Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:MarCza ja bym trochę sceptycznie do tej anemii sierpowatej podeszła :0 Chyba że masz krewnych w Afryce albo Azji To jest w naszej strefie klimatycznej mega rzadkie... trzymam kciuki żeby jednak to nie było nic wrodzonego ale jakaś błahostka...
Evell to super że wszystko ok
Katha można pić, to są dobre bakterie które chronią przed infekcjami jelit, one nie zrobią krzywdy dziecku... Listerię można załapać od rzeczy małoprzetworzonych, niepasteryzowanych, z niemytych surówek, surowych mięs i ryb (też wędzonych na zimno). Także wszystko co jest pasteryzowane, pakowane w kubeczkach i konserwowane termicznie lub chemicznie jest bezpieczne od tej bakterii.
Nieukowa dzieki za wyjasnienie zaczelam czytac w internecie o aktivi w ciazy to sie przerazilam...kobiety pisza ze moze doprowadzic do poronien poprzez skurcze jelit itd. Az sie zlapalam za glowe co za bzdury bo chyba gorsze sa zatwardzenia niz przyspieszanie lub regulacja pracy jelit. I pomyslalam ze jesli juz szkodzi to pewnie przez bakterie ktore moga doprowadzic do jakiej choroby...ale wyprowadzilas mnie z bledu i ciesze sie -
Z. wrote:A no Wolę już zimową scenerię niż taką szarość i deszcz. W tym roku wyjątkowo cieszę się na święta Nikt w końcu nie będzie mi życzył gromadki dzieci, nie będzie dopytywal - a kiedy wy? (Te które się troche starały wiedzą o co chodzi) Będę się cieszyć jak nigdy
Z. Ja sie tez z tego ciesze ja w tamtym roku to wogole nie mialam ochoty jechac na swieta bo mnie denerwowalo to skladanie zyczen i pytanie o potomstwo i planowanie jak to bedzie jak bedziemy miec dziecko
Gratuluje pozytywnej wizyty az zazdroszcze tym ktore maja to badanie za sobaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:02
Z. lubi tę wiadomość
-
Katha81 wrote:Z. Ja sie tez z tego ciesze ja w tamtym roku to wogole nie mialam ochoty jechac na swieta bo mnie denerwowalo to skladanie zyczen i pytanie o potomstwo i planowanie jak to bedzie jak bedziemy miec dziecko
Gratuluje pozytywnej wizyty az zazdroszcze tym ktore maja to badanie za soba
Ja też się ciesze nawet z tego powodu że poczuję w tym roku święta, bo nie będę harować przed świętami w pracy, tylko będę się upajać świąteczną atmosferą przez ostatnie lata to nie lubiłam świąt bo dwa dni świąt a w pracy ciężko, do domu jak sie wróciło to nie miałam siły nawet nic przygotować na świąteczny stół irytowali mnie ludzie z uśmiechem na twarzy jak latali z zakupami, choinkami i prezentami, a teraz i ja poczuję magie świąt:) hurrra:)Katha81, Z. lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:Ja też się ciesze nawet z tego powodu że poczuję w tym roku święta, bo nie będę harować przed świętami w pracy, tylko będę się upajać świąteczną atmosferą przez ostatnie lata to nie lubiłam świąt bo dwa dni świąt a w pracy ciężko, do domu jak sie wróciło to nie miałam siły nawet nic przygotować na świąteczny stół irytowali mnie ludzie z uśmiechem na twarzy jak latali z zakupami, choinkami i prezentami, a teraz i ja poczuję magie świąt:) hurrra:)
truskaweczko, mysle ze te swieta dla wiekszosci z nas beda piekne i wyczekiwane z naszymi malenstwami w brzuszkach ja tez zamierzam przygotowywac sie spokojnie do nich, bez stresu. Dzis ide kupic zywy wieniec z choinki aby zrobic adwentowy wieniec na stol. Powoli bede piekla rogaliki i rozne ciasteczka swiateczne.. no i na swieta mam nadzieje ze juz troszke brzuszek bedzie widacTruskaweczka250, elukkkcha245 lubią tę wiadomość
-
Katha to ja poproszę świątecznego pierniczka;) Ostatnio w pracy zaproponowali M żeby przełożył urlop (ma zaplanowany akurat na czas okołoświąteczny) i przyszedł do pracy 25.12 co zepsułoby nam całe święta, bo musielibyśmy zostać w Wawie, a cała rodzina 300 km od nas. Na razie udało mu się z tego wykręcić i mam nadzieję, że tak zostanie tym bardziej, że jest spora szansa, że w święta będą chrzciny mojej siostrzenicy. Wczoraj pisałyście o bólu głowy i muszę przyznać, że mnie dziś przed południem to męczyło, ale na szczęście jakoś samo minęło. Gratuluję udanych wizyt i pięknych fotek. Oby i moje jutrzejsze usg wyszło pozytywnie. Nie mogę się doczekać.
Katha81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj Dziewczyny jutro wizyta!!!chyba do jutra nie wytrzymam...już bym chciała tam być i zobaczyć że wszystko w porządku!!! i znowu ugotowałam ogórkową - jem ją już od tygodnia! myślałam że mi zbrzydnie, a tu nic... chyba ugotuję jeszcze coś innego, bo M już nie może patrzeć na te ogórki
Inesicia na którą masz wizytę? ja idę na 12, ale pewnie będzie poślizg -
Katha81 wrote:tak kasika 2.12. Chyba oszaleje do tego czasu
No ja też, a walczę dodatkowo z wynikami na kariotypy, niby wysłali tydzień temu. Szlak mnie już trafia.
A ja dziś jestem mega śpiąca, mdłości już pomału się kończą to teraz spanko mi się włączyłoKatha81 lubi tę wiadomość
-
Evell ale duże już maleństwo
Co do luteiny, ja mam brać do 16 tc 3x1, potem przez 3 tygornie 2x1, następnie 1x1 i w 25tc ją odstawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:27
Evell lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane, nawet nie wiecie jak sir cieszę ze u was wszystko ok, ze dzidziulki fikaja juz w brzuszkach, oby tak dalej...witam tez nowe mamusie.
Ja w pracy dlatego mniej sir udzielam nadrabiam zaległości z 3 tygodni. Czy was tez czasami ciągnie podbrzusze? Mnie ciągnie, a biorę luteine i nospe a mimo to czuje ten brzuch.
[/url] -
Hej dziewczynki, cieszę się z dobrych wieści, Evell, gratuluję, super dzidzia ❤
Mnie co jakiś czas kłuje i pobolewa, ale nie nazwałabym tego ciągnięciem.
Poza tym wieczory to jakaś masakra - mdłości, mulenie w brzuchu, gazy... Nie mogę przez to spokojnie zasnąć. Moje dziecko będzie miało na imię Espumisan...Eowena, Evell lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Ja też jakiś czas temu byłam na zakupach w H&M. Kupiłam spodnie, swoją drogą nieprzyzwoicie drogie - 170zł. Pewnie zdają sobie sprawę, że tak czy siak ciężarne kupią, bo wyboru prawie nie ma. Oglądałam też inne ciuchy i porażka Ja wiem, że to muszą być worki, żeby w worku trzymać brzuch, ale przynajmniej mogłoby nie być w kolorze worka. Wszystko jakieś takie szare, koszule takie wyblakłe pasiaki jak z Oświęcimia. No nic, będę szukać w necie
Obok wystawka ze stanikami do karmienia i też beznadzieja. Zero koronek, wszystkie takie brzydkie... Taki "stanik - sztuk 1". Czy naprawdę ciężarna i młoda matka już nie może poczuć się jak kobieta tylko jej jedyną funkcją jest bycie matką? Ja tam lubię ładną bieliznę i chyba też będę szukać w necie.aga87 lubi tę wiadomość
-
simon86 wrote:Oj Dziewczyny jutro wizyta!!!chyba do jutra nie wytrzymam...już bym chciała tam być i zobaczyć że wszystko w porządku!!! i znowu ugotowałam ogórkową - jem ją już od tygodnia! myślałam że mi zbrzydnie, a tu nic... chyba ugotuję jeszcze coś innego, bo M już nie może patrzeć na te ogórki
Inesicia na którą masz wizytę? ja idę na 12, ale pewnie będzie poślizg
Też ostatnio weszłam do H&M i z nadzieją, że znajdę tam coś ciekawego ciążowego i jeszcze szybciej niż przyszłam to wyszłam. Porażka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:56