X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm puzzle/lego to bardzo dobry pomysł :) Druga siostra kupiła puzzle, to ja kupię lego. Będzie miał okazję do twórczego układania i będzie zmuszony do skupienia się, bo ma z tym duży problem. Bardzo energiczne dziecko, w miejscu nie potrafi wysiedzieć i trochę nadpobudliwy :) Myślę, że prezent go uszczęśliwi :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rowerek też fajna sprawa, ale trochę za dużo na moją kieszeń :)

Evell lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest strasznym ruchowcem ale czasem jak przysiądzie przy lego to dziecka nie ma i potrafi sam z książeczką układać, skupia się wtedy.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Mleko ciepłe odpada, od razu zwymiotuję. Po prostu ciepłe mleko zawsze wywoływało u mnie mdłości... Od rana w necie szukam. Wypiłam jak zalecono herbatę z sokiem malinowym, a po tym myślałam, że wypluję żołądek razem z wymiotowaniem. Druga tura herbata z cytryną, zobaczymy reakcję :) dzięki za radę :)
    Oby ci pomogła herbatka zjedz troszkę czosnku ale nie dużo żeby cie wątroba nie bolała:) i pod kołderkę:)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, drogie są, ale tak zaproponowałam jakby ktoś się kiedyś nad takim zastanawiał to polecam w 100%

• simon86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i ja za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! będzie dobrze na pewno :-)
    Ja dzisiaj rano dla odmiany miałam bliskie spotkanie z kibelkiem! a to mi się nie zdarzyło od 2 tygodni!!! myłam zęby i bach... ale na szczęście zaraz przeszło, mały pawik i koniec :-) pewnie ten mój szalony bobas nie lubi miętowej pasty :-)
    Truskawko a z piersiami też tak mam cały czas, swędzą, bolą i urosły do (jak na mnie) gigantycznych rozmiarów :-) M się ostatnio zapytał czy już tak na zawsze mi zostanie?! pewnie by chciał łobuz jeden :-)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Trzymam kciuki i ja za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! będzie dobrze na pewno :-)
    Ja dzisiaj rano dla odmiany miałam bliskie spotkanie z kibelkiem! a to mi się nie zdarzyło od 2 tygodni!!! myłam zęby i bach... ale na szczęście zaraz przeszło, mały pawik i koniec :-) pewnie ten mój szalony bobas nie lubi miętowej pasty :-)
    Truskawko a z piersiami też tak mam cały czas, swędzą, bolą i urosły do (jak na mnie) gigantycznych rozmiarów :-) M się ostatnio zapytał czy już tak na zawsze mi zostanie?! pewnie by chciał łobuz jeden :-)

No faceci jednak maja zawsze interes z tych naszych kształtach :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Oby ci pomogła herbatka zjedz troszkę czosnku ale nie dużo żeby cie wątroba nie bolała:) i pod kołderkę:)

Z czosnkiem, możesz być zdziwiona, ale nie wypali ze względu na jego uczulenie, tak jestem uczulona na coś co w sumie powinno nas leczyć. Dziękuję, że chcesz pomóc :) a tu widzisz marudzę :P Jakoś dam radę, choć innego wyjścia nie mam :)

Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Z czosnkiem, możesz być zdziwiona, ale nie wypali ze względu na jego uczulenie, tak jestem uczulona na coś co w sumie powinno nas leczyć. Dziękuję, że chcesz pomóc :) a tu widzisz marudzę :P Jakoś dam radę, choć innego wyjścia nie mam :)

Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Ja robilam 3 razy dziennie inhalacje z soli lub szalwi i rumianku. Po 3 dniach bylo po przeziebieniu :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :>
    Szefowa poinformowana, za chwilę koledzy z pracy.
    Teściowie wczoraj, dziś moi rodzice ;)
    Teściowie ucieszyli się bardzo, zaczęli opowiadać, szczególnie teściowa o swoich porodach itp ;) Tu sprawdza się oczywisty fakt, że co doświadczenie to inna opinia o porodzie, szpitalu czy położnej ... ;)
    W końcu zmęczona tymi rozmowami o 21 poszłam do domu ;)
    ale musi być dobrze hmmmm teraz mam takie większe poczucie że oni się już nastawili itp. i musi wszystko być ok z bejbikiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:55

Eowena, Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) trzymam kciuki za wizyty!
    Ja drugi trymestr zaczęłam dziś spaniem do 12 i... mdłościami. No cóż, przynajmniej dzidzia daje o sobie znać :)
    A jutro mam dentystę i kanałowe brrrr. Nie cierpię chodzić do dentysty :(

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymałam i poszłam do tego obrzyganego chińczyka :D
    Raz nie zawsze, przed wszystkim i tak dziecka nie uchronię, nie można popadać w przesadę :) A chińczyk był pyszny... Mmm :)

Magda_lena88, Nieukowa, lilirose lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    A ja nie wytrzymałam i poszłam do tego obrzyganego chińczyka :D
    Raz nie zawsze, przed wszystkim i tak dziecka nie uchronię, nie można popadać w przesadę :) A chińczyk był pyszny... Mmm :)
    na zdrowie :P
    3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ale nie może być inaczej niż tylko DOBRZE :)
    My swoją w poradni genetycznej mamy już jutro o 10:00 ale ciekawe jak to wyjdzie i o której rzeczywiście wejdziemy :P wiadomo jak to jest na NFZ umawia się człowiek na konkretną godzinę a i tak jest zasada "kto ostatni w kolejce" :P
    A dziś żeby sobie organizować czas i nie myśleć i się nie stresować robię na obiad gotowaną pierś z kurczaka w białym sosie z marchewką do tego brokuł i kasa kus-kus to tak w ramach zadość uczynienia po wczorajszej zachciewajce ciążowej :P
    Buziaki k05145.gif

Sista lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...tak sobie cały dzien myślę o moim wczorajszym usg. Termin wyszedł mi na 24 maja a ciążą jest większą o 9 dni, nie wiem czemu tak wyszło. WgOM byl 12w6d a na usg wyszlo aż 14w2d. Oczywiście najważniejsze ze wszystko ok,

Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja dziś gotuje barszczyk biały z jajeczkiem, biała kielbaska i ziemniaki z okrasa mniam mniam apetyt mi dopisuje a najchętniej to bym jadła pizzę zapiekanku frytki ale wiadomo od czasu do czasu tylko mozna. Jak tam wasze brzuchy? Mój juz urósł sporo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:19

lilirose, Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z prezentem dla 4-letniego chrześniaka. Wszystko ma... Chyba kupię mu kolejną książeczkę i słodycze.

Moje zachcianki znowu do góry nogami, z kwaśnego na słodkie i na owocowe jogurty ❤ a i zaczęłam łykać Ascofer na tę moją anemię.

A brzuszek prawie niewidoczny. Czekam aż wyskoczy :) w końcu mają być święta z brzuszkiem :D

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadlam frytki hmm ostatno sobie pozwalam ... Mdlosci troche mniejsze i dlatego. Dzis byl bigos wiec sobie odpuscilam i zrobilam frytki. Od rana mam taki gorzki posmak w ustach ze szok....
    Ja jutro ide ta tarczyce zrobic niestety troche to kosztuje, przyokazji zachacze i zrobie awanture o moje wyniki, dzis sie okazalo ze nie dotarly wyniki rozyczki i dlatego nie przekazano wynikow do poradni.wrrrr....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem już w domu :) badanie prenatalne wykonane- Biopsja trofoblastru zrobiona. Teraz obowiązkowe leżenie, wolno tylko siusiu i czekamy. Maluszek ma 6 cm co wskazuje wiecej niż z OM bo na 12 tyg 4 dzień :) to prawie tydzien większy. Wszystko ogólnie książkowo i bez zastrzeżeń.
    Niestety zdjeć nie mam bo przy inwazyjnych badaniach nie ma opcji fotek.

Dziewczyny liczę na Wasze kciuki za pomyślne wyniki ;)

Powodzenia na wizytach :)!

Alorrene13, Sista, aga87, A1984, Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss tarczyce tzn. Usg tarczycy czy inne badanie?
    Joasiu trzymam kciuki :D
    Jadę do mamy "pogadać" ;)
    Zobaczymy co powie hehe

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama sie bedzie cieszyc.
    Musze zrobic badania z krwi Atpo, atg, trab i poziom witaminy D zeby wykluczyc Hashimoto. Tsh f4 ft3robilam ale nie mam jeszcze wynikow moze jutro sie dowiem. Robhie bo moja siostra ma hashimoto i lekarka mi rowniez kazala zrobi. W pierwszej ciazy jak poronilam mialam tsh na granicy , a potem juz w normie tylko te podstawowe badania nie wykrywaja tej choroby, wiec wole zrobic dla swietego spokoju....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, kciukam! :)

Sss, dobrych wyników :) ja mam niedoczynność i drżę zawsze o to TSH, czy nie urosło sporo ponad 2.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ