Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAś mi kazali czekać 6msc z intensywnymi ćw, do tego czasu tylko spacery i po 3msc lajtowe ćwiczenia np pilates. Ale to zależy od wielu czynników, ja leżałam w ciąży przez 5msc i każą stopniowo wracać do aktywności. Jakieś tam przysiady z małą na rękach czy ćwiczenia na cycki robię codziennie ale np o brzuszkach na razie w ogóle nie myśle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:33
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:52
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
AŚ - ja swojemu ginowi ufam, a czytać porad w internecie oduczylam sie podczas ciazy Gin wspomniał tylko, ze wolałby abym bardziej na rowerze jeździła niż chodziła na basen, a to ze względu na bakterie, które miałam tak często w ciazy. Moja znajoma, która rownież urodziła w czerwcu, juz w sierpniu chodziła na fitness, bo we wrzesniu wyjeżdżała do Włoch i chciała wystąpić w bikini Ale, jak juz wspomniałam, na razie mam lenia i moja aktywnosc to szybkie marsze z wózkiem oraz wchodzenie z dzieckiem w foteliku na trzecie piętro
Zastanowił mnie post Joasi, ze Julcia robi sobie w ciagu dnia trzygodzinna drzemkę. Marzę o takiej dla Olgi Dziewczyny, ile i w jaki sposób Wasze Malenstwa śpią w dzien?? Olga to tylko na spacerach albo w bujaku, w sypialni to nawet sama nie zostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:45
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:51
Z., Dongina, Melia, nenette, Sista, dorcia8919, Ekkaja, karolinka85, karolina0522, Rozalia, Joasia:), Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
nick nieaktualnyLilianko - brakuje słów aby opisać jsk cudowna mama jesteś. Wiary i wytrwałości Wam życzę! No i wielu pięknych dni!!
Tymcio śpi od ok 12 do 15.30. Ale to pod warunkiem że był na porannym spacerze Potem czasem sie kimnie ok 18 na spacerze, ale to nie zawsze.
Trzymajcie kciuki za szczepienie nasze!!Dongina, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAs piekne zdjecie:) Fajnie, ze sie u ciebie rozkreca milosc na calego:)
Sista ja musze zmierzyc moja. Wczoraj jak powiedzialam na spacerze mojemu mezowi ze Olga ma 68cm to steierdzil ze zle doczytalam:) No to sie dopytalam;) Ale taka byłaby długa? A ile miala przy porodzie, przypomnij mi?
Ja urodzilam dziecko tez pokoleniowo- moja mama tez tyle miala z pierwszym dzieckiem- 36 lat:)
Toska spi duzo w dzien, spokojnie 3h wali w godzinach popołudniowych, potem co 2h. A spi roznie. Kiedys duzo spala na spacerze a teraz ma właczony standby:) - jedno oko (czujnik) sprawdza co sie dzieje, ucho tez (bo jak gadamy to spi , a przestajemy to oczy w słup;)) i detektor ruchu wozka czyli pupa:). Druga czesc ciala śpi;))) Czasami zasnie na amen w czasie wieczornego spaceru to niestety zalicza sobie do snu nocnego i zamiast o 3.00 budzi sie o 1.00. Dlatego wprowadzilam haslo: mozna drzemac ale spanie wykluczone od 18.00:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:03
-
Hej laseczki!
U nas wszystko w miarę unormowane. Tzn młody ma drzemki po 20 min w ciągu dnia po aktywności, drzemie też na porannym i wieczornym spacerze a potem idzie w kimkę między 21-22 i jedno karmienie :)Niech już tak zostanie...
No i wczoraj skończył dwa miesiące, śmieje się coraz częściej, mega dużo gaworzy i w ogóle robi się taki słodziaczek do schrupania A dziś dla odmiany matka wkracza w nowy wiek i kończy 27 lat Z tej okazji wybieramy się jak mąż skończy pracować do mojej ulubionej cukierni na torta
I jeszcze jeden pozytyw, spadło mi kolejne 1,5 kg i ważę już tylko 80
Miłego dnia dziewczynki!Z., Sista, dorcia8919, Dongina, Ekkaja, Finezja, karolinka85, karolina0522, Joasia:), nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Rozalia - wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzen !!! A swoją droga, to trudno uwierzyć w Twoje 80kg, mając w pamięci zdjecia z forum, serio
Nieukowa, Dongina, Melia- ten 2-3 godzinny sen, to w lozeczkach? Co ja mam zrobić żeby tez tak miec? Ja smażę kotlety z dzieckiem na ręku, albo biegam z grzechotka pomiędzy kocykiem a zupą
Moja mama urodziła mnie jak miała 23 lata, ale mieszkała juz 600 km od rodzicow i pracowała od 5 latWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:46
Dongina, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Bry!
Aś spóźnione ale sto lat
Dongina u mnie z malowanie to nakładam jedynie puder sypki z minerałów, żeby zmienić kolor skóry i kredka do oczu i tusz. Nic więcej. A w ostrych makijażach czuję się źle.
Z. ja za jakiś czas zamierzam właśnie zacząć ćwiczyć z Mel B. I przy okazji chcę wrócić na Zumbę. Na razie po cc mam się wstrzymywać, choć mnie już trafia jak na siebie patrzę.
Muniek słodziak z Samuelka i jakiś taki duży się wydaje
Nieukowa faktycznie wykapany tatuś ;P
Magdalena Dominiś taki już duży
Lilianko podziwiam Cię i trzymam za Was kciuki!
U nas Szymcio śpi jak sobie chce. W ciągu dnia kilka razy zdarza się zasnąć. I tak 2-3 h snu (chyba nadrabia za ten nieprzespany czas sprzed rehabilitacji). I to najlepiej jak leży golusieńki
Rozalia Sto lat
My wyspani Wczoraj wieczorem kąpiel, kolacyjka i po zaśnięciu wsadziliśmy go do wózka (po 20) i wybraliśmy się na grilla. Mały Aniołek spał cały czas Wróciliśmy przed 23 bo mąż rano do pracy, a Szymcio nawet nie otworzył oczu tylko spał do 3.20 następna pobudka po 6 i teraz dalej śpi Na dworze super pogoda - jest czym oddychać i liczę, że tak zostanie i wybiorę się na spacerek Zobaczymy czy moje plany wypalą
Sista, karolinka85, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Dongina - Olga urodziła sie 56 cm długa. Myśle, ze te 68 cm wyszło ze sposobu mierzenia, bo jakbyśmy ja rozłożyli na płasko pewnie wyszłoby kilka centymetrów mniej. No ale nóżek sie nie prostuje i mierzyliśmy zgodnie z filmikiem. My jesteśmy wysocy (177 i 186cm), Olgi bracia tez wysocy po tacie.
-
Witamy sie my. Mam już internet i wracam do świata żywych. Pobieżnie coś poczytalam ale nie jestem w stanie odpisać ale napisze co u nas.
Jutro kończyny 3 miesiące z tej okazji Antek wstaje już tylko raz na jedzenie w nocy także luz blues,wczoraj pozwolilam sobie wypić piwo jak poszedł spać bo śpi najpierw 6h i normalnie mam kaca i rezygnuje całkiem z piwa alkoholowego. Wczoraj mały był na meczu u taty w body z nadrukiem herbu naszej drużyny także zrobił furorę. Tyle mogłabym pisać a w sumie nie wiem co. Pokaże wam AntkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:56
Finezja, Sista, karolinka85, Z., Dongina, karolina0522, Nieukowa, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
[/url] -
As, Rozalia- samych pieknych chwil :*
U Nas Gabrys zasypia a to po jedzeniu, a to po aktywnosci- z butla z woda, czasem sam. Tez nie wiem jak to ogarnac zreszta w dzien spi jak kura
/co do cwiczen to sie zebrac nie moge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:17
Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia wszystkiego czego sobie zamarzysz;) Ja tez pamietam jak mialam dwadziescia pare lat: na studiach wieczne balangi, wyjazdy za granice, beztroska pozwalajaca sie wyszalec. Po szalenstwach i stabilizacji zyciowej (w okolicach 33 roku zycia:) przyszedl czas na dziecko i dom;)))
Sista dzis przychodzi do mnie kolezanka z 7miesieczn dziewczynka to zapytam ile mierzy. Fakt jestescie wysocy (moj maz ma 189cm a ja 167cm) to faktycznie Olgunia mogła sie juz wyciagnac. Najwazniejsze ze jest szczuplaczkiem. Ale i tak najwazniejsze sa przyzwyczajenia zywieniowe i malo sztucznego slodkiego.
Ja tez jeszcze nie cwicze, ale zbiore sily za miesiac. Moj maz cwiczy od 20 lat, codziennie ma silowni przez 30 min. Niby nie duzo ale efekty swietne: lajtowe cwiczenia i codzienna jazda na rowerze czynia go sporo lat mlodszym. Dlatego po ciazy proboje tez wdrozyc mnie do systematycznosci. No ja jestem szczupla, waze 56 kg ale to rodzinne. Nawet tarczyca mnie nie zmogla;) Niemniej kiedys jak mialam 20 lat ceiczylam dla przyjemnosci na siłce i mialam fajne cialo i miesnie po tym wiec chyba dam sie namowic na cos stalego (posladki i brzuch)Rozalia lubi tę wiadomość
-
Dobry
Moj maly od 3 dni idzie na rekord, spi 5,5-6h! Tfu tfu, pewnie teraz zapeszam
Co do drzemek w dzien to u mnie tez marudzenie i welt schmerz przed spaniem jest zawsze, a ta dluzsza drzemka to tylko taka obserwacja, ze w tym czasie latwiej zasypia i dluzej spi. Ale i tak zadypia na rekach a spi potem na kocyku na kanapie, nie w lozeczku. Wole go miec na oku jak robie obiad itp
Dzis dla odmiany od slonecznego upalu ciagle pada. Temperatura znosna, ale na spacer pogoda niezbyt fajna... Ech
Rozalia GRATULACJE! I super ze wrocilas do formy psychicznie, no i fizycznie tez. Nie wiem gdzie ty masz te 80kg
Ja tez "stara" pierwiastka bylam, w dzien poczecia Radka skoncze 30keWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:55
karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Co do cwiczen, to ja nie aspiruje do sZczuplego ciala ani zadnej rzezby. Ale zawsxe bylam aktywna, chcialabym jeszcxe powchodzic na 5-tysieczniki na Kaukazie i porobic inne wymagajace wysportowania rzeczy no i nadazyc za biegajacym dzieckiem
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
A mój zasypia sam tzn. ze smokiem Okazjonalnie na rękach jak jestem u lekarza, u rodziny czy boli go brzuszek. Śpi albo w wózku na balkonie, albo w łóżeczku albo na naszym łóżku. Czasem zaśnięcie też trochę mu zajmuje, trochę pomarudzi ale idzie nam coraz lepiej. Mam wrażenie, że i on zaczął się przyzwyczajać do takiego funkcjonowania.
Ja w ćwiczeniach tez nie dąże do rzeźby. Nawet nie bardzo mi sie podoba jak kobieta jest taka umięśniona ale z racji tego, że zawsze byłam patyczakiem to miałam plaski brzuch a teraz po ciąży taki bebzon był, że muszę coś z tym zrobić bo się czuje źle.Chociaz meczyć się to ja nie lubię
U mnie nie pada ale jest pochmurno. Moze niedlugo jakis spacer zaliczymy niedaleko domu aby nas w razie co deszcz nie zlapał.Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017