X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumek trzymajta się tam...
    dziewczyny, czy was tez tak bolą ruchy maluchów??
    ja mam wrażenie,że mi brzuch pęknie...
    mała rusza się po bokach po str. jajników, okropne uczucie...
    ja nie wiem, jak ten pęcherz wytrzymuje te kopniaki....

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ja siedzę i ryczę ...
    Podejrzenie Hipotrofii - mała urosła w ciągu 2 tyg niespełna 200g.
    Brzuszek mniejszy już o ponad 2tygodnie.
    Jutro jadę z rana na patologię - jeśli będzie coś nie tak z przepływami to wywołują poród przez CC... a według niej waga 2300 to żadna rewelacja i wolałby aby dziecko podrosło.
    Mam nadzieję, że to wina jej sprzętu :(
    Scintilla, na spokojnie sprawdź wymiary małej u innego lekarza, z tą wagą to chyba lekka przesada, każde dziecko rośnie w swoim tępie. Jedź jutro na patologię i niech wszystko dokładnie sprawdzą.

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ja siedzę i ryczę ...
    Jutro jadę z rana na patologię - jeśli będzie coś nie tak z przepływami to wywołują poród przez CC... a według niej waga 2300 to żadna rewelacja i wolałby aby dziecko podrosło.
    pewnie źle pomierzyli.....nie denerwuj się..
    będzie dobrze, kciuki zaciśnięte

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla postaraj się uspokoić. Mam nadzieję, że jutro okaże się to jedną wielką pomyłką. Mi ostatnio też dr źle pomierzyła małą.
    Głowa do góry. Będzie dobrze :)

• maglic Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla - mocno trzymam kciuki za błąd pomiaru :* Jutro wszystko posprawdzają i będzie wszystko dobrze. Buziak.

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ja siedzę i ryczę ...

Nie denerwuj się kochana,być może pomyłka gina...wczoraj rozmawiałam ze znajomą..rodziła w 8mies..córeczka miała zaledwie 2200g po 4dniach wyszły obie do domu(ona miała problem z nadciśnieniem)..a teraz córa ma 4mies i rozwija się prawidłowo..W tym tyg ciąży już nie ma takiej tragedii,tym bardziej,że dzidzia bez żadnych wad..nie denerwuj się i główka do góry...u mnie tak cały miesiąc wmawiali,że niedobrze,że nie rośnie i co urosła...a była 4tyg do tyłu...kiwają ciągle tylko,że to poważna wada,że będzie kiepsko..aja wierzę,że będzie dobrze,bo ona jest silna..i u Ciebie też tak będzie i się nie denerwuj,nie płacz,bo to na maleństwo wpływa!!

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, stres nic nie da- poczekaj do drugiego pomiaru USG- 2500 to już będzie "normmalna" waga urodzeniowa. Możliwe że twoje maleństwo już tyle ma!
    Muńkowy Samcio ma poniżej 3kg i jest wszystko dobrze!
    Trzymam kciuki... ja się dowiem przyrostu wagi dopiero w czwartek.

Mój maluch też dziś niemrawy, zresztą ja cierpię na ból głowy dla odmiany - 2,5h zajęło mi i mamie złożenie łóżeczka z ikei... teraz zostały mi 2 komody i szafa, a mąż poszedł spać, więc niestety zostałam sama na placu boju...

Aha, zrobiłam 2 gary gulaszu ostatnio i gar rosołu - wszystko zamrożone w porcjach, po porodzie bedę mieć z tego szybkie regeneracyjne obiadki :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla pamiętasz jak mi małej nóżkę zmierzyli w badaniu 30 tc? Że jest mniejsza o 6 tyg!!! Na 2 dzień poszłam do innego gina i co nóżka dłuższa o tydzień niż mała była. Spokojnie, pewnie to jest błąd w mierzeniu. Umnie mała ostatnio miała 3 usg, waga: 2300, 2500, 2800 takie różnice co 2 dni.

Dziewczyny jadę na wizytę do jakiegoś gina, pogadać o tym ciśnieniu, bo skacze mi strasznie, 3majcie kciuki, aby mi tylko skierowania nie dał :-( ale mam przeczucie że wrócę na patologię :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla nie wierzę w to. Mój sąsiad urodził się w terminie w 40 tyg i ważył 2kg i jest zdrowy jak byk. Koleżanką urodziła w 36 tyg córkę 2,1 i zdrowa . Nie płacz bo na pewno wszystko jest w porzadku

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla,
    mam nadzieję, że źle pomierzyli.
    Najważniejsze, że jak są jakieś wątpliwości to jesteś pod opieką.
    Na patologii była dziewczyna, która mino dobrych przepływów w 37 tc urodziła córeczkę 2400 g - niunia była zdrowa ;)

b4ipuen.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, dołączam się do tego co piszą dziewczyny. Jedz jutro i sprawdź u kogoś innego wagę dzidzi. Każdą diagnozę warto sprawdzić i potwierdzić. . .pamietaj jakie rozbieżności były u Kasika...
    Widze ze kilka z nas ma przegląd w czwartek, ja również. ..ciekawe jak nasze dzieciaczki urosły :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za wsparcie ... właściwie całą ciążę udawało mi się uniknąć IP i Szpitala więc i mnie dopadło - a, że jestem nerwusem to najszybciej odreagować mi płaczem.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla ja w sobote bylam na tym darmowym usg i tak wymierzyla ze wyszlo tylko 1800 i ogolnie tydzien do tylu..a w poniedzialek gin zmierzyl i juz bylo 2251g..i tydzien do przodu..Takze nie martw sie kochana.. ;) wystarczy ze zle zaznaczyla o milimetr i juz wymiar i waga inna..

Kasika trzymam kciuki.. Obys na patologie trafila juz na porod..ale nie teraz tylko w terminie.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wszystko będzie dobrze ! Jesteśmy z Tobą <3

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Muniek gratulacje,śliczny i dobrze waży jak.na ten tydzień, Żyrcia jak będziesz, rodzic to poczujesz, że to te skurcze bo są regulralne i bolą coraz mocniej, teraz może u Ciebie się wszystko szykuje i niedługo Cie dopadna :-). Ja dziś byłam u gin mały waży 2580 szyjka krótka ale zamknięta powiedziała, że przy drugim dziecku to.normalne na tym etapie. W enel.medzie tydzień temu była długa hmm może się skraca a ja sobie za dużo teraz chodzę. No powiedziała ze po 26 mają mogę zacząć sprzątać będzie 37 tydzień.

zyrcia, Rozalia, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ze mnie właśnie wyleciał kawał przeźroczysto żółtej galarety :o chyba czop się eksmituje :D

Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, Inesicia lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla dołączam do dziewczyn i uważam że to błąd pomiaru, a waga wcale nie jest taka mała. Znajoma w 38 tygodniu urodziła córkę z wagą 2200 i wszystko jest ok :)
    Znajomi z klatki obok właśnie dzownili czy mamy ochotę na wspólny wieczór, więc zbieramy z mężem poślady i idziemy :) Miłego wieczoru i nie piszcie za dużo :P

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłaczam się do dziewczyn , jak możesz to skonsultuj się ja tak zrobiła i jestem zadowolona mi 1 lekarz mówił że to może być hipotrofia , jugr lub małołowie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    a ze mnie właśnie wyleciał kawał przeźroczysto żółtej galarety :o chyba czop się eksmituje :D

Akurat jak to czytałam przeżuwałam kawałek kolacji :D Eksmisja czopa brzmi konkretnie ;)

Alorrene13, zyrcia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za miłe słowa ciocie :-) Samuelek niestety jest w inkubatorze bo temperatura minimalnie za niska,podają mu glukoze i coś tam jeszcze,jutro jak mąż przyjedzie to dowiem się dokładnie bo mój niemiecki kuleje i jest ciężko. Ale ogólnie wszystko w porządku po prostu troszkę za szybko się wypchał :-)
    Co tam jeszcze,no więc skurcze parte to był koszmar myślałam że już nie dam rady,ale udało się z pomocą lekarki. Żeby mnie zmotywować w pewnym momencie kazała pomacac że już główka wychodzi,to był szok. Nie miałam znieczulenia,tylko jakaś zwykłą kroplowke,nie czułam ulgi po niej. Mleczka jeszcze brak,ale staram się walczyć laktatorem,położne bardzo pomagają i pocieszaja. Narazie troszkę siary tylko było co mały dostał oczywiście do zjedzenia.
    Krocze właściwie nie boli,troszkę ciągnie ale chodzę już sobie. Krwawilam obficie ale już coraz mniej. Wybaczcie ale nie pamiętam co jeszcze miałam napisać.
    Powodzenia dla was kochane :-)

Rozalia, karolinka85, Aka81, agawera, Z., zyrcia, A1984, maglic, .aś., Joasia:), Alorrene13, Katha81, Viola, Nieukowa, Ania1704, CaneCorso, kasika8303, nenette, dorcia8919, zapah_ciszy, Inesicia lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ