X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja też już nie śpię. Zaglądam po nowe wieści od zyrci a tu cisza :)

• Z. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja chodzę regularnie jak kaczka albo jak jakiś pingwin wielki :D No ale co zrobić, może Ciebie takie chodzenie ominie :)

Nenette, to trzymamy kciuki abyś dotrwała do tego 37 tygodnia, a potem niech się dzieje. Dzielna jesteś :)

Dada, ja też wstaje skoro świt, a potem padam 21.30 do łóżka ;)

U mnie zaczynają się coraz częstsze wędrówki do toalety a do tej pory udawało mi się wstawać tylko raz rano. Chyba Młody schodzi coraz niżej i bardziej uciska mi pęcherz.
    Wczoraj się sporo narobiłam więc dziś raczej będzie leżakowanie i leniuchowanie.

Miłego dnia :) Będę podglądać czy nam się jakiś nowy majowo-czerwcowy maluszek nie pojawi ;)

gosi_a, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dlaczego znowu jest zimno, ja noc oki ale zapomniałam wczoraj zapytać gin co mam robić z latająca powieka i skurcz łydki juz miałam a magnez łykam, może za mało? O matko jaka jestem głodna. Rozmawiałam wczoraj z gin o cc to ona nie jest zwolennikiem, powiedziała, że mogę sobie od Psychiatry załatwić zaświadczenie ale czy dam radę skorzystać, bo pojadę juz z rozwarciem i będzie za późno. A już sama nie wiem, może dam rade. A wczoraj na zmianę pogody szew mnie ciągnął po nacieciu. A będzie co będzie, tydzień przed porodem mam panieński męża kuzynki a 26 wesele no ciekawe czy będę po czy przed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 07:15

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sprobuj 2x wiecej magnezu brac, no chyba ze jakies chore dawki juz lykasz.
    Polecam MagneB6, biore 2x2 tabletki, w porywach 3x2 i lydki daja mi spokoj :) jak bralam 2 tabl. dziennie to bylo za malo...

Co do cc to nie pomoge...
    Zyrcia w Gamecie czy w domu? :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla moja siostrzenica urodziła się w terminie z wagą 2200g i nic była zdrowa. Ot taka jej uroda.
    nenette trzymaj się. W razie czego Maluszek i tak już sobie poradzi, ale lepiej niech jeszcze trochę wytrzyma.
    Suzanna, Zyrcia Wy też się trzymajcie i w razie W życzę bezbolesnych porodów ;)
    U nas dziś chyba nuda. Zamierzam zrobić tylko obiad i spacer do apteki po liście malin i do przychodni zapytać o wynik gbs. Ciekawe czy już będzie do odbioru. Zastanawiam się co tu jeszcze zrobić, ale jakoś nic mi więcej do głowy nie przychodzi.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    W 31+4 było u mnie 1684, więc nie przejmuj się :) one potem jak na drożdżach rosną.

mój zosiaczek bedzie maluczkiem bo nie chce zeby za bardzo mamę polało przy porodzię ;) przed majówką sie denerwowałam o wage przez lekarza który najpierw szystko zlewał mówił ze za mała ze zle się rozwija i takie tam a to co najważniejsze przy tym co uważał to nie robił mysle o przepływy wypowiadał zdanie "wydaje mi się" a ja chce wiedzieć czy sa dobre czy nie bo to mnie interesuje nie odpowiedz wydaje mi się
    ten drugi lekarz patrzy na wage i przepływy i mówi ze jest dobrze więc się nie martwie juz waga widocznie tak musi być

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette-trzymam kciuki zebyscie w dwupaku wytrzymaly jeszcze troszke :*
    Inesicia-Ty to chodliwa mamuska :) ja od wczoraj cierpie na bol glowy, ktory przeslania mi wszystko. Mam nadzieje ze to nie objaw porodu :O ja taka niegotowa :D

Scintilla,Brumbrumek- dawajcie znac co u Was:* czekamy.

Inesicia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Na razie nowych Bobasów brak... No nic czekamy dalej ;)
    Nenette dzięki za wieści, trzymamy za Was kciuki abyś jeszcze chwilkę,wytrwała w 2paku.
    Scintilla Dziewczyny juz wszystko napisały, oby to był błąd, dowiesz się i uspokoisz. Rozumiem Twój niepokoj w pelni i wspieram wirtualnie <ścisk>. Inesica od kiedy zamierzasz pic te liscie? Ja tez juz je mam. Milego Dnia ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 08:18

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi, udało się dotrwać do dzisiaj, teraz może się dziać wszystko.
    Ja od dzisiaj chyba już nie będę zawozic Zuzi do przedszkola bo to jednak 7km autem...chyba zmienia mi się poziom hormonów bo mam migrene, zawsze mam przed albo w trakcie okresu, miałam na początku ciąży, ostatni raz w grudnii i dzisiaj wróciła. Neurolog mówiła ze to od hormonów.
    Co tu dzisiaj robić na tej wiosce ?

Dzisiaj chyba trochę wizyt więc trzymam kciukasy

gosi_a, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa zaczęłam łykać juz po 2 x2 bo wcześniej po jednej, no zobaczymy czy będzie poprawa bo te oko to już 3 dni mi lata. Miłego dnia dziewczyny

• agawera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłaczam się to pytania
    od kiedy można pić liscie malin ?
    od kiedy można smarować się olejkiem ? tylko jeszcze jakim czy taki zwykły czy specjalny do krocza

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam dziś mój Zosieńkowy album. Wiązanie miało wyglądać trochę inaczej, ale nie wiem czy jeszcze uda mi się to zmienić.
    Okładka - w ramce będzie fotka Zosi, albo napis. Nie wykluczone, że będą jeszcze jakieś dekory (na pewno metalowe narożniki). Zobaczymy
    06nmblun99jq_t.jpg
    Pierwsza strona
    y7invo042xmd_t.jpg
    I i II trymestr (w założeniu album będzie Zosiowy więc ciąża ma być w tym albumie tylko krótkim epizodem
    h3zq3l8ogct1_t.jpg
    I 2 z pozostałych 13 pustych stron.
    umlixhy15dft_t.jpg

53l9eet0k5f9_t.jpg

A propos rękodzieła-mama skończyła szyć organizer ;) Teraz muszę ją przekonać jeszcze do uszycia falbanki pod łóżeczko i prześcieradełka ;)

Jeśli chodzi o liście to zamierzam pić od dziś. Masaż też zamierzam dziś zrobić. Moje składniki na olejek to wit. E, olejek lawendowy i ciekłą parafina. Zobaczymy co z tego będzie, ale nawet jeśli nie pomoże to raczej nie zaszkodzi ;) Położna radziła aby zacząć to wszystko stosować po skończonym 36 tygodniu.

maglic korzystam z wolności póki mogę ;) A że powera mi nie brak więc leżeć nie zamierzam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 08:44

Z., Aka81, Marcia86, maglic, Lilianka27, sss, Rozalia, Viola, Sista, lilly78, karolinka85, Alorrene13, dorcia8919, Aneta87, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata- czyli te bole, ogolna nie moc to norma na tym etapie. Bo ja sie wykoncze, chyba tylko na poczatku ciazymnie ta glowa tak bolala

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic- całkiem możliwe ale pewnie nie u wszystkich. Możliwe ze to może zwiastować spadek progesteronu przed porodem

maglic lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Maglic- całkiem możliwe ale pewnie nie u wszystkich. Możliwe ze to może zwiastować spadek progesteronu przed porodem

Wczoraj właśnie dzwoniła do mnie koleżanka która urodziła w marcu - ją też tak bolała głowa 3 dni, potem przez dwa mogła góry przenosić i odeszły wody.. :o kurczęę, obleciał mnie strach bo przez ten ból nie mogę normalnie funkcjonować - oby przeszło.

No i gratuluje donoszonej ciąży :):*

Inesicia - <zazdroszcze> mnie nic nie boli i gdyby nie ta głowa to pomyłabym okna, spakowała się i mnóstwo innych rzeczy zrobiła, a tak leże i się morduje bo nic nie pomaga :(

/śmiać mi się chce bo od wczoraj miałam Gabrysia wyganiać, a póki co to leże i jęcze :/ :D Gosiuu - przypomnij mi co ja miałam jeść po tym porodzie może mnie od nowa to natchnie :D apetytu nie mam, łeb(będę tak mówić na moją podłą głowe) pęka, Bożena rwie. Jestem zrzędą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 09:04

Sista, CaneCorso lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/13/IMG20150512093026.jpg

Witam się z Wami w 36 tygodniu :)

Inesicia, maglic, sss, Rozalia, Viola, Z., Sista, gosi_a, karolinka85, Lilianka27, Alorrene13, gucio, dorcia8919, agawera, Joasia:) lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawę bo wczoraj bralam paracetamol który nie pomógł a dzisiaj nie chce brać może kawa pomoże

maglic, Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Zabawnie tu normalnie. Ja jeszcze w wyrku nie chce mi sie wstawac.,
    Ja mialam kiepska noc 3 x siku. Jeszcze tak mnie noga boli ale skurczu nocnego nie pamietam. Za to notmalnie snily mi sie szyjkki , atakowaly mnie, jak nie rozwarte to miekkie , krotkie jakis koszmar co chwile budzilam sie mokra a co zasypiam tam znowu szyjki ...... Juz wariuje heeee

Czekam na dalsze dobre wiesci od Was...

Moj kuzynka urodzila dziewczynke wczesniaka miala 2000 g i 48 cm i nie potrzebowala inkubatora a teraz smiga mala tak ze szok i jest cudna zdrowa i wogole

Sista, szczesliwamama, .aś., Joasia:) lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstawalam sikac chyba z 7 razy. Jeju mam taka migrene ze chyba zacznę rzygac

szczesliwamama lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :) Dzisiejsza noc na szczęście spokojna, rano zjedzony jogurt i dalej spałam aż do teraz :)
    Dziś w planach pobranie krwi żeby sprawdzić cukry, więc przejdę się spacerkiem do lux medu.
    Nie wiem czemu ale mam przeczucie ze Leon posiedzi jeszcze w brzuchu u Zyrci :)
    Aś mój mąż bierze l4 po porodzie na dwa tygodnie ale on ma płatne 100, bo to zależy od firmy. Tacy są prorodzinni ;)
    Dziewczyny a po co Wy pijecie te liście z malin? Bo ja pytalam o to gina i czytam teraz, że to w żaden sposób nie przyspiesza terminu porodu tylko może delikatnie wzmocnić mięsień macicy ale wszędzie pisza, że nikt tego nie udowodnił...

maglic, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ