X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamin nie chciałam kupować ale w aptece dali mi próbki gratisowe wiec na pół miesiąca starczy a pediatra pewnie coś zapisze
    mój nie bierze l4 weżmie 2 tygodniowy okolicznościowy urlop a może nawet długi wypoczynkowy , oprócz tego na pewno moja mama powiedziała że weżmie urlop podemnie aby mi pomóc po porodzie nie zależnie jaki bedzie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co piszecie na planie porodu ? czy chcecie mieć możliwość ze skorzystania ze znieczulenia zewnątrzoponowego ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    co piszecie na planie porodu ? czy chcecie mieć możliwość ze skorzystania ze znieczulenia zewnątrzoponowego ?

u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego tylko podczas cc

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z was kuje tam na dole ? bierzecie cos na to ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kluje, alke nie wiem czy o takie klucie chodzi. Mnie kluje, bo maly napiera na szyjke i na to nic nie biore

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasem ale nic nie biorę .. kurde dziewczyny wypisuje ten plan porodu z fundacji rodzić po ludzku i nie wiem czasem co zaznaczyć :P macie jakiś przykładowo swój plan wypełniony żeby pokazać ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny które leżały w szpitalu, orientujecie się jak to jest ze zwolnieniem bo wczoraj mi się skończyło, gin powiedział że w szpitalu mi wypiszą. no dobrze ale wypiszą tylko na pobyt w szpitalu czy też na jakiś czas po wyjściu?? Bo nie widzi mi się po wypisie od razu iść do gina tylko po zwolnienie i płacić za wizytę

Ja miałam L4 jeszcze dłuższe o 10 dni niż pobyt w szpitalu. To sie akurat pokrywało z kolejna wizyta u gina.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziewczyny acie kupione jakieś wit co sie daje dzieciom po porodzie ??????????

Monia - nie, u nas przy wypisie dają receptę na witaminy. Pomimo tego, ze te witaminy sa bez recepty, warto wziąć receptę, bo wtedy jest duzo taniej. Na majówkach chyba o tym było.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Mnie kluje, alke nie wiem czy o takie klucie chodzi. Mnie kluje, bo maly napiera na szyjke i na to nic nie biore
    To takie uczucie jakby cie ktos tam igielka kuł

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - pomimo boli przy partych, miałaś bardzo fajny porod. Zaczęłam sie zastanawiać czy dałabym rade ;););) Samuel szybko dojdzie do siebie i bedzie mógł zamieszkać w swoim cudnym pokoiku :):):) Zdrówka zycze i szybkiego wyjścia do domku !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Ja tez wypelnilam ten plan porodu z rodzic po ludzku, ale pozaznaczalam takie podstawowe rzeczy wydaje mi się. Z czym masz problem ? ;)
    U mnie nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego ale jak u Ciebie w szpitalu jest to zaznacza na wszelki, i tak na sile Nie będą Ci wciskac :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziękuje kochane za wsparcie ... właściwie całą ciążę udawało mi się uniknąć IP i Szpitala więc i mnie dopadło - a, że jestem nerwusem to najszybciej odreagować mi płaczem.
    Nie bój się Kochana, trzymam kciuki. Ja też wylądowałam raz w szpitalu i musiałam lezec tam na porodówce, nie miałam pewności czy w najbliższym czasie nie urodzę....ale wszystko się dobrze kończy, pomiary to sprawa bardzo względna, mówię Ci.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, ja również kciukam za błąd pomiaru. I niektóre maluszki po prostu rodzą się mniejsze i taka ich uroda. Wspieram.

Kasika, za Ciebie też trzymam kciuii aby to ciśnienie już nie swirowalo...

Zyrcia, dawaj znac co u Ciebie :) prawie jak relacja online :D chyba nie tylko ja śledzę z wypiekami na twarzy :D

Ciekawe jak u Suzanny. Pewnie lada moment też będzie po :)

A kłucia mam i ja i się tym nie przejmuje. To już końcówka więc chyba takie bóle mogą się pojawiać. W końcu organizm jakoś tam szykuje się do porodu. Ja już chyba przyzwyczaiłam się do całego asortymentu dolegliwości bo aż nie wyobrażam sobie że nie długo znów będę mogła się zgrabnie poruszać a nie jak stekajacy z kazdym krokiem sloń :)

Sista lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, nie martw się bo to na pewno kwestia pomiarów. Sama wiesz, że czasami ciężko malucha zmierzyć i wtedy wagę już się dysproporcjonuje.

Ja nie wypisuję planu porodu, bo jedynie może to wydrukuję, bo i tak się to uzgadnia z położną, bo ona widzi co się dzieje itp. Ostatnio na SR nam mówiła, że często znieczulenie powoduje rozluźnienie, a to z kolei zwiększa rozwarcie. Ja nie mówię znieczuleniu nie, bo wszystko wyjdzie w praniu. Jak będzie szybko to pewnie odpuszczę, ale jak będę się męczyć ileś godzin to wolę wziąć.

Dzisiaj mieliśmy sesję brzuszkową, mam nadzieję, że zdjęcia wyjdą super, bo przebierałam się chyba z 5 razy i byliśmy w różnych miejscach :) Za ok. 2 tygodnie się pochwalę bo tyle będę musiała czekać :)

A co parowania, to ja na pewno dam Wam znać jak najszybciej i to na forum, bo tu można napisać o każdej porze dnia i nocy, zresztą jak mnie dorwie to nie wiem czy będę miała siłę pisać smsa czy posta :) Wyjdzie w praniu.

Tymczasem powodzenia dziewczyny, które coś tam już walczą :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez szału. Tylko ten czop spływa powoli :D Brzuch się napina coraz częściej ale dalej nie boli jakoś specjalnie. Ale teraz zaczęły pojawiać się bóle znowu jak na okres i w krzyżu. Poszperałam w necie ile można chodzić z takim rozwarciem i bez czopa :D to jedne pare godzin a inne nawet dwa tygodnie więc chyba przestaje się napalać :P chyba,że Leon czeka na piątek :D

Sista, Sigma, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla - nie martw się na zapas. Tak jak dziewczyny piszą to może być błąd pomiaru. Mój lek. zawsze mówił, że każdy sprzęt jest inny i trzeba pamiętać, że USG to tylko maszyna wiadomo może się mylić a zakłada się +/- 300g a niektórzy nawet mówią o 500g...Warto sprawdzić to u innego lekarza na innym sprzęcie chociaż wg. mnie 200g w 2tyg to nie jest źle..u Nas to dopiero był problem bo po ponad 4tyg Mały przybrał ok 130g - tutaj już był powód do "paniki" a teraz Skarbuś ma 6tyg i 1350g i dzielenie walczy. 3mam za Was kciuki <3
    A u Nas dobre wieści kość się zrosła :) i miejmy nadzieję, że po tej całej kuracji dopełnienia niedoborów już nie będzie takiej syt..no i dziś Maluszek dostał 22ml krwi bo jednak wyszła anemia :| ale położna mówiła, że lepiej tak bo i kolorów nabierze maluch i lepiej będzie przybierał na wadzie i że jak już dostał krew to nie powinien wracać na CEPAP - to jest pocieszające bo coraz bliżej kolejnego etapu zbliżającego do domu..Ale kiedy wyjdzie tego nie wiemy.

Ania1704, Sista, nenette, Joasia:), Viola, zapah_ciszy, Aka81, Z., karolinka85, Scintilla, Inesicia, sss lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, siedziałam 1,5 godziny, lekarz super. Posprawdzal wszystko i u małej ok, przepływy 0 , wymiary idealne, waży kluseczka 3 kg już, przybiera na wadze a to przy nadciśnieniu bardzo ważne. Paradoks z tym moim ciśnieniem bo reszta ok, mocz czysty, ehhhh. Ale co zauważył, mam puls wysoki i może tu być problem, bo on podwyższa automatycznie ciśnienie. I dostałam lek na zbicie pulsu, oczywiście najpierw pytanie czy bezpieczny?powiedział że tak.
    Zdołowana jestem bo non stop leki, dziewczyny boję się strasznie mała na tych lekach non stop jakiś :-( aż siedzę i płaczę z tej bezsilności lekowej :-( plan działania, w pt o 11 mam zadzwonić do lekarza jak ciśnienie jak bez zmian to o 13 mnie przyjmie i zmieni na jeszcze inny lek , a kontrol małej w śr za tydzień

Ania1704, dorcia8919, Viola, gosi_a, Rozalia, Z., karolinka85, sss lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana - a jak tam u Ciebie?

Ja byłam dzisiaj na warsztatach Mamo to ja. Wiele rzeczy powtarzało sie z warsztatami Bezpieczny Maluch i to było nudne. Najbardziej podobał mi sie panel o hustowaniu. Nic nie wygrałam, a z gadżetów przyda sie osłonka do samochodu (którego jeszcze nie mam, a zostało trzy tygodnie na kupno...).

Mikołay - Twój M. nie bedzie z Wami po powrocie do domu, ale bedzie wieczorem z Wami. Naszego nie bedzie prawie przez dwa tygodnie, tydzien po wyjściu ze szpitala, ma dwie zagraniczne delegacje. My wyjdziemy ze szpitala w poniedziałek, a juz w niedziele leci raz. Wraca w środę w nocy, aby w sobotę wylecieć znowu. No i wraca 1 lipca, czyli trzy tygodnie po urodzinach Olgi. Juz żartowałam, ze jak wróci i sie odezwie, to Mała bedzie płakać, bo zapomni jego głosu ;) Ja w tym czasie bede z moja mama - bo nie ma jak z mama :)

Kość łonowa tak mnie boli, chyba od tego siedzenia przez 3h, ze chodze jak kaczka. To chyba jeszcze minie do czasu porodu? Nawet nie straszcie, ze to juz tak zostanie na stałe :/:/:/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:31

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mnie strasznie kuje w szyjce :o takie wibracje czuje :o

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ