X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow... Karola 3maj się tam!!!

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka powodzenia. No nieźle jaja, ja dziś spadek formy fizycznej i psychicznej, mam tam jakieś bóle, nogi mnie rwa i tak mnie ci okresowo od czasu do czasu.

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia a który Ty masz tydzień, bovsuwaczek.pokazuje cały czas u Ciebie 36 i 1 dzień

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Żyrcia a który Ty masz tydzień, bovsuwaczek.pokazuje cały czas u Ciebie 36 i 1 dzień
    ja widzę u zyrci 37+4

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz,to u mnie coś nie tak bo co spojrzę to to samo

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 37 i 4. Ale u mnie dobrze się wyswietla o.O
    Dzwonilam do mamy i niestety i ja i brat urodzilismy sie w terminie wiec jesli geny maja cos do tego to pewnie proroctwo mojej cioci ze urodzi sie w jej urodziny sie spelni -_- czyli 2.06

• kasika8303 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    O kurcze ale się dzieje! Ma już prawie skończone 34 tygodnie, wszystko będzie dobrze!
    Kiedyś pisałyśmy że oby 32 tygodnie... ja wiem że lepiej do 38, ale i tak jest w bezpiecznym obszarze! Kasika napisz jej że ściskamy wirtualnie i trzymamy kciuki!!!!!!!

Ok sms wysłany

A1984, angel-84, Alorrene13 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś tak się zdenerwowałam...:(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajć u Karolinki to za wcześnie... trzymam kciuki aby to tylko saczenie było a jak nie to wierzę że będzie dobrze! To chyba przez te stresy..

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt ja też, a dziś się zryczałam, porody oglądałam,i jedna dziewczyna rodziła w 30 tygodniu i dzidzia sama oddychala, tylko wsadził ja pod lampy a inna rodziła z zzo to taki luz ze aż jej zazdrościlam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie ogladam porody na ipli :P
    Licze po cichu ze Leon sie zmobilizuje :P
    Jak Karolcia urodzi dzis to i tak dzidzia da sobie ladnie rade ;) Musi byc dobrze :)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie kciuki za Karolinkę! Kochana wszystko będzie dobrze, trzymaj się tam!

Ja dziś byłam omówić badania u ginekolożki z przypadku i okazało się że pracuje też w szpitalu gdzie jej szefem jest ordynator, który będzie mi robiło cięcie, więc przy okazji podpytałam o szpital, warunki itp i polecała. Generalnie mówiła że to co on powie jest święte i nikt nie podważa jego decyzji, więc jestem trochę spokojniejsza.
    Miałam też wizytę u diabetologa który powiedział że wyniki mam super, a te wyskoki cukru po 150 są spowodowane najprawdopodobniej stresem. Potem wizyta w Agata meble po kilka drobiazgów, podrzucić zwolnienie do pracodawcy i dopiero niedawno dotarliśmy do domu.

Jak tak zbliżam się do terminu porodu to coraz mniej się boję gdyby przyszło mi rodzić sn :) No ale wiem że mój syn na pewno szybko by nie wyszedł a przy cukrzycy się wywołuje, a oksytocyna to ostatnia rzecz którą chciałabym sobie zapodać.

Dziewczyny macie piękne zdjęcia :) Agata chciałabym być taką orką jak Ty, bo wyglądasz bardzo apetycznie i zgrabnie :)

Niestety poczytałam tylko "po łebkach" wszystkie posty, więc nie będę komentować bo mózgownica nie jeste w stanie tego zapamiętać :P

A jutro mam wizytę u gina od cc, więc proszę o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:40

dorcia8919, Joasia:), A1984, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka kciuki zaciśnięte :) Ależ emocje.. będzie kolejny chłopak :)

• sss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    sss, a wiesz jakiej wielkości jest Twój bąbel?

2 tygodnie temu wazyl 2100 a jak mnie po 5 dniach wypisywali to juz nie robili usg.
    Znowu sie zaczal wypinac i kluje w szyjce. Maz na nocke pojechal i to mnie chyba bardziej stresuje co w razie w. Wezme prysznic i sie poloze choc i tak caly dzien lezakuje.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam mocno kciuki!!! to się podziało niespodziewanie... no ale jak pisałam grunt, że skończony 34tc, będzie wszystko dobrze na 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino kciuki bardzo mocno zaciśniete.!!!
    Bedzie dobrze...musi być.

• sss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja tez jestem w szoku.... Trzymam kciuki bedzie dobrze mimo ze zawczesnie..

Nie ukrywam ze jestesmy w podobnym terminie i az mnie zatkało ...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ja już mam mętlik w głowie. Nic nie zapowiadało u Karoliny że coś się zacznie, była na badaniu, szyjka długa jak u żyrafy, zamknięta, na ktg nic się jej w zasadzie nie pisało, tylko jakaś niewielka infekcja i tu nagle siup wody odeszły. Inne chodzą z rozwarciem, bez czopów i cisza.
    Nie ma co trzymać się kurczowo tego co mówią lekarze a propos kiedy się akcja zacznie. Natura pisze swoje własne scenariusze. Trzeba być gotowym bo nie znamy ani dnia ani godziny.

A1984, Joasia:), nenette, Z., Aneta87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ja już mam mętlik w głowie. Nic nie zapowiadało u Karoliny że coś się zacznie, była na badaniu, szyjka długa jak u żyrafy, zamknięta, na ktg nic się jej w zasadzie nie pisało, tylko jakaś niewielka infekcja i tu nagle siup wody odeszły. Inne chodzą z rozwarciem, bez czopów i cisza.
    Nie ma co trzymać się kurczowo tego co mówią lekarze a propos kiedy się akcja zacznie. Natura pisze swoje własne scenariusze. Trzeba być gotowym bo nie znamy ani dnia ani godziny.

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ