Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Antek wczoraj na wieczór zaczął plakaz ze zmeczenia znowu a ja chciałam wziąć prysznic bo sie tozplywalam i wsadzilam go w bujaka i mówię żeby M go bujal...no i zasnął w tym bujaku zamiast w łóżku przelozylam go łóżka i już spał...pobodki o stałych porach po 2 i po 5. Po 5 chce mu sir spać ale ciężko mu złapać sen...zasypia na chwilę i sie budzi i wtedy go lekko kolysam żeby sie nie obudził na dobre. I śpi tak do 8. Byliśmy z nim wczoraj w tesco wsadzilam fotelik w wózek przodem do jazdy i Antek był.zachwycony. A Zuzia wczoraj była u dentysty miała lakowanie mlecznej piątki i trochę borował a ona nic...zero płaczu,zero strachu, dzisiaj jedziemy zaklejac dziurę a ona sie nie boi.
Alorrene13 lubi tę wiadomość
[/url] -
A nas w nocy obudzilo charczenie synka..a tym samym zapchany nosek wyciagnelismy frida kilka przezroczystych glutkow i juz mniej charczal..przy nastepnym wyciaganiu jakis pojedynczy tylko byl a potem podlaczylismy odkurzacz i katarkiem wyciagnelismy z noska mleko(zolte przyschniete)..
Niewiem skad ten katarek..wieczorem bylo wszystko ok.. Choc u ortopedy wczoraj kaszlnal dwa razy..ale teraz nie kaszle czasami kichnie..
No i jak zwykle jak cos sie dzieje u nas to jest weekend..takze super..brak pediatry..a opieka swiateczna jest do bani..wiec nawet sie tam niewybieram..poczekam do poniedzialku..mam nadzieje ze osluchowo ok.. -
Karolinka ale to prawdopodobnie tylko ulane mleko ktore poszlo nosem nasz ma w standardzie, ze jak sie nie uda go odbic to w nocy rzęzi jak stary silnik i potem gluty trzeba odsysac. Takze jak nie ma dreszczy, placzu, goraczki, pocenia sie itd i tylko jest nosek zapchany to spoko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:32
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie!!!
My już zaliczyłyśmy poranny spacer, teraz Livia grzecznie śpi
Wczoraj był u nas trudny dzień, mała nie chciała oderwać się od cyca, nie mogła spać i była bardzo marudna, może to ten słynny skok
Bardzo wam zazdroszczę jak czytam, że wasze maluch zasypiają w nocy na 5/6 h. Moje maleństwo budzi się w nocy średnio dwa razy i nie zawsze zasypia od razu po jedzeniu.
U mnie karmienie trwa różnie, jeżeli po ok. 20 minutach odstawiam ją i jest protest daje jej drugą pierś.
U mnie zakończyło się krwawienie i plamienie, czasami na wkładce pojawi się śluz w kolorze caffe late ale to bardzo sporadycznie. W przyszłym tygodniu chce pójść na kontrole do mojej gin. na szczęście nic mnie już nie szczypie także wygląda na to, że rany po zabiegu zagoiły się ( taką mam nadzieję). Niestety zaobserwowałam u siebie problem z nie trzymaniem moczu Podobno ćwiczenia mięśni w tym pomagają, ale jakoś mam złe przeczucia co do tej przypadłości
Wczoraj dzwoniła do nas położna, pytała czy nie potrzebujemy wsparcia. Opowiedziałam o problemach z brzuchem i kolkach. Zaleciła dołączenie do Dicofloru, Espumisanu 2 x 3 krople na dzień.
Wczoraj Livka dostała pierwszą dawkę, nie wiem czy to przypadek ale puszczała takie bąki, że na zakupach w Rossmanie zwracałyśmy na siebie uwagę Była też zielona kupa, ale podobno u dzieci z żółtaczką może tak się zdarzyć.
w poniedziałek zamierzam pójść do pediatry ponieważ ropnieje jej oczko, nie codziennie ale się zdarza. No i ma jeszcze troszkę biały nalot na języku czyli pleśniawki nie do końca zeszły
Tak śpi Pszczoła w trakcie spacerku
http://wrzucaj.net/images/2015/07/18/DSC0054.jpgkarolinka85, Alorrene13, Rozalia, Scintilla, dorcia8919, Z., Dongina, Joasia:), Nieukowa, agawera, nenette, Finezja lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Karolinka ale to prawdopodobnie tylko ulane mleko ktore poszlo nosem nasza w standardzie, ze jak sie nie uda go odbic to w nocy rzęzi jak stary silnik i potem gluty trzeba odsysac. Takze jak nie ma dreszczy, placzu, goraczki, pocenia sie itd i tylko jest nosek zapchany to spoko...
-
Hej Kobietki
Nie uwierzycie ... Leżę sobie na leżaku i opalam sie
Nawet wielki brzuch wywaliłam co za radość.
A gdzie dziecko? Kima wraz z tata w chłodnym domku na działce
Ma to jednak po tacie ze kocha jeść, spać i żeby ciepło było
Noc całkiem niezła, młody spacerował na podwórku przed/podczas/po naszym śniadaniu na świeżym powietrzu, zjadł swoje 2 śniadanie i Kima do łóżeczka a ja korzystam
Dopiero na działce zorientowałam sie ze mieć cały sprzęt do karmienia przy łożku to duzy plus i nie trzeba do kuchni latać. Muszę pomyśleć jak to w domu urządzić.
Kończymy dziś miesiąc !!! Hurra !!! Mamy w przyszłym tyg USG bioderek i echo serca, kurczę jeszcze by sie przydało wcisnąć gdzieś pediatrę bo mamy kikut! Albo od razu chirurga, sama nie wiem żadna z was nie miała takiego problemu
Ciekawe ile młody wazy, ile pieluch do 6kg opłaca mi sie kupić?
Bardzo miłego weekendu życzę :*karolinka85, Rozalia, Scintilla, Nieukowa, dorcia8919, Z., Melia, Dongina, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
nasz kikut odpadł po 3 tyg - ale chyba tylko dlatego, że zaczeliśmy smarować go spirytusem bo tak nam zleciła pediatra. Spirytus na patyczka (takiego do ucha) i do pępka - mało tego dopiero na wizycie u pediatry odkryliśmy zdumieni, że kikut tak sie odgina! ^^` a myśmy bali się go ruszyć oO a więc wisiał sobie taki kikut na takim czymś co niefajnie wyglądało i my go tak tam w środku 2 razy dziennie tym spirytusem i to chyba spowodowało, że po 2-4dniach od stosowania spirytusu odpadł.
ale nie wiem na szkole rodzenia mówili tylko że wystarczy woda i mydlinki a że pediatre mamy starszą babeczkę to od razu mówiła spirytus może być taki z monopolowego
nasz aniołek ma chrypkę jak płacze to tak strasznie ochryple ehh póki co gorączki żadnej, mam nadzieję że szybko jej przejdzie chodź płakanie nie pomaga tylko gardło zdzieraAlorrene13, Dongina lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Karolinka ale to prawdopodobnie tylko ulane mleko ktore poszlo nosem nasz ma w standardzie, ze jak sie nie uda go odbic to w nocy rzęzi jak stary silnik i potem gluty trzeba odsysac. Takze jak nie ma dreszczy, placzu, goraczki, pocenia sie itd i tylko jest nosek zapchany to spoko...
No ja tez tak mam próbowałam w nocy ale ja ta frida chyba nie potrafię albo to za głęboko siedzi albo ja za mało ciągnę ...
-
Alorenne ależ Ci zazdroszczę tej działki aż zaczęłam tęsknić za ogrodem teściowej W Wwie upał od rana o 8:00 poszliśmy na spacer i już parzyło, a ma być tylko gorzej...
My mamy dziś kolejny dzień walki o sen, młody zaczyna też wrzeszczec bez powodu jak opętany. Robi się mega czerwony, wydziera się i momentami aż głos traci. Nie wiem co z tym robić ehhh...Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam się kikut ułamał, położna kazała wpychać do pępka patyczek nasączony 70% spirytusem przy każdej zmianie pieluszki i następnego dnia odpadł Potem tydzień podkrwawiał, ale codziennie przemywaliśmy spirytusem i mamy elegancki pępuszek.
Również zazdroszczę takiego leniuchowania na słońcu!!
-
Dziewczyny jakie mm najlepiej kupić dla dziecka? Nie wiem czy mam szukać i testować. Bo dziś musiałam już sprawdzić czy Szymek się najada cycem. Od 7 do prawie 12 walka z płaczem, żeby zasnął, ale jakoś mężowi przed pracą się udało. Spał jakoś ze 2 h i gdy się obudził podałam mu butle 120 ml. Wypił całą, padł bez płaczu, bez stękania, bez marudzenia. A przy cycu to był cud. Czyli czeka mnie po prostu dokarmianie jeśli ma to dać nam spokój, a jemu ukojenie. Tylko tyle tego na rynku, że nie wiem. Dziś dałam mu bebiko, bo takie akurat miałam, ale wiem, że nie jest to za dobre mleko i lepiej podać inne (wg położnej). Widziałam, że dużo z Was podaje hippa. Doradźcie coś proszę!
P.s. moja mam mówiła mi, że ja byłam taka sama. że ja musiałam dostać dużą butlę na raz, żeby być spokojną no i teraz mam takiego głodomora sama eh... -
Dorcia to ja polecę właśnie hippa Mieliśmy nan ale kupy nie chciały iść.
Alorenne a dlaczego macie echo serca? Bo my mamy skierowanie na echo w medicover i do kardiologa przez to że miałam cukrzyce, ale sama nie wiem czy iść bo boję się że mój syn nie da sobie zrobić badania i bedzie histeria.
W ogóle cukrowe mamusie też dostalyscie od pediatry takie zalecenia?
Ufff jak gorąco...płynę... -
O 3 nad ranem się poddałam masakra. nie wiem co robić. Z cyca robi smoka, a nawet jak już uśnie przy tym cycu to potem nie da się jej odłożyć. Przecież nie mogę całymi dniami z dzieckiem na łóżku leżeć ;/
Mojej też ropiały oczka. Dostała antybiotyk na 5 dni i dalej ropieją...♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Witajcie Dziewczynki,
Moja córka ma problem z zasypianiem, na szczęście tylko w dzien. Wróciliśmy ze spaceru zakupowego i obiadu juz nie byłam w stanie samodzielnie ugotować, bo szloch. Na leżąco nie pasuje, na brzuszku tez, na rączkach, w poziomie, pionie, z cycem, ze smoczkiem, skrępowana i luźna, z pozytywka, szumisiem, śpiewem mamy, nic nie działa. Jak zasypiała, to na chwile, aby obudzić sie ze szlochem. Tak wiec nie spi, a teraz mam chwile wytchnienia, bo najedzona lezy na moich kolanach. Chyba juz zelżał ten upał, to chyba wybierzemy soe na spacer do lasu. Tak wiec lepiej nie chwalić Dzieci, bo wychodzi z nich ta druga natura (w końcu to Blizniaki). Ale liczę, ze po tych upałach i skoku wszystko wróci do normy -
Ja chcialam zaczekac do wizyty u giny w srode, niech mnie przebada i pozniej moze w koncu sex.
Ale w sumie jestem miesiac po cc, czy sa jakies przeciwskazania? Nie leci nic oprocz zoltego sluzu.
Ja karmie mm. Dongina ty piersia. Czy to roznica? Tzn. Ja moge latwiej zajsc w ciaze, a ty nie? Nie obawiasz sie tego? Planuje wziac tabletki na jakis czas, M mowi ze nie potrzeba bo za jakis czas planujemy dziecko, ale bez przesady, nie chce zaraz zajsc wiec wole sie zabezpieczyc