X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się po koszmarnej nocy...Od kilku dni pobolewała mnie lewa ręka, a dokładniej przedramię no ale bagatelizowałam to, bo nie było jakoś strasznie. Niestety dziś w nocy obudził mnie potworny ból, rwanie i jakby ktoś wypruwał mi żyły czymś gorącym od nadgarstka aż po łokieć... Spać nie mogłam i tak oto mam ranek, który przyniósł lekkie ukojenie ale nadal dobrze nie jest :( Miejsc do internisty na dziś brak, więc podjadę na ostry dyżur o 19:00 jeśli nic się nie poprawi. Obawiam się tylko że niewiele mi to pomoże, bo żadnych leków które mogłyby zaszkodzić maluszkowi nie wezmę a przy tak ostrym bólu pewnie będą wskazane. No nic, przejadę się i zobaczę....

A tak ogólnie to samopoczucie bardzo dobre, mdłości znów ustąpiły tylko wzdęcia dokuczają.
    Goniu mi na zaparcia pomogła herbata z imbirem i cytryną (na mdłości też), ale o dziwo wyregulowała mi trawienie i teraz praktycznie codziennie jestem w kibelku :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:), u mnie dzisiejszy poranek z bólem głowy..wczoraj popołudniu usnęłam chyba ok godziny spałam a póz niej jakoś do północy nie mogłam zasnąć Adam wrócił z pracy i jakoś się kręciłam dopiero jak wyłączył tv to usnęłam, Dzisiaj tak średnio się czuje chyba ciśnienie na mnie źle wpływa jest za niskie bo jak jest wysokie to czuje się rewelacyjnie. Pogoda za oknem chyba po woli zwiastuje zimę jest tak zimni chyba ok 2'c brr...a do tego ponuro:(

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty:))

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell kciukam!!! :-) Ktoś dziś ma jeszcze wizytę? Pogłubiłam się :-)

A ja pospałam :-) zasnęłam o 20 a wstałam o 9 30 :-)
    Bóle szyjki czy pochwy minęły jak na razie, zero kłucia. Uffff co za ulga, tak się wczoraj martwiłam.
    Dziś znowu mdłości męczą i przypałętał się ból głowy :-( ciężki dzień będzie.
    Wiecie co dziewczyny zauważyłam, bardzo dużo kicham :-) :-) kataru nie mam a parę razy dziennie jak sobie kichnę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:41

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczynki znalazłam na naszym forum taka stronkę jak sprawdzić pleć dziecka wiem że to pewnie blew ale ja sprawdziłam i wyszła dziewczynka i ciekawe czy faktycznie mi się sprawdzi po usg:) oto link : http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

mi wyszedł hi hi chłopiec

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ea895dd043.png

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    mi wyszedł hi hi chłopiec

Ciekawe której sie sprawdzi:) Ja jednak bym chciała córeczkę!:) ale mąż mówi mi że pięknie wyglądam i że to chłopiec będzie...hehehe

25.png
    Mili <3
  • An_Be Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś rano moja 3 letnia córka leżąc obok mnie kolanem dość mocno ucisnęła mi na środku podbrzusza.. :-(
    Bardzo się wystraszyłam. Czy myślicie że coś mogło się stać maleństwu? Czy mam powody do obaw? :-(

Rozpakowana :-)

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_Be wrote:
    Cześć dziewczyny. Dziś rano moja 3 letnia córka leżąc obok mnie kolanem dość mocno ucisnęła mi na środku podbrzusza.. :-(
    Bardzo się wystraszyłam. Czy myślicie że coś mogło się stać maleństwu? Czy mam powody do obaw? :-(

A boli cię? masz jakieś skurcze lub krwawienie? dzidziuś jest maleńki wiec sądzę że nic mu się nie stało:)ale jak będzie cie bolec to jedz do lekarza!

25.png
    Mili <3
  • An_Be Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie boli i plamien tez nie ma... Kurcze ale się zdenerwowałam.. Mam nadzieje ze w ciągu dnia będzie też ok. Przemyśle jeszcze telefon do mojego gina.

Rozpakowana :-)
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Evell kciukam!

lilirose ja też przebieram nóżkami przed poniedziałkiem, dopiero 2 USG i nie wiem kogo zobaczę :P Nawet męża wyciągam, chociaż marudzi że on się wstydzi iść do ginekologa >:P

Mąż dalej nie oswoił się z myślą o dziecku? :) jak byliśmy przed pierwszą wizytą to myślałam, że mój nie będzie chciał iść. Do porodu nie chce, więc uogólniłam to na resztę lekarzy ;) no i to USG dopochwowe, myślałam, że będzie się z tym źle czuł, że mi tam facet grzebie, a tu niespodzianka.

Wczoraj pierwszy raz w nocy wstałam z głodem... O 1 zjadłam jogurt grecki z dżemem wiśniowym, wyszorowałam ząbki i spać a dziś rano bez mdłości, na luzie zjadłam jajecznicę. Chyba zacznę takie jedzenie jogurtów przed snem praktykować :D

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Mąż dalej nie oswoił się z myślą o dziecku? :) jak byliśmy przed pierwszą wizytą to myślałam, że mój nie będzie chciał iść. Do porodu nie chce, więc uogólniłam to na resztę lekarzy ;) no i to USG dopochwowe, myślałam, że będzie się z tym źle czuł, że mi tam facet grzebie, a tu niespodzianka.

Mój tez był ze mną na usg drugim jak juz serduszko biło nie za bardzo chciał ale był ze mną, ale teraz to już ani go zostawić w poczekalni sam mówi że chce być i zobaczyć:) to miłe:)

25.png
    Mili <3
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wkońcu kupić Imbir i wypróbuję :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam drugie usg w poniedziałek pierwsze miałam w 7 tygodniu widziałam serduszko. Mam trochę stresu bo dawno dzidzi nie widziałam aaaa nie chciałam robić bo nic się nie działo typu plamień i tak dalej. No a teraz strach czy jest ok . A dziewczyny jeszcze jedno czy macie problemy typu oddawanie kału. U mnie jest trochę dziwne boli mnie brzuch przed....., a gdy już jest po wszystko przechodzi. I odkąd jestem w ciaży nie jest to normalna"kupa" tylko jak by piesek "bobki" narobił. Sorki dziewczyny ale jakoś musze się was spytać i nie chce żadna obrzydzić ;-)

ea895dd043.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzis dobrze nocke przespalam ale znow mnie rano sennosc dopadla :/ jakas spiaca jestem.

Moj maz byl juz na 2 usg ze mna i nie zaluje (a wczesniej juz w szpitalu tez byl na usg jak bylo widac tylko pecherzyk) :) za kazdym razem jest taki wzruszony jak widzi malenstwo. To jednak duze przezycie tsk samo jak dla nas jak i dla mezczyzn. Mysle ze niektorzy sie na poczatku boja ale jak juz zobacza dzidziusia na ekranie to strach mija :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego na kolejne USG biorę ze sobą :-)

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_Be wrote:

Myślę, że maleństwo jest malutkie i jak na razie takie sytuacje nie są groźne. Jak by zaczął Cię boleć brzuch, leć do lekarza.

c77352d493.png

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    ja mam drugie usg w poniedziałek pierwsze miałam w 7 tygodniu widziałam serduszko. Mam trochę stresu bo dawno dzidzi nie widziałam aaaa nie chciałam robić bo nic się nie działo typu plamień i tak dalej. No a teraz strach czy jest ok . A dziewczyny jeszcze jedno czy macie problemy typu oddawanie kału. U mnie jest trochę dziwne boli mnie brzuch przed....., a gdy już jest po wszystko przechodzi. I odkąd jestem w ciaży nie jest to normalna"kupa" tylko jak by piesek "bobki" narobił. Sorki dziewczyny ale jakoś musze się was spytać i nie chce żadna obrzydzić ;-)

Musisz pic więcej wody ok butelki dziennie i jeść pieczywo pełnoziarniste lub ciemne.

25.png
    Mili <3
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego też :) jeszcze nie był, a teraz bardzo chce zobaczyć dzidzię :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    mi na podobne problemy bardzo pomogło jedzenie np: twarożków typu granit, serków waniliowych albo rano do śniadania kakao czyli trochę nabiału z rana (jakkolwiek to brzmi :x ) i było lepiej a teraz od ok tyg. się unormowało i póki co - odpukać - jest oki. :)
    Co do wizyt z mężami ja mojego wzięłam na 3 wizytę na której mieliśmy zakładać kartę ciąży i na obrazie USG było już widać bardziej kształtnego bobasa z serduchem niż wcześniej "przecinek" :P i bardzo się mężowi spodobało :P chociaż myślałam, że i ja i on będziemy skrępowani bo to było jeszcze USG "dowcipne" no ale lekarz ma tam tak wszystko poustawiane, że komfort był dla Nas obojga a maż zadowolony z wizyty i juz wtedy się zapowiedział na każdą kolejną :P no i teraz w pn na tej wizycie dodatkowej dzięki temu, że była kolejka zdążył dojechać na wizytę :P a jaki zadowolony a już wgl. jak podszedł a Maluszek Nam pomachał :) i jak lekarz puścił dźwięk bijącego serduszka..faceci przezywają to na swój sposób ale to też jest piękne i piękne, że chcą razem z Nami uczestniczyć w tak ważnych chwilach w końcu to Nasze wspólne dziecko aczkolwiek trzeba też szanować decyzję drugiego człowieka i nie ma co na siłę go ciągnąć jednak fajnie, że tak wielu mężczyzn chce uczestniczyć czynnie w okresie ciąży :) i nie kończy swojej roli tylko na spłodzeniu :P
    My kolejną wizytę mamy za 8 dni ale to w szpitalu w poradni genetycznej i pomimo, że mąż idzie ze mną by było mi raźniej to domyślam się, że go do gabinetu nie wpuszczą..takie uroki szpitali i wizyt na NFZ..no ale za 2 tyg mamy wizytę u mojego gina więc wtedy razem podglądniemy Naszą Perełkę :)
    A my dziś kończymy pełen 11tc czyli wg. BBF jesteśmy w 12tc :O jak ten czas szybko leci..coraz bliżej II trymestr mam nadzieję, że dla każdej z Nas będzie czasem odpoczynku po mocnych objawach I trymestru chociaż ja nie mam co narzekać :) ostatnio się martwiła brakiem objawów a tutaj od wczoraj piersi znowu dają znać o sobie a dziś nawet z ranna lekkie mdłości ale chwilowe :P
    No i pozostało 5tyg do ŚWIĄT <3 <3 <3 a ja czekam na ten zapowiadany śnieg :P
    Kochane życzę owocnych i pozytywnych wieści z wizyt :) musi być dobrze :) no i życzę Wam dużo zdrówka bo pogoda taka już bardzo zwiastująca zimę u mnie tylko 2C. Ubieramy się ciepło i o siebie dbamy :)
    Pogodnego na tyle na ile się da dnia Wam życzę :)

Katha81 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny długo się nie odzywalam i nawet nie zaglądałam byłam pełna życia i brak czasu ... CIESZY mnie że nie ma już przykrych wiadomości wszystko super :-) ja dziś znów pełna energi mdłości są ale nauczyłam się ich i nie mają szans ;) życzę wam miłego dnia i te które wizyty mają trzymam mocno kciuki :-D

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy dzien w pracy ale powiem wam ze ciężko to widze, zieeam cały czas, nic mi się nie chce, bym się położyła i poszła spac.
    Dziś zaczynam kolejny tydzień, czas leci strasznie, zaraz będziemy rodzic. Kolezanka mi powiedziała ze juz wywalilo mi brzuchal. I ja dzisiaj zajadam się mandarynkami

preg.png[/url]
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ