X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srutututu z tym niby pozytywnym wplywem przechodzenia przez kanal rodny. Jakies dowody naukowe moze? To taki propagandowy dyrdymal promujacy SN. Jezeli juz cos ma prenatalny wplyw na czucie glebokie to stopien aktywnosci matki w ciazy, bo dziecko caly czas jest poddawane zmianom pozycji ciala i lepiej kalibruje sie blednik, ale na to tez nie ma twardych dowodow- tylko obserwacjale kazuistyczne, ze dzieci kobiet bardziej aktywnych maja mniej problemow po porodzie en bloc.

Sama rehabilitacja ciekawa, ogladalam na YT filmiki jak puszcza spastycznosc miesni u chorych dzieciakow... Ale nie sadze, ze nasi przodkowie tak super radzili sobie z dzieciakami i wszystko robili tak jak zalecaja dzisiejsze badania.
    Pamietam screen z wioski, chyba amazonskiej, z dzieckiem w chuscie. 100% natura i instynkt- skomentowala to jakas fizjoterapeutka wytykajac wszystkie bledy i niedociagniecia (asymetria ulozenia, zbyt luzne wiazanie chusty, nieprawidlowe ulozenie bioder itp itd). Spowijanie dzieci po porodzie tez nie jest powszechne- zalezy od lokalnych zwyczajow...
    Takze o ile temat jwst ciekawy, to jest na tej stronce sporo faktow mocno naciaganych...
    Ale trudno sie nie zgodzic ze foteliki i bujaczki sa szkodliwe na dluzsza mete...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:39

Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka radzilabym ci kupic wage jesli masz watpliwosci... To nie jest duzy koszt a bedziesz spokojniejsza, w koncu masz coreczke ktora wymaga szczegolnej uwagi...
    Jak sobiw radzicie tak ogolnie?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście normalnie skarbnicą wiedzy ;)

Wrzucany tu nyl filmik jeszcze odnosnie chyba prawidlowego ukladania na brzuszku. Moj unosi w tej pozycji do gory nozki. Czy to jest okej? Czy da rade ktoras przywolac jeszcze ren filmik? :)

Chciałam się troszkę pochwalić, teraz 3 tydzień ćwiczę i zaczęłam widzieć efekty. Jest jeszcze nad czym pracować, skóra dalej jest luźna, pępek taki flaczek, rozstępy są (choć z tym nie wiele da sie zrobić...) ale jest już lepiej a to i motywacja do pracy:

sqg0tjazoe2u_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:37

Dongina, Finezja, Joasia:), Alorrene13, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    hej
    mam pytanie dziewuszki..moja laura skończy 3mies w przyszłym tyg i je tylko ok 60ml czy to nie za mało???

Lilianko, a może już masz zużyte smoczki i warto wymienić na nowe? ;) może za bardzo się męczy przy piciu i rezygnuje

rfxggox1mufeahiq.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka.jak cwiczysz? Sama czy na silce?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zetka.jak cwiczysz? Sama czy na silce?

Robię dwa filmiki od poniedziałku do piątku, w weekend odpoczynek, o te:

1) https://www.youtube.com/watch?v=c8j8snzBXz4
    2) https://www.youtube.com/watch?v=ks_tqbwh8-s

W sumie 15 minut. Robiłabym więcej ale czasu brakuje ;)

Sista, Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie stosuje makijażu chyba, że do pracy lekki. Także i teraz nie mam problemu. Maluję jak jest okazja, jakieś wyjście, impreza, spotkanie. Na codzień przed ciążą, w ciąży i po ciąży stawiam na naturę ;) Ale nie wynika to z tego, że mój Księciunio mi nie pozwala. W tej chwili jesteśmy już tak zorganizowani, że te 3 minuty na lekki makijaż zawsze by się znalazło.

Dongina lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ja zawsze jak wychodzę robię makijaż, ale tak jest od lat i porostu źle się czuję bez. Zresztą mam jasna karnacji i oprawę oczu więc bez makijażu wyglądam jak 15 latka albo mniej bo teraz i 15 robią makijaż ;)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie że ta opalenizna może mieć zły wpływ w przyszłości na skórę malucha? Ma czerwone nad noskiem i rączkę trochę zaczerwieniona :-( :-( :-(

Ja mam zawsze lekki makijaż który robię od razu po wstaniu, ale to tylko podkład i tusz. W tej kwestii nic się nie zmienilo. Włosy też myje codziennien rano - jak zawsze.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia myślę że ta opalenizna to nic strasznego,na przyszłość po prostu użyj kremu z wysokim filtrem,żeby już raczej maleństwa nie opaliło.

Aś wszystkiego najlepszego :-) spełnienia najskrytszych marzeń! Też bym chciała 22na koncie :-) :-P

A nasz urwisek kończy dziś 3miesiące :-) strasznie leci ten czas!! Jeszcze miesiąc i będziemy powoli dietę rozszerzać,to dopiero będzie zabawa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:28

Sista, Suna, Joasia:), karolinka85, Z., Dongina, Nieukowa, Alorrene13, nenette, Ekkaja, dorcia8919, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - ja jestem typ wygodny, nawet w makijażu :) Maluje sie tylko do pracy, tylko jesienią i zima, latem stosuje wyłącznie tusz do rzęs. Na wakacjach lub w weekendy jestem 100% natural, a moje macierzyństwo traktuje wlasnie jak urlop :) Co do dziwnych min, to zauwazylam wczoraj w parku, ze mi sie córka przygląda. Dopiero po jakimś czasie zorientowałam sie, ze ja na nią patrzę w okularach przeciwsłonecznych. Jak zdjęłam od razu był uśmiech od ucha do ucha :)

Z., Dongina, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Aś STO LAT. !!! STO LAT !!! Spełnienia marzeń, zdrówka i bezbolesnego spłacania rat za swoje gniazdko. Niech Cię omijają smutki :)

Lilianko a jakim mlekiem karmisz ? Moze Laura tyle potrzebuje, bo gdyby była głodna płaczem dała by znać. Zawsze możesz zadzwonić po położną by pojawiła sie z wagą. A moze masz łazienkową elektroniczną i uda sie ułożyć córusie na niej ?

Julka tez zaliczyła poranny spacer z tatusiem. To juz taka ich tradycja przed wyjściem do pracy. Ja w tym czasie robię obiad bo potem za gorąco na stanie przy garach. Chłopaki wstają koło 10" to ja juz mam wszytko zrobione :) pranie powieszone, mieszkanie odkurzone i takie tam. Po spacerku Julka domaga sie żarełka, godzina/ dwie aktywności z uśmiechem na buzi i znów jedzonko i sen. Spi wtedy koło 3h i kolejność zdarzeń powtarza sie. No o 21 kąpiel mleczko i spanko do 7-8 z przerwą na dwa karmienia. Jesteśmy zmęczeni tylko cholernym upałem :( mamy dość.

Muniek Samuel przesłodki:) i taki duży.

Ja maluje sie tylko delikatnie. Tusz do rzęs i delikatny cień na powieki. Nie lubuje sie w ostrych makijażach. Przyznam jednak posługując sie przykładem mojej siostry, która od kiedy pamietam maluje sie bardzo mocno, teraz nie pomalowana wyglada jak smierć. Jednak używanie dużej ilości chemi na twarzy w poźniejszych latach obraca sie przeciwko nam. Wiec jestem zdania wszytko dla ludzi lecz z umiarem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:11

Muniek, Z., Dongina, Sista lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!

Ze względu na brak dostępu do internetu nie czytam was systematycznie :( Tak jak wcześniej pisałam jestem z Livką u moich rodziców i bardzo się cieszę bo lżej jest nam w trakcie upałów w domu niż w bloku :) Mam nadzieję, że jak wrócimy do Wawy to upały odejdą w siną dal. Przyznam szczerze, że mam ich już dosyć lubię ciepło ale bez przesady. Cały dzień siedzimy w domu, na spacery i posiadówki w ogrodzie pozwalamy sobie rano albo wieczorem także nie możemy w stu % korzstać z uroków pobytu u dziadków :/

Livka ostatnio bardzo ładnie przesypia noce, nie każdej budzi się na cyca. Gorzej ze snem jest w ciągu dnia, zasypia na max. 40 minut i do tego jest nerwowa. Najchętniej nie odchodziłaby od cyca.
    Poznała już wszystkich wujków, ciotki i kuzynów :)

Ja byłam na rozmowie u księdza w sparwie chrztu i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona bo wyraził zgodę na chrzest, choć wcześniej mówił, że bez ślubu kościelnego nie ochrzci dziecka.
    Potem zamówiłam lokal na obiad dla rodziny, także pierwsza impreza małej odbędzie się 20 września :)

Po powrocie do domu będę z wami na bieżąco :)

Trzymajcie się w te upalne dni, uściski dla Waszych maluszków :D

Joasia:), Z., Dongina, Sista, nenette, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Finezja

Ania 1704 u nas tak samo noce przesypia super a w dzien co chwile sie budzi ale u nas to bol brzuszka chyba,bo znowu kupy nie robił .

Finezja lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś najlepszego

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Aś wszystkiego co najlepsze dla Ciebie w dniu urodzin ! Wszystko zdążysz taka młoda jesteś i studia skończyć i pracę wymarzoną rozpocząć i dzieciaczki wychować ;) !!! Spełnienia marzeń i sto lat !

Przyznam szczerze, że nie oglądam tych filmików które wrzucacie. Kurcze, ja mojego syna noszę zazwyczaj w pionie, ale staram się nie za długo, na leżąco jakoś w ogole się dobrze nie nauczyłam i co zrobię, świat się chyba nie zawali. Kiedyś nie było tych różnych rewelacji, to zle, tamto zle. Póki co Edi rozwija się prawidłowo.

Dziewczyny a tak z innej beczki też macie tak że np. ubranko 62 jest dobre na długość ale jest takie ścisłe i nierozciągliwe że dziecko płacze jak się mu wkłada rękawy? Czy ja nie umiem zakładać czy to jest wszystko za wąskie na Edzia bo jest przypakowany ;) Mówię o dłuższym rękawie, bo krótki zakłada się łatwiej. Syn mój bardzo nie lubi się przebierać. Dziś pochowałam wszystkie ciuszki 56 i większość 62. Niech sobie 68 nosi ;)

Z. motywacja do ćwiczeń to podstawa, gratuluję. Ja zaczynam więcej się ruszać od września po cc.

Nieukowa Radek mega podobny do Taty z lat dzieciństwa :D !

Muniem śliczny 3-miesięczniak gratuluję ;)

Z urodzinami dziś okazało się, że musimy na miasto pojechać a nie do koleżanki, bo to niespodzianka. Mam nadzieję, że moje dziecię jakoś da radę w kawiarnianym ogródku ;) Biorę wózek, to powinno być ok :D

Miłego Dnia ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:18

Muniek, Z., Melia, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene u nas raczej nie ma takiego problemu raczej ubranka luźne,ale ubierać też jakoś nie bardzo lubi,z tym że nie płacze przy tym tylko się wierci bardzo :-) my nosimy teraz 62 rozmiar,ale bardzo różne są rozmiarówki. Np moja mama kupiła mu przez przypadek w smyku rampersy w rozm.56 i są idealne,a ja mu kupiłam śpiochy w c&a 62i są za małe :-\ się wkurzylam bo rachunek przepadł więc nie wymienie.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda rozmiarówki są różne. Wolimy zdecydowanie te luzackie, swobodne fasony ;) Np. rozmiar określany w gap jako 3-6 miesięcy jest dobry na Edzia chyba odkąd ma miesiąc, a część jest nawet za mała bo np. durne ścisłe gumki porobili w spodniach i wąskie nogawki... teraz to już wiem co kupować, a jak nie miałam dziecka to kupowałam co w ręce wpadło bo się spodobało ;) Swoją drogą GAPa zamknęli w arkadii więc biznes im chyba nie poszedł ...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - dooobre!! ;-)

Macie jakieś kremy z filtrem dla maluchow? Bo ja widziałam tylko 6mc+ :-/ Natluszczam mocno skórke, mam nadzieję że nie piecze go to :-( :-(

My nosimy już 68 teraz... A mój przecież tyle mldoszy od Waszych!! Aż boję się ważenia jutro :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Lilianka radzilabym ci kupic wage jesli masz watpliwosci... To nie jest duzy koszt a bedziesz spokojniejsza, w koncu masz coreczke ktora wymaga szczegolnej uwagi...
    Jak sobiw radzicie tak ogolnie?

Już jej zmieniłam butelkę i smoczek..wcześniej miałam tommy tipee..długo z nich nie piła..bo ok 2tyg więc smoczki były ok,być może za twarde..kupiłam aventu i teraz jakby więcej wypija..tzn. z moją Laura jest tak,że ona będzie mniejsza,drobniejsza i w o ogóle mam nie porównywać jej do do zdrowych dzieci.bo jest po przejściach,jest wcześniakiem...póki co dajemy radę..rehabilitujemy się i łudzimy się..że może kiedyś nóżki Laurkę poniosą:) jednak wiara jest bardziej na wyrost,bo ciężko stanąć na nogach kiedy się ich nie czuje...cieszymy się z najmniejszych postępów...i znosimy z uśmiechem kukanie ludzi do wózka( tylko czekają czy ruszy nogami)...ja nie ukrywam jej niepełnosprawnośći,ale też nie zamierzam się z niej tłumaczyć w przyszłośći...pytaniami typu..czemu tak długo jeździ we wózku...a czemu nosi pampersy..znalazłam się w takiej sytuacji,a nie innej..nie zazdroszczę nikomu zdrowego dziecka i za żadne skarby nie oddałabym Laury....nie mówię,że jest łatwo..bo rehabilituje ją codziennie,rehabilitantka przyjeżdża 2razy w tyg...ciągłe,prywatne wizyty u lekarzy..ale jest cudnie,jest śliczna,mądra i bystra i wiem teraz,że gdyby była zdrowym dzieckiem na pewno nie poświęciłabym jej tyle czasu i uwagi..wiele zrozumiałam,wiele się nauczyłam i zdecydowanie nauczyłam się bezwarunkowo kochać...

Melia, Sista, Alorrene13, karolinka85, Suna, Marcia86, Nieukowa, Joasia:), Finezja, Dongina, BrumBrumek, nenette, amarranta, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ