X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja mam usg 21.11 w 12 tyg i 5 dni to już może być widać płeć? o rany! nawet o tym nie wiedziałam :-) ja myślę że będzie dziewczynka :-) tak mi się jakoś wydaje :-)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja baaaardzo bym chciałam dziewczynkę, marzy mi się kupowanie tych wszystkich pięknych ubranek i dodatków dla małej księżniczki, no ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe :) Myślę jednak że noszę pod sercem chłopca. Z objawów to chyba nic nie wskazuje na płeć. Lubię słodycze tak jak lubiłam przed ciążą, odrzuciło mnie od kawy, herbaty,mięsa i nabiału. Wizualnie to włosów mi nie przybyło, wręcz przeciwnie już przed poztywnym testem mocno zaczęły mi wypadać i chociaż teraz jest o niebo lepiej to nadal lecą :/ Cera bez zmian czyli tak jak kiedyś raz na jakiś czas coś małego wyskoczy. Jedyne co zaobserwowałam to tak jak u zyrci paznokcie ronął mi w ekspresowym tempie i wlosy na nogach, więc nie wiem sama kto może zamieszkiwać mój brzuch :)

Katha81, aga87, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szczerze obojętne co będzie czy chłopiec czy dziewczyna byle by zdrowe i żeby przyszlo na ten świat i budziło mnie co 2 godziny w nocy :-)

Nieukowa, aga87, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuciło od kawy, mięsa, nabiału, słodyczy. Włosy mi bardziej wypadają- takie zmiany zauważam, ale czy to na chłopca czy na dziewczynkę nie wiem :-)
    Mi obojętne, byle by było zdrowe.

aga87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez paznokcie sie bardzo poprawily... dlugie twarde mocne, nie łamią sie. Nigdy takich nie mialam ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Lauda, okropnie mi przykro ;(
    Trzymam kciuki, zebys doczekala sie ukochanego dzieciaczka...
    Może tym razem pójdziesz na pierwsze USG jednak wcześniej, może coś złego się działo już na wcześniejszym etapie i chodziłaś już jakiś czas nie wiedząc co i jak...

Nie było mnie 2 dni, bo mam gosci w domu ;)
    Ciesze sie ze staramy sie tak wspierac, gratuluje tymktore przynosza dobre wiesci... mi akurat dzis mdlosci praktycznie ustapily, ciesze siechoc z nutka obawy... na szcZescie cyce bola, macica sie rozciaga wiec nie mam poki co obaw. Byle do 24go bo wtedy wizyta...czekam raczej z nadzieja, obysmy teraz juz zostaly wzystkie razem! Kiniu to tez do ciebie mowie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:31

Evell, kiniusia00 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy was też czasami pobolewa podbrzusze tak jak na @ bo mnie ostatnio boli czesto znów a dziś troszke mocniej i czesciej kluje.oOstatnim razem bolał mnie na samym początku a teraz znów zaczyna.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) byłam na długi weekend w Zakopcu. Było bardzo fajnie, nawet trochę połaziłam po górach, ale takie lajtowe trasy. Chociaż jak były momenty stromego podejścia, musiałam zwolnić bo czułam, że tętno przyspiesza bardzo, mam nadzieje ze dobrze to zniosłam i wszystko jest ok. Byłam z ekipą, wiec oczywiście wieczorkiem zakrapiane imprezy a ja: herbata, sok, cola, woda, piwo bezalkoholowe itd ;). Jutro do pracy cieżko będzie wstać...
    Lauda bardzo mi przykro z powodu utraty maleństwa :(
    Ja mam usg genetyczne 28.11 i tak jak wam pisałam wcześniej, lekarka mi powiedziała ze lepiej przełożyć o kilka dni, zamierzam wiec zmienić termin na 3-5 grudnia. Tez jestem ciekawa płci, mój mąż pewnie też wolałby troszkę chłopca, ale najważniejsze aby było zdrowe i tyle, nie wiem na co wskazują moje objawy, zobaczymy. Wizytę u gina normalna mam jeszcze 24.11 więc myśle ze szybko zleci :D pozytywnych myśli i snów dziewczyny, dobranocka :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy was też czasami pobolewa podbrzusze tak jak na @ bo mnie ostatnio boli czesto znów a dziś troszke mocniej i czesciej kluje.oOstatnim razem bolał mnie na samym początku a teraz znów zaczyna.
    Bóle na początku ciąży są całkiem normalne . Mnie też dziś bolał lekko brzuch ale wiem że to normalne najlepiej jak boli zwolnić położyć się odpocząć zero stresu i przestaje. Jeżeli Masz obawy opowiedz o tych bólach na wizycie lekarzowi :-)

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    To jak ja mam usg 21.11 w 12 tyg i 5 dni to już może być widać płeć? o rany! nawet o tym nie wiedziałam :-) ja myślę że będzie dziewczynka :-) tak mi się jakoś wydaje :-)
    Ja też mam USG 21.10 (12tyg i 3 dni), teoretycznie płeć może być widoczna. Zależy od jakości sprzętu i tego czy Maluszek będzie chciał się pochwalić co tam ma między nóżkami. Chociaż ostatnio okazało się, że moi znajomi cały czas byli przekonani, że będą mieć dziewczynkę, a tu na ostatnim usg przed porodem wyszedł psikus i okazało się, że córeczka będzie synkiem;) Ja nie wiem dlaczego, ale myślę, że będzie chłopczyk. W sumie jem to co jadłam wcześniej, włosy wypadają jak wcześniej, na twarzy nic nie wyskakuje jak wcześniej nie wiem czy to objawy na chłopca czy na dziewczynkę, ale czuję, że będzie synuś;) Może dlatego, że w głębi duszy marzy mi się dziewczynka w ślicznych sukieneczkach;) Grunt aby było zdrowe.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś śniło że urodziłąm piękną córeczkę. Choć objawy mam takie jak w pierwszej ciąży i urodził sie synuś. Wczoraj byłam u mamy na urodzinach i co zjadłam to mnie mdliło, ale obeszło sie bez pawia na szczęście bo nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc w kolejnym dniu. Ja dzisiaj wstalam z duza energia. Pytalam sie wczoraj czy macie jakies sposoby na migrene otoz wynalazlam sposob ktory na mnie dziala. Z ledwosciw zrobilam sobie kawe wypilwm dwa lyki zeby troche kofeiny weszlo do glowy i lezalam z zimnym okladem i normalnie przeszlo bez zadnych tabletek.
    Jejku dziewczyny jak ja bym chciala juz poczuc ruchy dziecka, w poprzedniej ciazy czulam w 18 tyg w tej moze juz w 16 poczuje. Wtedy by mi ulzylo.

Mi plec jest obojetna, mam jedna dziewczynke w domu dlatego z jednej strony mogl by byc chlopak, alre z drugiej strony moja mala jest super i jakbym miala taka druga chociaz by sie mialamz kim bawic w domu i sklep.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:49

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) Wam;)
    Ja bardzo bym chciała dziewczynkę ale nie wiem co wyjdzie bo mam przeczucie na chłopaczka ale jeśli chodzi o objawy to cerę mam straszną ziemistą, włosy sie nie układają strasznie mi sie przetłuszczają, nie wyglądam jakoś atrakcyjnie...wiec oby to wszystko wskazywało na dziewczynkę:) co do jedzenia to wszystkiego po troszku jem nie mam zachcianek typu tylko ogórki albo słodycze:) wiec nie wiem jak to odbierać:) Oby zdrowe i mądre było:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karollaa Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja

Ja mam dziewczynke :)i pamietam ze takie miłam przeczucie ze bedzie córcia.Teraz odwrotnie przeczucia na chłopaka.Ja mam usg na przezierność 12 grudnia jescze tyle czasu!Mam pytanie do Was dziewczyny czy wy tez macie takie uczucie jakby twardnienie macicy? ja od wczoraj mam.Pamietam ze z córka mialam podobne ,ale dopiero pod koniec ciazy.

26aup5z.png
    w777blq.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollaa wrote:
    Heja

Ja mam dziewczynke :)i pamietam ze takie miłam przeczucie ze bedzie córcia.Teraz odwrotnie przeczucia na chłopaka.Ja mam usg na przezierność 12 grudnia jescze tyle czasu!Mam pytanie do Was dziewczyny czy wy tez macie takie uczucie jakby twardnienie macicy? ja od wczoraj mam.Pamietam ze z córka mialam podobne ,ale dopiero pod koniec ciazy.

Ja mam takie uczucie jak się dotknę, ale gin powiedział ze to dlatego takie mam wrażenie bo macica się rozciąga i mięśnie są napięte w środku jest mięciutka i przyjemna dla dzidziusia:) wiec spokojnie jest ok:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja weekend spędziłam w górach i to nawet dość intensywnie, udało się zdobyć dwa szczyty pomimo że samopoczucie słabe. Czuję się niestety koszmarnie - wieczne, po prostu WIECZNE mdłości, migreny których nie miałam nigdy w życiu, mogę jeść tylko mączne produkty (i muszę je jeść co chwilę inaczej mnie tak muli że nie daję rady) :/ Ale jeśli Maluch ma się zdrowo rozwijać - mogę i rzygać co godzinę. Chociaż wczoraj to przyznam że już się popłakałam bo naprawdę mam dość.

Przyznam też że poruszyła mnie wiadomość od Laudy :( Bardzo mi przykro...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Jak myślę o dziecku to na myśl przychodzi mi dziewczynka, może intuicja działa? Za parę tygodni będzie wiadomo :)

Też nam takie uczucie spięcia macicy, to chyba normalne. Przynajmniej mój lekarz nic złego nie zauważył.

Zapisałam się do gin na nfz, żeby wydusić badania, bo prywatny zapisał mi ich na prawie 200 zł i jak mogę mieć za darmo to po co płacić :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja nie mam żadnych przewidywań co do płci - co będzie to biorę :D

Nie nakręcajcie się na razie na poznanie płci na pierwszym USG bo to różnie bywa, zwykle to tak na 80% albo i mniej pewności jest, zależy też w którym tyg zrobicie badanie i kto je analizuje :)

elukkkcha245 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie że chłopak będzie, nie wiem czemu ale myślę o Małej Larwie jak o chłopaku ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój synek do 8 miesiąca nie pokazał że ma pitoka każdy myślał że będzie dziewczyna z objawów atu niespodzianka chłopak .... więc objawami nie ma co się kierować

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ