Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka250 wrote:Ja jednak sadze że tak bo od początku ciąży nie miałam mdłości w ciągu dnia tylko poranne a jak biorę od jakiegoś czau luteinę to nawet podczas jedzenia mnie mdli..i czytałam że niektóre dziewczyny też tak maja..
Dzięki Truskaweczko!Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Cześć Dziewczyny,
a ja dzisiaj idę do lekarza. Co prawda miałam iść za tydzień, ale zrobiłam powtórne badania moczu i nie jest dobrze. Leukocyty zmniejszyły się do 10-20, ale pojawiły się czerwone krwinki 0-5 i azotyny 0,2mg/dlStrasznie się boję, a mam przyjechać dopiero o 20.00, kiedy lekarz przyjmie swoje zapisane pacjentki.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Sista ja b.czesto miałam podobne wyniki moczu (co prawda przed ciążą) i z reguły to było lekkie zapalenie pęcherza -
zyrcia wrote:Byłam na wizycie, z bobasem wszystko dobrze, ale mnie chcieli skierować do szpitala, bo mam jakieś skurcze dodatkowe mięśnia sercowego cokolwiek to znaczy i stąd mogą być te silne zawroty głowy
Ugadałam, że jutro pójdę zrobić EKG i sama jakoś się wyleczę, bo nie widzi mi się leżenie w szpitalu.
Zyrcia sprawdź lepiej, żebyś nam gdzies nie zasłabła -
aga87 wrote:Dziewczyny, od kilku dobrych dni mam takie dziwne nie wiem nawet jak to określić czy to skurcze, czy jakby łaskotanie mięśni, jest to coś co mi strasznie przeszkadza, chodzi mi o plecy, przy kręgosłupie, lewa łopatka i lewa ręka, ogólnie górna lewa strona, dopóki normalnie funkcjonuje w dzień to jest ok, ale jak tylko siadam i jestem w spoczynku, chcę odpocząć czy też kładę się spać, to od razu zaczyna mi to przeszkadzać, zaczyna mnie to drażnić i wiercę się, zaciskam mięśnie, ruszam ręką, spinam się i nic nie pomaga, ciągle to czuje, strasznie mnie już to męczy, zastanawiam się czy nie iść do rodzinnego ale nie potrafię nawet dokładnie opisać tego uczucia. Myślałam że może to jakiś niedobór witamin, ale wyniki mam nie najgorsze, owszem wskazują, na niedobór żelaza , b12 i kwasu ale minimalnie, zresztą od 5 dni biorę już suplement dla ciężarnych. Może mi coś uciska przy kręgosłupie, może masaż by mi się przydał, a może to nerwy? M ma jutro egzamin na uprawnienia budowlane kolejne, są one dla niego/dla nas bardzo ważne, długo się do nich przygotowywał, ciągłe nerwy, nauka, przepisy, ustawy, syn ma w styczniu operację, nie wiem, wydaje mi się że raczej aż tak się tym nie przejmuje, że jakoś to przyswoiłam ale może jednak nie? ehh
Czy któraś z was też męczy się z jakimiś dziwnymi objawami?
Moim zdaniem powinnaś wybrać się do lekarza bo z tym nie ma żartów, mi to wygląda na coś neurologicznego, ewentualnie od kręgosłupa. Miałaś kiedyś jakieś problemy z kręgosłupem? Może niedługo masz wizytę u gina i jego najpierw zapytaszMnie też męczy taki dziwny objaw, od jakiegoś czasu mam takie bóle jak chodzę, nie wiem czego chyba to miednica
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Ja tam nie mam żadnych ciągnięc chyba,że od czasu do czasu tylko mdłosci takie małe ale myśle,ze już pomału się konczą oby.Mi wczoraj gin mówił,że płeć może stwierdzić w 20 tyg Agata żazdroszcze
Na zwykłym USG tak, ale na prenatalnych czasami płeć widać. -
Kasika, mam pytanie, w ile po ostatnim poronieniu zaszłaś w ciążę? doczekałaś pierwszej @? Przepraszam, że tak na forum,ale nie wiem, jak na priv a muszę wiedzieć....
Aj, żle sobie jakoś policzyłam. Na pewno miałaś pierwszą @Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 22:24
-
Hej dziewczyny, gratuluję pozytywnych wieści
Co do ubrań to ja z pierwszej ciąży mam 2 pary legginsow ciążowych (wtedy nie zdążyłam ich ani razu założyć). Zamawialam na allegro i są super
Nasz dzidziuś wczoraj nie chciał pokazać co ma między nóżkami ale myślę że następnym razem już coś się dowiemy
Ja też czasem się boję wyjść sama z domu, niedawno prawie zemdlałam w kościele i u lekarza ostatnio też już mi się ciemno przed oczami robiło. -
Joasiu
A1984 Dziękuję, byłam u lekarza i wszystko w porządku, a ja jestem potworna panikara. Wyniki nie są niepokojące, bo nie ma bakterii. Mam pic dużo wody i jeść żurawit. Przy okazji, mam zrobić mocz na posiew dla spokojnego snu. Mam niskie żelazo, wiec zalecenie aby jeść dużo wołowiny, kaczek i indyków. Poprosiłam o USG i widziałam, całe 2,03 cm Szczęścia
I bijące serduszko
Następna, już planowa wizyta, za tydzień.
Ale ja jestem szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 22:43
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Amberla wrote:Kasika, mam pytanie, w ile po ostatnim poronieniu zaszłaś w ciążę? doczekałaś pierwszej @? Przepraszam, że tak na forum,ale nie wiem, jak na priv a muszę wiedzieć....
Aj, żle sobie jakoś policzyłam. Na pewno miałaś pierwszą @
Tak, zaszłam po 3 cyklach. 2 poronienie było w czerwcu. Nie masz za co przepraszać, jak tylko w czymś komukolwiek mogę pomóc to odpowiem na każde pytanka -
nick nieaktualnySista super wieści:) Ja postanowiłam brać Vita-min plus mama z firmy Olimp. w składzie znajduje się również ekstrakt z żurawiny i żelazem w postaci całkowicie przyswajalnej. Zobacz w sieci ulotkę, może Tobie w tej sytuacji przypasuje. Mam zaufanie do tej firmy, bo w składzie jest minimalna ilość składników tzw chemicznych nośników.
Zyrcia uważaj na siebiea jak zakupy maluszkowych ciuszków. Mnie też ogarnia chęć kupowania, ale jeszcze staram się powstrzymywać choć to trudne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 22:58
Sista lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wyladowalam w szpitalu
dzis ok 22 zaczelam plamic na rozowo. Dla mnie szok bo do tej pory nie plamilam. Zadnych bolow dzis nie mialam. Maz zawiozl mnie cala zaryczana na IP. Czarne mysli mialam w glowie, myslalam ze umre jak cos stanie sie mojej fasolce. Lekarka zrobila usg i mnie zbadala. Niby wszystko w porzadku. Plamienie ustalo. Dzidzius urosl w ciagu tygodnia ponad 1cm i mierzy 5.2cm, serduszko bije. Ale zatrzymali mnie na obserwacje. Nadal mam brac progesteron. Pozdrawiam was i trzymam kciuki za nastepne wizytujace :*
-
nick nieaktualny
-
Katha trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Dziś idę na usg. W nocy z tego stresu nie mogłam spać. Obudziłam się o 2 i zasnęłam dopiero po 5. Na szczęście później udało mi się trochę nadrobić i pospałam do 9.30. Ale nawet jak spałam to śniło mi się, że zaczęłam plamić. I niestety znów wstałam z takim ćmieniem głowy. Nie wiem jak dotrwam do 19.40.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Powodzenia;)Katha81 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny strasznie się czuje dziś płacze od samego rana .... Tak się boję o tego maluszka boję się 2 trymestru tak mocno... boję się że znów mi się to przydarzy boje się straszenie 20 tygodnia. Jadę dziś na cmentarz do mojego okruszka zapale znicz zmowie modlitwę wyplacze się może pomoże
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*]