X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek wczoraj na wieczór zaczął plakaz ze zmeczenia znowu a ja chciałam wziąć prysznic bo sie tozplywalam i wsadzilam go w bujaka i mówię żeby M go bujal...no i zasnął w tym bujaku zamiast w łóżku przelozylam go łóżka i już spał...pobodki o stałych porach po 2 i po 5. Po 5 chce mu sir spać ale ciężko mu złapać sen...zasypia na chwilę i sie budzi i wtedy go lekko kolysam żeby sie nie obudził na dobre. I śpi tak do 8. Byliśmy z nim wczoraj w tesco wsadzilam fotelik w wózek przodem do jazdy i Antek był.zachwycony. A Zuzia wczoraj była u dentysty miała lakowanie mlecznej piątki i trochę borował a ona nic...zero płaczu,zero strachu, dzisiaj jedziemy zaklejac dziurę a ona sie nie boi.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas w nocy obudzilo charczenie synka..a tym samym zapchany nosek :( wyciagnelismy frida kilka przezroczystych glutkow i juz mniej charczal..przy nastepnym wyciaganiu jakis pojedynczy tylko byl a potem podlaczylismy odkurzacz i katarkiem wyciagnelismy z noska mleko(zolte przyschniete)..
    Niewiem skad ten katarek..wieczorem bylo wszystko ok.. Choc u ortopedy wczoraj kaszlnal dwa razy..ale teraz nie kaszle czasami kichnie..
    No i jak zwykle jak cos sie dzieje u nas to jest weekend..takze super..brak pediatry..a opieka swiateczna jest do bani..wiec nawet sie tam niewybieram..poczekam do poniedzialku..mam nadzieje ze osluchowo ok..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ale to prawdopodobnie tylko ulane mleko ktore poszlo nosem :) nasz ma w standardzie, ze jak sie nie uda go odbic to w nocy rzęzi jak stary silnik i potem gluty trzeba odsysac. Takze jak nie ma dreszczy, placzu, goraczki, pocenia sie itd i tylko jest nosek zapchany to spoko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:32

karolinka85 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!

My już zaliczyłyśmy poranny spacer, teraz Livia grzecznie śpi :)

Wczoraj był u nas trudny dzień, mała nie chciała oderwać się od cyca, nie mogła spać i była bardzo marudna, może to ten słynny skok :/

Bardzo wam zazdroszczę jak czytam, że wasze maluch zasypiają w nocy na 5/6 h. Moje maleństwo budzi się w nocy średnio dwa razy i nie zawsze zasypia od razu po jedzeniu.
    U mnie karmienie trwa różnie, jeżeli po ok. 20 minutach odstawiam ją i jest protest daje jej drugą pierś.

U mnie zakończyło się krwawienie i plamienie, czasami na wkładce pojawi się śluz w kolorze caffe late ale to bardzo sporadycznie. W przyszłym tygodniu chce pójść na kontrole do mojej gin. na szczęście nic mnie już nie szczypie także wygląda na to, że rany po zabiegu zagoiły się ( taką mam nadzieję). Niestety zaobserwowałam u siebie problem z nie trzymaniem moczu :( Podobno ćwiczenia mięśni w tym pomagają, ale jakoś mam złe przeczucia co do tej przypadłości :(

Wczoraj dzwoniła do nas położna, pytała czy nie potrzebujemy wsparcia. Opowiedziałam o problemach z brzuchem i kolkach. Zaleciła dołączenie do Dicofloru, Espumisanu 2 x 3 krople na dzień.
    Wczoraj Livka dostała pierwszą dawkę, nie wiem czy to przypadek ale puszczała takie bąki, że na zakupach w Rossmanie zwracałyśmy na siebie uwagę :P Była też zielona kupa, ale podobno u dzieci z żółtaczką może tak się zdarzyć.
    w poniedziałek zamierzam pójść do pediatry ponieważ ropnieje jej oczko, nie codziennie ale się zdarza. No i ma jeszcze troszkę biały nalot na języku czyli pleśniawki nie do końca zeszły :(

Tak śpi Pszczoła w trakcie spacerku :D

http://wrzucaj.net/images/2015/07/18/DSC0054.jpg

karolinka85, Alorrene13, Rozalia, Scintilla, dorcia8919, Z., Dongina, Joasia:), Nieukowa, agawera, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Karolinka ale to prawdopodobnie tylko ulane mleko ktore poszlo nosem :) nasza w standardzie, ze jak sie nie uda go odbic to w nocy rzęzi jak stary silnik i potem gluty trzeba odsysac. Takze jak nie ma dreszczy, placzu, goraczki, pocenia sie itd i tylko jest nosek zapchany to spoko...
    To zolte to napewno mleko ;) ale te przezroczyste to raczej glutki :( a placz jest od wczoraj.. :( i maruda..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Nie uwierzycie ... Leżę sobie na leżaku i opalam sie :P
    Nawet wielki brzuch wywaliłam :D co za radość.
    A gdzie dziecko? Kima wraz z tata w chłodnym domku na działce :D
    Ma to jednak po tacie ze kocha jeść, spać i żeby ciepło było ;)
    Noc całkiem niezła, młody spacerował na podwórku przed/podczas/po naszym śniadaniu na świeżym powietrzu, zjadł swoje 2 śniadanie i Kima do łóżeczka a ja korzystam :)
    Dopiero na działce zorientowałam sie ze mieć cały sprzęt do karmienia przy łożku to duzy plus i nie trzeba do kuchni latać. Muszę pomyśleć jak to w domu urządzić.
    Kończymy dziś miesiąc !!! Hurra !!! Mamy w przyszłym tyg USG bioderek i echo serca, kurczę jeszcze by sie przydało wcisnąć gdzieś pediatrę bo mamy kikut! Albo od razu chirurga, sama nie wiem :/ żadna z was nie miała takiego problemu :(
    Ciekawe ile młody wazy, ile pieluch do 6kg opłaca mi sie kupić? ;)
    Bardzo miłego weekendu życzę :*

karolinka85, Rozalia, Scintilla, Nieukowa, dorcia8919, Z., Melia, Dongina, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz kikut odpadł po 3 tyg - ale chyba tylko dlatego, że zaczeliśmy smarować go spirytusem bo tak nam zleciła pediatra. Spirytus na patyczka (takiego do ucha) i do pępka - mało tego dopiero na wizycie u pediatry odkryliśmy zdumieni, że kikut tak sie odgina! ^^` a myśmy bali się go ruszyć oO a więc wisiał sobie taki kikut na takim czymś co niefajnie wyglądało i my go tak tam w środku 2 razy dziennie tym spirytusem i to chyba spowodowało, że po 2-4dniach od stosowania spirytusu odpadł.

ale nie wiem :) na szkole rodzenia mówili tylko że wystarczy woda i mydlinki :) a że pediatre mamy starszą babeczkę to od razu mówiła spirytus może być taki z monopolowego :D

nasz aniołek ma chrypkę :( jak płacze to tak strasznie ochryple ehh póki co gorączki żadnej, mam nadzieję że szybko jej przejdzie chodź płakanie nie pomaga tylko gardło zdziera :(

Alorrene13, Dongina lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Karolinka ale to prawdopodobnie tylko ulane mleko ktore poszlo nosem :) nasz ma w standardzie, ze jak sie nie uda go odbic to w nocy rzęzi jak stary silnik i potem gluty trzeba odsysac. Takze jak nie ma dreszczy, placzu, goraczki, pocenia sie itd i tylko jest nosek zapchany to spoko...

No ja tez tak mam próbowałam w nocy ale ja ta frida chyba nie potrafię albo to za głęboko siedzi albo ja za mało ciągnę ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środowiskowa tez mówiła spiryt a my sie pieścimy z octaniseptem...
    Chyba trzeba monopolowy odwiedzić w pon jak nie odpadnie :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne ależ Ci zazdroszczę tej działki aż zaczęłam tęsknić za ogrodem teściowej :) W Wwie upał od rana o 8:00 poszliśmy na spacer i już parzyło, a ma być tylko gorzej...

My mamy dziś kolejny dzień walki o sen, młody zaczyna też wrzeszczec bez powodu jak opętany. Robi się mega czerwony, wydziera się i momentami aż głos traci. Nie wiem co z tym robić ehhh...

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy którejś z dziewczyn rozchodziła sie blizna po Cc?mi tak na 3 cm sie rozchodzi :((((

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada w jakim sensie Ci się rozchodzi? Bo nie mogę sobie tego wyobrazić...Moja blizna jest cienką kreseczką, ledwie widoczną więc chyba nic mi się nie rozchodzi.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się kikut ułamał, położna kazała wpychać do pępka patyczek nasączony 70% spirytusem przy każdej zmianie pieluszki i następnego dnia odpadł ;) Potem tydzień podkrwawiał, ale codziennie przemywaliśmy spirytusem i mamy elegancki pępuszek.

Również zazdroszczę takiego leniuchowania na słońcu!! :)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie mm najlepiej kupić dla dziecka? Nie wiem czy mam szukać i testować. Bo dziś musiałam już sprawdzić czy Szymek się najada cycem. Od 7 do prawie 12 walka z płaczem, żeby zasnął, ale jakoś mężowi przed pracą się udało. Spał jakoś ze 2 h i gdy się obudził podałam mu butle 120 ml. Wypił całą, padł bez płaczu, bez stękania, bez marudzenia. A przy cycu to był cud. Czyli czeka mnie po prostu dokarmianie jeśli ma to dać nam spokój, a jemu ukojenie. Tylko tyle tego na rynku, że nie wiem. Dziś dałam mu bebiko, bo takie akurat miałam, ale wiem, że nie jest to za dobre mleko i lepiej podać inne (wg położnej). Widziałam, że dużo z Was podaje hippa. Doradźcie coś proszę!
    P.s. moja mam mówiła mi, że ja byłam taka sama. że ja musiałam dostać dużą butlę na raz, żeby być spokojną o.O no i teraz mam takiego głodomora sama eh... :)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to ja polecę właśnie hippa :) Mieliśmy nan ale kupy nie chciały iść.

Alorenne a dlaczego macie echo serca? Bo my mamy skierowanie na echo w medicover i do kardiologa przez to że miałam cukrzyce, ale sama nie wiem czy iść bo boję się że mój syn nie da sobie zrobić badania i bedzie histeria.
    W ogóle cukrowe mamusie też dostalyscie od pediatry takie zalecenia?

Ufff jak gorąco...płynę...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3 nad ranem się poddałam :( masakra. nie wiem co robić. Z cyca robi smoka, a nawet jak już uśnie przy tym cycu to potem nie da się jej odłożyć. Przecież nie mogę całymi dniami z dzieckiem na łóżku leżeć ;/

Mojej też ropiały oczka. Dostała antybiotyk na 5 dni i dalej ropieją...

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As, a jak ze smoczkami? Probowalas? Jedynanrecepta na nalogowe ssanie. A najlepiej u mnie na usypianie dziala smoczek w dziob + suszarka z jutuba. Dziala szybko, wiec maly nie zdazy wypluc smoczka (nie lubi go ale czasami zalapie) :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ubieracie stanik na noc?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Moja córka ma problem z zasypianiem, na szczęście tylko w dzien. Wróciliśmy ze spaceru zakupowego i obiadu juz nie byłam w stanie samodzielnie ugotować, bo szloch. Na leżąco nie pasuje, na brzuszku tez, na rączkach, w poziomie, pionie, z cycem, ze smoczkiem, skrępowana i luźna, z pozytywka, szumisiem, śpiewem mamy, nic nie działa. Jak zasypiała, to na chwile, aby obudzić sie ze szlochem. Tak wiec nie spi, a teraz mam chwile wytchnienia, bo najedzona lezy na moich kolanach. Chyba juz zelżał ten upał, to chyba wybierzemy soe na spacer do lasu. Tak wiec lepiej nie chwalić Dzieci, bo wychodzi z nich ta druga natura (w końcu to Blizniaki). Ale liczę, ze po tych upałach i skoku wszystko wróci do normy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam zaczekac do wizyty u giny w srode, niech mnie przebada i pozniej moze w koncu sex.
    Ale w sumie jestem miesiac po cc, czy sa jakies przeciwskazania? Nie leci nic oprocz zoltego sluzu.
    Ja karmie mm. Dongina ty piersia. Czy to roznica? Tzn. Ja moge latwiej zajsc w ciaze, a ty nie? Nie obawiasz sie tego? Planuje wziac tabletki na jakis czas, M mowi ze nie potrzeba bo za jakis czas planujemy dziecko, ale bez przesady, nie chce zaraz zajsc :P wiec wole sie zabezpieczyc ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ