X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje! Kawał pannicy :)

Karolinko wiem co znaczy to badanie dna oka.
    Moja starsza córcia miała to badanie jako, że urodziła się niedotleniona. Bo tak to chyba tylko wcześniakom je robią.

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciocie forumowe, oczywiście Was nie nadrobię, jestem wrakiem człowieka-kiedy prześpię choć kawałeczek nocy?
    Urodziłam 17.czerwca- bardzo się starałam o poród naturalny (no dobra po 14tu godzinach przestałam się starać) ale zakończyło się cc. Jestem bardzo zmęczona i szczęśliwa, zaraz wstawiam zdjęcie córeczki! Dziękuję Wszystkim za gratulacje. Byłam w domu dwie godziny po powrocie ze szpitala, gdyż mała zwymiotowała krwią i wrócilismy z powrotem, nie wiedziałam że to krew z moich zmasakrowanych sutków, ale na szczęście tak jest. Teraz jestesmy w domu od wczoraj wieczora, nie ten opis nie jest chaotyczny, tak Wam się tylko wydaje.

Ekkaja, nenette, lilly78, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vi6zx8gt3f5j_t.jpg

Ekkaja, Alorrene13, Melia, dorcia8919, karolinka85, nenette, Dongina, gosi_a, lilly78, angel-84, Inesicia, Aka81, .aś., Joasia:), karolina0522, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inwbghbakzc8_t.jpg

Alorrene13, Melia, karolinka85, nenette, Dongina, gosi_a, angel-84, Inesicia, Aka81, karolina0522, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso sliczna coreczka...kazxda z nas ma lepsze i gorsze chwile, jednak jak nasze dzieciaczki skoncza 3 miesiace, zacznie sie fajny okres, beda gaworzyc, chwytac zabawki, usmiechsc sie do nas, beda wiecej spac ( te ktore teraz nie chca). Wtedy wynagrodza nam trudy poczatkow.

A ja przyzwyczailam sie juz do nocnego cisniecia Antka..widze ze on spi jak cisnie a budze sie dopiero jak juz zaczyna plakac.

Wlasnie wstal i koniec laby

Melia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chcialam tylko poinformowac, ze 23 czerwca w dzien ojca o 10.38 na swiat przyszla Julia 4.200, 59 cm. Porod cc , dochodze do siebie, nie jest latwo.

Ekkaja, Alorrene13, Sista, dorcia8919, nenette, Dongina, lilly78, maglic, angel-84, Inesicia, Aka81, .aś., Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Wszystkim nowym mamuska ogromne gratulacje.maluchy Sa przeslodkie.

U mnie sie zaczynaja kolki albo maly ma alergie na mleko.sama juz nie wiem. Nie wiem Jakos Sa oznaki alergii Ale podejdzewam ze jednak Te kolki.stosowalam espumisan Ale maly jakis taki byl nirspokojny,to zmienilam na delicon wydaje mi sie ze spokojniejszy byl chociaz mial ataki strasznego placzu.wreszcie kupilam sab simplex,no i wlasnie..czeka m na poprawe.narazie ladnie spi,zobaczymy Co popoludniu bedzie.a wy jak sobie radzicie z ty mi kolkami bo ja jestem przerazona tym.on sie tak placze ,cały czerwony a ja jestem bezradna.a obawiam sie ze to poczatek.

Muniek a ty jak sobie radzic?
    Dobre pytanie,chyba prędzej że sobie nie radzę :-( szczerze to mam dość,jak młody zaczyna koncert to mi już łeb pęka. Sama nie wiem czy to kolki czy co,bo ogólnie brzuch ma miękki. A dziś w nocy obudził mnie takim charczeniem,przeraziłam się. Wzięłam aspirator a tam w nosie masakra,takie gile że szok. Boże mam nadzieję że się biedny nie przeziebił :-( no i przy jedzeniu jest walka,gdzie wcześniej ładnie jadł. Także wiecznie coś!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek a może zmień mleko? Ja zmieniłam z Nana na Hippa plus wiadomo moje i jest lepiej.

Orchidea a jak karmisz?

Monia Gratulacje :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś co do pesymistycznych wpisów, mi się wydaje że każda z nas po prostu jest zmęczona i jedynym miejscem gdzie można się wyżalić i ponarzekać jest forum. Plus brak kontaktu z ludźmi i nie mam jak i z kim pogadać. Ale już się po mału godzę z tym że muszę się leczyć i odstawić małą.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - jeszcze raz gratulacje :)

CaneCorso - śliczna córeczka!!! :)

Ja dziś rano wstałam opuchnięta jak baleron. Nowość dla mnie, bo przez całą ciążę nie posiadałam opuchlizny. Do tego mam obolałe stopy, kostki, palce, nadgarstki.... Dziwne to :( Po godzinnym spacerze trochę mnie stopy mniej bolą ale chyba nie wykrzesam dzisiaj z siebie żadnych sił aby cokolwiek porobić w domu... Do tego oczywiście cała noc bezsenna. Ehh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:17

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U nas jak zwykle dobry nastrój, choc noc dziś mniej standardowa - pobudki co 2,5 godziny :) Ale dziś w nocy wraca M., juz sie stesknilysmy na maxa :) Zapowiada sie piękna pogoda, wiec po szybkim obiedzie, długi spacer. Naciągnęłam porannego mleczka, wiec mozemy isc :)

Mam pytanko, czym myjecie laktator i butelki? Macie jakis specjalny płyn?

Miłego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u nas jako tako, wczoraj miałam mały kryzys bo mała darła się z głodu a ja miałam puste cycki, bo miałyśmy maraton wiszenia na piersi, w końcu tatuś ją jakoś uśpił i do następnego karmienia trochę się uzbierało.

macie jakieś sprawdzone sposoby na usypianie maluchów? bo ja już czasem wymiękam :/

Wczoraj byłam na zdjęciu szwu i okazało się że na wewnętrznym szyciu zrobił się 3cm krwiak :/ niestety dostałam antybiotyk, ale podobno bezpieczny przy karmieniu i okładam brzuch lodem , mam nadzieję że szybko się z nim uporam i nie wda się jeszcze większy stan zapalny

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witajcie Dziewczynki,
    U nas jak zwykle dobry nastrój, choc noc dziś mniej standardowa - pobudki co 2,5 godziny :) Ale dziś w nocy wraca M., juz sie stesknilysmy na maxa :) Zapowiada sie piękna pogoda, wiec po szybkim obiedzie, długi spacer. Naciągnęłam porannego mleczka, wiec mozemy isc :)

Miłego dnia !!!

Ja mam płyn NUK do mycia butelek. Podobno dobrze się sprawdza :)

No i ja też sobie chwale macierzyństwo ;) Aś nie zawsze jest pod górkę, ale myślę że w moim przypadku zawsze ważne jest pozytywne nastawienie i potem idzie po mojej myśli.
    Mam czas na karmienie piersią bo to trochę trwa...., ugotowaniu obiadu, pieczenie ciasta ( od porodu udało mi się upiec już 3 ) i przyjmowanie gości ( chyba co 2 dzień ktoś u nas jest :) ). A i spacerki też są :) i uskuteczniam małe wyjścia np do sklepu jak Majka śpi.

Agata, od dwóch dni moja też się tak prezy pod koniec spania ok 6-8 rano. Niby śpi, nie płacze, ale co chwilę się napina i nas budzi. Dziś ok 9 bąki i kupa , przebralam ją i od razu zasnęła mi jeszcze na przewijaku ;) i śpi do teraz. Jak się skończyło kupką to chyba nic tym nie warto robić ?

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine, dobrze pamiętam że kupilas pieluszki wielorazowe ?? Uzywasz? :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine 24 ja byłam w szkole rodzenia na masażu szantala dla noworodków, codziennie masaż po karmieniu ivkapaniu na początku dwa powtórzenia i taki.masaż trwa z 10 minut z czasem się wprowadza więcej.powtórzeń i można tak masować maluszka 1,5 godziny. Mój wczoraj usnal po kilku ruchach. W internecie są filmy instruktażowe, polecam.bo babeczka mam mówiła ze bardzo uspokaja, pomags przy bólach brzuszka itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 11:36

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2a5f0c96933decc6med.jpg
    Maja i Jas
    55c702160a9e8255med.jpg
    Jasiek wita ciotki
    04d92e22d490017fmed.jpg

nenette, Sista, Muniek, dorcia8919, lilly78, Marcia86, Dongina, Aka81, .aś., Joasia:), karolinka85, Z., Alorrene13, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witajcie Dziewczynki,

Miłego dnia !!!

Ja też używam płynu NUK :)

Sista lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba przeziębienie :-( :-( ma takie gluty że nie wyrabiam z odciągamiem. Biedny misio!! Trzeba będzie znowu do lekarza,a chore dzieci chyba bez kolejki przyjmują??
    Płyn Nuk używam,jestem zadowolona.
    Nadine u nas wczoraj sprawdzała się suszarka do usypiania,ale potem była już taka histeria że nawet to nie pomogło. A tak to generalnie zasypial jak go tuliłam,albo głaskałam po główce.
    Gosia śliczne masz dzieci :-) Jasio taki okruszek mały się wydaje.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, próbowałam, niestety mamy jeszcze troche za małą pupcię i wszystko ląduje poza pieluszką :)

U nas idzie w ruch otulacz, szumy, smoczek i bujanie, a i tak czasem usypiam ją godzinę. U taty zasypia szybciej, a mamusie chce wykończyć :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:04

‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ