X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wykonaniu dekorow u malego :) Wydaje mi sie ze wyszlo extra :)
    Teraz bajzel mam, bo czekam az laskawie maz rozpatrzy moj wniosek i pomoze mi skladac szafe, bo to juz za duzo wazy zebym sama mogla ja zlozyc... Wqurwa mam na niego dzis na maxa, bo siedzi i jakies pierdoly robi w drugim pokoju zamiast mi pomoc z tym co naprawde wazne... Dalam mu 10 min na ogarniecie sie. Za minute ide z opr.

Sista, gosi_a, dorcia8919, Z., Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Dziewczyny, az sprawdziłam z ciekawości jak moje cIsnienie. No i mam 113/71 a tętno 60, noe za mało? Godzinę temu wypiłam kawę.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zwracać uwagę na ruchy dziecka.
    Mi mówiła ze najlepiej obserwować ruchy po jedzeniu.czyli zjeść położyć się i obserwować.
    No i dużo pić.Ja piję tylko wodę 3 litry dziennie minimum..No i po jedzeniu naprawdę dziecko mi wariuje.
    Natomiast jak dziecko miało na Ktg za duże tętno to dostałam wodę do ręki i kazali mi spacerować i pić żeby dziecko się uspokoilo.
    Czyli wychodzi na to że jak chodzimy to usypiamy a jak lezymy to dziecko szaleje :-)

Sista lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:03

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, ja bym na Twoim miejscu powiesiła te pieluchy na balkonie czy tarasie, żeby je trochę przedmuchało :) Może być tez tak że pachną normalnie, ale wiesz, w ciąży jest intensywniejszy węch :) A może po prostu to nowy zapach dlatego odczuwasz go intensywniej :)

Rozalia, ja kupiłam laktator ręczny firmy Ardo za 129 zł. Nie zamierzam ściągać pokarmu jakoś często więc nie sądzę, żeby był mi potrzebny elektryczny. Ale ja bym chyba kupiła nowy, bo zawsze masz też gwarancję.

Z opiniami to wiadomo, ile osób tyle opinii. Wszystko też zależy od tego, czy się wiedzę rozwija czy bazuje na starej wiedzy, bo np. kiedyś kazali kłaść dzieci na boku, a teraz jest że na płasko i wiele innych akcji. Ostatnio nam np. babka mówiła, że smoczek ma mega plusa, bo jak dziecko ssie, to nie zapomni oddychać i ominie bezdech, a nawet jak będzie bezdech to język nie wpadnie do gardła bo smoczek go zablokuje :)
    Ze szczepieniami to też nie wiadomo komu wierzyć, bo znowu są różne opinie. Pozostaje nam bazować na intuicji :)

dorcia8919, Sista, Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś u nas znów jedna położna odradzała te łączone a druga polecała. Polecała ze względu na to, że są one bardziej oczyszczone i mają w sobie tą szczepionkę koreańską czy jakoś tak i to ponoć lepsze. Tak samo rotawirusy, pneumokoki i meningokoki. Ktoś pisał, że nie ma sensu, a położna u nas uważa inaczej. Mimo, że rotawirusy mają dużo szczepów, a tylko na kilka jest dziecko zaszczepione to i tak w razie czego dziecko mniej odczuwa przypałętanie się paskudztwa. A te pneumo i meningo to w momencie wysłania dziecka to żłobka czy przedszkola. Wcześniej nie trzeba. Ale jak wiadomo szczepienia nie dają 100% pewności, ze będzie zdrowe. Ale sprawiają, że "lepiej" przechodzi się pewne choroby niż dziecko nieszczepione. Więc rozmowa z pediatrą się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:35

gosi_a, Rozalia, gucio lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa zapomniałam o ruchach. U mnie najlepiej działa woda mineralna ale chłodna. Reakcja córy murowana ;)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy można jakoś sprawdzić na jakim etapie w ZUSie toczy się postępowanie? bo mija kolejny tydzień a tu cisza :/ I tak się zastanawiam czy w czerwcu mi kasę wypłacą :/

A wkurzyłam się gdy mąż opowiadał mi o gościu ze swojej pracy i jego żonie. Ona jest na etapie ciąży mniej więcej jak my. Ma własną firmę. płaciła niski ZUS, zaszła w ciążę i go podwyższyła o kilka dobrych stówek. I kasę dostała od razu, bez sprawdzania, bez żadnych pism, kontroli. A osoby zwykłe, szare, pracujące dla kogoś mają problem. I wychodzi, że "biedakowi" zawsze wiatr w oczy... Sorki musiałam sobie ponarzekać, bo po prostu wychodzi na to, że najlepiej to oficjalnie naciągać państwo niż być uczciwym... Dobra już nie smęcę :P

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co laktatora nie kupuję. Zobaczymy co będzie po porodzie. W razie potrzeby M może go kupić.
    Allorene ten olejek jest eteryczny i daje się go tylko dosłownie odbrobinkę. Główną funkcję w tej miksturze pełnią 2 pozostałe składniki.
    Rozalia jeśli chodzi o liście malin to dokładnie tak jak napisała Allorene ;) Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomóc. Chociaż z tego co słyszałam to smakuje nieciekawie, ale zobaczymy.

Ps. Dzięki za komplementy odnośnie albumu. Trochę czasu to zajęło, ale może kiedyś córcia to doceni.

dorcia8919, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Tak sobie was podczytuje regularnie i zastanawia mnie, czemu hasło "laktator" sprowadza się tylko do rozkręcenia laktacji. Jesli go sprzedacie zaraz po porodzie (rozkreceniu laktacji) to czym bedziecie sciagac mleko w razie wyjsc i pozostawieniu malucha u babci czy pod opieka taty? Nie wyobrazam sobie nie wyskoczyc od czasu do czasu na mala kawe, cos zalatwic, czy wyjsc do lekarza we wlasnej sprawie przez min. 6 miechow. To nawet wskazane dla zdrowia psychicznego:) a co z nadmiarem mleka? Mozna odciagnac i zaladowac do zamrazalnika. Dla mnie laktator to rzecz obowiazkowa do naglych wypadkow i spokoju ducha, ze mala pofika z tata, zje i pojdzie pospac gdy mnie nie bedzie. Ooooo, albo jak pojda w dwojke na dlugi spacer. Opcji jest masa, a mleko mamy zawsze pod ręką. Pozdrawiam:)

Rozalia, Sista, gucio, CaneCorso, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja na wstepie piekny album i zazdroszcze ze masz talent ja dla Julki kupilam gotowy tez taki co bedziemy razem wypelniac
    Jesli chodzi o laktator ja mam firmy lovi ktory kupilam w pierwszej ciazy nie jest elektryczny tylko reczny i dawalam rade przydal mi sie jak jezdzilam na zaliczenia zaraz po porodzie. A tak jako mamusia 5 latka ktorego karmilam tylko piersia nie wiem po co wy sie stresujecie za wczasu czy bedziecie mialy pokarm to nie potrzebne Ja w wyniku komplikacji rowniez mialam cc o 23.05 i zabrano mi malego przepojono go glukoza po czym po poludniu dnia nastepnego przystawilam go normalnie do piersi Laktacja zalezy duzo od nastawienia i trzeba przystawiac maluszka a jak mialam problem bo maly zle lapal piers to kupilam nakladki i tak karnilam przez pol roku Nie ma co sie stresowac jesli bedziecie chcialy karmic to poprostu karmic bedziecie

Rozalia, Sista, lilly78 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja miałam na pismach które przysyłał mi zus numer tel do babki która prowadziła moją sprawę, ale nie dzwoniłam bo podobno to jeszcze przedluza sprawę jak na nich naciskasz. Tak więc czekałam prawie 3 mce cierpliwie i w końcu kasę dostałam :)

dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzwonić też raczej nie chciałam, bo różnie bywa ;) zostało czekanie :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że zakladam że będę odciągać mleko i zostawiać w butelce i wychodzic z domu w razie potrzeby. Tą sprzedaż rozważalam tylko w sytuacji kiedy niestety pokarmu nie byloby wcale, ale mam nadzieje, ze bedzie tak jak pisze Aneta ze jak bede chciala to bede karmic piersia. Poza tym chcialabym miec kiedys drugie dziecko, wiec laktator na pewno sie przyda ;)

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:53

• aghata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia mozesz isc do zusu do okienke i otworzyc sobie konto pue i wtedy sie logujesz i sprawdzasz wszystkie przelewy, skladki, zwolnienia itd itp. Nie musisz juz wydzwaniac.

dorcia8919 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:03

agawera lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata dzięki za info.

Mam jeszcze pytanie. Jaką lampkę nocną proponujecie dla niemowlaka? Wiem, że ma być takie przygaszone światło, żeby przy karmieniu nie rozbudzać ani siebie ani dziecka. Kupiłyście coś, co warto polecić?

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w koncu od rana zaczal sie ruszac plus czkawka !!!!!!!!uffff kamien z serca,wymaluje mu za kare pokoj na rozowo :P

.aś., Sista, gucio, EP!C lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybkie zakupy zrobione bo niebo dziś tak zaciągnięte jakby miało lunąć
    laktator kupiłam na poczatku ręczny tt bo dył tami 20 zł z racji ze chce uzywać butelek tt to taki laktator kupiłam na sr polecali laktator medela mini elektrik myslałam o kupnie ale teraz tak myslę ze nie wiem jak to bedzie i na razie zostane na recznym a najwyżej póżniej kupię używany na facebooku dziewczyny sprzedają po 100 wiec dla mnie ok . a co do psyhiki na mleko moze to i prawda ale na pewno chce miec laktator , herbatki czy specyfik na laktacje i mozna powiedzieć ze to strata pieniędzy ale odpowiednie myslenie przy laktacji też ważne

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ