Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia gratulacje!
super dziewczynka
Rozalia doskonale Cie rozumiem, ja mam baby bluesa do potegi tysiecznej.. wczoraj maz przyjechal po pracy do nas do szpitala to dostalam takiej histerii, ze hej. Myslalam, ze jeszcze chwila dluzej w szpitalu i oszaleje. Musialam zostawic meza w trybie naglym z mala, a sama pojechalam do domu. Poczatkowo wyrzucalam sobie, ze jestem wyrodna matka ale byla to najlepsza decyzja ever. Dzis rano wrocilam tu pelna sil i wiary, ze bedzie lepiej. Jednak 2msc w szpitalu potrafia czlowieka wykonczyc. Mlekiem sie juz w ogóle nie martwie, u mnie każde karmienie to walka o to żeby w ogóle zjadła, nie będę się więc jeszcze katować myślami że mm to zło. Nie ma wyjścia i już. Jesteśmy tak samo dobrtmi matkami jak te karmiące piersią cokolwiek by inni nie myśleli. Zresztą niech myślą - gucio mnie to obchodzi! Moźemy się kiedyś umówić na spacer po Skaryszaku jak pogoda dopisze i przegnać te baby bluesy -
Rozalia, śliczny synuś
Monia, GRATULACJE!!!
Też się cieszę, że dostałam to L4Jak po porodzie się nic nie zmienia w aktywności dziecka to mam przechlapane. Heh.
Kurcze, dziewczyny, strasznie zniechęcacie do tego karmienia. Ja rozumiem, że dziecko musi jeść, ale może popiszecie o spacerach czy coś albo generalnie o czymś przyjemnym :p mam wrażenie, że ostatnio forum jest zdominowane przez "karmię mm, jestem złą matką". Dziewczyny, 9 miesięcy na te szkraby czekałyście. Naprawdę chcecie za parę lat wspominać jak to się przez pół roku martwiłyście o pokarm?
Ja to w ogóle chyba będę złą matką jak tak Was czytam xD
Melia, Nieukowa lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny.aś. wrote:Rozalia, śliczny synuś
Monia, GRATULACJE!!!
Też się cieszę, że dostałam to L4Jak po porodzie się nic nie zmienia w aktywności dziecka to mam przechlapane. Heh.
Kurcze, dziewczyny, strasznie zniechęcacie do tego karmienia. Ja rozumiem, że dziecko musi jeść, ale może popiszecie o spacerach czy coś albo generalnie o czymś przyjemnym :p mam wrażenie, że ostatnio forum jest zdominowane przez "karmię mm, jestem złą matką". Dziewczyny, 9 miesięcy na te szkraby czekałyście. Naprawdę chcecie za parę lat wspominać jak to się przez pół roku martwiłyście o pokarm?
Ja to w ogóle chyba będę złą matką jak tak Was czytam xD
Jak wyleze ze szpitala to bede pisac o przyjemniejszych rzeczachswoja droga chyba jutro nas wypisuja uffff ale masz racje, nie dajmy sie zwariowac
W domu porobie malej fotki i w koncu Wam zaprezentuje moja krolewne. Nie chcialam jej pokazywac ze szpitalnego lozka.aś., Melia, Z., Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to jak Was czytam to robię się przerażona tym karmieniem... Wiedziałam, że laktacja to problem, ale teraz wydaje mi się że karmienie piersią jest wręcz niemożliwe...
Zresztą poród też mi się obecnie wydaje niemożliwy, albo wręcz nawet abstrakcyjny -
Właśnie Nenette. Twoja walka z lekarzami to najlepszy dowód na miłość do dziecka które na pewno jest (a raczej byłoby gdyby cokolwiek rozumiało) bardzo z Ciebie dumne. Pamiętaj o tym.
Właśnie oglądam porody na tvn style. Matka rodzi w basenie na środku pokoju, a trójka dzieci (na oko 5-10 lat) sobie stoi i patrzy... nie mam pytań.
Mój brat (lat 7) już trzeci dzień ćwiczy "bycie wujkiem", lata z wózeczkiem, butelkami i przebiera lalkę
Melia, ja przestałam liczyć na poród w najbliższym czasie odkąd ogarnęłam, że usg z 10 tyg wskazało termin na 30 czerwca. Zresztą ja już mówiłam, że nie kochałam się z mężem w 8-22 dniu cyklu, więc na pewno coś się obsunęło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:32
nenette, Sista lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Nenette - kciuki zaciśnięte, wszystko bedzie dobrze, a Ty jesteś dla Polki najlepsza mama na świecie !!!
Jak czytam nasze forum, to dochodzę do wniosku, ze z karmieniem naturalnym, jest jak z płcią naszych pociech - mozemy planować, ale i tak wszystko zweryfikuje natura. Moja Dziewczyna zassała od pierwszego przystawienia i robi to w każdej pozycji. A ja pobudzalam laktacje laktatorem przez pierwsze dni, bo przy CC rozkręca sie ona dluzej. Choc myśle, ze i bez laktatora Olga mogłaby ja rozkręcić, bo lubi ssać dla samego ssania.
Aś - nie stresuj sie karmieniemTeraz i tak nic z tym nie zrobisz, mnie siara, jak wielu Brzuchatkom, leciała juz kilka tygodni przed porodem. No i teraz Olgę karmie wyłącznie cycem, choc piersi mam wrażenie, ze wróciły do wielkości sprzed porodu
Dziewczyna jest książkowa - spi minimum 18-20 godzin na dobe
Mam zatem czas na zrobienie obiadu, udzielanie sie na forum, zadbanie o mojego M. i codzienne spacery. Bo spacerujemy codziennie, bez względu na pogodę. Nawet jak jest pochmurnie, to sobie tłumacze, ze gdybym urodziła w lutym, to przeciez nie czekałabym ze spacerem do maja.
Olga jutro skończy dwa tygodnie - moje najpiękniejsze dwa tygodnie w życiuJestem z niej dumna, bo dziś leżąc na brzuszku odwróciła głowe z jedej na druga strone. No i zaczyna juz widzieć kształty, bo ładnie skupia wzrok na obrazkach, które jej wydrukowałam
Monia - gratulacje !!! Tyle było strachu, a tu rachu ciachu i masz juz JulkęDuzo duzo zdrówka, zadowolenia z Maciezynstwa i szybkiego powrotu do domu !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:56
Nieukowa, nenette, Ekkaja lubią tę wiadomość
-
Ja akurat mialam sielskie wizje odnosnie karmienia piersia, a tu ciagle pod gorke. Ale (zeby nie zapeszyc) wychodzimy na prosta. Tylko tak zachodze w glowe, jak kobieta moze wyjsc na ponad 3h bez dziecka lub laktatora? Cyce odpadna
Czyli dopoki karmisz, jestes uwiazana? Hmmm.
Z przyjemnostek: maly coraz dluzej wgapia sie we wszystko i troche mniej spi
Moj maz oszalal na jego punkcie, gadamdo niego i ma pozytywnego kopa- ciagle sprzata, gotuje, dba o ogrod i gania sie z kotemtylko ja senna przez caly czas i ledwo mam sily na cokolwiek poza dojeniem sie
Ale humor mi dopisuje!
Nenette podziwiam Cie za wspaniala postawe w szpitalu i za sam fakt, ze udalo ci sie wyegzekwowac usg i dostac sie do CZD na szczegolowe badania! Trzymam za was kciuki. Czy ten przelyk sie wydluzy czy to jalas powazna wada???Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 23:04
nenette lubi tę wiadomość
-
Nieukowa - to ja chyba jestem przykładem na to, ze mozna i 6 godzin bez laktatora i bez dziecka. Karmiłam Olgę z cyca o 10.30, pózniej przed samym wyjściem do pediatry, dałam jej mleko ściągnięte z rana, aby było szybciej. Wizyta o 12.00, po powrocie do domu dostała resztę ściągniętego mleka i spała do 16.30. Cycki, owszem były pełniejsze, ale nie bolały i mieściły sie w biustonoszu
Tak długa drzemka w ciagu dnia była wyjątkowa, pewnie spała tyle po wizycie u pediatry
W nocy tez potrafi spac 7 godzin i nie budzę sie zlana mlekiem. Ale skorzystałam i ściągnęłam wlasnie 100ml, to bedzie zapas, a do 3.00 zdąży sie naprodukować. Moja siostra miała tak jak piszesz - jak poszłyśmy do kina, to musiałam wracać na pełnym gazie, bo jej cycki chciało rozsadzić
No i w pracy miałam kiedyś dziewczynę, która w przerwie mleko ściągała, wróciła do pracy po pol roku, ale nadal karmiła
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Sista, Nieukowa dziękuję
Wzbudziłyście moją nadzieję, że początek macierzyństwa to coś więcej niż droga przez piekło, a takie mam ostatnio wrażenie czytając forum xd
Sista, nie napalam się na karmienie piersią. Jak powiedziałam mamie w 20 tyg, że mam siarę to tylko powiedziała: "no, tylko po porodzie potem nie ma" xD Pamiętam, że mojego brata długo karmiła, ale jak się zapytałam o wkładki laktacyjne po porodzie to tylko spytała "a po co?". Co ma być to będzie, ale mam sesje od 10 lipca i tracić 4 tysiące za studia, żeby zaharowywać się z cycami... trochę mi szkoda. Zwłaszcza, że z tego co widzę to jak któraś ma mieć pokarm to będzie miała, a jak nie to "i z pustego salomon nie naleje".
Zresztą ja to taki zimny chów z cyklu: jak mamusia płacze razem z dzieckiem u lekarza to dziecko się boi dwa razy bardziej, a to trzeba dać mu siłę, pokazać po sobie, że nic się nie dzieje, żeby się nie bało.
Co do okulisty... ja miałam pozatykane po porodzie kanaliki łzowe. Dwa tygodnie musiałam dzień w dzień jeździć i przez nos mi strzykawką ropę wyciągali, więc myślę, że to jedno badanie okulistyczne które któraś opisała to i tak pół biedy.
W ogóle chyba idę do lipcówek ;pMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Monia gratulacje !!! Zdróweczka Wam życzę !
Rozalia fajnie ze sie odezwalassuper fotka. Tez mam czasami gorsze chwile, ale musi byc tylko lepiej
Podsumowujac dzisiejszy dzien: nigdy tak nie cieszyłam się z porządnej 2
Kupy i siki lubia chodzic parami nawet wprost na przewijaknie ma to jak zaskoczyc matke i w zupelnie niespodziewanym momencie przyssać jej się do cyca ( a mowila ze nie umiem)
Tyle z pozytywow Aś
Dobranoc
P.S. Pilam dzis lampke czerwonego wina !!!!Sista, .aś., nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
-
.as - to sie na nic nie nastawiaj, tak najlepiej
Ja bez problemu mogłabym wyjsć na egzamin, nawet na 4-5 godzin, a M. dałby sobie rade, bo Olga w tym czasie by spała
Moja mama karmiła mnie do 3 miesiąca, kiedy to odkryli, ze ma masakryczna żółtaczkę, spowodowana tym, ze ja źle po porodzie wyczyścili...Mama spędziła trzy tygodnie w szpitalu, a jak wróciła, to ja do niej iść nie chciałam, bo sie jej oduczylam.
Śmigam do lozka, bo sie Dziecko za trzy godziny obudzi, wiec do tej pory muszę naprodukować tłustego mleka.aś. lubi tę wiadomość
-
No i od razu lepiej, powiało optymizmem
Alorrene, dziękuję
Sista, pokrzepiaszMój M właśnie wziął urlop na tą sesję, no i dziadkowie na miejscu, no i wujek
dadzą radę. Krzywdy małej nie zrobią na pewno. Twoja mama musiała przechodzić koszmar jak własne dziecko jej nie akceptowało
Przykre.
Alorrene13 lubi tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Idę spać, jestem zmęczona ale jak patrze na Jaska to zaraz zmęczenie mija. Miałam dziś odsmarowamy tekst na męża ale skasowała bo po co i Wy macie się denerwować. Jas słuchajcie zronil ta kupę, próbowałam włożyć mu kawałek czopka ale mi wyskakują no ale i tak się udało.i jest spokojniejszy juz od 17 Ładnie spał i budził się tylko na jedzenie albo się gapil. Kurde cycki mi eksploduja. Dobranoc dziewczyny, udanej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 01:34
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Nenette podziwiam Cie za wspaniala postawe w szpitalu i za sam fakt, ze udalo ci sie wyegzekwowac usg i dostac sie do CZD na szczegolowe badania! Trzymam za was kciuki. Czy ten przelyk sie wydluzy czy to jalas powazna wada???
Gosc od usg powiedzial,ze sie wydluzy..z tego co sie dowiadywalam to operacyjnie sie wydluza jak przelyk ma z polowe mniej niz u Poli. Zobaczymy jeszcze co powie nam gastrolog w czwartek
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Moje mleczko juz prawie biale
Mam dzis dzien na miescie bez dziecka
Zrobilam mezowi zapasy na 3 karmienia, a sama smigam do kadr do roboty, zeby zlozyc zasw o macierzynskim, ubezpieczyc malca i sciagnac z PZU nalezne mi pieniazki za urodzenie Radka. Potem jeszcze na uczelnie, w podobnym celuMam nadzieje uwinac sie w 3-4h.
Cycki prawie zagojone! Moge karmic nimi ze 2x na dobe zeby powolutku je harowac i mlodego na powrot przysposobic.
Sista to ja jestem z tych co im cycki w szwach pekaja po 3h, po 6 juz mam zastoje ktore musze dlugo sciagac laktatorem
Ale mam rzeke mleka, wiec nad tym nie placze! -
Cześć u nas noc do kitu no bardziej dla mnie niż Jaska. Budził.się jeść tak co godzinę posasł trochę już spał. Po 5 rozebralam go na cycki rzuciłam i tak się kangurujemy, tak pięknie teraz śpi no i ja skorzystałam. Teraz budzę męża który ma zawieść Maje do przedszkola, ale on twierdzi, że się nie wyspal no jak bym go walnela w ten kaczy łeb, 3 razy głowę podniósł w nocy i pyta co on tak krzyczy i po sekundzdalej spał.
-
Hej dziewczyny,
Wszystkim nowym mamuska ogromne gratulacje.maluchy Sa przeslodkie.
U mnie sie zaczynaja kolki albo maly ma alergie na mleko.sama juz nie wiem. Nie wiem Jakos Sa oznaki alergii Ale podejdzewam ze jednak Te kolki.stosowalam espumisan Ale maly jakis taki byl nirspokojny,to zmienilam na delicon wydaje mi sie ze spokojniejszy byl chociaz mial ataki strasznego placzu.wreszcie kupilam sab simplex,no i wlasnie..czeka m na poprawe.narazie ladnie spi,zobaczymy Co popoludniu bedzie.a wy jak sobie radzicie z ty mi kolkami bo ja jestem przerazona tym.on sie tak placze ,cały czerwony a ja jestem bezradna.a obawiam sie ze to poczatek.
Muniek a ty jak sobie radzic?