Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja witam się po koszmarnej nocy...Od kilku dni pobolewała mnie lewa ręka, a dokładniej przedramię no ale bagatelizowałam to, bo nie było jakoś strasznie. Niestety dziś w nocy obudził mnie potworny ból, rwanie i jakby ktoś wypruwał mi żyły czymś gorącym od nadgarstka aż po łokieć... Spać nie mogłam i tak oto mam ranek, który przyniósł lekkie ukojenie ale nadal dobrze nie jest
Miejsc do internisty na dziś brak, więc podjadę na ostry dyżur o 19:00 jeśli nic się nie poprawi. Obawiam się tylko że niewiele mi to pomoże, bo żadnych leków które mogłyby zaszkodzić maluszkowi nie wezmę a przy tak ostrym bólu pewnie będą wskazane. No nic, przejadę się i zobaczę....
A tak ogólnie to samopoczucie bardzo dobre, mdłości znów ustąpiły tylko wzdęcia dokuczają.
Goniu mi na zaparcia pomogła herbata z imbirem i cytryną (na mdłości też), ale o dziwo wyregulowała mi trawienie i teraz praktycznie codziennie jestem w kibelku -
Cześć dziewczynki:), u mnie dzisiejszy poranek z bólem głowy..wczoraj popołudniu usnęłam chyba ok godziny spałam a póz niej jakoś do północy nie mogłam zasnąć Adam wrócił z pracy i jakoś się kręciłam dopiero jak wyłączył tv to usnęłam, Dzisiaj tak średnio się czuje chyba ciśnienie na mnie źle wpływa jest za niskie bo jak jest wysokie to czuje się rewelacyjnie. Pogoda za oknem chyba po woli zwiastuje zimę jest tak zimni chyba ok 2'c brr...a do tego ponuro:(
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty:))
-
Evell kciukam!!!
Ktoś dziś ma jeszcze wizytę? Pogłubiłam się
A ja pospałamzasnęłam o 20 a wstałam o 9 30
Bóle szyjki czy pochwy minęły jak na razie, zero kłucia. Uffff co za ulga, tak się wczoraj martwiłam.
Dziś znowu mdłości męczą i przypałętał się ból głowyciężki dzień będzie.
Wiecie co dziewczyny zauważyłam, bardzo dużo kichamkataru nie mam a parę razy dziennie jak sobie kichnę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:41
-
Truskaweczka250 wrote:Dziewczynki znalazłam na naszym forum taka stronkę jak sprawdzić pleć dziecka wiem że to pewnie blew ale ja sprawdziłam i wyszła dziewczynka i ciekawe czy faktycznie mi się sprawdzi po usg:) oto link : http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
mi wyszedł hi hi chłopiecTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
An_Be wrote:Cześć dziewczyny. Dziś rano moja 3 letnia córka leżąc obok mnie kolanem dość mocno ucisnęła mi na środku podbrzusza..
Bardzo się wystraszyłam. Czy myślicie że coś mogło się stać maleństwu? Czy mam powody do obaw?
A boli cię? masz jakieś skurcze lub krwawienie? dzidziuś jest maleńki wiec sądzę że nic mu się nie stało:)ale jak będzie cie bolec to jedz do lekarza! -
Nieukowa wrote:Evell kciukam!
lilirose ja też przebieram nóżkami przed poniedziałkiem, dopiero 2 USG i nie wiem kogo zobaczęNawet męża wyciągam, chociaż marudzi że on się wstydzi iść do ginekologa >
Mąż dalej nie oswoił się z myślą o dziecku?jak byliśmy przed pierwszą wizytą to myślałam, że mój nie będzie chciał iść. Do porodu nie chce, więc uogólniłam to na resztę lekarzy
no i to USG dopochwowe, myślałam, że będzie się z tym źle czuł, że mi tam facet grzebie, a tu niespodzianka.
Wczoraj pierwszy raz w nocy wstałam z głodem... O 1 zjadłam jogurt grecki z dżemem wiśniowym, wyszorowałam ząbki i spać a dziś rano bez mdłości, na luzie zjadłam jajecznicę. Chyba zacznę takie jedzenie jogurtów przed snem praktykować
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Mąż dalej nie oswoił się z myślą o dziecku?
jak byliśmy przed pierwszą wizytą to myślałam, że mój nie będzie chciał iść. Do porodu nie chce, więc uogólniłam to na resztę lekarzy
no i to USG dopochwowe, myślałam, że będzie się z tym źle czuł, że mi tam facet grzebie, a tu niespodzianka.
Mój tez był ze mną na usg drugim jak juz serduszko biło nie za bardzo chciał ale był ze mną, ale teraz to już ani go zostawić w poczekalni sam mówi że chce być i zobaczyćto miłe:)
-
ja mam drugie usg w poniedziałek pierwsze miałam w 7 tygodniu widziałam serduszko. Mam trochę stresu bo dawno dzidzi nie widziałam aaaa nie chciałam robić bo nic się nie działo typu plamień i tak dalej. No a teraz strach czy jest ok . A dziewczyny jeszcze jedno czy macie problemy typu oddawanie kału. U mnie jest trochę dziwne boli mnie brzuch przed....., a gdy już jest po wszystko przechodzi. I odkąd jestem w ciaży nie jest to normalna"kupa" tylko jak by piesek "bobki" narobił. Sorki dziewczyny ale jakoś musze się was spytać i nie chce żadna obrzydzić
-
Witam
Ja dzis dobrze nocke przespalam ale znow mnie rano sennosc dopadlajakas spiaca jestem.
Moj maz byl juz na 2 usg ze mna i nie zaluje (a wczesniej juz w szpitalu tez byl na usg jak bylo widac tylko pecherzyk)za kazdym razem jest taki wzruszony jak widzi malenstwo. To jednak duze przezycie tsk samo jak dla nas jak i dla mezczyzn. Mysle ze niektorzy sie na poczatku boja ale jak juz zobacza dzidziusia na ekranie to strach mija
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
An_Be wrote:Cześć dziewczyny. Dziś rano moja 3 letnia córka leżąc obok mnie kolanem dość mocno ucisnęła mi na środku podbrzusza..
Bardzo się wystraszyłam. Czy myślicie że coś mogło się stać maleństwu? Czy mam powody do obaw?
Myślę, że maleństwo jest malutkie i jak na razie takie sytuacje nie są groźne. Jak by zaczął Cię boleć brzuch, leć do lekarza. -
elukkkcha245 wrote:ja mam drugie usg w poniedziałek pierwsze miałam w 7 tygodniu widziałam serduszko. Mam trochę stresu bo dawno dzidzi nie widziałam aaaa nie chciałam robić bo nic się nie działo typu plamień i tak dalej. No a teraz strach czy jest ok . A dziewczyny jeszcze jedno czy macie problemy typu oddawanie kału. U mnie jest trochę dziwne boli mnie brzuch przed....., a gdy już jest po wszystko przechodzi. I odkąd jestem w ciaży nie jest to normalna"kupa" tylko jak by piesek "bobki" narobił. Sorki dziewczyny ale jakoś musze się was spytać i nie chce żadna obrzydzić
Musisz pic więcej wody ok butelki dziennie i jeść pieczywo pełnoziarniste lub ciemne. -
elukkkcha245 wrote:ja mam drugie usg w poniedziałek pierwsze miałam w 7 tygodniu widziałam serduszko. Mam trochę stresu bo dawno dzidzi nie widziałam aaaa nie chciałam robić bo nic się nie działo typu plamień i tak dalej. No a teraz strach czy jest ok . A dziewczyny jeszcze jedno czy macie problemy typu oddawanie kału. U mnie jest trochę dziwne boli mnie brzuch przed....., a gdy już jest po wszystko przechodzi. I odkąd jestem w ciaży nie jest to normalna"kupa" tylko jak by piesek "bobki" narobił. Sorki dziewczyny ale jakoś musze się was spytać i nie chce żadna obrzydzić
Co do wizyt z mężami ja mojego wzięłam na 3 wizytę na której mieliśmy zakładać kartę ciąży i na obrazie USG było już widać bardziej kształtnego bobasa z serduchem niż wcześniej "przecinek"i bardzo się mężowi spodobało
chociaż myślałam, że i ja i on będziemy skrępowani bo to było jeszcze USG "dowcipne" no ale lekarz ma tam tak wszystko poustawiane, że komfort był dla Nas obojga a maż zadowolony z wizyty i juz wtedy się zapowiedział na każdą kolejną
no i teraz w pn na tej wizycie dodatkowej dzięki temu, że była kolejka zdążył dojechać na wizytę
a jaki zadowolony a już wgl. jak podszedł a Maluszek Nam pomachał
i jak lekarz puścił dźwięk bijącego serduszka..faceci przezywają to na swój sposób ale to też jest piękne i piękne, że chcą razem z Nami uczestniczyć w tak ważnych chwilach w końcu to Nasze wspólne dziecko aczkolwiek trzeba też szanować decyzję drugiego człowieka i nie ma co na siłę go ciągnąć jednak fajnie, że tak wielu mężczyzn chce uczestniczyć czynnie w okresie ciąży
i nie kończy swojej roli tylko na spłodzeniu
My kolejną wizytę mamy za 8 dni ale to w szpitalu w poradni genetycznej i pomimo, że mąż idzie ze mną by było mi raźniej to domyślam się, że go do gabinetu nie wpuszczą..takie uroki szpitali i wizyt na NFZ..no ale za 2 tyg mamy wizytę u mojego gina więc wtedy razem podglądniemy Naszą Perełkę
A my dziś kończymy pełen 11tc czyli wg. BBF jesteśmy w 12tcjak ten czas szybko leci..coraz bliżej II trymestr mam nadzieję, że dla każdej z Nas będzie czasem odpoczynku po mocnych objawach I trymestru chociaż ja nie mam co narzekać
ostatnio się martwiła brakiem objawów a tutaj od wczoraj piersi znowu dają znać o sobie a dziś nawet z ranna lekkie mdłości ale chwilowe
No i pozostało 5tyg do ŚWIĄTa ja czekam na ten zapowiadany śnieg
Kochane życzę owocnych i pozytywnych wieści z wizytmusi być dobrze
no i życzę Wam dużo zdrówka bo pogoda taka już bardzo zwiastująca zimę u mnie tylko 2C. Ubieramy się ciepło i o siebie dbamy
Pogodnego na tyle na ile się da dnia Wam życzęKatha81 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny długo się nie odzywalam i nawet nie zaglądałam byłam pełna życia i brak czasu ... CIESZY mnie że nie ma już przykrych wiadomości wszystko super
ja dziś znów pełna energi mdłości są ale nauczyłam się ich i nie mają szans
życzę wam miłego dnia i te które wizyty mają trzymam mocno kciuki
Magda_lena88 lubi tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Ja dzisiaj pierwszy dzien w pracy ale powiem wam ze ciężko to widze, zieeam cały czas, nic mi się nie chce, bym się położyła i poszła spac.
Dziś zaczynam kolejny tydzień, czas leci strasznie, zaraz będziemy rodzic. Kolezanka mi powiedziała ze juz wywalilo mi brzuchal. I ja dzisiaj zajadam się mandarynkami[/url]