X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia niby fajnie znać dzień w którym przytulimy swoje maluszki, ale z drugiej strony bardzo wolno mijają dni.
    Nie żeby mi sie " nudziło " ale czas mógłby przyspieszyć ;)

XxMoniaXx, Aneta87 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Karolinka85 ja Cie rozumiem w pełni .. mam niespełna rocznego psiaka , "kupiliśmy go" bo został ostatni z miotu i miał trafić do schroniska .. musiałam mieć psiaka bo starania były udręką, szans nie było i musieliśmy gdzieś przelać swoją miłość... może to głupie co powiem ale traktuje go jak swoje pierwsze dziecko :)
    nie wyobrażam sobie życia bez niego i martwie sie każdą jego dolegliwością .
    Monia ja tez ja tak traktuje.. My z kazda dolegliwoscia jezdzilismy do weta gdy cos sie dzialo,wszystkie szczepienia kontrole itd..
    Gdybym wiedziala ze takie cos sie moze zdarzyc to jezdzilybysmy co pol roku na usg..ale kto wiedzial..niewiadomo skad sie wzial guz... Ale dobrze ze wyszla ta ciaza urojona..dzieki temu wiemy o guzie..bo tak w kazdej moglby peknac i bylaby tragedia..a tak jest szansa..ze wszystko bedzie dobrze..i tego sie trzymam..bo innej opcji NIEMA! Operowac ja bedzie najlepszy chirurg.. Wiec musi sie udac.. <3

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu jak dużą masz córeczkę ? No przecież ja będę miała kloca, tylko dowiem sie za tydzien ile waży, jak dotrwam, a dotrwać chcę ;) Agata nie mam pojęcia od czego to zależy. Pamiętajmy, że każdy ma też inny stopień tolerancji własnego ciała i jego wad itp. Akurat ta koleżanka była na maxa chudziusieńka po 1 ciąży, widziałam zdjęcia z plaży, więc nie wiem o co chodzi... Mowi ze 2 razy bardzo przytyła w ciąży i "rozeszły jej sie mięśnie na brzuchu", nie wiem o co kaman...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, ja nie bronię nikomu w weekend rodzić :D Ja tylko (na podstawie swoich doświadczeń) stwierdzam, że w weekend praca personelu wygląda zupełnie inaczej niż w tygodniu. Chociażby to, że w tyg są studenci, obchody są bardziej szczegółowe, w niedzielę... "acha, wszystko dobrze, no to miłego leżenia". No i w piątek wieczorem się pytam czy jest szansa, że następnego dnia wyjdę, a położna do mnie, że decyzja będzie podjęta w poniedziałek, bo nikt w weekend nie jest decyzyjny. PEWNIE jak ktoś rodzi to jest inaczej, ale jestem przekonana, że u mnie w szpitalu personelu i ludzi było w weekendy mniej. No, ale mówię, to tylko moje doświadczenia ;)

Uwielbiam tego lekarza ;) przynajmniej jest szczery, a nie tam owija w bawełnę. Po przeczytaniu o planie życia ryknęłam śmiechem ;D Nieukowa jestem strasznie ciekawa czy ten balonik faktycznie coś pomoże. Położna u mnie gadała, że to kompletnie nie ma znaczenia i wszystko jest w genach. Ja tam nie będę się starała o ochronę krocza. Jeśli dzidzia się ma przez to krócej męczyć to nie mam nic przeciwko. Przy takiej ilości bólu ten tydzień czy dwa ciągnięcia w kroczu przeżyję. A wolę też dwa szwy więcej niż być potem taka rozciągnięta. Mięśnie tak jak i skóra, raz się zejdą, a raz nie.

A1984, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis czuje jak BABA w ciąży ...:( masakra mam nadzieje,ze jutro juz bedzie normalnie. ..;)

No zdjecie piękne ,bardzo mi się podoba.

Ja dzis wniosłam materac i wanienkę pełna różności bo kupiłam i sąsiad jak mnie zobaczył to był w szoku,ze ja taki himen...ale co zrobic jak chłopA nie ma :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Moniu jak dużą masz córeczkę ? No przecież ja będę miała kloca, tylko dowiem sie za tydzien ile waży, jak dotrwam, a dotrwać chcę ;) Agata nie mam pojęcia od czego to zależy. Pamiętajmy, że każdy ma też inny stopień tolerancji własnego ciała i jego wad itp. Akurat ta koleżanka była na maxa chudziusieńka po 1 ciąży, widziałam zdjęcia z plaży, więc nie wiem o co chodzi... Mowi ze 2 razy bardzo przytyła w ciąży i "rozeszły jej sie mięśnie na brzuchu", nie wiem o co kaman...
    w 34w1d 3 kg :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Monia ja tez ja tak traktuje.. My z kazda dolegliwoscia jezdzilismy do weta gdy cos sie dzialo,wszystkie szczepienia kontrole itd..
    Gdybym wiedziala ze takie cos sie moze zdarzyc to jezdzilybysmy co pol roku na usg..ale kto wiedzial..niewiadomo skad sie wzial guz... Ale dobrze ze wyszla ta ciaza urojona..dzieki temu wiemy o guzie..bo tak w kazdej moglby peknac i bylaby tragedia..a tak jest szansa..ze wszystko bedzie dobrze..i tego sie trzymam..bo innej opcji NIEMA! Operowac ja bedzie najlepszy chirurg.. Wiec musi sie udac.. <3
    i będzie wszystko dobrze- musi !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wynik GBS :) nawet szybko bo w pt popołudniu oddałam a dziś wynik - ważne , że ujemny :)

Joasia:), Z., A1984, Alorrene13, Aneta87, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja byłam pewna, że pobrała tylko z pochwy a na wyniku pisze "wymaz z przedsionka pochwy i odbytu".. ale patyczek z żelem oddałam jeden to chyba tak napisali albo ja już nie czułam :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi jednym patyczkiem pobrała z pochwy i "przejechała" po odbycie. Też dziś odebrałam wynik ujemny :)

XxMoniaXx, Z., A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia może Cię dziecko atakuje akurat w to żebro?
    Co do wagi, pomyśl że taki Maluch jest zazwyczaj silniejszy niż chudzinka, no i bym się nie zdziwiła gdyby jednak okazało się że USG trochę Ci tą wagę zakłamało

Mój niby nie waży dużo ale co z tego jak mam głowę w 95 centylu (a przynajmniej miał w 30 tc) i długaśny jest ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem złośliwa czasami ale moje dziecie wszystkie najgorsze cechy bedzie mialo z pewnoscia po tacie :D
    Już mi się nawet plakać nie chce, Radek poszedl na rower a ja leze i obzeram sie lodami. Wyszlam na chwile do sklepu to myslalam ze umre, tak mnie boli picza i to wszystko wkolo ze juz nie wiem co ze soba zrobic. Dobrze ze w czwartek wizyta, moze sie dowiem czy chociaz rozwarcie sie ruszylo -_-

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki za psinkę.
    .aś. wiadomo, że gdyby okazało się, że konieczne jest cesarka to jakoś to zniosę, ale jestem nastawiona na poród SN i mam nadzieję, że się uda.
    M postanowił się zrehabilitować za wczorajszy dzień i dziś zabrał mnie na spacer ;) Po drodze weszliśmy do Biedrony i jednak udało mi się znaleźć Lovelę. Teraz czekam aż zrobi mi sałatkę szpinakową, a później masaż stóp i wyganianie Małej ;) Tatuś od jutra ma 3 dni urlopu więc niech wychodzi. Chociaż właśnie mu mówiłam, że już przestałam wierzyć, że zdecyduje się wyjść w maju. Fajnie byłoby gdyby urodziła się w sobotę bo moja mama ma akurat wtedy urodziny, a ja sama urodziłam się w dniu urodzin swojej babci. Od wczoraj czuję mocniejsze kłucie w szyjce i dziś w nocy przy przebudzeniu czułam lekkie ćmienie w podbrzuszu więc mam nadzieję, że powoli coś zaczyna się dziać, ale i tak pewnie jeszcze z tydzień albo dwa w dwupaku przed nami.

Z., A1984, Alorrene13, .aś. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wody mi odchodza!

Joasia:), zyrcia, XxMoniaXx, dorcia8919, Ania1704, sss, .aś., Aneta87, A1984 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Monia może Cię dziecko atakuje akurat w to żebro?
    Co do wagi, pomyśl że taki Maluch jest zazwyczaj silniejszy niż chudzinka, no i bym się nie zdziwiła gdyby jednak okazało się że USG trochę Ci tą wagę zakłamało

Mój niby nie waży dużo ale co z tego jak mam głowę w 95 centylu (a przynajmniej miał w 30 tc) i długaśny jest ;-)
    ja sie ciesze bo lepiej troche więcej niż mniej i właśnie .. o ile to usg jest wiarygodne .. kiedyś słyszałam, że ma długie nogi ,a na ostatnim że dużą rączkę bo nią wymachiwała :P
    tylko ja sie boje porodu :P i boje sie jak ona faktycznie bd duża :P

nie wiem co z tym żebrem .. boli od ok. 3 tygodni .. niezależnie czy leże czy siedze czy stoje.. dziś to jest masakra :( boli mocno :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Chyba wody mi odchodza!
    jak to ? :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dermatolog. Okazało się że to rozstępy a że zrobiły sie w 5 minut to zrobił się stan zapalny. Stąd te krosty i grudki. Bakterie wykluczone, dostałam spray do psikania aby stan zapalny minał i potem poleciła mi krem z apteki aby nie wylazło ponownie. Przeczytałam ulotkę i o ciąży oczywiście aby nie stosować chyba że lekarz zaleci.
    Ale znalazłam stronkę i widzę kortykosteroidy można brać. Trzy razy babkę pytałam czybezpieczne dla amelki, powiedziała ze nie mają szans przejsć przez powłokę brzuszną, ale wiecie jak to jest. Ile jeszcze tych leków, maści itp. Boję się o małą.
    Niech mnie ktoś pocieszy, m oczywiście po co czytam ulotki itp, z facetami.............

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka nie strasz nas

• A1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow Karolinka, dawaj znać co się dzieje!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Chyba wody mi odchodza!

Kurczę polubiłam, bo aż mnie zatkało.
    Karolina jak to ?

‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ