Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBrumBrumek wrote:Witam w poniedziałek
W ten czwartek mam wizytę u gina. Zobaczę jak wyniki które robiłam -toxo, hiv oraz cytologia. Jak na razie doktorek nic nie wspominał o badaniu przezierności karkowej. Dziewczyny które chodzą do lekarza na NFZ lekarz robił Wam to badanie? Planuje robić? Właśnie nie wiem czy to jest obowiązkowe bad. czy zależy od lekarza??
Ja słyszałam,że to badanie robi się gdy kobieta ma ponad 35 lat i zdziwiło mnie to,że tu większosc dziewczyn robi bez problemu ja napewno go nie zrobie bo mam mniej niż 30 lat. -
A1984 wrote:Właśnie dlatego że miałam wypisaną receptę na 100% a Ty pewnie dostałaś refundację
Zastanawia mnie czemu wypisali mi w szpitalu na 100%..
z tego co kiedys slyszalam to szpitale nie wypisuja recept, chyba ze prywatnie...ale nie jestem pewna, moze sie myle. -
Witam i zegnam.
Prosze wykreslcie moj termin z listy.1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
Katha81 wrote:z tego co kiedys slyszalam to szpitale nie wypisuja recept, chyba ze prywatnie...ale nie jestem pewna, moze sie myle.
Być może masz rację, bo na recepcie było wprost napisane że 100% więc raczej to nie była pomyłka.
Do dziewczyn które stosują luteinę dopochwowo - aplikujecie to palcem czy aplikatorem? W ulotce jest napisane że ciężarne powinny aplikować "ręcznie" ale aplikator chyba dale sięga, prawda? -
nick nieaktualnyA1984 wrote:Być może masz rację, bo na recepcie było wprost napisane że 100% więc raczej to nie była pomyłka.
Do dziewczyn które stosują luteinę dopochwowo - aplikujecie to palcem czy aplikatorem? W ulotce jest napisane że ciężarne powinny aplikować "ręcznie" ale aplikator chyba dale sięga, prawda?
Ja miałam aplikator ale go nie uzywam,bo jest do du.. juz wole palcem masakra
Kiniusia oj nieeprzykro mi strasznie trzymaj sie
-
A1984 wrote:Być może masz rację, bo na recepcie było wprost napisane że 100% więc raczej to nie była pomyłka.
Do dziewczyn które stosują luteinę dopochwowo - aplikujecie to palcem czy aplikatorem? W ulotce jest napisane że ciężarne powinny aplikować "ręcznie" ale aplikator chyba dale sięga, prawda?
ja aplikuje palcem, nawet nie mam aplikatora. A na innych forach czytalam ze lekarze zalecaja palcem bo aplikatorem mozna zadrapac sobie szyjke. -
A1984 wrote:Ciesze się że na USG wszystko ok, ale wiem że wydarzyć może się wszytsko, plamienia w ciązy zawsze są niepokojące.
Zdziwiło mnie że zapłaciłam za Luteinę ponad 100 zł, miałam na recepcie ze szpitala płatność 100%, ktoś wie dlaczego? Przecież są wskazania do brania leku..
O widzisz jednak Ci dał luteinętak jak mi, no ja dostałam dwa opakowania na receptę to ze zniżką za dwa opak zapłaciłam 6,40 a bez recepty to bym zapłaciła 58zł tylko ze to dopochwowa jest. Ja na luteinę miałam tylko 100% może ci nie odliczyła w aptece.. albo sprawdź dokładnie paragon
dziwne..
-
BrumBrumek wrote:Nie można wypisać recepty dla osoby która przebywa w szpitalu dopiero przy wypisie lekarz może dać recepty
OK, czyli po prostu nie mogli mi wypisać recepty z refundacją?
W sumie nieważne, byle by Maluszkowi pomogło. Bez sensu czytam właśnie w necie o plamieniach i niestety z reguły zakończenie nie jest pozytywne -
Moja kruszynka nie urosla przez ten tydzien a jej serduszko Bog zabral do siebie.Za tydzien we wtorek mam zabieg. Mam nadzieje, ze jestem ostatnia opuszcajaca forum.
Powodzenia kobitki i zdrowka1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.