X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Super, cieszę się bardzo. Luteina jest bardzo dobra, powinna szybko zatrzymać plamienie.
    A powiedz mi jeszcze czy długo na Karowej się czeka na przyjęcie? I gdzie się zgłaszalaś? Na izbę przyjęć? Ja słyszałam że Karowa to rzeźnia jeśli chodzi o porody...

Zgłosiłam się na Izbę Przyjęć, czekałam z 1,5h - lekarka bardzo miła, bardzo dokładnie wszystko sprawdziła, trochę się wkurzyła że nie mam ze sobą wyników morfologii. Co masz na myśli że Karowa to rzeźnia jeśli chodzi o porody?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Zgłosiłam się na Izbę Przyjęć, czekałam z 1,5h - lekarka bardzo miła, bardzo dokładnie wszystko sprawdziła, trochę się wkurzyła że nie mam ze sobą wyników morfologii. Co masz na myśli że Karowa to rzeźnia jeśli chodzi o porody?

A to chyba krótko jak na warszawskie realia... Rodziły tam moje znajome i to w sumie przez przypadek, bo wybrały inne szpitale ale odesłali je tam bo nie było miejsc. Opowiadały że położne aroganckie, nieludzko podchodziły do porodu i rodzącej, że zero uśmierzania bólu i masz rodzić, a do tego pocięli je masakrycznie. Generalnie wiadomo że zależy na kogo się trafi, ale ja też nigdy nie miałam super zdania o tym szpitalu dlatego mnie zaskoczyłaś troszkę, że byłaś na Karowej.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A to chyba krótko jak na warszawskie realia... Rodziły tam moje znajome i to w sumie przez przypadek, bo wybrały inne szpitale ale odesłali je tam bo nie było miejsc. Opowiadały że położne aroganckie, nieludzko podchodziły do porodu i rodzącej, że zero uśmierzania bólu i masz rodzić, a do tego pocięli je masakrycznie. Generalnie wiadomo że zależy na kogo się trafi, ale ja też nigdy nie miałam super zdania o tym szpitalu dlatego mnie zaskoczyłaś troszkę, że byłaś na Karowej.

Może porody rzeczywiście słabo tam wyglądają, nie wiem. Jednak na podejście na Izbie Przyjęć nie mogę narzekać. Mam nadzieję jednak że to moja ostatnia wizyta tam (no może poza porodem - do rozważenia) :D

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co ze sluzem w ciazy jaki macie sluz ?ja go zawsze mialam wiecej i bylntaki mleczny a teraz juz nie mam wcale i jest raczej wodnisty nie wiem czy to ma jakies znaczenie i czy sie zmienia ale znowu czuje niepokoj. Poradzcie.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy ja od początku miałam kremowy ale teraz to i mam jakiś rzadki i bardzo im dużo że bez wkładki się nie obejdzie bo mokro hehe ale czytałam że teraz pod koniec pierwszego trym tak jest.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo wodnisty, niby kremowy, ale jakby przeźroczysty i jest go mnóstwo :o mam nadzieję, że to okej. Znowu mnie mdli i doszły bóle głowy. Ja to większość czasu leżę, bo nie mam nic do roboty więc dzidzia ma być zdrowa i odpoczywać z mamusią :D Wczoraj wpadłam na pomysł biznesu :D haha chcę uszyć pościel dla naszej dzidzi jak wyjdzie mi z tego coś extra zastanowię się nad sprzedażą może? :D Ale to takie moje pomysły z nudy :D Jak zrealizuję pomysł oczywiście się pochwalę, materiały na allegro są takie piękne ,że nie mogę się napatrzeć :D

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sluz taki jakby zolty..jest go duzo,m ale ja biore 3 tabl luteiny rano i 3 na noc wiec stad ten sluz.

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, bardzo, bardzo mi przykro.....jesteśmy z tobą....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż głupio mi teraz pisać o sobie, ale właśnie wróciłam od gina i ....jest wszystko w porzadku z ufoludkiem....ma 5,34 cm i jest tydzień starszy niżby to wynikało z OM. Na ostatnim usg był 2 dni starszy, ale goni.
    a oto i mały ufoludek, ta tam:
    <a href=http://zapodaj.net/f35ff2be32eb4.jpg.html>Mój skarb.jpg</a>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:30

Evell, Rozalia, aga87, Katha81, Z., Nieukowa, Aka81, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wyszło, jeszcze raz:

http://zapodaj.net/f35ff2be32eb4.jpg.html

Truskaweczka250, Katha81 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no, a dlaczemu zdjecie sie nie wyświetla?? nie chce linka tylko zdjęcie, pomoże mi któraś please?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śluzu bardzo mało, wylatuje tylko luteina.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wszystko działa super jaki duży dzidzio;)

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Trsukaweczko, ale chciałam wstawić zdjęcie a nie link, musze popracować nad tym, bo przecież nie raz wstawiałam tu zdjęcia.

A dzidzia duża, sama sie zastanawiam skąd nagle wyskoczyła 1 tydzień do przodu :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziękuje Trsukaweczko, ale chciałam wstawić zdjęcie a nie link, musze popracować nad tym, bo przecież nie raz wstawiałam tu zdjęcia.

A dzidzia duża, sama sie zastanawiam skąd nagle wyskoczyła 1 tydzień do przodu :-)

Ja ja byłam wtedy z tm brązowym luzem to moja dzidzia tez była starsza o kilka dni zin jak by wychodziło ale podobno tak jest ze zaczynają szybciej rosnąć jak już wszystko jest ok ja teraz mam usg prenatalne 26.11 ciekawe jak juz moje urosło:)

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny a co ze sluzem w ciazy jaki macie sluz ?ja go zawsze mialam wiecej i bylntaki mleczny a teraz juz nie mam wcale i jest raczej wodnisty nie wiem czy to ma jakies znaczenie i czy sie zmienia ale znowu czuje niepokoj. Poradzcie.

Ja od początku nie mam żadnego śluzu, tylko luteina mi wypływa. No ale ja nawet w dni płodne nie miałam śluzu, który mogłam zaobserwować.

Evell lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ekstra wzrost i super że wszystko dobrze!

Viola lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba za szybko zaczęłam się cieszyć z braku mdłości, bo właśnie wróciły bleh... Idę sobie zrobić herbarkę imbirową, w Wam życzę spokojnego i miłego wieczorku z Waszymi kruszynkami :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki, siedzę jak głupia i wgapiam się w zdjęcie i przyznam że teraz poczułam że siedzi we mnie moje dziecko....cudowne uczucie.....
    Truskaweczko, ja na usg genetyczne idę 27.11.. czyli w przyszły czwartek.....trzeba to przeżyć ....

Truskaweczka250, Nati74, Katha81, Nieukowa, Aka81, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziękuję dziewczynki, siedzę jak głupia i wgapiam się w zdjęcie i przyznam że teraz poczułam że siedzi we mnie moje dziecko....cudowne uczucie.....
    Truskaweczko, ja na usg genetyczne idę 27.11.. czyli w przyszły czwartek.....trzeba to przeżyć ....

No to w takim razie będziemy miały w podobnym terminie:)tylko dzień różnicy:)

25.png
    Mili <3
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ