Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
angel jeszcze jestem ja
Choć dziś od rana mam jakiś hardcore
Brzuch mnie boli, śluzu przybywa i w środku czuję, że coś się powoli zaczyna dziać. A liczyłam, że jednak na spokojnie wszystko do 29 będzie
Choć mam wciąż nadzieję, że jeszcze sobie poczeka nieco
Synuś aktywny jak zawsze i nie wiem czy daje znać, że zamierza się ulatniać z brzucha czy uspokaja mnie, że jeszcze zostaje na te kilka dni
-
nick nieaktualny
-
Ale masz uparciucha w sobie no no
Dziś aż wzięłam nospę, gdzie przez całą ciążę nie potrzebowałam. Zobaczymy co się będzie działo i tyle. Wolałabym jeszcze przetrwać do terminu. No ale Tobie się nie dziwię, że chcesz być po. Świetnie Cię rozumiem.
-
U mnie też córka jeszcze w brzuchu.
Dorcia, powiem Ci, że u mnie śluzu przybyło chyba z tydzień temu, a ból brzucha jest co dziennie razem z bólem w krzyżu i nic się nie dziejeWczoraj miałam twardnienia brzucha, myślałam, że się rozkręci, a dalej chodzę w dwupaku
-
nick nieaktualnyCzesc, Dorcia i Angel, spokojnie jeszcze ja, Dada, Gosia, Melia .... Mnie jakos nie chce sie pisac i tylko was podczytuje od kilku dni:) Zreszta wątek świezo upieczonych mam króluje:)
U mnie w brzuchu standard: Tosia delikatnie buszuje, ja nie mam zadnych skórczów, troszke kłuje w pipce (ciesze sie) i czuje dziwny ból jak kucam (całkiem przyjemny:)). Oczywiscie te objawy moga sprzyjac przygotowaniom do porodu ale nie musząBędąc na kontroli w poniedzialek lekarka stwierdziła ze głowa niziutko, ale ja nie widzę zeby brzuch opadł. No moze 2 mm:)
Jutro ide na ostatnie ktg przed terminem sobotnim. Modle sie by dziecko bylo zdecydowane i wyszlo w weekend, badz z niedzieli na poniedzialek. Dobrze, ze nie wyłazi dzisiaj w moje ur. bo chcemy z mezem nacieszyc sie wolnoscia i poswietowac po swojemu, a nie na porodowce:)
Dada jak tam twoje bóle?
Wszystkim zmeczonym mamom zycze aby ich pociechy nagle doznały łagodnego skoku rozwojowego z akcentem na min. 4 h drzemki, cale noce i mase uśmiechów;)
Joasia:), karolinka85, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosia no więc zostaje czekać na rozwój sytuacji
Dongina ja też w zasadzie tylko podczytuję, bo królują tu już rozmowy o dzieciach itp więc nawet nie ma co się udzielać na niewiadomeWięc życzę wszystkiego najlepszego
Świętujcie jak należy
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Dongina- wszystkiego najlepszego!! Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia, poród będzie leciutki i szybki
Ja też się nie udzielam za bardzo, bo nie będę mamuśkom żalić się na swoje bóle itp. Liczę, że niedługo do nich dołączę, byleby nie dzisiaj i nie jutro -
nick nieaktualnyMelia wrote:U mnie wczoraj trochę skurczy było, ale rozeszło się po kościach... Po za ogromnym opuchnięciem nic się nie dzieje...
angel-84 a ile jesteś po terminie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:44
-
nick nieaktualny
-
Witam.
Gratulacje dla wszystkich już mam;-) oby dzidziusie chowały się w zdrowiu♥
Mnie można dopisać do tabelki bo ją nie wiem jak.
Synuś- Filipek, 3700g, 57cm ur. 31.05.2015r, w 39 tygodniu.angel-84, Melia, dorcia8919, Ekkaja, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤ -
Jeszcze ja na placu boju
Dzisiaj na KTG czysto. Jeszcze mówię do lekarza, że u mnie termin z om to bzdura i z pierwszego usg wypada na 28 czerwca to mnie opieprzył, że mogłam na początku ciąży się tym zająć. Nosz kur... chyba to nie ja jestem od ustalania takich rzeczy tylko lekarz prowadzący!!! Z pewnością mam głowę w wieku 21 lat, dwa tygodnie po wiadomości o ciąży zastanawiać się czy mądry, kompetentny lekarz dobrze obliczył termin...
Zdenerwowałam się tym, bo wychodzi na to, że nie jestem 2 dni po terminie tylko 4 przed, a ciąża w razie czego będzie wywoływana w 41 tyg, a nie w 42Poza tym denerwuje mnie, że nie wiem co jest z małą, czy przepływy są ok, jak tam łożysko itp. Mam wrażenie, że to wszystko się skończy cesarką.
Dziewczyny, u Was też była taka różnica między OM a USG?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:22
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---