Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro mam wizyte w sumie tylko po L4 ale mowil ze zerkniemy wiec sie okaze.
Stres mam caly czas tez mam problem z zasnieciem i spaniem w nocy. Co chwile chodze do mlazienki i msprawdzam czy sluz normalny. To silniejsze ode mnie.
Piersi moje czuje grawitacje zawsze byly duze a teraz to wiadomo.
Zrobilam pomidorowa dzisiaj z czosnkiem, mniam mniam..
Lubie tu czytac bo taki optymizm w waszych wypowiedziach.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Aghata ja też napisałam że biorę bo lekarz zalecił, ale lekarze dostają zagraniczne wycieczki, bombonierki i tym podobne za to, że wciskają konkretne produkty pacjentkom ;/ Także sama nie wiem na ile wierzyć w te cuda na kiju. Nie zbiednieję przez 50zł miesięcznie więcej, ale trochę mnie to boli, że nie wiem w co i komu ufać i czy ordynowanie danych suplementów nie ma "drugiego dna"...
Kiedyś taka sytuacja w gabinecie (akurat nie u gina tylko u rodzinnego): weszłam jako pierwsza przed godzinami pracy (14:00). przede mną u lekarza był przedstawiciel jakiejś firmy. Akurat wychodził i ja weszłam, a w gabinecie do połowy zjedzony zestaw sushi, czekoladki Lindta i jakaś kawa ekskluzywna, a do tego sterta ulotek. Lekarz szybko wszystko schował, zbadał mnie a potem kazał brać probiotyk - o niespodzianka- akurat ten, którego ulotki zostawił przedstawiciel. Jak zapytałam czy mogę inny bo mam w domu, to się skrzywił, że ten który on poleca jest lepszy... i wszystko jasne ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:36
-
Nieukowa wrote:Aghata ja też napisałam że biorę bo lekarz zalecił, ale lekarze dostają zagraniczne wycieczki, bombonierki i tym podobne za to, że wciskają konkretne produkty pacjentkom ;/ Także sama nie wiem na ile wierzyć w te cuda na kiju. Nie zbiednieję przez 50zł miesięcznie więcej, ale trochę mnie to boli, że nie wiem w co i komu ufać i czy ordynowanie danych suplementów nie ma "drugiego dna"...
Ależ oczywiście, że maKażdy lekarz jest nękany przez przedstawicieli farmaceutycznych, każda apteka nawiązuje z nimi kontakty, stąd te wszystkie promocje plakaty i inne. Tak samo jak np. szukacie odpowiedniego kremu na rozstępy w internecie. Te wszystkie artykuły również są sponsorowane a każda nawet najmniejsza część ekranu ma swoją wartość za którą te różne firmy produkujące cuda na kiju płacą abyśmy my z kolei opróżniali swoje portfele. Tak samo jest ze wszystkimi babskimi gazetami i wszystkimi produktami które zachwalają w nich różni "specjaliści"
. Tylko niestety nie da się od tego wszystkiego uchronić w takich czasach żyjemy i tyle...
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Dlatego też nie zamierzam kupować kremu na rozstępy za 200-300 zł które są zachwalane w internecie i panie farmaceutki, chociaż nie wątpię że mogą pomagać. Często skład produktów jest podobny, a kosztuje o niebo taniej. Weźmy na przykład płyn micelarny do makijażu z biedronki, który produkuje Tołpa.Jego skład jest identyczny, tak tak identyczny a nie podobny do tego który produkuje ta firma pod swoim logiem. Różnica polega na tym że biedronkowy kosztuje bodajże 6 zł, a Tołpy 30 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:52
-
Cześć Dziewczynki
mdłości przeszły, dzisiaj od rana spokój
może Młody/Młoda chciał dać znać że jest
Co do witamin Dziewczyny, to powiem Wam, że mój lekarz zalecał mi tylko branie kwasu foliowego, może w piątek na wizycie powie coś o zestawie witamin, ale od początku ciąży łykam tylko kwas! nawet na początku się tym martwiłam, ale ponieważ mam zdecydowanie lekarsko-farmaceutyczną rodzinkę, więc wszyscy mnie od razu uspokoili, że kwas wystarczy! wszystkie pozostałe witaminy dostarczamy organizmowi w pokarmiei ja się tego trzymam
A ciśnienie też mam wyższe niż normalnie, ale w ciąży się podwyższa więc chyba nie ma co się martwić
W piątek wizyta! już nie mogę się doczekaćNieukowa lubi tę wiadomość
-
Mi gin też zaleciła kwas foliowy tylko, sama kupiłam prenatal ale biorę co kilka dni. Z tym ciśnieniem wysokim to trzeba uważać i kontrolować bo wysokie w ciąży groźne jest. Ja mam zawsze 120/80 a w ciążach niższe ok 108/55.
Wymiotów nie mam a czasami załuję bo mam takie mdłości, dietę lekką bo jak zjem coś niewłaściwego to mi aż żołądek wykręci. A no i mogłabym spać pół dnia, dobrze, że w domu siedzę. Jeszcze tydzień do wizyty u lekarza hura -
nick nieaktualny
-
Evell na moje kciuki możesz liczyć
Muszę Wam powiedzieć, że 13 tydzień przywitałam z bólem głowy, zmęczeniem, ogromną sennością, mdłościami i biegunką po zjedzeniu czegokolwiek czyli generalnie ... mogło być gorzej. W końcu zawsze mogłam jeszcze np. wymiotować;P
Co do ciśnienia to jak na razie u mnie zawsze w normie. Oby tak zostało. -
Inesicia wrote:U mnie waga też bardzo różna w ciągu dwóch dni potrafi się zmienić o 1,5kg. Ale generalnie raczej jeszcze się nie zmieniła chociaż spodni na guzik nie zapinam już od pewnego czasu bo mnie cisną.
Ja już bardzo chciałabym Boże Narodzenie żeby czuć już ruchy Malucha. Czekam na te święta jak nigdy. A w ogóle to zrobiłam już ponad 30 bombek świątecznych;)
i ja w tym roku czekam na świeta bardziej niż zwykle. A teraz pytanko z czego ty zrobiłaś te bobeczki? -
Otóż to Rozalia. Dla Malucha zniosę wszystko;)elukkkcha245 wrote:i ja w tym roku czekam na świeta bardziej niż zwykle. A teraz pytanko z czego ty zrobiłaś te bobeczki?
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Evell trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę:)będzie dobrze:)
Rozalia ja tez miałam w weekend na pizze i frytki;)
Ale żeby było zdrowiej zrobiliśmy pyszniutka pizze domowa w sobote a w niedziele frytki do obiadu:) ale wyżerka już zachcianka zaspokojona i na razie już dosyć fasfoodówRozalia lubi tę wiadomość