X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś widziałam ten kalkulator;) U mnie też pokazuje dziewczynkę, ale czuję, że będzie chłopczyk. Chociaż nie mam nic przeciwko temu żeby przeczucie tym razem mnie zawiodło;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka mi też wyszła dziewczynka :) ciekawe, daj szybciutko znać jak tylko będziesz wiedziała. Pewnie będziesz wcześniej ode mnie wiedziała :)

Agata bardzo się cieszę, że u Twojego dzidziusia wszystko w porządku :) ile cm teraz mierzy ?

Dzień rozpoczął się z samymi pozytywnymi wiadomościami :) Miłego dzionka

Truskaweczka250, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisal w karcie ciazy ze crl 12,4 ale to sa tygodnie przez to szczescie zapomnialam zapytac.

preg.png[/url]
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym była rozkojarzona :) Agata a jak u Ciebie objawy, ustąpiły coś ?

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę na dziewczynka ale jak czytałam dziewczyny z innych tematów to jak ktoś planował dziewczynkę czyli <3 kilka dni przed owu nic nie gwarantuje..niektóre miały w dzień owu i wyszła dziewczynka a chcieli chłopaka czytałam ze to zależy od plemników faceta jeśli na więcej z genem męskim to mało prawdopodobne trafić dziewczynkę i na odwrót...wiec nie wiem co u nas rośnie;)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ważna płeć, ważne by Bobas był zdrowy - takie jest moje podejście :)
    Gonia123 rzeczywiście taki ruszający się i machający do Nas malutki człowieczek jest ogromnym przeżyciem i bardzo wzruszającym...tylko szkoda, że fota taka niewyraźna :P
    PS: też mi wychodzi dziewczynka.. :) nie miałabym nic przeciw. ale wydaje mi się, że ten kalkulator podaje dziewczynki ze względu na to, że do zapłodnienia doszło we wrześniu pewnie ma jakiś taki algorytm program, że wrzesień = dziewczynka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:15

Gonia123 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z wszystkich pozytywnych wizyt i gratuluję :)

Ja dziś miałam sen że urodziłam chłopczyka, wg kalkulatora to dziewczynka a co będzie to czas pokaże :)
    Truskaweczko męskie nasienie zawiera praktycznie taką samą liczbę zarówno plemników męskich i żeńskich, dlatego natura tak to urządziła żeby rodziły się podobne ilości chłopców i dziewczyn :)

Ranek na szczęście zaczął się dość dobrze, delikatne mdłości i wrażliwe piersi, ale wczoraj wieczorem myślałam że mi cycki urwie :P

Wizytę mam dopiero 10 grudnia, więc maaaaaasa czasu...cóż muszę się uzbroić w cierpliowość:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie na 70 % dziewczynka wg lekarza, a na początku jadłam tylko salami, teraz jem tylko sałatę i ser żółty :D Z cytrusów tylko cytrynę do herbaty. Czyli albo te zachcianki co do płci się nie sprawdzają, albo mój lekarz się pomylił :D

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że najważniejsze żeby Maluch był zdrowy. Już mam stresa przed piątkowym usg. Wczoraj M wpadł na pomysł żeby na jutro zaprosić znajomych, a ja na to, że nie bo w piątek mamy usg. Trochę nie wiedział co ma piernik do wiatraka i dopiero mu wytłumaczyłam, że nie chcę się z nikim spotykać żeby nie opowiadać o Maluszku dopóki go w piątek nie zobaczę z bijącym serduchem.
    U nas remontu dzień drugi więc znów od rana słyszę tylko wiertarki, ale na pocieszenie zrobiłam sobie koktajl bananowy. Pychotka;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy ustapily, nie mam mdlosci, wrocil apetyt, piersi bola ale juz mniej, dlatego sie balam.

Jezeli chodzi o ten kalendarz to moze on sie wzoruje tym chinskim kalendarzem

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Wg tego bede miala chlopa

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mi się marzy dziewczynka, więc trochę dałaś mi nadziei bo ja cytrusów w ogóle nie tykam:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Cieszę się z wszystkich pozytywnych wizyt i gratuluję :)

Ja dziś miałam sen że urodziłam chłopczyka, wg kalkulatora to dziewczynka a co będzie to czas pokaże :)
    Truskaweczko męskie nasienie zawiera praktycznie taką samą liczbę zarówno plemników męskich i żeńskich, dlatego natura tak to urządziła żeby rodziły się podobne ilości chłopców i dziewczyn :)

Ranek na szczęście zaczął się dość dobrze, delikatne mdłości i wrażliwe piersi, ale wczoraj wieczorem myślałam że mi cycki urwie :P

Wizytę mam dopiero 10 grudnia, więc maaaaaasa czasu...cóż muszę się uzbroić w cierpliowość:)

Rozalia to wg Ciebie jak to jest z tą płcią ? :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniu ale o co konkretnie pytasz?:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory wierzyłam, że jest tak:
    Chłopczyk - sex w owulację

Dziewczynka- sex przed owulacją

hehe to tyle z mojej strony :p

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak się nie wie kiedy ma się owulacje to już lipa, ja miałam cykle zarówno 28 jak i 45 dniowe :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Z tymi plemnikami po równo na dziewczynke i na chlopca to tak nie do konca. Kiedys slyszalam ze w jakims programie chyba mowili o parze która miala chyba sześć czy siedem córek i bardzo chcieli chlopca wiec zdecydowali sie na in vitro w ktorym mieli wybrać te męskie i okazalo sie że takich u tego faceta po prostu nie ma. Ile w tym prawdy nie wiem. Ale jakos zapadlo mi w pamięć.

A wg tego chińskiego kalendarza to jak sprawdzalam to jak urodze w czerwcu (termin 5.06) to niby dziewczynka a jak wczesniej (moja mama rodzila przed terminem) czyli na koniec maja to ponic chlopak. Wiec w sumie nie wiadomo ;)

W czwartek mam prenatalne i to bedzie pierwszy dzien 13 tyg więc może lekarzz bedzie obstawial co tam może być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:55

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to jednak się nie sprawdza bo jak dziewczyny kochały się w owulacje z nadzieja ze będzie chłopak a tu dziewczynka sie urodziła..czyli Loteriada hehe

Z. lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie lekarz kazal mi brac dha jakie bierzecie?

preg.png[/url]

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tez czytałam że to udowodnione naukowo że nie jest ich po równo bo dlaczego jednym same córki się rodzą a innym synowie..ale na pewno są i tacy co maja po równo:)

Z. lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Wlasnie lekarz kazal mi brac dha jakie bierzecie?

Ja kupiłam sobie Fembion 2 z dha ale to jest dopiero od 2 trym. na razie nie biorę ale w 13 zacznę:)

25.png
    Mili <3
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ