X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Ja też od czasu do czasu też pije wode gazowaną, po niej jakoś się lepiej czuje jak mi się odbije ;) myśle że to nie szkodzi.
    A powiedzcie mi, czy wy się ważycie? przytyło wam się już coś a może schudło?

Ja na pewno przytyłam ale nie wiem ile, bo baterie mi w wadze padły. Jednak już przed zajściem miałam nadwagę i mam tendencje do tycia, więc przygotowuję się psychicznie na spory bagaż wagowy :) Sądzę że 20 kg może mi niestety przybyć...

Mi teraz wchodzi tylko woda, sok pomarańczowy i mleko. Gazowanych nigdy nie lubiłam, ale dobrze gazowana cola super działała na mój żołądek.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w deszczowy dzień ;)

A moja waga wreszcie poszła w górę, ale nie będę mówić ile wynosi bo mam sporą niedowagę ;) W każdym razie złapałam już około 1,5-2 kg. Mam wrażenie, że poszło w brzuszek (straciłam już prawie talie..) i cycki, które wreszcie zaczynają mi się podobać :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga też bardzo różna w ciągu dwóch dni potrafi się zmienić o 1,5kg. Ale generalnie raczej jeszcze się nie zmieniła chociaż spodni na guzik nie zapinam już od pewnego czasu bo mnie cisną.
    Ja już bardzo chciałabym Boże Narodzenie żeby czuć już ruchy Malucha. Czekam na te święta jak nigdy. A w ogóle to zrobiłam już ponad 30 bombek świątecznych;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:22

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudlam 4 kg na samym poczatku ciazy i tak na razie zostalo...waga stoi.

Viola to ja wyprobuje te sliwki bo tez mam z tym problem :/

Viola lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o problemy z zaparciami, to ja ich nie mam. Odkad mam zwiekszona dawke euthyroxu chodze do toalety raz a nawet dwa razy dziennie.

preg.png[/url]
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Witam w deszczowy dzień ;)

A moja waga wreszcie poszła w górę, ale nie będę mówić ile wynosi bo mam sporą niedowagę ;) W każdym razie złapałam już około 1,5-2 kg. Mam wrażenie, że poszło w brzuszek (straciłam już prawie talie..) i cycki, które wreszcie zaczynają mi się podobać :D

Ja całe życie miałam niedowagę ;) w tym roku, wzięłam się za siebie i pewnie wiek też mi w tym pomógł (bo podobno bliżej 30stki łatwiej przytyć) i od kwietnia do zajścia w ciążę udało mi się przybrać 5 kg, pomimo że nadal jestem jeszcze za szczupła to już mnie ta waga bardzo satysfakcjonuje, ale od września stoję w miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam niedowagę przed pierwszą ciążą. W niej przytyłam ok 25kg. Prawie wszystko zrzuciłam przez 6mcy.
    Jak przestałam karmić piersią przytyłam ok 5kg i tak mi się trzymało do tej pory.
    Teraz mam napewno ok 2kg na + bo ważę więcej. W sumie czuję tylko po brzuchu i trochę w biodrach. Ale w sumie nic dziwnego bo mi wchodzą same kaloryczne rzeczy tylko: makaron, grzanki, pierogi.

Viola lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Jezeli chodzi o problemy z zaparciami, to ja ich nie mam. Odkad mam zwiekszona dawke euthyroxu chodze do toalety raz a nawet dwa razy dziennie.

Agata a jaka dawke bierzesz? Myslisz ze to od leku? Ja mialam juz jedna kontrole w ciazy ale dawki mi nie zwiekszyl. Nadal 50-tka. Nastepna kontrola 10.12. Jestem ciekawa czy bede miala zwiekszona.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam euthyrox25 przed ciaza zrobilam badania i tsh wynosilo 4,2 lekarz zwiekszyl dawke do 50, potem okazalo sie ze jestem w ciazy tsh wynosilo 3,9 wiec dawka poszlamw gore do 75. Za dwa tyg bede robic kontrole.

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie w szpitalu, na USG wszystko ok, maluch do mnie machał nawet.
    Plamienie nie wiadomo skąd, dostałam luteinę :(

Aka81, Truskaweczka250, Rozalia, Nieukowa, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 Uffff, to dobrze że wszystko ok. Mój gin mówi, że 4% kobiet plami w ciąży nie wiadomo dlaczego, może jesteś w tej statystyce? Taki Twój urok, jak to mówią. Najważniejsze że kropku ma się dobrze :-)

Dziewczyny a ja odebrałam wynik na badanie: PTA ( Odczyn antyglobulinowy Coombsa) i wyszło , że nie ma przeciwciał. Wiecie może co to znaczy?Wiem , że tu był temat przeciwciał poruszany kiedyś ale nie mogę znaleźć.

A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.zdrowie.med.pl/bad_labor/badania/b_przeciwcial.html

Znalazłam już na necie :-) Może komuś się przydadzą.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 jeśli na usg wszystko ok to trzeba się cieszyć:) Mam nadzieję, że i mój w piątek pomacha.
    Magda_lena88 pisała o cytrusach. Ja też zjadałabym je bardzo chętnie, ale o ile mnie pamięć nie myli to kiedyś któraś z Was pisała, że nie powinno się jeść dużo owoców cytrusowych w ciąży i od tamtej pory mam małe wyrzuty sumienia. Może któraś wie dlaczego powinno się je ograniczyć?

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, ja wiem ze nie można jeść cytrusów jak karmisz piersią ale w ciąży moim zdaniem można. Bo czemu nie? No chyba że ze względu na te świństwa którymi je psikają na czas podróży....

Inesicia wrote:
    A1984 jeśli na usg wszystko ok to trzeba się cieszyć:) Mam nadzieję, że i mój w piątek pomacha.
    Magda_lena88 pisała o cytrusach. Ja też zjadałabym je bardzo chętnie, ale o ile mnie pamięć nie myli to kiedyś któraś z Was pisała, że nie powinno się jeść dużo owoców cytrusowych w ciąży i od tamtej pory mam małe wyrzuty sumienia. Może któraś wie dlaczego powinno się je ograniczyć?

Nieukowa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się że na USG wszystko ok, ale wiem że wydarzyć może się wszytsko, plamienia w ciązy zawsze są niepokojące.

Zdziwiło mnie że zapłaciłam za Luteinę ponad 100 zł, miałam na recepcie ze szpitala płatność 100%, ktoś wie dlaczego? Przecież są wskazania do brania leku..

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Bralam euthyrox25 przed ciaza zrobilam badania i tsh wynosilo 4,2 lekarz zwiekszyl dawke do 50, potem okazalo sie ze jestem w ciazy tsh wynosilo 3,9 wiec dawka poszlamw gore do 75. Za dwa tyg bede robic kontrole.

ja tez mialam ponad 4 i po dawce 50 spadlo do 1,6.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incesica ja jem codziennie po 2-3 mandarynki. Uwielbiam je odkad jestem w ciazy. MAm nadzieje ze to niezaszkodzi. Czytalam ze na owoce cytrusowe maja ochote dziewczynki ;)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)
    W ten czwartek mam wizytę u gina. Zobaczę jak wyniki które robiłam -toxo, hiv oraz cytologia. Jak na razie doktorek nic nie wspominał o badaniu przezierności karkowej. Dziewczyny które chodzą do lekarza na NFZ lekarz robił Wam to badanie? Planuje robić? Właśnie nie wiem czy to jest obowiązkowe bad. czy zależy od lekarza??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ciesze się że na USG wszystko ok, ale wiem że wydarzyć może się wszytsko, plamienia w ciązy zawsze są niepokojące.

Zdziwiło mnie że zapłaciłam za Luteinę ponad 100 zł, miałam na recepcie ze szpitala płatność 100%, ktoś wie dlaczego? Przecież są wskazania do brania leku..

Hmm to dziwne,że tyle zapłaciłas ja za dwa opakowania luteiny 100 mg płaciłam cos przeszło 10 zł chyba,że każda apteka co inna,ale może warto to sprawdzić dłaczego tak drogo ?

• A1984 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Hmm to dziwne,że tyle zapłaciłas ja za dwa opakowania luteiny 100 mg płaciłam cos przeszło 10 zł chyba,że każda apteka co inna,ale może warto to sprawdzić dłaczego tak drogo ?

Właśnie dlatego że miałam wypisaną receptę na 100% a Ty pewnie dostałaś refundację
    Zastanawia mnie czemu wypisali mi w szpitalu na 100%..

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ