SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow... Karola 3maj się tam!!!

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka powodzenia. No nieźle jaja, ja dziś spadek formy fizycznej i psychicznej, mam tam jakieś bóle, nogi mnie rwa i tak mnie ci okresowo od czasu do czasu.

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia a który Ty masz tydzień, bovsuwaczek.pokazuje cały czas u Ciebie 36 i 1 dzień

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Żyrcia a który Ty masz tydzień, bovsuwaczek.pokazuje cały czas u Ciebie 36 i 1 dzień
    ja widzę u zyrci 37+4

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz,to u mnie coś nie tak bo co spojrzę to to samo

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 37 i 4. Ale u mnie dobrze się wyswietla o.O
    Dzwonilam do mamy i niestety i ja i brat urodzilismy sie w terminie wiec jesli geny maja cos do tego to pewnie proroctwo mojej cioci ze urodzi sie w jej urodziny sie spelni -_- czyli 2.06

• kasika8303 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    O kurcze ale się dzieje! Ma już prawie skończone 34 tygodnie, wszystko będzie dobrze!
    Kiedyś pisałyśmy że oby 32 tygodnie... ja wiem że lepiej do 38, ale i tak jest w bezpiecznym obszarze! Kasika napisz jej że ściskamy wirtualnie i trzymamy kciuki!!!!!!!

Ok sms wysłany

A1984, angel-84, Alorrene13 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś tak się zdenerwowałam...:(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajć u Karolinki to za wcześnie... trzymam kciuki aby to tylko saczenie było a jak nie to wierzę że będzie dobrze! To chyba przez te stresy..

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt ja też, a dziś się zryczałam, porody oglądałam,i jedna dziewczyna rodziła w 30 tygodniu i dzidzia sama oddychala, tylko wsadził ja pod lampy a inna rodziła z zzo to taki luz ze aż jej zazdrościlam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie ogladam porody na ipli :P
    Licze po cichu ze Leon sie zmobilizuje :P
    Jak Karolcia urodzi dzis to i tak dzidzia da sobie ladnie rade ;) Musi byc dobrze :)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie kciuki za Karolinkę! Kochana wszystko będzie dobrze, trzymaj się tam!

Ja dziś byłam omówić badania u ginekolożki z przypadku i okazało się że pracuje też w szpitalu gdzie jej szefem jest ordynator, który będzie mi robiło cięcie, więc przy okazji podpytałam o szpital, warunki itp i polecała. Generalnie mówiła że to co on powie jest święte i nikt nie podważa jego decyzji, więc jestem trochę spokojniejsza.
    Miałam też wizytę u diabetologa który powiedział że wyniki mam super, a te wyskoki cukru po 150 są spowodowane najprawdopodobniej stresem. Potem wizyta w Agata meble po kilka drobiazgów, podrzucić zwolnienie do pracodawcy i dopiero niedawno dotarliśmy do domu.

Jak tak zbliżam się do terminu porodu to coraz mniej się boję gdyby przyszło mi rodzić sn :) No ale wiem że mój syn na pewno szybko by nie wyszedł a przy cukrzycy się wywołuje, a oksytocyna to ostatnia rzecz którą chciałabym sobie zapodać.

Dziewczyny macie piękne zdjęcia :) Agata chciałabym być taką orką jak Ty, bo wyglądasz bardzo apetycznie i zgrabnie :)

Niestety poczytałam tylko "po łebkach" wszystkie posty, więc nie będę komentować bo mózgownica nie jeste w stanie tego zapamiętać :P

A jutro mam wizytę u gina od cc, więc proszę o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:40

dorcia8919, Joasia:), A1984, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka kciuki zaciśnięte :) Ależ emocje.. będzie kolejny chłopak :)

• sss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    sss, a wiesz jakiej wielkości jest Twój bąbel?

2 tygodnie temu wazyl 2100 a jak mnie po 5 dniach wypisywali to juz nie robili usg.
    Znowu sie zaczal wypinac i kluje w szyjce. Maz na nocke pojechal i to mnie chyba bardziej stresuje co w razie w. Wezme prysznic i sie poloze choc i tak caly dzien lezakuje.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam mocno kciuki!!! to się podziało niespodziewanie... no ale jak pisałam grunt, że skończony 34tc, będzie wszystko dobrze na 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino kciuki bardzo mocno zaciśniete.!!!
    Bedzie dobrze...musi być.

• sss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja tez jestem w szoku.... Trzymam kciuki bedzie dobrze mimo ze zawczesnie..

Nie ukrywam ze jestesmy w podobnym terminie i az mnie zatkało ...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ja już mam mętlik w głowie. Nic nie zapowiadało u Karoliny że coś się zacznie, była na badaniu, szyjka długa jak u żyrafy, zamknięta, na ktg nic się jej w zasadzie nie pisało, tylko jakaś niewielka infekcja i tu nagle siup wody odeszły. Inne chodzą z rozwarciem, bez czopów i cisza.
    Nie ma co trzymać się kurczowo tego co mówią lekarze a propos kiedy się akcja zacznie. Natura pisze swoje własne scenariusze. Trzeba być gotowym bo nie znamy ani dnia ani godziny.

A1984, Joasia:), nenette, Z., Aneta87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ja już mam mętlik w głowie. Nic nie zapowiadało u Karoliny że coś się zacznie, była na badaniu, szyjka długa jak u żyrafy, zamknięta, na ktg nic się jej w zasadzie nie pisało, tylko jakaś niewielka infekcja i tu nagle siup wody odeszły. Inne chodzą z rozwarciem, bez czopów i cisza.
    Nie ma co trzymać się kurczowo tego co mówią lekarze a propos kiedy się akcja zacznie. Natura pisze swoje własne scenariusze. Trzeba być gotowym bo nie znamy ani dnia ani godziny.

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ