X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie kilka par legginsów ciążowych po 10zł na wyprzedaży w lecie w Biedronce i dresiki typowe ciążowe za 15zł z 35 zł i bluzeczkę taka na brzuszek tez za 10zł dłuższą z przodu i z zaszewkami na brzuszku żeby ładnie sie układała, to jeszcze przed ciążą bo wiedziałam że mi sie przydadzą prędzej czy później i teraz są w sam raz bardzo wygodne:)Wiem że takie ubrania niestety kosztują wiec sie nie wahałam żeby je kilka mc wcześniej kupić:)

Katha81 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Hej dziewczynki, cieszę się z dobrych wieści, Evell, gratuluję, super dzidzia ❤

Mnie co jakiś czas kłuje i pobolewa, ale nie nazwałabym tego ciągnięciem.

Poza tym wieczory to jakaś masakra - mdłości, mulenie w brzuchu, gazy... Nie mogę przez to spokojnie zasnąć. Moje dziecko będzie miało na imię Espumisan...

hahaha :D pomyśle nad takim imieniem dla swojego:P a bierzesz ten espumisan?? Ja do tej pory myślałam że on raczej niewskazany w ciąży i się męczyłam :/

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica pierniczki beda w weekend a dzis mnie wzielo na sernik. Zaraz sie za niego biore :) zycze Ci udanej wizyty :)

Odkad pije wode niegazowana to mnie tak brzuch nie boli, nie mam az takich wzdec i gazow i czuje sie lepiej. I tak ogolnie to czuje ze konczy sie powoli 1 trymestr. Mdlosci mam rzadko i tylko przy pustym zoładku.

Simon ale narobilas smaka na ogorkowa :) trzymam kciuki za jutro

A z tymi stanikami to macie racje. Ogladalam w necie i wszystkie takie brzydkie :( a chce sobie w weekend jakis nowy wiekszy kupic bo moj juz troszke za maly. Dzis sie mierzylam...99cm :o

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !! ;D
    Dziś mam wizytę na 18, ale pewnie bez usg więc pewno mi przepisze jakieś witaminy bo tam krew mi średnio wyszła, a później jadę do smyka outletu po jakieś ciuszki ! wiem, wiem, niby powinnam się wstrzymać, ale wybaczcie, ja nie dopuszczam myśli, że będzie coś nie tak :D Jadę i już ! Z umiarem i nadal uniwersalnie :D

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam również espumisan, jest dozwolony w ciąży :) Biorę go jak już na prawdę fatalnie się czuję.

f2w3w1d3c12dnook.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe żebym po dopochwowej luteinie miała zintensyfikowane na maxa mdłości?
    Już nie wyrabiam.. no ale jak ma pomóc...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mega duzo luteiny 4 rano i 4 na noc i nie mam juz mdłości w ogole. Myślę ze to nie po luteinie.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha u mnie też sernik, ale na zimno. Mniam mniam

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja biorę mega duzo luteiny 4 rano i 4 na noc i nie mam juz mdłości w ogole. Myślę ze to nie po luteinie.

Dzięki za info!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Czy to możliwe żebym po dopochwowej luteinie miała zintensyfikowane na maxa mdłości?
    Już nie wyrabiam.. no ale jak ma pomóc...

Ja jednak sadze że tak bo od początku ciąży nie miałam mdłości w ciągu dnia tylko poranne a jak biorę od jakiegoś czau luteinę to nawet podczas jedzenia mnie mdli..i czytałam że niektóre dziewczyny też tak maja..:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    hahaha :D pomyśle nad takim imieniem dla swojego:P a bierzesz ten espumisan?? Ja do tej pory myślałam że on raczej niewskazany w ciąży i się męczyłam :/

Tak, można bez obaw go brać, nawet maluszkom go podają, nie ma skutków ubocznych. Też nie wiedziałam, że można go brać i tyle się męczyłam.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    a ja dzisiaj idę do lekarza. Co prawda miałam iść za tydzień, ale zrobiłam powtórne badania moczu i nie jest dobrze. Leukocyty zmniejszyły się do 10-20, ale pojawiły się czerwone krwinki 0-5 i azotyny 0,2mg/dl :( Strasznie się boję, a mam przyjechać dopiero o 20.00, kiedy lekarz przyjmie swoje zapisane pacjentki.

371d3978eeeb9cbdf2ee5ec34a8d2500.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 17:43

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, powodzenia :*

A teraz sobie tak pomyślałam, że moje wieczorne mdłości mogą być spowodowane łykaniem na noc witamin. Co myślicie?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista będzie dobrze... Mocno trzymam kciuki.
    Lilirose tak, ja tez jak brałam folik na noc to za 2-3 godz budziłam się z dziwnym smakiem w ustach i tak dziwnie mi się odbijało. Może bierz je po śniadaniu, mi taka zmiana wyszła na lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 19:06

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kilku dobrych dni mam takie dziwne nie wiem nawet jak to określić czy to skurcze, czy jakby łaskotanie mięśni, jest to coś co mi strasznie przeszkadza, chodzi mi o plecy, przy kręgosłupie, lewa łopatka i lewa ręka, ogólnie górna lewa strona, dopóki normalnie funkcjonuje w dzień to jest ok, ale jak tylko siadam i jestem w spoczynku, chcę odpocząć czy też kładę się spać, to od razu zaczyna mi to przeszkadzać, zaczyna mnie to drażnić i wiercę się, zaciskam mięśnie, ruszam ręką, spinam się i nic nie pomaga, ciągle to czuje, strasznie mnie już to męczy, zastanawiam się czy nie iść do rodzinnego ale nie potrafię nawet dokładnie opisać tego uczucia. Myślałam że może to jakiś niedobór witamin, ale wyniki mam nie najgorsze, owszem wskazują, na niedobór żelaza , b12 i kwasu ale minimalnie, zresztą od 5 dni biorę już suplement dla ciężarnych. Może mi coś uciska przy kręgosłupie, może masaż by mi się przydał, a może to nerwy? M ma jutro egzamin na uprawnienia budowlane kolejne, są one dla niego/dla nas bardzo ważne, długo się do nich przygotowywał, ciągłe nerwy, nauka, przepisy, ustawy, syn ma w styczniu operację, nie wiem, wydaje mi się że raczej aż tak się tym nie przejmuje, że jakoś to przyswoiłam ale może jednak nie? ehh
    Czy któraś z was też męczy się z jakimiś dziwnymi objawami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, z bobasem wszystko dobrze, ale mnie chcieli skierować do szpitala, bo mam jakieś skurcze dodatkowe mięśnia sercowego cokolwiek to znaczy i stąd mogą być te silne zawroty głowy o.O Ugadałam, że jutro pójdę zrobić EKG i sama jakoś się wyleczę, bo nie widzi mi się leżenie w szpitalu.

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co to bylo, ale mam wrażenie ze poczułam smyrniecie jakby ryby na dole w brzuchu. Wydaje mi sie ze to za szybko na ruchy ale wiem jak to czuć w poprzedniej ciąży czułam juz w 17 tyg. Slyszalyscie żeby ktos tak szybko czuł ruchy?

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To głupie co napisałam wczesniej jak w 13 tyg mozna cos czuć. To bylu pewnie jelita ale podobne uczucie

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam żadnych ciągnięc chyba,że od czasu do czasu tylko mdłosci takie małe ale myśle,ze już pomału się konczą oby.Mi wczoraj gin mówił,że płeć może stwierdzić w 20 tyg Agata żazdroszcze :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek idę na usg prenatalne ale nie robi tego ginekolog tylko radiilog który u mojej corki pipeczke zobaczył właśnie na pierwszym usg prenatalnym, także liczę na to ze uda mu się rozpoznać płeć juz we wtorek.

Evell, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ