X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co ja sie jutro dowiem na wizycie,jakaś jestem podekscytowana :)
    i jutro gbs wrrrrrrrrr mam nadzieje , że bez "grzebania " :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mam dwie torby wieksza dla mnie,mniejsza dla synka..bo w jedna bym nie upchnela a zreszta wez i potem szukaj czegos..by trzeba bylo wszystko wyciagac :(

Suzanna.. Pewnie lada chwila urodzisz.. ;) mysle ze do 3 dni :)

Sista te wyniki pewnie nie swiadcza o cholestazie..musialyby byc ze 3razy wyzsze niz Twoje..a po drugie swedzialy by Cie dlonie stopy itd..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:26

Suzanna22 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss mnie też ale przyoszczędziłam na wózku i zaszalałam z nianią :/

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Monia ja mam dwie torby wieksza dla mnie,mniejsza dla synka..bo w jedna bym nie upchnela a zreszta wez i potem szukaj czegos..by trzeba bylo wszystko wyciagac :(

Suzanna.. Pewnie lada chwila urodzisz.. ;) mysle ze do 3 dni :)

Sista te wyniki pewnie nie swiadcza o cholestazie..musialyby byc ze 3razy wyzsze niz Twoje..a po drugie swedzialy by Cie dlonie stopy itd..

No wlasnie co do swędzenia, to mam tak dziwnie, bo ręce swędzą rano, jak sa spuchnięte. Nogi nie swędzą wogole, ale brzuch swędzi i plecy. No i to tez nie przez cały czas, najcześciej po kąpieli lub smarowaniu.

dorcia8919 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mam 2 torby (wielkości takiej jak mieszczą się do samolotu jako bagaż podręczny). W jednej mam rzeczy które będą mi potrzebne w pierwszej kolejności, a w drugiej takie które przydadzą się dopiero powiedzmy drugiego dnia pobytu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane dwie torby, jedną dla siebie drugą dla malucha. A że chcę rodzić w innym mieście to spakowałam wszystko co potrzebuje. Trochę są te torby wypchane ale cóż ja zrobię :)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No wlasnie co do swędzenia, to mam tak dziwnie, bo ręce swędzą rano, jak sa spuchnięte. Nogi nie swędzą wogole, ale brzuch swędzi i plecy. No i to tez nie przez cały czas, najcześciej po kąpieli lub smarowaniu.
    Sista z tego co wiem to zaczyna sie od dloni i stop..i to takie swedzenie ze musisz sie drapac..
    Wiec mysle ze jest ok..ewentualnie da Ci jakies leki na zbicie asp alt..bo do szpitala kieruja raczej przy duzo wyzszych wynikach..i gdy niepomagaja to nawet w 36tc rozwiazuja ciaze

Trzymam kciuki zeby bylo ok ;)

Ps.a te transaminazy robilas sama czy lekarz Ci kazal bo cos podejrzewal czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:45

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:

To nie będzie raczej cholestaza. Wtedy dłonie i stopy najczęściej i to wieczorami. A ja całą ciążę mam problem ze skórą pleców, rąk i nóg. Może balsamy, którymi się smarujesz wywołują swędzenie. Albo płyny do kąpieli a nawet i sama woda.

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny zaczęłam pakować torbę i jak spakowałam ręczniki , piżamy i szlafrok to stwierdziłam, że koniec bo sie nie zmieszczę :O a gdzie pampersy i podkłady na łózko wsadzić ? :O
    wy serio sie do jednej torby spakowałyście ????
    Monia ja pakuje jedna dla siebie a dla dzidzi osobno, bo wczoraj na szkole rodzenia polozna mówiła, zeby dzidzi rzeczy były w aucie- w sali do porodów rodzinnych jest mało miejsca a i tak zaraz po urodzeniu bedzie kontakt skóra do skóry itp., więc tatuś zdąży zejść do auta po ciuszki i pieluszki

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dwie torby. Błąd popełniłam chyba taki, że mniejszą przeznaczyłam dla siebie a większą dla dziecka i nie zmieściłam swoich rzeczy w tą mniejszą... Teraz pozostaje mi chyba przepakować :(
    Sista trzymam kciuki by nie bylo to nic powaznego !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:50

syy26iyeeuly3wjb.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze swojej torby nie mam naszykowanej, ale liczę, że zmieszczę się w jedną. Dla małego mam wziąć tylko pampersy, smoczek, krem do smarowania pupy i chusteczki nawilżone, żadnych ubranek nie potrzebuję. Poza tym szpital nie na końcu świata i zawsze coś można dowieźć, gdy zabraknie. Ale czy uda mi się w jedną wpakować, to się okaże:)
    Dobra lecę powoli na SR. Miłego

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Sista z tego co wiem to zaczyna sie od dloni i stop..i to takie swedzenie ze musisz sie drapac..
    Wiec mysle ze jest ok..ewentualnie da Ci jakies leki na zbicie asp alt..bo do szpitala kieruja raczej przy duzo wyzszych wynikach..i gdy niepomagaja to nawet w 36tc rozwiazuja ciaze

Trzymam kciuki zeby bylo ok ;)

Ps.a te transaminazy robilas sama czy lekarz Ci kazal bo cos podejrzewal czy jak?

Karolinko - jestem nosicielem WZW b, wiec gin chciał sprawdzic jak sie ma moja wątroba, dlatego zlecił Alat, aspat i fosfataze alkaliczną. Ta fosfataza lekko podwyższona, to plus Ufam, ze da mi leki na zbicie tych enzymów i nie trafie na patologie. Jak w ubiegłym roku miałam takie wyniki, to wystarczyła miesięczna przerwa od pracy i wróciło wszystko do normy. U mnie to rośnie pod wpływem stresu...
    To swędzenie, to mam całego ciała i myśle, ze od zwiększania powierzchni skory. Ja przeciez przytyłam 18 kilo...Owszem często wieczorem, ale podrapie sie i spokój. Kosmetyków używam rożnych.
    Karolinko obyś była dobrym prorokiem :)
    Nieukowa - wszystkie te leki Olga dostanie juz po urodzeniu.
    Trudno to uwarzyć, ale po raz pierwszy informacje w necie mnie uspokoiły...

Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tej cholestazie i ja tego raczej nie mam. Nudności, wymioty sa mi obce od poczatku ciazy. Trudności z zasypianiem i snem, podobnie, odkąd jestem w ciazy sypiam jak dziecko. No i Olga rusza sie nawet przez sen, od ubiegłego tygodnia nawet bardziej niż wczesniej.
    Jeszcze godzina i dzwonię do gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:12

Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 2 torby, z tym że w 1 mam wszystkie rzeczy dla siebie i małego (tylko na wyjście), a w drugiej są rzeczy dla męża+ podkłady poporodowe bo to kloc który w torbie mi się nie mieścił ;/

Co do niań to ja poluję na używaną Avent z czujnikiem wilgotności - modelu wam nie powiem, mam spisany gdzieś na kartce :P Można kupić do niej nowy akumulator niedrogo...

Poznęcam się nad dietującymi: właśnie smażę FRYTKI i NUGGETSY. Ale mam chcicę na nie :D

maglic lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odpuscilam diete :D zezarlam dwa nalesniory z farszem do spaggetti :) jak cukier bd ok, to dojem jeszcze xD
    /128 - liczylam na 160 bo to maka pszenna wiec zle nie jest :)
    A zawroty glowy to raczej kwestia cukrow, juz tak wczesniej mialam. Nie wiem tylko gdzie mi sie cos spsulo :/ w szpitalu pozamienialam kolejnosc posilkow, wiec sie wszystko rozregulowalo. Zreszta pod koniec moga zglupiec wiec moze to od tego :)

Gosia Ty dzis tez helikoptery? Moze cos razem drinczylysmy a nie pamietamy xD

Przyznam sie Wam ze panicznie boje sie z ta cykrzyca zostanie ze mna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 16:03

gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A ja odebrałam wyniki i prawie zemdlałam...alat 294 (norma 0-33), aspat 252 (norma 0-32) i fosfataza alkaliczna 126 (norma 35-104). Zaraz umrę :(:(:(

co to ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co to Sista? :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, poczekaj do rozmowy z ginem i nie szukaj w necie informacji, bo ze zwykłego kataru można sobie wyczytać raka.

Ja się przespałam chyba z godzinę i od razu mi lepiej :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie :) Skurcze czujecie jako bóle miesiączkowe? Bo mi się znowu pojawiły co jakiś czas mnie chwyci i się zastanawiam czy to skurcze czy co to?

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    co to ?
    Agawera - te wyniki świadczą o tym, ze wątroba ma sie źle :/ Dzwoniłam do gabinetu, mam podjechać, zostawić moje wyniki, recepcjonistka podejdzie do lekarza jak bedzi wolny. No i potem czekam na decyzje gina co robimy.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny zaczęłam pakować torbę i jak spakowałam ręczniki , piżamy i szlafrok to stwierdziłam, że koniec bo sie nie zmieszczę :O a gdzie pampersy i podkłady na łózko wsadzić ? :O
    wy serio sie do jednej torby spakowałyście ????

tez mam problem z pakowaniem chyba nie zmieszcze sie do jednej torby a jeszcze nie wszystko spakowane

Inesicia chyba tez tak zrobię

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ