X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tardyferon i do tego mam syrop który pomaga baaardzo przy zaparciach. Piję go rano i wieczorem 10-15ml. Jest bez recepty dostępny w aptekach. Ginekolog kazał mi sobie kupić. Lactuloze -MIP

maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG Sista twoja wątroba nieźle oberwała ;/
    Biegiem konsultuj się z ginem, bo może będziesz musiała teges... wcześniej na patologię trafić ;/

Wiesz czy mają ci podać jakiś lek przeciwwirusowy żeby osłonić Olgę podczas porodu?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista spytaj gina co i jak, mi mówił że próby wątrobowe zawsze wychodzą w ciąży nie tak jak trzeba.
    Nieukowa niezła z Ciebie kobieta pracująca, ja wyprasowałam 6 pieluch i musiałam sie zdrzemnąć :-)

Lilianka dasz radę!! Na Twoim miejscu naściemniałabym że się źle czuję- wtedy Cię nie wypiszą.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dzwon dzwon....

Nieukowa sliczny pokoj ja mam jeszcze zafoliowany materac i niewiem kiedy to wszystko ubrac zeby sie nie kurzylo. A te przegrodki w szufladzie mialas czy kupowalas osobno?

Pobuszowalam na allegro..... Poszalalam. A ktos moze kupowal nianie elektroniczna? Ja bym chciala taka z kamerka ale nie wiem czy poprostu kamerki zwyklej nie kupic.

Nie moge przetlumaczyc mamie ze bedziemy sie budowac w miejscowosci meza a nie u nas. U nas ciezko z budowlana dzialka bo teren zabytkowu i wszystko blokuja. A ona dalej swoje ze sie moze zmieni i pod koniec roku cos bedzie wiadomo, bo zmieniaja plan zagospodarowania. I znowu foch. A dzialke mamy 5 minut samochodem. Brakuje mi nerow do niej...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa pokoik śliczny, przygarnij mnie ja w nim zamieszkam :-)

Maglic dobrze że poszłaś do gina, wiesz już że ciśnienie ok, przed porodem też się podnosi, pamiętaj o tym :-)

Joasiu super wieści z wizyty :-)

Lilianko nie rozumiem tego gina Twojego z tą wagą małej! Zobacz dziś Joasi Julcia waży 2800 gr, u Ciebie jest ok 2500 gr, moja Amelka ważyła 2300 gr 8 maja, we wtorek niby ok 2800 gr. U Ciebie jest jakieś 200 gr mniej, przecież to żadna różnica, zależy od zmierzenia i sprzętu.

maglic, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) Jestem, dalej w dwupaku :) Agatha wielkie gratulacje , synek śliczny :)Ja juz nie mogę się doczekać córeczki, tyle było paniki i strachu a jak moze już wychodzić to sie uparciuch zaparł i nie wychodzi :) Lekarze dzis mnie wypisali ze względu na brak postepu , rozwarcie dalej na 4cm, jakies twardnienia co jakis czas , ból w podbrzuszu a po za tym nic ciekawego:) Jeszcze sie okaze że do terminu doczekam , oby nie dłuzej :P

Karolinka85 mnie czop już odszedł i był zabarwiony krwią , mineły 3dni i jeszcze nie rodzę wiec nie wiem jak to sie sprawdza ale moze nie u mnie :)

Dziś w nocy śluz rózowy z pasmami krwi ale nic sie nie dzieje wiec czekam . Liczę , że moja córka chce przyjść na świat w moja wymarzoną datę 15.05.2015r :) moze jakos o godz 15:15 :P

Nieukowa pokoik bardzo ładny, bardzo mi się podoba ten zielony kolorek :)

dorcia8919, Rozalia, maglic, karolinka85, Nieukowa, Inesicia, Z., A1984, nenette, gosi_a, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie uspokoiła mnie pielęgniarka z gabinetu mojej lekarki od wątroby. Pamiętacie, ze ja mam WZW b. Powiedziała, to moze byc ucisk Dziewczyny na wątrobę i stad taki wynik. Powiedziała, ze gdyby miało byc cos faktycznie nie tak, to miałabym tego ponad tysiąc. Do gina o 16.00 zadzwonie, bo teraz jest między szpitalem a domem i gabinetem. Olga w brzuchu wariuje, to najważniejsze. No i co mnie pociesza, to wszystkie pozostałe parametry krwi mam w normie. Nieukowa - czyli wątroba nie ma wpływu na krew?? Mocz tez w normie, jak na ironię, leukocytow 1-2, a bakterie nieliczne.
    Trzymajcie kciuki.

Rozalia, maglic, karolinka85, Alorrene13, Z., nenette, gosi_a, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zbieram do gina po skierowania, mam nadzieję że mi da bo to nie mój prowadzący. Potem poszukiwania prezentu komunijnego ciąg dalszy, chcemy kupić rower ale nic nam się nie podoba. A na koniec muszę podrzucić moje kolejne zwolnienie do pracodawcy, co by zus miał podstawę do wypłaty kasiorki :D Miłej reszty dnia i bez żadnych większych akcji :)
    Sista mam nadzieję że to nic poważnego, czekam na wieści co Twój gin na wyniki.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Sista dzwon dzwon....

Nieukowa sliczny pokoj ja mam jeszcze zafoliowany materac i niewiem kiedy to wszystko ubrac zeby sie nie kurzylo. A te przegrodki w szufladzie mialas czy kupowalas osobno?

Pobuszowalam na allegro..... Poszalalam. A ktos moze kupowal nianie elektroniczna? Ja bym chciala taka z kamerka ale nie wiem czy poprostu kamerki zwyklej nie kupic.

Nie moge przetlumaczyc mamie ze bedziemy sie budowac w miejscowosci meza a nie u nas. U nas ciezko z budowlana dzialka bo teren zabytkowu i wszystko blokuja. A ona dalej swoje ze sie moze zmieni i pod koniec roku cos bedzie wiadomo, bo zmieniaja plan zagospodarowania. I znowu foch. A dzialke mamy 5 minut samochodem. Brakuje mi nerow do niej...

zerknij na taką http://www.sklepfirmowy.com.pl/product-pol-8094-Luvion-GRAND-ELITE-2-video-niania-z-ekranem-3-5-PREMIERA-2015.html
    poleciła mi ją kuzynka. Zeszli mi z ceny 100zł

sss lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kciuki zaciśnięte!!!

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kciukam żeby to nie było nic powaznego :)!!!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Witam Was :) Jestem, dalej w dwupaku :) Agatha wielkie gratulacje , synek śliczny :)Ja juz nie mogę się doczekać córeczki, tyle było paniki i strachu a jak moze już wychodzić to sie uparciuch zaparł i nie wychodzi :) Lekarze dzis mnie wypisali ze względu na brak postepu , rozwarcie dalej na 4cm, jakies twardnienia co jakis czas , ból w podbrzuszu a po za tym nic ciekawego:) Jeszcze sie okaze że do terminu doczekam , oby nie dłuzej :P

Karolinka85 mnie czop już odszedł i był zabarwiony krwią , mineły 3dni i jeszcze nie rodzę wiec nie wiem jak to sie sprawdza ale moze nie u mnie :)

Dziś w nocy śluz rózowy z pasmami krwi ale nic sie nie dzieje wiec czekam . Liczę , że moja córka chce przyjść na świat w moja wymarzoną datę 15.05.2015r :) moze jakos o godz 15:15 :P

Nieukowa pokoik bardzo ładny, bardzo mi się podoba ten zielony kolorek :)

nic już nie rozumiem :) czop odszedł, rozwarcie 4cm, a Ty wychodzisz ze szpitala :):) a ja się stresuje szyjką 0,9cm :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kciuki zaciśnięte!

Ja po wizycie, ale tylko macanej i po pobraniu gbs.
    Wyniki pozostawiają wiele do życzenia, ale póki co nic z tym nie robię.
    Spodziewałam się innych wieści dot. szyjki a ona póki co wysoko, zamknięta i zwarta :-/
    Termin z 13.06. prawdopodobnie przesunie się na 06.06. bo tak wychodzi z usg od momentu pierwszego badania.

sss, Ania1704 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam pakować torbę i jak spakowałam ręczniki , piżamy i szlafrok to stwierdziłam, że koniec bo sie nie zmieszczę :O a gdzie pampersy i podkłady na łózko wsadzić ? :O
    wy serio sie do jednej torby spakowałyście ????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też nie wiem jak zmieścić się do jednej torby. Póki co jestem spakowana ja. Rzeczy małej jeszcze muszę powybierać, ale w 1 napewno się nie upchnę.

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie torby jedna dla siebie , drugą mniejsza dla malej :)

Gucio ja tez nie wiem jak to mozliwe i lekarze kreca nosem i fukali za kazdym razem gdy mówiłam ze nic sie nie dzieje, mala fika, ja czuje sie dobrze, po za dyskomfortem w kroczu i lekkimi bólami miesiaczkowymi. Czekam... :)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony nie chce wyglądać jakbym jechała na 2 tygodnie za granice ale kurde przecież musze wszystko wziąć .
    Pakujecie sie do normalnej torby podróżnej ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla małej to akurat wiele do wzięcia nie mam - największe to pampersy . Potem krem, chusteczki iubranko tylko na wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:19

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kocyk do kangurowania cieniutki -w dalszym ciągu mam dylemat bo nie wiem czy mają zamiar ją brudną zawijać do niego czu już czystą i nie wiem czy zamiast kocyka nie zabrać pieluszki .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio dzieki ale cena mnie powalila

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ