X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kompletów ubranek należy spakować do szpitala dla dzidzi??

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A mnie ten patyczek wepchnął delikatnie w tyłek i jakby przekręcił, średnio fajne uczucie ;)
    mam nadzieje, że moja gin daruje sobie takie akcje :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    ja spakuje 56 i 62 po jednym komplecie . Bo potrzebuje ciuszki w szpitalu jedynie na wyjście .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u Was w szpitalu ubierają dzieci w swoje ubranka/szpitalne?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ubierają dzieci w ubranka szpitalne, ciuszki mam zabrać tylko na wyjście do domu.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:

U mnie w szpitalu również jak u Moni ubranka tylko na wyjście. W domu naszykuję sobie, a dopiero w dniu wyjścia mąż mi dowiezie. Więc wszystko zależy jakie duże się dziecko urodzi.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama ubieram. Mam wziac od 3 do 5 kompletow, skarpetki, niedrapki i czapeczki. Jak sn to 3 pewnie styknie a jak CC to 5. Zobacz czy nie ma info na stronie twojego szpitala.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - Was też dzisiaj boli tak głowa? Mierzyłam cukier - ok, ciśnienie - 132/89 potem 127/82 :/ dzisiaj cały dzień kręci mi się w głowie i mam wrażenie że zaraz mi pęknie :(

Lilianka27 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam dzisiaj jakieś kłucia w szyjce,takie rozpieranie....jak siedzę normalnie na krześle to wstać nie mogę,tak mnie napierdziela..tak pierwszy raz mam...ze 4razy byłam się wypróżnić..może to przez zawalone jelita hehe...no bo oczyszczam się niesamowicie...oby do czwartku...

Zyrcia normalnie jesteś boska:)) ja to taka zestresowana chodzę:(( bo żadnych skurczy u mnie nie może być!

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popoludniu oczywiscie na poczatku ogromne Gratulacje dla Munka maluszek sliczny Jesli chodzi o parowanie ja tez nie mam nikogo i niestety mieszkam w Belgii wiec pewnie mojej drugiej poloweczki nie znajde jak cos to bede sie starac info na biezaco was kobietki A jak ktos chetny jednak to mam Pl telefon chetnie podam i sie wymienie najlepiej zeby to byl ktos kto ma termin jak ja 01.06cc
    Po wizycie u lekarza moj synek czuje sie lepiej lekarz stwierdzil ze to kaszel astmatyczny czyli kolejny raz potwierdza sie diagnoza ze odziedziczyl ja po mnie na szczescie dostal leki i teraz juz bedzie pewnie lepiej Ogolnie jak czytam forum to juz strasznie sie ekscytuje bo coraz wiekszymi kroczkami zbliza sie rozwiazanie Pozdrawiam

sss, Joasia:) lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te pobierali gbs ale tylko z pochwy nigdzie nie grzebala. Mi wyszlo ujemne tylko jakies drobnoustroje i coli sladowe ale nic nie powiedzieli wiecej .....

Ja to sie stresuje jak maly gmera przy szyjce bo to mega odczuwalne a teraz jestem bardziej wrazliwa. Polozenie ma glowkowe podluzne i w sumie najlepsze do pn wiec ja nie wiem co moj gin o tej cesarce. Ale dopytam na wizycie bo sie znow nastawie a tam inaczej wr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 18:13

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście głowa nie boli, wystarczy mi to co bolała w I trymestrze... No ale ogólnie od kilku dni chodzę jakaś rozbita, śpię w ciągu dnia, szybko się męczę i jakoś brak weny na wszystko. Jakieś letnie przesilenie czy co ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam ;)
    Nadrobić Was to sztuka ;)

Czuję, że zaraz znowu pójdę w kimono, bo pogoda mnie dobija - i cały dzień ktoś mnie budzi !!
    Najpierw listonosz, tel od brata, S=świadkowie jehowy ( jak zadzwonił domofon i się baba zaczęła przedstawiać to myślałam, że ZUS - ale oni by się mnie pytali co myślę o biblii ;), koleżanka z pracy z nowinami, kolejna koleżanka co mi ciśnienie podniosła i jestem mega zł i na koniec małż.

Ehh..... człowiek się źle czuje to go molestują, a jak siedzę całymi dniami się nudzi to nikt nie ma czasu !

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi pobierali kilka razy wymaz z pochwy a naciora, ale do dziurki nr "2" nikt mi nie zaglądał ;)

b4ipuen.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaka na ogórkową. Zjadłabym taką ogórkową od mamy. No nic muszę uzbroić się w cierpliwość.
    BrumBrumek powodzenia w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
    Mama nadal szyje organizer na łóżeczko, ale wstępny efekt widziałam na skype i nawet całkiem ładnie jej to wychodzi ;) Spakowałam torbę, umyłam okna, M nadal robi generalne sprzątanie w kuchni, kleję album dla Zosi. W sumie M będzie miał jeszcze w maju sporo wolnego i co najważniejsze anulowali mu przyszłotygodniową 24-godzinną służbę więc powoli pod koniec tygodnia zabieramy się za wyganianie Zosieńki;)

maglic lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie witam na świecie Samuelka :) Muniek gratuluję :)
    Zyrcia trzymam kciuki abyś dotrwała w dwupaku do odpowiedniego momentu.
    Dziękuję Wam bardzo za kciuki, przydały się. Na bakterie w moczu dostałam leki, bałam się, że będzie taka sytuacja jak u Ciebie BruBrumek i będę musiała leżeć w szpitalu. Dziś został mi pobrany GBS, niestety szpatułka była w odbycie i lekko przekręcona.
    Szyjka zamknięta i twarda, następna wizyta 2.06. wtedy będzie wykonane USG i będzie to też ostatnia wizyta, na niej dostanę L4 dłuższe o 10 dni niż tp, żebym nie marnowała macierzyńskiego gdy przenoszę ciążę. U mojej gin, ciąża donoszona to skończony 37 tydz. do tego czasu mam brać również luteinę.
    Waga u gina pokazał +3 kg w ciągu 4 tyg. jednak jest to efekt zatrzymania się wody, mam całkowicie zrezygnować ze soli.
    Ktg nie wykazało czynności skurczowych, w trakcie badania drapałam małą po nodze po akurat wystawiła od razu tętno przyśpieszyło, mam tylko nadzieję, że to z radości a nie ze złości :)

maglic, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi powiedzcie kiedy mowa o zanikajacym tetnie dziecka? Bo na ktg pare razy nie lapalo tzn.synek uciekal..a ja juz mysle Bog wie co.. Potem bylo ok..jak polozna chwile przytrzymala

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka skurcze są normą także spokojnie, nic się nie dzieje. Ja już nie biorę buscopanu ani luteiny, gin kazał odstawić aby spokojnie organizm się szykował do porodu.
    Tak, jak dziecko ucieka to tętno ginie. Moja się z nimi w szpitalu na ktg w chowanego bawi za każdym razem :-) oni się wkurzają a ta dalej wariuje :-) a tętna brak. Spokojnie wszytsko masz w normie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Karolinka skurcze są normą także spokojnie, nic się nie dzieje. Ja już nie biorę buscopanu ani luteiny, gin kazał odstawić aby spokojnie organizm się szykował do porodu.
    Tak, jak dziecko ucieka to tętno ginie. Moja się z nimi w szpitalu na ktg w chowanego bawi za każdym razem :-) oni się wkurzają a ta dalej wariuje :-) a tętna brak. Spokojnie wszytsko masz w normie
    Ok.dziekuje kochana..bo juz sie zaczelam bac.. Jak zwykle wszystko za bardzo generalizuje..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę i ryczę ...
    Podejrzenie Hipotrofii - mała urosła w ciągu 2 tyg niespełna 200g.
    Brzuszek mniejszy już o ponad 2tygodnie.
    Jutro jadę z rana na patologię - jeśli będzie coś nie tak z przepływami to wywołują poród przez CC... a według niej waga 2300 to żadna rewelacja i wolałby aby dziecko podrosło.
    Mam nadzieję, że to wina jej sprzętu :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ