Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok. Kamień z serca. Dzieciątko jedno, serduszko bije, wiekowo się zgadza. M był ze mną i widział dzidziusia. Teraz muszę się umówić na genetyczne, jutro będę dzwonić.

Nieukowa, Inesicia, sss, aga87, Katha81, Z., Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaj, super :) na kiedy masz termin?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 24 czerwiec. prawie nasza rocznica ślubu :)

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ja mam termin 22 czerwiec i to wlasnie w rocznice slubu. Jestesmy na tym samym etapie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja chyba zbyt obciazam kregoslup. W pracy siedze przychodzevdo domu caly czas cos robie i dzisiaj moj kregoslup a dokladnie dolny odcinek krzyzowy odmowil mi posluszenstwa. Poszlam sie myc i nie moglam dojsc do lozka. Teraz leze i jest ok ale bojevsie wstac. Nie wiem czy to przejdzie...moze tam sie cos vteraz przestawia? Powiem o tym we wtorek lekarzowi.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zdarzają się takie bóle krzyża, że niemalże nie jestem w stanie się wieczorem ruszyć. Również zamierzam zapytać o to lekarza.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już po wizycie:)
    wszystko jest ok Badanie przezierności krzyżowej wyszło pozytywnie:)1,0 Dzidzia jest 4 dni starsza 13+4, ma już 7,5cm objętość główki 21mm
    Płci tak jak się domyślałam nie znamy bo na razie nie pokazało się ale i ciężko jest sprawdzić przez zwykłe usg.
    Jutro wstawię fotkę bo dzisiaj już padam ze zmęczenia:)
    Jestem zadowolona że wszystko w porządku maleństwo chyba spało bo nie chciało buźki pokazać lekarzowi, aż je ruszył mocniej i pokazało buziaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:37

Z., Inesicia, lilirose, Eowena, Alorrene13, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki zadko sie odzywam zadko wchodze ale teraz wchodze po porade straszne skurcze mam nog rag palcow wiecie od czego moze to sie brac???

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ;)
    Mnie martwi, że brzuszek nic nie rośnie, tzn. cały czas jest mniej więcej taki sam -_- Może któraś swój pokaże ?
    Myślicie, że jak jestem bardzo wysoka i szczupła to dłużej muszę czekać? zawsze myślałam, że jak do tej pory miałam brzuch płaski jak deska (bo wszystko szło w dolne partie :D) to przy ciąży będę rosła w oczach :D poza tym ogólnie mam wrażenie, że schudłam, spodnie na mnie wiszą, i wręcz widzę, że z nóg robią mi się patyczaki. Nie żebym była zła, bo wiadomo normalnie bym skakała ze szczęścia, ale w ciąży to nie wiem czy tak dobrze. Apetytu specjalnie nie mam, a rzyganko tylko w nocy no, ale żeby tak chudnąć o.O

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ;)
    Mnie martwi, że brzuszek nic nie rośnie, tzn. cały czas jest mniej więcej taki sam -_- Może któraś swój pokaże ?
    Myślicie, że jak jestem bardzo wysoka i szczupła to dłużej muszę czekać? zawsze myślałam, że jak do tej pory miałam brzuch płaski jak deska (bo wszystko szło w dolne partie :D) to przy ciąży będę rosła w oczach :D poza tym ogólnie mam wrażenie, że schudłam, spodnie na mnie wiszą, i wręcz widzę, że z nóg robią mi się patyczaki. Nie żebym była zła, bo wiadomo normalnie bym skakała ze szczęścia, ale w ciąży to nie wiem czy tak dobrze. Apetytu specjalnie nie mam, a rzyganko tylko w nocy no, ale żeby tak chudnąć o.O
    moja znajoma w ciazy schudla 20 kg wiec chudniemy lub tyjemy

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a to pierwsz ciaza bo nie pamietam? Podobno w pierwszej ciazy to dlugo nie widac, zalezy tez od ciala innym bardziej wypycha narzady itp wiec wczesnie widac nie martw sie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza ;) Pocieszajcie mnie, bo wtedy od razu mi lepiej, a przypominam, że wizytę mam w piątek :D w domu jest zakaz czarnowidzenia więc gdzieś się muszę wyżalić :D

Suzanna22, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, na bóle lędźwiowe znajdziesz ćwiczenia na YT. Ja robię codziennie podciąganie nóg do brody i pozycję embrionalną, inaczej konałabym z bólu (stara kontuzja). Tylko to mnie ratuje, bo skutecznie odciąża i bezpiecznie rozciąga ten odcinek pleców.

Truskaweczka, super, gratuluję :) czekam na zdj.❤
    A powiedz, przezierność jeszcze dowcipnie czy przeszła z powłoki brzuszne?

Asia, może za mało magnezu? Jakie masz wyniki krwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 22:47

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się z kolejnych udanych wizyt! Super! :)

Ja dziś cały dzień spędziłam w łóżku z mega bólem głowy i niestety musiałam wziąć apap, a wieczorem taka mnie naszła ochota że musiałam podjechać do maca do frytki :D

zyrcia z brzuszkiem do podobno różnie bywa i wiele czynników ma na to wpływ, poczytaj sobie w necie :) No ale mogę swój pokazać, tylko ja kawał baby jestem bo mam prawe 180 wzrostu i warze ponad 70 kg.

Tadam :)
    2cii7g0.jpg

Truskaweczka250, lilirose, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, mnie brzuch wywaliło na początku 10 tygodnia (wrzuciłam fotę kiedyś) też sobie myślałam, że teraz będzie mi rósł w oczach, a tu nic z tego :) od tamtej pory nic nie urosło. Też się zastanawiałam czy to normalne, ale wyczytałam, że na pocztątku brzuch rośnie, bo wszystkie bebechy w środku się przestawiają, żeby zrobić miejsce, a potem zaczyna rosnąć dopiero jak dziecko zaczyna się nie mieścić, czyli stosunkowo późno.
    A, no i jeszcze jedno. Ostatnio trafiłam na pamiętnik Kawy i byłam w szoku. W 20tyg miała właściwie płaski brzuch, a teraz w 8 miesiącu zobacz jaki ma malutki brzuszek :) Mnie też się taki marzy, a nie taki ogromny z wywalonym pępkiem:/ Zobacz, że ona też jest wysoka i szczupła, więc to ma duże znaczenie.

A codo fotek, to jutro postaram się wrzucić te, które robię co tydzień. Nie wrzucałam, bo nie było różnicy :)

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny cieszę się z kolejnych udanych wizyt! Super! :)

Ja dziś cały dzień spędziłam w łóżku z mega bólem głowy i niestety musiałam wziąć apap, a wieczorem taka mnie naszła ochota że musiałam podjechać do maca do frytki :D

zyrcia z brzuszkiem do podobno różnie bywa i wiele czynników ma na to wpływ, poczytaj sobie w necie :) No ale mogę swój pokazać, tylko ja kawał baby jestem bo mam prawe 180 wzrostu i warze ponad 70 kg.

Tadam :)
    2cii7g0.jpg
    Ja mam 180 wzrostu :D nasze dziecko to w ogóle kloc będzie coś czuję :D

Eowena już się uspokoiłam :D Mój właśnie wywaliło trochę na początku i wydaje mi się, że a razie bez zmian, ale chyba jutro też zrobę foto dla porównania :D

• simon86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co tu tak pusto od rana?!!! wstawać śpiochy!!!! :-)

lilirose, dorcia8919, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :)

Hej, czy krew z nosa to coś normalnego w ciąży? Nie cieknie jak z kranu, ale jak dmucham nos to wydmuchuje żywą krew :(

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) właśnie wstałam.
    Kurczę mam dziwny problem, zawsze rano mam zaschniety nos a w środku strupki taki jakby z krwi. Juz mnie zaczyna to niepokoić. Po chwili od wstania pojawia sie lekki katar ale taki z krwią. Krew z nosa sama nie leci, więc co jest ? Nigdy nie miałam taki problemów. Pije dużo wody. Miałyście kiedyś takie objawy ?

Lilirose chyba my z tym samym problem od rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 10:14

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki ....
    Wam się tu mogę zwierzyć wyżalić no bo gdzie :P nie można truć mężowi i otoczeniu ;) Wczoraj powiedziałam w pracy i jak to się dzieje, że od razu od dziś brak koncentracji i zły nastrój :( mężowi rano puściłam beksę bo nie chciał kanapki do pracy i takie tam :/
    Mój Misiek kupił stetoskop i chciał słuchać bicia serca dziecka hehe, nic nie było słychać. Na szczęście wyczytaliśmy że można słuchać ale najwcześniej od 24 tygodnia, więc może to nie była kaska wyrzucona w błoto ;)
    Moi rodzice się wczoraj ucieszyli z wiadomości, pogadaliśmy, z mamą obgadałam jej porody itp. ;) w pracy też pogratulowali, fajnie ...
    Mam nadzieję, że między świętami a nowym rokiem odpocznę.
    Dziewczyny ja ciągle kicham i zawsze wtedy myślę co czuje dzidziuś... a katar też mam i w glutkach czasami są takie krwinki bleee to chyba normalne, bo jesteśmy mocniej ukrwione teraz czy jakoś tak ... ;) Miłego Dnia !

sss lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ