    Pewnie wyglądasz o wiele lepiej niż Ci się na ten moment wydaje ale jeśli mogę Cię jakoś pocieszyć to przyciemniany kolor szybko się zmywa, po kilku dniach już nie będzie tak ciemny, z reguły fajnie to wygląda. U mnie sprawdziła się opcja ombre, czyli ciemniejszej góry i potem w doł coraz jaśniej - czyli przyciemniłam tylko górę i lekko do połowy długości. Wyglądało to bardzo bardzo naturalnie i odrosty nie były problemem przez dobre pół roku, teraz mam podobną opcję i też jestem zadowolona - taki kompromis pomiędzy byciem blondynką a wygodą niefarbowania co miesiąc ;-)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Poszukam jakichś opinii o nosidełkach, nie wierzę że jedna Tula jest dobra na rynku ;)

Ja zanim kupiłam chustę, to chciałam kupić nosidełko Marsupi. Też jedno z lepszych ergonomicznych. I jeszcze Bondolino jest podobno spoko :)

Mi też przydałby się fryzjer, ale zazwyczaj wychodzę od niego niezadowolona, więc póki co nie będę narażać moich nerwów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:39

Marcia86, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze szpitala. Juz mi sie nudzi. Jestem po kroplówce z magnezu teraz mam jakas inna, posiew zrobili,ktg, dali sterydy, leki dawkuje brzuch lepszy. Niestety lekarka jak mnie przyjmowała to po mega bolesnym macaniu stwierdziła ze szyjki nie mam prawie cos o jakimś krążku wspominała. Dziwne bo wczoraj mój gin nic nie mówił. Czekam na obchód to go podpytam. Tak to bym cos sie poruszała. Gin mowil ze to magnesik sterydy a tu masz wr.trzymajcie sie. Ciezko mi z telefonu czytC i pisac

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dasz rade , mi z telefonu gorzej mi się pisze najlepiej z tableta komputer nam się sypie :( szkoda że nasze forum nie ma jakiegs aplikacji na telefon

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Witam sie ze szpitala. Juz mi sie nudzi. Jestem po kroplówce z magnezu teraz mam jakas inna, posiew zrobili,ktg, dali sterydy, leki dawkuje brzuch lepszy. Niestety lekarka jak mnie przyjmowała to po mega bolesnym macaniu stwierdziła ze szyjki nie mam prawie cos o jakimś krążku wspominała. Dziwne bo wczoraj mój gin nic nie mówił. Czekam na obchód to go podpytam. Tak to bym cos sie poruszała. Gin mowil ze to magnesik sterydy a tu masz wr.trzymajcie sie. Ciezko mi z telefonu czytC i pisac
    Krazek czyli pessar..ale na tym etapie..troche dziwne..w wiekszosvi wvzesniej sie go zaklada przy skracajacej szyjce..
    Moze samo lezenie wystarczy? ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwne. Ale obstawiam ze zle zbadała. Dosc ze gniotla wrr to pewnie przy napięciu macicy nie byla wstanie wymacac a na usg nie mierzyla tylko zerkla na lozysko itp. Musze leżeć z kroplowka a tak to bym poszla do mojego gina o bym sie wypytala. Wpadl na chwile i miał telefon i nie zdążyłam go zapytać.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    No dziwne. Ale obstawiam ze zle zbadała. Dosc ze gniotla wrr to pewnie przy napięciu macicy nie byla wstanie wymacac a na usg nie mierzyla tylko zerkla na lozysko itp. Musze leżeć z kroplowka a tak to bym poszla do mojego gina o bym sie wypytala. Wpadl na chwile i miał telefon i nie zdążyłam go zapytać.

Głupia baba !!!!! nie wolno ugniatać szyjki !!!!

a na oko to można zejść, a nie badać.
    mój gin delikatnie bada i później delikatne usg szyjki.

a i jeszcze jedno - lekarze na obchodach wieczornych najczęściej olewają, nie denerwuj się jak coś głupiego powiedzą.

Trzymam kciukasy !!!!!

Nieukowa lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny posiew jalowy moczu wyszedl :) ale antybiotyk musze wybrac do konca, w pon moze juz wyjdziemy :))) czekam jeszcze tylko na wyniki posiewu z pochwy, ale mam wrazenie ze cos tam wyrasta :/

Jestem mega zadowolona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 20:17

A1984, Rozalia, gosi_a, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na swoją hodowlę dostałam lek macmiror complex

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ