Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aga87 wrote:Ja też od czasu do czasu też pije wode gazowaną, po niej jakoś się lepiej czuje jak mi się odbije
myśle że to nie szkodzi.
A powiedzcie mi, czy wy się ważycie? przytyło wam się już coś a może schudło?
Ja na pewno przytyłam ale nie wiem ile, bo baterie mi w wadze padły. Jednak już przed zajściem miałam nadwagę i mam tendencje do tycia, więc przygotowuję się psychicznie na spory bagaż wagowySądzę że 20 kg może mi niestety przybyć...
Mi teraz wchodzi tylko woda, sok pomarańczowy i mleko. Gazowanych nigdy nie lubiłam, ale dobrze gazowana cola super działała na mój żołądek. -
Witam w deszczowy dzień
A moja waga wreszcie poszła w górę, ale nie będę mówić ile wynosi bo mam sporą niedowagęW każdym razie złapałam już około 1,5-2 kg. Mam wrażenie, że poszło w brzuszek (straciłam już prawie talie..) i cycki, które wreszcie zaczynają mi się podobać
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
U mnie waga też bardzo różna w ciągu dwóch dni potrafi się zmienić o 1,5kg. Ale generalnie raczej jeszcze się nie zmieniła chociaż spodni na guzik nie zapinam już od pewnego czasu bo mnie cisną.
Ja już bardzo chciałabym Boże Narodzenie żeby czuć już ruchy Malucha. Czekam na te święta jak nigdy. A w ogóle to zrobiłam już ponad 30 bombek świątecznych;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:22
-
Z. wrote:Witam w deszczowy dzień
A moja waga wreszcie poszła w górę, ale nie będę mówić ile wynosi bo mam sporą niedowagęW każdym razie złapałam już około 1,5-2 kg. Mam wrażenie, że poszło w brzuszek (straciłam już prawie talie..) i cycki, które wreszcie zaczynają mi się podobać
Ja całe życie miałam niedowagęw tym roku, wzięłam się za siebie i pewnie wiek też mi w tym pomógł (bo podobno bliżej 30stki łatwiej przytyć) i od kwietnia do zajścia w ciążę udało mi się przybrać 5 kg, pomimo że nadal jestem jeszcze za szczupła to już mnie ta waga bardzo satysfakcjonuje, ale od września stoję w miejscu.
-
nick nieaktualnyJa miałam niedowagę przed pierwszą ciążą. W niej przytyłam ok 25kg. Prawie wszystko zrzuciłam przez 6mcy.
Jak przestałam karmić piersią przytyłam ok 5kg i tak mi się trzymało do tej pory.
Teraz mam napewno ok 2kg na + bo ważę więcej. W sumie czuję tylko po brzuchu i trochę w biodrach. Ale w sumie nic dziwnego bo mi wchodzą same kaloryczne rzeczy tylko: makaron, grzanki, pierogi.Viola lubi tę wiadomość
-
aghata wrote:Jezeli chodzi o problemy z zaparciami, to ja ich nie mam. Odkad mam zwiekszona dawke euthyroxu chodze do toalety raz a nawet dwa razy dziennie.
Agata a jaka dawke bierzesz? Myslisz ze to od leku? Ja mialam juz jedna kontrole w ciazy ale dawki mi nie zwiekszyl. Nadal 50-tka. Nastepna kontrola 10.12. Jestem ciekawa czy bede miala zwiekszona. -
A1984 Uffff, to dobrze że wszystko ok. Mój gin mówi, że 4% kobiet plami w ciąży nie wiadomo dlaczego, może jesteś w tej statystyce? Taki Twój urok, jak to mówią. Najważniejsze że kropku ma się dobrze
Dziewczyny a ja odebrałam wynik na badanie: PTA ( Odczyn antyglobulinowy Coombsa) i wyszło , że nie ma przeciwciał. Wiecie może co to znaczy?Wiem , że tu był temat przeciwciał poruszany kiedyś ale nie mogę znaleźć.A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
A1984 jeśli na usg wszystko ok to trzeba się cieszyć
Mam nadzieję, że i mój w piątek pomacha.
Magda_lena88 pisała o cytrusach. Ja też zjadałabym je bardzo chętnie, ale o ile mnie pamięć nie myli to kiedyś któraś z Was pisała, że nie powinno się jeść dużo owoców cytrusowych w ciąży i od tamtej pory mam małe wyrzuty sumienia. Może któraś wie dlaczego powinno się je ograniczyć? -
Inesicia, ja wiem ze nie można jeść cytrusów jak karmisz piersią ale w ciąży moim zdaniem można. Bo czemu nie? No chyba że ze względu na te świństwa którymi je psikają na czas podróży....
Inesicia wrote:A1984 jeśli na usg wszystko ok to trzeba się cieszyćMam nadzieję, że i mój w piątek pomacha.
Magda_lena88 pisała o cytrusach. Ja też zjadałabym je bardzo chętnie, ale o ile mnie pamięć nie myli to kiedyś któraś z Was pisała, że nie powinno się jeść dużo owoców cytrusowych w ciąży i od tamtej pory mam małe wyrzuty sumienia. Może któraś wie dlaczego powinno się je ograniczyć?Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ciesze się że na USG wszystko ok, ale wiem że wydarzyć może się wszytsko, plamienia w ciązy zawsze są niepokojące.
Zdziwiło mnie że zapłaciłam za Luteinę ponad 100 zł, miałam na recepcie ze szpitala płatność 100%, ktoś wie dlaczego? Przecież są wskazania do brania leku.. -
aghata wrote:Bralam euthyrox25 przed ciaza zrobilam badania i tsh wynosilo 4,2 lekarz zwiekszyl dawke do 50, potem okazalo sie ze jestem w ciazy tsh wynosilo 3,9 wiec dawka poszlamw gore do 75. Za dwa tyg bede robic kontrole.
ja tez mialam ponad 4 i po dawce 50 spadlo do 1,6. -
Witam w poniedziałek
W ten czwartek mam wizytę u gina. Zobaczę jak wyniki które robiłam -toxo, hiv oraz cytologia. Jak na razie doktorek nic nie wspominał o badaniu przezierności karkowej. Dziewczyny które chodzą do lekarza na NFZ lekarz robił Wam to badanie? Planuje robić? Właśnie nie wiem czy to jest obowiązkowe bad. czy zależy od lekarza?? -
nick nieaktualnyA1984 wrote:Ciesze się że na USG wszystko ok, ale wiem że wydarzyć może się wszytsko, plamienia w ciązy zawsze są niepokojące.
Zdziwiło mnie że zapłaciłam za Luteinę ponad 100 zł, miałam na recepcie ze szpitala płatność 100%, ktoś wie dlaczego? Przecież są wskazania do brania leku..
Hmm to dziwne,że tyle zapłaciłas ja za dwa opakowania luteiny 100 mg płaciłam cos przeszło 10 zł chyba,że każda apteka co inna,ale może warto to sprawdzić dłaczego tak drogo ? -
Evell wrote:Hmm to dziwne,że tyle zapłaciłas ja za dwa opakowania luteiny 100 mg płaciłam cos przeszło 10 zł chyba,że każda apteka co inna,ale może warto to sprawdzić dłaczego tak drogo ?
Właśnie dlatego że miałam wypisaną receptę na 100% a Ty pewnie dostałaś refundację
Zastanawia mnie czemu wypisali mi w szpitalu na 100%..