Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHeyka, dzieki Dada za zyczenia. Ja, pomimo cukrzycy, wciagnelam dzis 4 princessy. A co se bede załowac na finishu. Po dwoch proncessach cukier 118, tak wiec w normie:) W brzuchu spokój, ludzie dzwonią pod haslem "zyczenia" i bardzo szybko po zdawkowym"zdrowka, zdrowka, szczescia... No i co jeszcze nie rodzisz? A to nie na dzis mialas termin? Jedz żesz juz do szpitala!!!" Nie no zajebiscie:)
Z tego wszystkiego mam sraczke:) Czyżby organizm rozpoczął akcje "wietrzymy magazyny?" Wow było by git.gosi_a, Melia lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Aś w 37t3d było 3350g. Mi lekarz powiedział że sn jest do 4250 ale jeszcze jest kwestia różnicy pomiędzy głową a brzuszkiem. Do 4 cm jest bezpiecznie, u mnie jest 2 cm. Wszystko zależy od wagi w poniedziałek ale pewnie jak dojedzie do 4 kg to zrobi mi Cc.
niby tygodniowo dziecko przybiera 150-200 g.
Ale te 4 cm to bezpieczniej jak jest więcej czy jak mniej? bo nie do końca ogarniamMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Ja miałam przedporodowy stan, lenia nic mi się nie chciało, było mi nie dobrze a mały w ciągu dnia był mniej ruchliwy ale przy porodzie kopał.mnie jak szalony a przy zzo jak.nie czułam bólu czułam wszystko inne i jego jak mnie nogami kopał, gdzie główkę.juz miałam prawie na zewnątrz. Dziewczyny, ta która była trochę nacieta dziś jest 5 doba od porodu i coraz bardziej boli mnie krocze, już z bólu nie mogę wytrzymać i nie wiem czy to normalne, bo z Mają też mnie bolało ale poszedł szef i zrobiła się dziura, teraz mam tak dziwne szycie, że wystaje mi kawał skóry po za szef i to jak dotknę to się zwijam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 23:09
juwelka lubi tę wiadomość
-
Trafiłam na IP. Skurcze miałam co 5-7 min i trzymają dalej. Wredna baba mnie badała i cholernie boleśnie
niestety skurcze za słabe a rozwarcie na 1cm eh... i nie wiem czy to śluz czy wody ale jakieś różowe sa. I nie umiałam powiedzieć co to w zasadzie jest a ta gina dziwnie tylko odburknela. Jakbym kurde miała wiedzieć wszystko. Liczę ze się coś zacznie dziać bo zwariuje. A czułam ze trafię w nocy a więc i obudze lekarza i będzie lipa. 3majcie kciuki żeby szybko ruszyło.
A czy łożysko może zmienić miejsce z przedniego na tylnie? Bo wg badania teraz mam z tyłu choć całą ciążę miałam przednie. Dziwne hmmm...Melia, Ekkaja, Finezja lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, my już od wtorku popołudniu w domku jesteśmy:) właśnie mija 2 noc i jest lepiej. Teraz się cyckujemy, cyce bolą bo mam nawał,ale mam nadzieje, że to minie szybko. Teraz postaram się nadrobić co u Was i czy mamy nowe maluszki, sama też Wam opiszę jak poród u nas wyglądał. Pozdrawiam Was wszystkie i z tego co zauważyłam na tej stronie to Dorcia -powodzenia - dasz radę.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Skurcze masakra. Żadna pozycja nie jest dobra. Oddychanie średnio daje mi ulgę. Gdyby tylko szyjka ruszyła. Nocne porody koszmar. Ja się jeszcze trochę pomęcze a już nie mam sił po nieprzespanej nocy.
Dada dla mnie też wydaje się dziwne. Może gina jeszcze na spiocha mnie badała i stad nagła zamiana miejsca. Albo jakiś cud -
nick nieaktualny
-
Dorcia powodzenia !!!
Canecorso gratki ślicznej córeczki !!!
Dziewczyny jak to jest z tym odbijaniem? Mamy próbować po każdym posiłku w pozycji pionowej? Jak rozpoznać ze dzidziuś ma kolkę? Ostatnio nie może zasnąć od razu po jedzeniu tylko marudzi, czasami chodzi o kupę a czasami nie wiem o co
Ostatnie pytanie do wszystkim mamuś:
Czy da sie mieć trochę laktację? Kiedy chce karmić piersią a kiedy chce moim mlekiem odciagnietym z butli a kiedy chce to mm? Pytam serio... Jeszcze nie zaczęliśmy jeszcze porządnie karmić a ja już czuje ze byłabym uwiązana kilka godzin dziennie na leżąca z cycem i synem który przy nim zasypia i tak śpi. Nie oceniajcie mnie. Buziaki dla wszystkich :* -
Alorrene13 wrote:Dorcia powodzenia !!!
Canecorso gratki ślicznej córeczki !!!
Dziewczyny jak to jest z tym odbijaniem? Mamy próbować po każdym posiłku w pozycji pionowej? Jak rozpoznać ze dzidziuś ma kolkę? Ostatnio nie może zasnąć od razu po jedzeniu tylko marudzi, czasami chodzi o kupę a czasami nie wiem o co
Ostatnie pytanie do wszystkim mamuś:
Czy da sie mieć trochę laktację? Kiedy chce karmić piersią a kiedy chce moim mlekiem odciagnietym z butli a kiedy chce to mm? Pytam serio... Jeszcze nie zaczęliśmy jeszcze porządnie karmić a ja już czuje ze byłabym uwiązana kilka godzin dziennie na leżąca z cycem i synem który przy nim zasypia i tak śpi. Nie oceniajcie mnie. Buziaki dla wszystkich :*
Co do kolki to niewiem ale ma chyba wtedy twardy brzuszek podkurcza nozki i nieda sie go uspokoic niczym..podobno sa o tej samej porze.. U nas chyba byly problemy z brzuszkiem bo przy jedzeniu sie naprezal napinal robil az bordowyteraz stosujemy bio gaia i bobotic forte i jest chyba lepiej
i kupe juz moze zrobic bo ostatnio cos chyba nie mogl..i cudem byla jedna w ciagu dnia..
Co do karmienia to mozesz to wszystko polaczyc..tylko ze pewnie laktacja zaniknie.. Musialabys przystawiac go do piersi zeby utrzymac laktacje..bo laktator wystarczy na jakis czas..a potem mleka bedzie coraz mniej..Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
25.06.2015r. Dopiero dzisiaj powinienem przyjsc na swiat..a mam juz 38dni..
Synus obserwujacy zajaczka.. Ksiazeczki bialo czarne tez lubi ogladac..obserwuje je przez pol godz.i mama ma chwile spokoju..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 07:38
karolina0522, Nieukowa, Dongina, angel-84, Melia, .aś., Alorrene13, Muniek, AMJ, Aka81, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość