Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sista, ja chodzę regularnie jak kaczka albo jak jakiś pingwin wielki
No ale co zrobić, może Ciebie takie chodzenie ominie
Nenette, to trzymamy kciuki abyś dotrwała do tego 37 tygodnia, a potem niech się dzieje. Dzielna jesteś
Dada, ja też wstaje skoro świt, a potem padam 21.30 do łóżka
U mnie zaczynają się coraz częstsze wędrówki do toalety a do tej pory udawało mi się wstawać tylko raz rano. Chyba Młody schodzi coraz niżej i bardziej uciska mi pęcherz.
Wczoraj się sporo narobiłam więc dziś raczej będzie leżakowanie i leniuchowanie.
Miłego dniaBędę podglądać czy nam się jakiś nowy majowo-czerwcowy maluszek nie pojawi
gosi_a, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Cześć, dlaczego znowu jest zimno, ja noc oki ale zapomniałam wczoraj zapytać gin co mam robić z latająca powieka i skurcz łydki juz miałam a magnez łykam, może za mało? O matko jaka jestem głodna. Rozmawiałam wczoraj z gin o cc to ona nie jest zwolennikiem, powiedziała, że mogę sobie od Psychiatry załatwić zaświadczenie ale czy dam radę skorzystać, bo pojadę juz z rozwarciem i będzie za późno. A już sama nie wiem, może dam rade. A wczoraj na zmianę pogody szew mnie ciągnął po nacieciu. A będzie co będzie, tydzień przed porodem mam panieński męża kuzynki a 26 wesele no ciekawe czy będę po czy przed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 07:15
-
Gosia sprobuj 2x wiecej magnezu brac, no chyba ze jakies chore dawki juz lykasz.
Polecam MagneB6, biore 2x2 tabletki, w porywach 3x2 i lydki daja mi spokojjak bralam 2 tabl. dziennie to bylo za malo...
Co do cc to nie pomoge...
Zyrcia w Gamecie czy w domu? -
Scintilla moja siostrzenica urodziła się w terminie z wagą 2200g i nic była zdrowa. Ot taka jej uroda.
nenette trzymaj się. W razie czego Maluszek i tak już sobie poradzi, ale lepiej niech jeszcze trochę wytrzyma.
Suzanna, Zyrcia Wy też się trzymajcie i w razie W życzę bezbolesnych porodów
U nas dziś chyba nuda. Zamierzam zrobić tylko obiad i spacer do apteki po liście malin i do przychodni zapytać o wynik gbs. Ciekawe czy już będzie do odbioru. Zastanawiam się co tu jeszcze zrobić, ale jakoś nic mi więcej do głowy nie przychodzi. -
.aś. wrote:W 31+4 było u mnie 1684, więc nie przejmuj się
one potem jak na drożdżach rosną.
mój zosiaczek bedzie maluczkiem bo nie chce zeby za bardzo mamę polało przy porodzięprzed majówką sie denerwowałam o wage przez lekarza który najpierw szystko zlewał mówił ze za mała ze zle się rozwija i takie tam a to co najważniejsze przy tym co uważał to nie robił mysle o przepływy wypowiadał zdanie "wydaje mi się" a ja chce wiedzieć czy sa dobre czy nie bo to mnie interesuje nie odpowiedz wydaje mi się
ten drugi lekarz patrzy na wage i przepływy i mówi ze jest dobrze więc się nie martwie juz waga widocznie tak musi być -
Nenette-trzymam kciuki zebyscie w dwupaku wytrzymaly jeszcze troszke :*
Inesicia-Ty to chodliwa mamuskaja od wczoraj cierpie na bol glowy, ktory przeslania mi wszystko. Mam nadzieje ze to nie objaw porodu
ja taka niegotowa
Scintilla,Brumbrumek- dawajcie znac co u Was:* czekamy.
Inesicia lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim
Na razie nowych Bobasów brak... No nic czekamy dalej
Nenette dzięki za wieści, trzymamy za Was kciuki abyś jeszcze chwilkę,wytrwała w 2paku.
Scintilla Dziewczyny juz wszystko napisały, oby to był błąd, dowiesz się i uspokoisz. Rozumiem Twój niepokoj w pelni i wspieram wirtualnie <ścisk>. Inesica od kiedy zamierzasz pic te liscie? Ja tez juz je mam. Milego Dnia !Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 08:18
-
Jupi, udało się dotrwać do dzisiaj, teraz może się dziać wszystko.
Ja od dzisiaj chyba już nie będę zawozic Zuzi do przedszkola bo to jednak 7km autem...chyba zmienia mi się poziom hormonów bo mam migrene, zawsze mam przed albo w trakcie okresu, miałam na początku ciąży, ostatni raz w grudnii i dzisiaj wróciła. Neurolog mówiła ze to od hormonów.
Co tu dzisiaj robić na tej wiosce ?
Dzisiaj chyba trochę wizyt więc trzymam kciukasygosi_a, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Pokażę Wam dziś mój Zosieńkowy album. Wiązanie miało wyglądać trochę inaczej, ale nie wiem czy jeszcze uda mi się to zmienić.
Okładka - w ramce będzie fotka Zosi, albo napis. Nie wykluczone, że będą jeszcze jakieś dekory (na pewno metalowe narożniki). Zobaczymy
Pierwsza strona
I i II trymestr (w założeniu album będzie Zosiowy więc ciąża ma być w tym albumie tylko krótkim epizodem
I 2 z pozostałych 13 pustych stron.
A propos rękodzieła-mama skończyła szyć organizerTeraz muszę ją przekonać jeszcze do uszycia falbanki pod łóżeczko i prześcieradełka
Jeśli chodzi o liście to zamierzam pić od dziś. Masaż też zamierzam dziś zrobić. Moje składniki na olejek to wit. E, olejek lawendowy i ciekłą parafina. Zobaczymy co z tego będzie, ale nawet jeśli nie pomoże to raczej nie zaszkodziPołożna radziła aby zacząć to wszystko stosować po skończonym 36 tygodniu.
maglic korzystam z wolności póki mogęA że powera mi nie brak więc leżeć nie zamierzam ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 08:44
Z., Aka81, Marcia86, maglic, Lilianka27, sss, Rozalia, Viola, Sista, lilly78, karolinka85, Alorrene13, dorcia8919, Aneta87, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Maglic- całkiem możliwe ale pewnie nie u wszystkich. Możliwe ze to może zwiastować spadek progesteronu przed porodem
Wczoraj właśnie dzwoniła do mnie koleżanka która urodziła w marcu - ją też tak bolała głowa 3 dni, potem przez dwa mogła góry przenosić i odeszły wody.. :o kurczęę, obleciał mnie strach bo przez ten ból nie mogę normalnie funkcjonować - oby przeszło.
No i gratuluje donoszonej ciąży:*
Inesicia - <zazdroszcze> mnie nic nie boli i gdyby nie ta głowa to pomyłabym okna, spakowała się i mnóstwo innych rzeczy zrobiła, a tak leże i się morduje bo nic nie pomaga
/śmiać mi się chce bo od wczoraj miałam Gabrysia wyganiać, a póki co to leże i jęczeGosiuu - przypomnij mi co ja miałam jeść po tym porodzie może mnie od nowa to natchnie
apetytu nie mam, łeb(będę tak mówić na moją podłą głowe) pęka, Bożena rwie. Jestem zrzędą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 09:04
Sista, CaneCorso lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam z rana.
Zabawnie tu normalnie. Ja jeszcze w wyrku nie chce mi sie wstawac.,
Ja mialam kiepska noc 3 x siku. Jeszcze tak mnie noga boli ale skurczu nocnego nie pamietam. Za to notmalnie snily mi sie szyjkki , atakowaly mnie, jak nie rozwarte to miekkie , krotkie jakis koszmar co chwile budzilam sie mokra a co zasypiam tam znowu szyjki ...... Juz wariuje heeee
Czekam na dalsze dobre wiesci od Was...
Moj kuzynka urodzila dziewczynke wczesniaka miala 2000 g i 48 cm i nie potrzebowala inkubatora a teraz smiga mala tak ze szok i jest cudna zdrowa i wogoleSista, szczesliwamama, .aś., Joasia:) lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Jestem i ja
Dzisiejsza noc na szczęście spokojna, rano zjedzony jogurt i dalej spałam aż do teraz
Dziś w planach pobranie krwi żeby sprawdzić cukry, więc przejdę się spacerkiem do lux medu.
Nie wiem czemu ale mam przeczucie ze Leon posiedzi jeszcze w brzuchu u Zyrci
Aś mój mąż bierze l4 po porodzie na dwa tygodnie ale on ma płatne 100, bo to zależy od firmy. Tacy są prorodzinni
Dziewczyny a po co Wy pijecie te liście z malin? Bo ja pytalam o to gina i czytam teraz, że to w żaden sposób nie przyspiesza terminu porodu tylko może delikatnie wzmocnić mięsień macicy ale wszędzie pisza, że nikt tego nie udowodnił...maglic, Sista lubią tę wiadomość