X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    Nie uda mi się w 5 minut Was nadrobić, bo mi komp siadł :( Zaraz przyjedzie informatyk i zabierze mi "okno na Swiat" i odzyskam dopiero jutro wieczorem.

Proszę mi nie rodzić do tego czasu ;)

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Napisałam do Żyrci eska i jeszcze są w dwupaku :p

Nocka średnia za mną. Przez te wietrzysko i deszcz spać nie mogłam. Bo do wstawania siku już się przyzwyczaiłam, że chyba nawet nie zwracam na to uwagi tylko idę na czuja.

Dziewczyny im dalsza ciąża, tym ruchy dziecka mogą być mniej odczuwalne ze względu na mniej miejsca.

Rozalia ja na razie nie kupuję laktatora, bo może okazać się zbędny. W razie czego wypożyczę (u nas jest centrum przyjazne rodzinie) na kilka dni i wtedy
    zakupię swój własny.

Albumik śliczny, ja jakoś nie mam weny na takie cudeńka :)

Rozalia, Z., Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata w sumie racja, ale obawiam się że po cc mam marne szanse że pokarm sam się pojawi a chciałabym jak najszybciej zacząć karmić... Wiem na pewno że ręczny odpada i dużo osób mi odradzało, tylko nie wiem czy inwestować aż tyle kasy w elektryczny czy coś z niższej półki

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:34

Sista lubi tę wiadomość

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie kupuje laktatora,kolezanka mi pozyczy swoj ,bo niewiem czy bede mniala pokarm,a jesli juz to znalazlam fajny elektryczny za 140 zl,300 zl to juz wymslanie cuda wiankow ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja kupiłam laktator medeli mini electric za 100 zł od koleżanki, co go używała 3 miesiące. Używała go dość mocno bo karmiła tylko mlekiem odciąganym (nie chciała cycem). Pierwsze słyszę o żywotności. Pszukam w instrukcji czy jest tam o tym napisane. Zakładam że będę z niego korzystać przy rozbujaniu laktacji bądź nawale. Na nowy szkoda mi kasy :(

Rozalia, szczesliwamama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i moja sąsiadka ma ten laktator (też używany za 30 zł kupiła na olx) i jest bardzo zadowolona. Na SR położna mówiła że z ręcznym to trochę zabawa ale też się da. Wszystko zależy od tego jak często będziesz go używać. Jeśli często to ręczny potrafi zmęczyć.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica śliczny album.
    Rozalia ja bym kupila tanszy i nowy, wtedy masz jakas gwarancje ze z nim wszystko ok. Tak tez zrobilam. Mialam w ogole nie odpakowywac i jak sie nie przyda sprzedac go jako nowy, ale chyba to sie nie uda :( bo jak bede chciala rozbudzic laktacje to i tak bede musiala go uzyc. W kazdym razie nie zaluje zakupu bo nie wydalam majątku, a te opinie w necie to wiesz... Ja mam Canpol elektryczny, kupilam w aptece Gemini.
    Co do lisci malin to ... Dam Ci znac jak na mnie podziałają ;) to, że coś nie jest udowodnione, nie znaczy że mam nie spróbować, a że kosztuje 3,50 zł to żadna strata :)
    Inesica ten olejek z lawendy to nie jest eteryczny bo się zdziwiłam? Ja mam olejek ze słodkich migdałów, i kapsułki z olejkiem z wiesiołka, jeszcze płynna wit.E by się przydała. Chciaż trochę zniechęciłam sie do masazu, obawiam sie ze waga dziecka moze byc wskazaniem do CC i wtedy i tak żadne rozciąganie krocza by mi nie pomogło...

Rozalia, Inesicia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Electric polecała mi znajoma ale jak uslyszałam jak on głośno chodi to zwątpiłam ;) Ja jednak chcę mieć już laktator w szpitalu.
    Szczesliwamama może i cuda, tylko gdyby rzeczywiście miał mi pomóc to jeszcze luz zapłacę, ale boję się wywalenia kasy w błoto :) No nic będę myśleć...

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:02

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :D
    Doczołgałam się z barłogu do kompa :D
    Tak jak pisałam Dorci noc była okej, tylko nad ranem złapał mnie straszny ból w podbrzuszu i na chwile zrobiło się gorąco, ale po jakimś czasie przeszło :D Brzuch strasznie twardy, no ale Leon się wierci więc chyba jest git. Przed dotarciem do centrum dowodzenia komputerem skoczyłam do kibelaa a tam ciąg dalszy czopa, ale transformował w bardziej przeźroczysto żółty kolor :D i delikatnie w tym podbrzuszu pobolewa, ale już się nie podniecam o.O Pewnie się okaże, że bez czopa i z rozwarciem pochodzę dwa tygodnie :P
    Ale w sumie fajnie, że coś się dzieje, bo taki mam dobry humor i podekscytowana chodzę :D
    A dziś jeszcze baby shower :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:06

dorcia8919, Sista, Rozalia, karolinka85, Z., lilly78, Alorrene13, nenette, Sigma, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia co mi tam, niech głośno buczy :) i tak dzieciaka nie pobije w tych zawodach. Dla mnie najważniejsze aby ściągał pokarm. Czy będzie buczał czy nie, już mnie to mniej obchodzi. I tak będę się czuła jak krówka podłączona do dojarki :)

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie cos nie tak z pogoda, bo leze i prawie zasypiam. Olga dokazuje i ćwiczy wygibasy, ale nie jest to wczorajsze szaleństwo :)
    Dzwonili od pulko-przewijaka, bedzie dopiero w przyszłym tygodniu.
    Rozalia - ja kupiłam nowy Canpol elektryczny. Nowy 147zl, a używane sa od 100zl. Wyparzę to co trzeba i zabiorę do szpitala, gdybym potrzebowała użyć. Ale jak sie okaże, ze mleko leci bez wspomagania (a tez mam cc), to sprzedam jako nieużywany. Liczę, ze stracę max kilkadziesiąt złotych. Bez względu na wybrana przez Ciebie markę, ja bym wybrała nowy, do tych używanych trzeba doliczyć przesyłkę i juz nie jest tak tanio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:08

Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś ja zauważyłam, że co szkoła rodzenia to inne opinie na różne tematy.
    U mnie o laktatorach mówią pozytywnie, ale zaznaczają, że nie każda kobieta go potrzebuje, ale gdy jest konieczność to jak najbardziej. Daje to też komfort psychiczny mamy która chce karmić.

Ktoś też pisał o szczepieniach. Na naszej SR mówiło się inaczej i co innego poleca. Ale jak to położna stwierdziła najlepiej to rozmawiać z pediatrą, który "musi" nam coś doradzić. Owszem wybór nasz, ale uświadamiać ktoś musi.

Tak więc co SR, co położna, to inne opinie. A życie i tak zweryfikuje swoje.

No i zgadzam się z ostatnim stwierdzeniem. Każda ciąża w końcu jest inna i każdy poród. Więc nie można nastawiać się, że w każdym przypadku będzie tak samo, bo ktoś miał. Ale pozytywne myśli wskazana jak najbardziej :)

Żyrcia jeszcze impreza przed porodem - no i super może Leoś na to właśnie czeka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:13

Sista, zyrcia, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak jak pisze .aś. - młodego teraz czuje zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Najwięcej po prawej stronie pod żebrami. Na pon usg lekarz powiedział że ma tam stópkę i rączkę, którą mi wpycha pod żebro.
    Co do wstawania w nocy siku to ja chodzę kilka azy i to już kilka tygodni. Dziwne bo piszą na portalach dla kobiet w ciąży że jak brzuch jest wysoko to powinno odpuścić i wtedy jest problem ze zgagą. Wniosek jest jeden: co ciąża to inny przypadek.
    Co do terminu porodu - faktycznie lepiej niech dzidzia siedzi jak najdłużej. Niemniej jednak chyba po 38 tyg jest już bezpiecznie skoro lekarze ustalają terminy cc.
    jeśli chodzi o ilość potrzebnego dziecku mleka to podobno mnoży się 10ml przez liczbę dni jakie minęły od urodzenia.
    Ja znowu wstałam o 6:30, pokręciłam się i znowu w kopiec. Czuję senność jak w pierwszym trymestrze.

Sista, BrumBrumek lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Aghata w sumie racja, ale obawiam się że po cc mam marne szanse że pokarm sam się pojawi a chciałabym jak najszybciej zacząć karmić... Wiem na pewno że ręczny odpada i dużo osób mi odradzało, tylko nie wiem czy inwestować aż tyle kasy w elektryczny czy coś z niższej półki

Ja po cc w ogóle nie uzywalam laktatora laktacja przyszła dopiero w domu 4 dnia

Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia właśnie o ten komfort psychiczny mi chodzi, żeby mieć go już w szpitalu i żeby mąż w razie co na gwałt nie biegał i szukał laktatora :)
    Sista chyba pomoglas mi podjąć decyzję, poczytam trochę i wezmę jakiś nowy :)
    Zgodzę się z Aś w kwestii donoszonej ciąży i wczoraj z ginem rozmawiałam, który powiedział że 37 tydzień to wcześnie na rodzenie i najlepiej żeby siedział jak najdłużej bo bywają różne komplikacje, które potrafią wyjść w późniejszym etapie rozwoju.

Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia masz rację z tą szkołą rodzenia, w każdej co innego mówią.

Dziewczyny to dobrze że macie ciśnienia ok. U mnie od tego bólu głowy się zaczęło stąd porada moja o to ciśnienie. Ale dziś UWAGA: 126/79 WOW :-) od miesiąca takie niskie :-)
    Yeah :-) Karolinka a puls nadal mam 110. Oby się unormowało i luz.

dorcia8919, gucio, Nieukowa, gosi_a, Z., karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia jeśli świadomość posiadania laktatora da Ci spokój psychiczny to uważam, że powinnaś o zakupie pomyśleć. W końcu po co masz mieć dodatkowe nerwy, a będzie ich w końcu nie mało ;)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:02

dorcia8919, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ