X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dwupaku :-) lekarze na obchodzie cały czas pytają dlaczego ja nie rodzę :-) moja księżniczka nie jest zainteresowana wyjściem, rozwarcie na 4cm, czop odchodzi albo już odszedł całkowicie zabarwiony krwią, Bożena boli jak cholera, brzuch się spina kilkanaście razy dziennie ale Jeszcze nie rodzę :-) położne się śmieją ze coś zablokowalam bo to aż nie możliwe. Możliwe ze Zyrcia szybciej poszerzy grono maluszków :-)

.aś., Joasia:), Sista, Viola, gosi_a, nenette, Z., karolinka85, maglic, karolina0522, Inesicia, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życia jesteś niemożliwa :):):) poród online :)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:01

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mi łzy poleciały tak mnie zakuło teraz :o Leona czuje już tam przy drzwiach Bożenki :o dobra już się przestaje śmiać bo chyba robi się poważnie :o mam nadzieję, że tej nocy nie będę miała wycieczki bo jestem nie wyspana :P

Sigma, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:02

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana - Lenka wyjdzie jak bedzie jej sie chciało, widać dobrze jej u mamy :):) W szpitalu jesteś w dobrych rękach, wiec Maleńka moze spokojnie rosną w brzuchu :):):)

Zyrcia - mamy taka relacje od Ciebie, ze własnych objawów juz nie przegapimy :):):) Moze jednak poczekasz chwile i urodzisz Bliźniaka, nie Byczka (jednego juz chyba masz).

Aś - moj M. nie bierze L4 wogole, bo pracuj w domu, wiec i tak wszyscy do niego dzwonią i bombardują mailami, a to L4 jest płatne 80%.

Nenette sie odzywała, czy cos mi umknelo?

karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam jednego i mnie wkurza już :D
    Żeby się nie okazało, że panikuje na wyrost i nie urodze 10 czerwca :D
    Ale teraz leże taka wyczulona i jak coś dziwnego poczuję od razu takie uczucie gorąca :D a jeszcze dziś mam wilczy apetyt, zjadłam tyle co normalnie przez trzy dni o.O chyba podświadomie na zapas :D

Sista, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff nadrobiłam Was, nie było łatwo ;) ale się u nas dzieje!

Na początek ogromne gratulacje Muniek, Samuel jest przecudowny! :) niech się dogrzewa w spokoju śliczny chłopczyk :)

Zyrcia, Twoje przygody nadają się na scenariusz filmowy ;) czytałam z zapartym tchem :)

Scintilla, mi robili 2 usg w szpitalu - w dniu przyjęcia i po tygodniu. Na obu waga taka sama 2150g. Lekarz powiedział, że błąd pomiaru to 300g i mała na pewno przybrała. Skonsultuj to koniecznie z innym ginem i nie martw się!! Sprawdzali Ci przepływy?? To jest ważne czy są ok.

BrumBrumek u mnie w szpitalu wystawiają zwolnienie do 10dni po zakończeniu hospitalizacji, musisz się dopytać jak u Ciebie jest.

No a teraz o mnie - w niedziele rano po ok 56h podawania i przy braku skurczów odłączyli mi kroplówę (dłużej na raz nie wskazane podawać). Przez dobę był spokój, a w poniedziałek rano dostałam regularnych skurczów co 3-4min dochodzących do 75%. W badaniu wychodzi "reszteczka szyjki w pesarze" (ten pesar nas chyba uratował) z rozwarciem na opuszek, które podczas skurczu rozszerza się na palec i uwypukla się pęcherz płodowy (czyli mam już rozwarcie wewnętrzne). Ordynator na obchodzie kazał znów włączyć kroplówkę, mam ją więc od wczoraj rano, pewnie do jutra. Już się boję co będzie po odłączeniu :/ no ale jakby nie było ugrałam dzięki temu już tydzień czasu i tym samym dotrwałam do 34tc :) Neonatolodzy z Karowej mówią, że noworodek w 34tc jest wykształcony neurologicznie jak dziecko urodzone w terminie. Może wymagać pomocy w oddychaniu, ale da sobie spokojnie radę. Celem lekarzy jest utrzymanie mojej ciąży jeszcze przez 3tyg do magicznego 37tc (tak mi dziś mówili), ale tak naprawde nikt nie wie czy szyjka wytrzyma 3tyg czy 5tyg a może kilka dni. Walczymy więc o każdy dzień :)

Kasika ja biorę tonę leków (w szpitalu jeszcze więcej niż wcześniej w domu), ale wiem, że dzięki nim donosiłam tę ciążę do w miarę bezpiecznego terminu. Nie myślę więc o tym tylko słucham się lekarzy. Nie wszystkie ciąże są książkowe, niestety..

Odzywam się mało, bo mam wenflon w prawej ręce i niewygodnie pisać na tel :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 23:19

Sista, Viola, Z., karolinka85, sss, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super ze u was wszystko dobrze. Zyrcia ty faktycznie jestes zajebista mam nadzieje ze jak sie juz naprawde zacznie to nie bedzie bardzo bolalo a tak wogole to ja tez malo spie bo co otworze oczy to zerkam na forum wiec jak masz rodzic to juz bo ile nocy chcesz nas tak trzymac. Suzanna pewnie jeszcze chwilka i bedzie z Toba juz maluszek. Witaminek nie kupuje bo tu w Belgii chyba wieksze dawki podaja zreszta wszystko powiedza jak juz Julka bedzie z nami Zycze milej nocy tym ktore ida spac bo dla mnie na razie za duzo wrazen

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bankowo szybko nie pojde spac :D ogladam prawo agaty na rozluznienie ;D zrobilam swiezy sok z jablek marchwi to juz w ogole sie zapchalam :D teraz mnie przeczysci ladnie :D

Sista, BrumBrumek, Z., Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - super, ze dałaś znać co u Ciebie. Fajnie, ze nadal w dwupaku, ale jak widać po Muńku, można rodzic spokojnie po skończonym 35 tygodniu. Oczywiście trzymam kciuki o kolejne 3-4 tygodnie w dwupaku !!! Najważniejsze, ze jestes pod dobra opieką :)

Zyrcia -10 czerwca jest zarezerwowany dla mnie i Olgi :) Wystarczy, ze poczekasz do 24 maja ;););)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pół godziny bedzie 36t6d :D to juz braknie jednego dnia do ciazy donoszonej :D moze Leon chcę na styk wyjść :D

uh uh nadal kuje, ale nie wiem czy to objaw porodu ;d nie chce juz grzebac w necie bo sie nakrece niepotrzebnie :D jak dobrze ze jest to forum bo sie moge "wygadac" bo mojemu mezowi nic nie mowie bo zaraz blednie i panikuje :D

Sista, Z., karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole zyrcia wlasnie sie uswiadomilam ze ja za pol godzinki juz 37 tydz czyli miedzy nami jest tylko dzien roznicy Ja juz bym chciala poczuc takie emocje na wlasnej skorze pomimo ze cc za 19 dnixnw4pc0znf5j74rp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawa jestem czy to już na dniach czy jakoś mi się przedłuży, no ale nie ma co ukrywać, że coś się dzieje :D może jutro szczęśliwy 13ty :D
    Nie martwcie się jak coś na bieżąco będę zdawać relacje :D

Sista, Aneta87, Z., karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - jak wytrzymasz do czwartku, to napisze Ci, dlaczego jutro lepiej nie rodzic ;););) Śmigam do lozka, bo jutro rano badania krwi, a pózniej znajoma okulistka.

Dobrej nocy dla wszystkich Nocnych Marków ;););)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista czemu nie 13go :P??
    ja zaraz idę się kąpać i chyba się położe, może mnie coś w śnie zaskoczy bo już się nudzę tym leżeniem :P

• .aś. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja nie spie ...od kilku dno 5 to moja godzina...:/
    Żyrcia sie tak rozluźniła ,że Leon spokojnie wytrzyma od piatku :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratuluję, buziaki ogromne dla was.Synus przeuroczy.

Zyrcia spii??? Ja myślałam że już jedną nogą na porodowce;-)

Magdalena dużo zdrówka i siły wam z całego serca życzę :-*

Scincila jeśli chodzi o wagę dziecka to mój mały przez dwa tygodnie przybrał tylko 70 g to było malo,dodatko źle przepływy ,molowodzie itd.Ale teraz przybieraa 100g na tydzień a wiec lepiej nabiera wagi.moj też jest malutki Ale wieżę lekarza ze będzie dobrze.nie ma co się denerwować bo to bardzo stresujące jest dla dziecka.
    Dodatkowo mały bardzo nisko leży ,nie czuje żeby naciskał na szyjke a szyjka ma 4 cm.Ale wczoraj przez usg nie mógł glowki zgadac dopiero na,samolocie.
    Niby wszystko dobrze Ale Ktg źle mi wychodzi.nie mam skurczu Ale tętno nawet do 180.
    Znowu co 2 dni muszę jeździć na kontrolę.
    W nocy nie mogę spać bo tchu mi brak ,jedynie na lewej stronie.
    Już nawet mojego na salonu wygonilam bo potrzebuje więcej miejsca żebym mogła wygodniej spać Ale to nic nie daje.
    Ale wam ponazekalam ..sorry

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ