X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka, dzieki Dada za zyczenia. Ja, pomimo cukrzycy, wciagnelam dzis 4 princessy. A co se bede załowac na finishu. Po dwoch proncessach cukier 118, tak wiec w normie:) W brzuchu spokój, ludzie dzwonią pod haslem "zyczenia" i bardzo szybko po zdawkowym"zdrowka, zdrowka, szczescia... No i co jeszcze nie rodzisz? A to nie na dzis mialas termin? Jedz żesz juz do szpitala!!!" Nie no zajebiscie:)
    Z tego wszystkiego mam sraczke:) Czyżby organizm rozpoczął akcje "wietrzymy magazyny?" Wow było by git.

gosi_a, Melia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina -'wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń !!! :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie, czy potwierdzacie że dziecko przed samym porodem uspokaja się w brzuchu, bo słyszałam takie teorie;))Pamiętacie jak to było u Was?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka jesli tak to ja nie urodze nigdy.........

Donginia ja tez juz dzis odebrałam 5 tel i 2 smsy....

angel-84, .aś. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka u mnie się nie uspokoił ;) do samego końca były tańce hulance :)

juwelka lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki czy ktoras z Was oglądała serial house of cards i wie gdzie moge obejrzeć 2 sezon z lektorem?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka - ja miałam CC i w dniu porodu Dziewczyna była spokojna :) Dzien wczesniej szalała, ale wówczas ja bardzo sie denerwowałam.
    Dada - nie pomogę, nie oglądam seriali.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Aś w 37t3d było 3350g. Mi lekarz powiedział że sn jest do 4250 ale jeszcze jest kwestia różnicy pomiędzy głową a brzuszkiem. Do 4 cm jest bezpiecznie, u mnie jest 2 cm. Wszystko zależy od wagi w poniedziałek ale pewnie jak dojedzie do 4 kg to zrobi mi Cc.

niby tygodniowo dziecko przybiera 150-200 g.

Ale te 4 cm to bezpieczniej jak jest więcej czy jak mniej? bo nie do końca ogarniam :)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przedporodowy stan, lenia nic mi się nie chciało, było mi nie dobrze a mały w ciągu dnia był mniej ruchliwy ale przy porodzie kopał.mnie jak szalony a przy zzo jak.nie czułam bólu czułam wszystko inne i jego jak mnie nogami kopał, gdzie główkę.juz miałam prawie na zewnątrz. Dziewczyny, ta która była trochę nacieta dziś jest 5 doba od porodu i coraz bardziej boli mnie krocze, już z bólu nie mogę wytrzymać i nie wiem czy to normalne, bo z Mają też mnie bolało ale poszedł szef i zrobiła się dziura, teraz mam tak dziwne szycie, że wystaje mi kawał skóry po za szef i to jak dotknę to się zwijam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 23:09

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolalo ale coraz mniej z dnia na dzień. Przeszło całkowicie po ok 8-9 dniach. Może weź paracetamol, sprawdzisz czy lepiej a zawsze zadziała też przeciw zapalnie. A i mi pomagało spryskiwanie tantum rose.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no mam i tantum rosa i korę dębu. No mi ta skóra wystaje i to boli teraz sobie zajrzałam. No w piątek albo sobotę przyjdzie polozna to zdejmie szfy i oceni co z tym dalej. Juz dziś płakałam z bólu

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam na IP. Skurcze miałam co 5-7 min i trzymają dalej. Wredna baba mnie badała i cholernie boleśnie :/ niestety skurcze za słabe a rozwarcie na 1cm eh... i nie wiem czy to śluz czy wody ale jakieś różowe sa. I nie umiałam powiedzieć co to w zasadzie jest a ta gina dziwnie tylko odburknela. Jakbym kurde miała wiedzieć wszystko. Liczę ze się coś zacznie dziać bo zwariuje. A czułam ze trafię w nocy a więc i obudze lekarza i będzie lipa. 3majcie kciuki żeby szybko ruszyło.

A czy łożysko może zmienić miejsce z przedniego na tylnie? Bo wg badania teraz mam z tyłu choć całą ciążę miałam przednie. Dziwne hmmm...

Melia, Ekkaja, Finezja lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia trzymam kciuki:) oby sie rozkręciło i poszło raz dwa :)

A jesli chodzi o łożysko to wydaje mi sie,ze to nie mozliwe.,,

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my już od wtorku popołudniu w domku jesteśmy:) właśnie mija 2 noc i jest lepiej. Teraz się cyckujemy, cyce bolą bo mam nawał,ale mam nadzieje, że to minie szybko. Teraz postaram się nadrobić co u Was i czy mamy nowe maluszki, sama też Wam opiszę jak poród u nas wyglądał. Pozdrawiam Was wszystkie i z tego co zauważyłam na tej stronie to Dorcia -powodzenia - dasz radę.

Nieukowa lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze masakra. Żadna pozycja nie jest dobra. Oddychanie średnio daje mi ulgę. Gdyby tylko szyjka ruszyła. Nocne porody koszmar. Ja się jeszcze trochę pomęcze a już nie mam sił po nieprzespanej nocy.
    Dada dla mnie też wydaje się dziwne. Może gina jeszcze na spiocha mnie badała i stad nagła zamiana miejsca. Albo jakiś cud ;)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia trzymam kciuki za szybkie rozwiniecie sie akcji.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia - powodzenia!! I czekamy na wieści :-)

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia powodzenia !!!
    Canecorso gratki ślicznej córeczki !!!
    Dziewczyny jak to jest z tym odbijaniem? Mamy próbować po każdym posiłku w pozycji pionowej? Jak rozpoznać ze dzidziuś ma kolkę? Ostatnio nie może zasnąć od razu po jedzeniu tylko marudzi, czasami chodzi o kupę a czasami nie wiem o co :(
    Ostatnie pytanie do wszystkim mamuś:
    Czy da sie mieć trochę laktację? Kiedy chce karmić piersią a kiedy chce moim mlekiem odciagnietym z butli a kiedy chce to mm? Pytam serio... Jeszcze nie zaczęliśmy jeszcze porządnie karmić a ja już czuje ze byłabym uwiązana kilka godzin dziennie na leżąca z cycem i synem który przy nim zasypia i tak śpi. Nie oceniajcie mnie. Buziaki dla wszystkich :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dorcia powodzenia !!!
    Canecorso gratki ślicznej córeczki !!!
    Dziewczyny jak to jest z tym odbijaniem? Mamy próbować po każdym posiłku w pozycji pionowej? Jak rozpoznać ze dzidziuś ma kolkę? Ostatnio nie może zasnąć od razu po jedzeniu tylko marudzi, czasami chodzi o kupę a czasami nie wiem o co :(
    Ostatnie pytanie do wszystkim mamuś:
    Czy da sie mieć trochę laktację? Kiedy chce karmić piersią a kiedy chce moim mlekiem odciagnietym z butli a kiedy chce to mm? Pytam serio... Jeszcze nie zaczęliśmy jeszcze porządnie karmić a ja już czuje ze byłabym uwiązana kilka godzin dziennie na leżąca z cycem i synem który przy nim zasypia i tak śpi. Nie oceniajcie mnie. Buziaki dla wszystkich :*
    Najlepiej zeby odbil..moj jak nie odbije to potem ulewa :(
    Co do kolki to niewiem ale ma chyba wtedy twardy brzuszek podkurcza nozki i nieda sie go uspokoic niczym..podobno sa o tej samej porze.. U nas chyba byly problemy z brzuszkiem bo przy jedzeniu sie naprezal napinal robil az bordowy :( teraz stosujemy bio gaia i bobotic forte i jest chyba lepiej ;) i kupe juz moze zrobic bo ostatnio cos chyba nie mogl..i cudem byla jedna w ciagu dnia..
    Co do karmienia to mozesz to wszystko polaczyc..tylko ze pewnie laktacja zaniknie.. Musialabys przystawiac go do piersi zeby utrzymac laktacje..bo laktator wystarczy na jakis czas..a potem mleka bedzie coraz mniej..

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25.06.2015r. Dopiero dzisiaj powinienem przyjsc na swiat..a mam juz 38dni.. <3
    Synus obserwujacy zajaczka.. Ksiazeczki bialo czarne tez lubi ogladac..obserwuje je przez pol godz.i mama ma chwile spokoju.. ;)
    otqb1y.jpg 334qngj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 07:38

karolina0522, Nieukowa, Dongina, angel-84, Melia, .aś., Alorrene13, Muniek, AMJ, Aka81, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ