X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok. Kamień z serca. Dzieciątko jedno, serduszko bije, wiekowo się zgadza. M był ze mną i widział dzidziusia. Teraz muszę się umówić na genetyczne, jutro będę dzwonić.

Nieukowa, Inesicia, sss, aga87, Katha81, Z., Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaj, super :) na kiedy masz termin?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 24 czerwiec. prawie nasza rocznica ślubu :)

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ja mam termin 22 czerwiec i to wlasnie w rocznice slubu. Jestesmy na tym samym etapie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja chyba zbyt obciazam kregoslup. W pracy siedze przychodzevdo domu caly czas cos robie i dzisiaj moj kregoslup a dokladnie dolny odcinek krzyzowy odmowil mi posluszenstwa. Poszlam sie myc i nie moglam dojsc do lozka. Teraz leze i jest ok ale bojevsie wstac. Nie wiem czy to przejdzie...moze tam sie cos vteraz przestawia? Powiem o tym we wtorek lekarzowi.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zdarzają się takie bóle krzyża, że niemalże nie jestem w stanie się wieczorem ruszyć. Również zamierzam zapytać o to lekarza.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już po wizycie:)
    wszystko jest ok Badanie przezierności krzyżowej wyszło pozytywnie:)1,0 Dzidzia jest 4 dni starsza 13+4, ma już 7,5cm objętość główki 21mm
    Płci tak jak się domyślałam nie znamy bo na razie nie pokazało się ale i ciężko jest sprawdzić przez zwykłe usg.
    Jutro wstawię fotkę bo dzisiaj już padam ze zmęczenia:)
    Jestem zadowolona że wszystko w porządku maleństwo chyba spało bo nie chciało buźki pokazać lekarzowi, aż je ruszył mocniej i pokazało buziaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:37

Z., Inesicia, lilirose, Eowena, Alorrene13, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki zadko sie odzywam zadko wchodze ale teraz wchodze po porade straszne skurcze mam nog rag palcow wiecie od czego moze to sie brac???

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ;)
    Mnie martwi, że brzuszek nic nie rośnie, tzn. cały czas jest mniej więcej taki sam -_- Może któraś swój pokaże ?
    Myślicie, że jak jestem bardzo wysoka i szczupła to dłużej muszę czekać? zawsze myślałam, że jak do tej pory miałam brzuch płaski jak deska (bo wszystko szło w dolne partie :D) to przy ciąży będę rosła w oczach :D poza tym ogólnie mam wrażenie, że schudłam, spodnie na mnie wiszą, i wręcz widzę, że z nóg robią mi się patyczaki. Nie żebym była zła, bo wiadomo normalnie bym skakała ze szczęścia, ale w ciąży to nie wiem czy tak dobrze. Apetytu specjalnie nie mam, a rzyganko tylko w nocy no, ale żeby tak chudnąć o.O

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ;)
    Mnie martwi, że brzuszek nic nie rośnie, tzn. cały czas jest mniej więcej taki sam -_- Może któraś swój pokaże ?
    Myślicie, że jak jestem bardzo wysoka i szczupła to dłużej muszę czekać? zawsze myślałam, że jak do tej pory miałam brzuch płaski jak deska (bo wszystko szło w dolne partie :D) to przy ciąży będę rosła w oczach :D poza tym ogólnie mam wrażenie, że schudłam, spodnie na mnie wiszą, i wręcz widzę, że z nóg robią mi się patyczaki. Nie żebym była zła, bo wiadomo normalnie bym skakała ze szczęścia, ale w ciąży to nie wiem czy tak dobrze. Apetytu specjalnie nie mam, a rzyganko tylko w nocy no, ale żeby tak chudnąć o.O
    moja znajoma w ciazy schudla 20 kg wiec chudniemy lub tyjemy

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a to pierwsz ciaza bo nie pamietam? Podobno w pierwszej ciazy to dlugo nie widac, zalezy tez od ciala innym bardziej wypycha narzady itp wiec wczesnie widac nie martw sie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza ;) Pocieszajcie mnie, bo wtedy od razu mi lepiej, a przypominam, że wizytę mam w piątek :D w domu jest zakaz czarnowidzenia więc gdzieś się muszę wyżalić :D

Suzanna22, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, na bóle lędźwiowe znajdziesz ćwiczenia na YT. Ja robię codziennie podciąganie nóg do brody i pozycję embrionalną, inaczej konałabym z bólu (stara kontuzja). Tylko to mnie ratuje, bo skutecznie odciąża i bezpiecznie rozciąga ten odcinek pleców.

Truskaweczka, super, gratuluję :) czekam na zdj.❤
    A powiedz, przezierność jeszcze dowcipnie czy przeszła z powłoki brzuszne?

Asia, może za mało magnezu? Jakie masz wyniki krwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 22:47

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się z kolejnych udanych wizyt! Super! :)

Ja dziś cały dzień spędziłam w łóżku z mega bólem głowy i niestety musiałam wziąć apap, a wieczorem taka mnie naszła ochota że musiałam podjechać do maca do frytki :D

zyrcia z brzuszkiem do podobno różnie bywa i wiele czynników ma na to wpływ, poczytaj sobie w necie :) No ale mogę swój pokazać, tylko ja kawał baby jestem bo mam prawe 180 wzrostu i warze ponad 70 kg.

Tadam :)
    2cii7g0.jpg

Truskaweczka250, lilirose, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, mnie brzuch wywaliło na początku 10 tygodnia (wrzuciłam fotę kiedyś) też sobie myślałam, że teraz będzie mi rósł w oczach, a tu nic z tego :) od tamtej pory nic nie urosło. Też się zastanawiałam czy to normalne, ale wyczytałam, że na pocztątku brzuch rośnie, bo wszystkie bebechy w środku się przestawiają, żeby zrobić miejsce, a potem zaczyna rosnąć dopiero jak dziecko zaczyna się nie mieścić, czyli stosunkowo późno.
    A, no i jeszcze jedno. Ostatnio trafiłam na pamiętnik Kawy i byłam w szoku. W 20tyg miała właściwie płaski brzuch, a teraz w 8 miesiącu zobacz jaki ma malutki brzuszek :) Mnie też się taki marzy, a nie taki ogromny z wywalonym pępkiem:/ Zobacz, że ona też jest wysoka i szczupła, więc to ma duże znaczenie.

A codo fotek, to jutro postaram się wrzucić te, które robię co tydzień. Nie wrzucałam, bo nie było różnicy :)

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny cieszę się z kolejnych udanych wizyt! Super! :)

Ja dziś cały dzień spędziłam w łóżku z mega bólem głowy i niestety musiałam wziąć apap, a wieczorem taka mnie naszła ochota że musiałam podjechać do maca do frytki :D

zyrcia z brzuszkiem do podobno różnie bywa i wiele czynników ma na to wpływ, poczytaj sobie w necie :) No ale mogę swój pokazać, tylko ja kawał baby jestem bo mam prawe 180 wzrostu i warze ponad 70 kg.

Tadam :)
    2cii7g0.jpg
    Ja mam 180 wzrostu :D nasze dziecko to w ogóle kloc będzie coś czuję :D

Eowena już się uspokoiłam :D Mój właśnie wywaliło trochę na początku i wydaje mi się, że a razie bez zmian, ale chyba jutro też zrobę foto dla porównania :D

• simon86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co tu tak pusto od rana?!!! wstawać śpiochy!!!! :-)

lilirose, dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :)

Hej, czy krew z nosa to coś normalnego w ciąży? Nie cieknie jak z kranu, ale jak dmucham nos to wydmuchuje żywą krew :(

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) właśnie wstałam.
    Kurczę mam dziwny problem, zawsze rano mam zaschniety nos a w środku strupki taki jakby z krwi. Juz mnie zaczyna to niepokoić. Po chwili od wstania pojawia sie lekki katar ale taki z krwią. Krew z nosa sama nie leci, więc co jest ? Nigdy nie miałam taki problemów. Pije dużo wody. Miałyście kiedyś takie objawy ?

Lilirose chyba my z tym samym problem od rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 10:14

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki ....
    Wam się tu mogę zwierzyć wyżalić no bo gdzie :P nie można truć mężowi i otoczeniu ;) Wczoraj powiedziałam w pracy i jak to się dzieje, że od razu od dziś brak koncentracji i zły nastrój :( mężowi rano puściłam beksę bo nie chciał kanapki do pracy i takie tam :/
    Mój Misiek kupił stetoskop i chciał słuchać bicia serca dziecka hehe, nic nie było słychać. Na szczęście wyczytaliśmy że można słuchać ale najwcześniej od 24 tygodnia, więc może to nie była kaska wyrzucona w błoto ;)
    Moi rodzice się wczoraj ucieszyli z wiadomości, pogadaliśmy, z mamą obgadałam jej porody itp. ;) w pracy też pogratulowali, fajnie ...
    Mam nadzieję, że między świętami a nowym rokiem odpocznę.
    Dziewczyny ja ciągle kicham i zawsze wtedy myślę co czuje dzidziuś... a katar też mam i w glutkach czasami są takie krwinki bleee to chyba normalne, bo jesteśmy mocniej ukrwione teraz czy jakoś tak ... ;) Miłego Dnia !

sss lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ