X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin polecil - mama dha premium.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam Femibion 2.
    a teraz co 2-gi dzień biorę Femibion 1 i oczywiście kwas foliowy na przemiennie.

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to jak spytałam mojego gina o to czy omega łykać to spytał mnie czy lubię ryby? no ja odpowiedziałam ze tak wiec "niech Pani je tłuste morskie ryby bo te reklamowane tabletki i inne rzeczy sa właśnie przy przyciągnąć nas ciężarne tym że to dla doba dzieci, a kiedyś nie było tabletek z dha z 20 lat temu i kobiety rodziły zdrowe dzieci" ale ja kupiłam sama dla siebie bo nie jej ich często bo nie zawsze mam ochotę:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki,dziękuje wszystkim za miłe słowa:-) a ja myśłałam że po wizycie bede spała spokojnie ale oczywiście nie spałam!! obudziłam sie przed 4 na sikanie i juz nie mogłam zasnąć, dopiero po 6 zasnęłam. Jestem tak emocjonalnie obciążona teraz że budze sie i myślę o dziecku non stop....jestem przy tym mega zmęczona, bo mało śpię, w dzień nie chcę podsypiać żeby nie mieć problemu w nocy a to i tak nic nie daje....nie wiem kiedy przejdzie mi to ciążowe podniecenie...
    a co do płci to weźcie pod uwagę też nas jako inkubator. Dziewczyny przecież my mamy rożne środowiska tam w środku jedne bardziej kwaśne inne mniej i niektóre z nas mogą odrzucac chłopaczków czyli plemniki Y i akceptowac tylko X. Więc tak jak juz kiedys pisałam my również mamy cos do powiedzenia w sprawie płci:-) no i weźcie też przykład bliźniąt dwujajowych kiedy rodzi się dziewczynka i chłopczyk a poczęte w tym samym czasie, i można sie zastanawiać czy zostały poczęte przed owulka czy w dzień owulki??? skoro i X i Y dotarły do naszego jaja. Nie ma prostego wzoru matematycznego na płeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:25

Z. lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to że jednym rodzą się same dziewczynki a innym chłopcy zależy na pewno od wielu różnych czynników. Ja miałam na myśli że organizm mężczyzny produkuje podobną albo taką samą liczę plemników x i y, więc statystycznie szanse zawsze są takie same 50/50.
    http://www.dziennik.com/publicystyka/artykul/seksuolog-radzi-ulotny-zywot-plemnikow
    punkt 11 :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam kłopot ze spaniem.
    Nie śpię w dzień, a mimo to mam kłopot z zaśnięciem- chyba przez natłok myśli o dziecku i innych sprawach. Budzę się w nocy i często nie mogę już zasnąć, a rano pobudka o 5:40, także jestem ledwo żywa :( i odliczam godziny aż wyjdę z pracy i odpocznę w domku

Viola lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Na to że jednym rodzą się same dziewczynki a innym chłopcy zależy na pewno od wielu różnych czynników. Ja miałam na myśli że organizm mężczyzny produkuje podobną albo taką samą liczę plemników x i y, więc statystycznie szanse zawsze są takie same 50/50.
    http://www.dziennik.com/publicystyka/artykul/seksuolog-radzi-ulotny-zywot-plemnikow
    punkt 11 :)

Oj tam oj tam. Statystycznie to wg takich artykulow kazda z nas ma cykl 28 dni i owu w 14 dc. Wyjątki potwierdzają regułę i nigdy nie wiadomo czy nasz facet tez nie jest takim wyjatkiem że jednak ma wiecej takich mniej takich :) i to co napisala Viola tez jest istotne.

Ale btw bardzo ciekawy artykuł szczególnie dla mnie bo u nas był problem z żołnierzykami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:26

Viola, Rozalia lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi według kalendarza wyszedł chłopak a mój syn według kalendarza powinien być dziewczynką, więc teraz powinna być dziewczyna skoro wyszedł chłopak :D Fajnie byłoby jakby była parka, ale najważniejsze żeby zdrowe było!

• aghata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj lekarz nie mowil ze mam brac zestaw witamin dlas ciezarnych z dha ale dha samo, biore wit d3 kwas foliowy jod i powiedzial ze jeszcze nie trzeba zestawu witamin bo one zawarte sa w jedzeniu

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie od rana boli szyjka macicy :-( leżę plackiem i się nie ruszam. Do dziś byłam spokojna ale od rana spokój się ulotnił.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wg kalkulatora dziewczynka :)

Zyrcia, na ser i sałatę też mam smaka, a co do mięsa to miałam chęć na... parówki, ale nie jem, bo jestem wegetarianką i nawet ciąża mnie nie zmusi do jedzenia zwierząt :D

Magda, Aghata, cieszę się z pozytywnej wizyty :)

Kasika, mnie też tak czasem pobolewa, ale przez chwilę i przestaje.

Wczoraj byłam zrobić pierwsze badania, 166 zł w plecy... Czekam teraz na wyniki.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:13

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena, Aghata gratuluje pozytywnych wizyt :)

Ja mam przeczucie i 'objawy' na dziewczynke (albo tylko tak mi sie wydaje bo chcialabym miec dziewczynke) a w kalkulatorze wyszedl chlopiec :/ ;)
    ahhh chyba poczekam do usg..bede wtedy w 12+6..mam nadzieje ze bedzie widac..

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Viola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dawaj zdjęcie twojego bobo!!! a ja mimo ze moj dzieć jest wielki (obstawiam chłopa ;-))to jeszcze nie widziałam żeby fikał. Mój gin nie lubi długo podglądac brzucha, wsadza mi tylko rurę sprawdza czy jest serduszko, mierzy CRL i po badaniu. Nie podsłuchujemy również serduszka bo on uważa że to jest szkodliwe w pierwszym trymestrze, no ale to jest akurat oczywiste i wszędzie o tym piszą. Tak więc liczę że będę mogła napatrzeć się na fikołki podczas genetycznego w przyszłym tygodniu :-)
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana jeśli ma Cię to uspokoić to może zalicz dodatkową wizytę jednak to chyba nic złego, że objawy ustępują ja swoich już nie mam od prawie tyg. czasem tylko mi się jeszcze odbije i od czasu do czasu poczuję, że sutki są trochę wrażliwe. Też się martwiłam bo ostatnim razem jak mi objawy ustąpiły to ciążą się skończyła dlatego wybrałam się na wizytę dla tzw. świętego spokoju i byliśmy wczoraj :)
    Wróciliśmy dość późno bo po 22 ale za to jestem o wiele spokojniejsza <3
    wizyta POZYTYWNA :) lekarz badał mnie palpacyjnie wszystko OK, a później zrobił USG brzuszne (moje pierwsze w życiu) i jak tylko przyłożył głowicę obraz który zobaczyłam w monitorze od razu mnie uspokoił :) Maluszek fikał takie koziołki, tak fajnie się ruszał <3 a jak Mąż podszedł to Maluch wyprostował rączkę, rozłożył dłoń i Nam pomachał - myślałam, że się popłaczę :P lekarz jeszcze Nam pokazał pulsujące serduszko no ale żebym mocniej uwierzyła i się nie stresowała dalej puścił Nam dźwięk bijącego serduszka - łzy w oczach. Teraz jestem spokojna, lekarz był zadowolony, że się kontroluję bo wie po jakich jesteśmy przejściach i jak długo walczyliśmy o ten CUD <3 A Maluszek ma już 3,73 cm :)
    Violuś super masz to zdjęcie Bobasa...u Nas tak licho widać na tych fotach z USG brzusznego te robione przez USG dopochwowe wychodziły wyraźniejsze :P ale lekarz mówił, że na kolejnej wizycie za 2tyg. będzie już lepiej widać mam nadzieję :)
    Aha pytałam o cytrusy i można jeść :P co prawda z umiarem no bo raczej nikt nie zje 10kg dziennie :P lekarz sam mówił, że cytrusy są ok bo zawierają wit.C, która też się zaleca w ciąży :) więc śmiało jedzmy mandarynki <3 <3 a jeśli rzeczywiście jedzenie cytrusów ma się na dziewczynkę to nie mam nic przeciwko bo mąż od pozytywnego testu łazi i mówi, że będzie dziewczynka :P
    Kochane życzę spokojnych wizyt :) i pozytywnych :) oraz w miarę pogodnego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:13

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny a mnie od rana boli szyjka macicy :-( leżę plackiem i się nie ruszam. Do dziś byłam spokojna ale od rana spokój się ulotnił.

kasika mocno cie boli? oj kurcze, a jak boli szyjka macicy??

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    U mnie też wg kalkulatora dziewczynka :)

Zyrcia, na ser i sałatę też mam smaka, a co do mięsa to miałam chęć na... parówki, ale nie jem, bo jestem wegetarianką i nawet ciąża mnie nie zmusi do jedzenia zwierząt :D

Magda, cieszę się z pozytywnej wizyty :)

Kasika, mnie też tak czasem pobolewa, ale przez chwilę i przestaje.

Wczoraj byłam zrobić pierwsze badania, 166 zł w plecy... Czekam teraz na wyniki.

oo parówki mi podchodzą :D Ja niestety zjadam zwierzęta :P z umiarem, ale jednak :D a parówki jem tylko z Lidla bo tam nie ma MOMu ;D

Ja nadal mam przeczucie na chłopca i w zasadzie 90% pewności,że lekarz się pomylił, ale w mi tam wszystko jedno :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też miałam pytać jak boli szyjka, ale myślałam że tylko ja nie wiem ;-)
    Katha81 wrote:
    kasika mocno cie boli? oj kurcze, a jak boli szyjka macicy??

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha taki dość mocny ból, jakby kłucie. Nie bałabym się jak by to była macica, ale szyjka wiem że nie powinna boleć. Wzięłam luteinę i przeszło, leżę plackiem wstaję tylko do wc.

Violu mój gin robi tak samo. Krótkie USG, teraz serduszko pikało, rączki i nóżki było widocznie widać i wsio. Kropku też nie fikał.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podobno jak się przed wizytą zje słodkie to dzieciaczki fikają :D

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie cisnienie krwi jak wam mierza przy wizycie?

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, no wiec musimy obejsc sie na razie bez fikołków ;-) a ty leż i odpoczywaj. Zastanawiam się jak to jest z tym bólem szyjki, czy to czasami nie dotyczy późniejszych miesiecy kiedy jest możliwość skracania się szyjki macicy, teraz chyba to raczej nie wchodzi w grę....ja też czasami mam kłucie tam w środku ale szczerze mówiąc nie wiem czy to kłuje mnie szyjka czy w pochwie.
    kasika8303 wrote:
    Katha taki dość mocny ból, jakby kłucie. Nie bałabym się jak by to była macica, ale szyjka wiem że nie powinna boleć. Wzięłam luteinę i przeszło, leżę plackiem wstaję tylko do wc.

Violu mój gin robi tak samo. Krótkie USG, teraz serduszko pikało, rączki i nóżki było widocznie widać i wsio. Kropku też nie fikał.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ