X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh u mnie nie najlepiej. Byłam u kardiologa, mam arytmię, zaburzenia pracy serca i skierowanie na usg serca i Holtera -_- ubłagałam bez szpitala. Czuję się tragicznie, prawie nie wstaję, bo kręci mi się w głowie, poce się i mam zadyszkę jak stary dziad. Codziennie o 2 w nocy rzygam i w ogóle jest beznadziejnie, do tego to przeziębienie... Mam nadzieję, że to nie ma wpływu na dzidzię, czekam do piątku na usg, ale chyba będzie mi ciężko dotrwać, bo stresuję się strasznie :(

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) dawno mnie nie było no ale... w sobote wcześnie rano trafiłam do szpitala z żywo czerwoną krwią, okazało sie ze mam oderwaną kosmówkę i krwiaka, na szczęście, nie mocno i przeleżałam w szpitalu do dziś i krwiak prawie zanikł wiec wszystko ok, zalecenie nie przemęczać się, nie dźwigać i dużo leżeć, biore luteinę i za 9 dni mam wizytę na przezierność. Wystraszyłam się bo w sobote mi powiedzieli ze mam duże ryzyko poronienia ale dziś sie uspokoiłam bo ładnie się wchłonął a dzidziuś fikał jak szalony :), pozdrawiam was wszystkie i gratuluję udanych wizyt! no i lekarz powiedział ze plamić na brązowo mogę jeszcze jakiś czas byle nie było żywo czerwone.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, Aga87 przykro mi z powodu waszych problemów zdrowotnych :(
    Trzymajcie sie jakoś, ja trzymam kciuki aby te historie nie miały najmniejszego wpływu na wasze kruszynki :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wszystko ok wymiary odpowiadają 14 tyg i 2 dnia przewidywany termin 24.05 2015 łożysko 1 stopień dojrzałości NT-1,8mm zawiazek kości nosa 2,8mm serduszko ok. Nerki widoczne. Wad w obrębie płodu i łożyska nie wykazano ilość wód plodowych prawidłową. Niestety płci nie znam lekarz pokazywał mi ze jest cos tam między nogami ale u dziewczynek i chłopców na tym etapie wygląda to podobnie a na 3d włączył na chwilę ale bylo takie roxmazane nie mam zdjęcia 3d mam zwykle ale jak zwykle nie umiem dodać musicie mi pomoc

Sista, Aka81, Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    gratuluję udanych wizyt i super zdjęć :-)
    Zyrcia, Aga87 - wszystko będzie dobrze, musi być.
    Ja mam wizytę w najbliższy piątek (20.00). Lekarz ma mi dać skierowanie na badania prenatalne, tak abym się przed świętami zmieściła. I tak się zastanawiam, jak duży powinien być Groszek aby można było zrobić pomiary w badaniu prenatalnym. Wiecie może? W ostatni piątek po szybkim USG, lekarz domierzył się 2,03cm, ale to był 9t1d.
    Z zachcianek żywieniowych, mam nieustannie tylko jedną - lody. Nie odpuszczę sobie jednej gałki, gdy przechodzę obok stoiska z lodami i w lodówce zawsze muszą być w pogotowiu :) Poza tym staram się jeść rozsądnie, choć i tak przytyłam już 2 kg.

3jgxdqk3dcn5i62b.png

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tinypic.pl/
    wybierasz plik, naciskasz przeslij i pozniej zakladke KOD DO FORUM i ten link nam skopiuj tutaj :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witajcie Dziewczyny,
    Ja mam wizytę w najbliższy piątek (20.00). Lekarz ma mi dać skierowanie na badania prenatalne, tak abym się przed świętami zmieściła. I tak się zastanawiam, jak duży powinien być Groszek aby można było zrobić pomiary w badaniu prenatalnym. Wiecie może? W ostatni piątek po szybkim USG, lekarz domierzył się 2,03cm, ale to był 9t1d.
    Z zachcianek żywieniowych, mam nieustannie tylko jedną - lody. Nie odpuszczę sobie jednej gałki, gdy przechodzę obok stoiska z lodami i w lodówce zawsze muszą być w pogotowiu :) Poza tym staram się jeść rozsądnie, choć i tak przytyłam już 2 kg.

3jgxdqk3dcn5i62b.png

Ja byłam w 11t1d i pomiary byly ale np na kosc nosowa bylo za wczesnie. Idz najlepiej rowno w 12 tygdoniu ;)

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 - ja bym się chętnie wybrała na jakieś lekkie pilates, jogę albo basen. Może w II trymestrze mi lekarz pozwoli. Tymczasem powiedział, żebym co najwyżej spacerowała :) Sexu tez mi zabronił, powiedział, że przypadkiem moglibyśmy zabić Dziecko (dosłownie). Zdziwiło mnie to, bo nie plamię, żadnych objawów, a moje libido wręcz wzrosło ;) Ale gin na pewno wie lepiej :)
    Napisz, jak się już na jakąś aktywność zdecydujesz. Po Świętach trzeba będzie zadbać o kondycję.
    Zyrcia - dziękuję, postaram się umówić dokładnie w 12 tygodniu. To akurat przed Świętami i miałabym najlepszy prezent dla całej Rodziny (poza Tatą Maleństwa i moja Siostrą nikt jeszcze nie wie).

3jgxdqk3dcn5i62b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:21

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista u mnie lekarz polecił zrobić to badanie w 13 lub 14 tygodniu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na normalny aerobik, chodziłam na te zajęcia z małymi przerwami jakieś 5 lat i nie chcę się teraz zasiedzieć w domu, źle się czuje bez ćwiczeń. Oczywiście ćwiczenia bez podskoków bo te mogą wywołać skurcze, ćwiczę sobie w swoim tempie a jeśli jakieś ćwiczenie mi nie pasuje to sobie zamieniam na inne, które nie sprawia mi trudności :) Mój doktorek powiedział że jeśli ćwiczyło się przed ciążą to można to dalej robić tylko ostrożnie, chodzi o to żeby nie uprawiać sportów kontuzyjnych oraz nie zaczynać nowych dyscyplin :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha wypuścili mnie do domku dziś. Z kropkiem w sumie ok, martwi mnie tylko że jest mały, mało przyrósł ( ma 3,8 cm). Dziewczyny Jak patrzę na Wasze wymiary maleństw to już się martwię, muszę dlatego odpocząć trochę od forum. Plamienia ustały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:43

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam kropka

qstxaeiub0v4_t.jpg

Evell, Magda_lena88, sss, Z., Alorrene13, Truskaweczka250, Inesicia, Rozalia, Joasia:), zyrcia, Natka88, Czarnaa94, Marcia86, Nieukowa, Gonia123, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

3jgxdqk3dcn5i62b.png
    Mój lekarz mówił że przy usg prenatalnym maluch nie może mieć mniej niż 45mm i więcej niż jak dobrze pamiętam 80mm. My na pierwsze genetyczne idziemy w czw 12tc.ale to w poradni a u gina to usg mamy 03.12 czyli 13tc II trymestr już ;-)
    Aghata piekny bobas <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dołączam do Was :)

Z., Magda_lena88, Alorrene13, Truskaweczka250, Inesicia, Joasia:), elukkkcha245 lubią tę wiadomość

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika oo to dobrze ze plamienia ustaly. Mam nadzieje ze twoje malenstwo nadrobi. Ja bylam u swijej ginki wczoraj na kontroli i moj okruszek mial 49mm a w czwartek w szpitalu 52mm wiec tez bylam zdziwiona. Ona powiedziala ze czasem plod jest skulony a czasem wyprostowany i zalezy jakie usg dokladne itp. Trzymam kciuki :) odpoczywaj i niestresuj sie

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, aga trzymajcie sie. Bedzie dobrze <3

aga87 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha dzieki,kochana

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w sumie znalazłam sobie aerobik dla kobiet w ciąży ale wolno dopiero za zgodą lekarza chodzić od 12 tygodnia, a że ja w sumie czuję się jeszcze niemrawo to pewnie zacznę chodzić trochę później.

zyrcia trzymam kciuki za zdrowie Twoje i maluszka!

kasika okruszek może jeszcze nadgonić, staraj się nie denerwować chociaż wiem że Ci ciężko...Wierzę że bedzie dobrze.

Inesicia ale usg genetycznego nie można już robić w 14 tygodniu, robi się je do 13 tygodnia 6 dnia.

Dziewczyny dołączam do rocznika 88' :)

Gonia123 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, jak leżałam na oddziale perinantologii w Matce Polce to na sali miałam jedną dziewczynę z arytmią i nadciśnieniem (24tc), a drugą z jakimś zaburzeniami pracy serca, ale nie wiem do końca jakimi dokładnie (21tc).
    No i w związku z tym dwie informacje dla ciebie - po pierwsze, chyba dobrze, że się nie zgodziłaś na ten szpital. Dziewczyna z arytmią i nadciśnieniem przyszła do szpitala we wtorek po południu w określonym celu - mieli jej założyć holtera i zależnie od tego podjąć jakieś leczenie. Holtera założyli jej w kolejny wtorek... Przez ten tydzień leżała i nawet jej ciśnienia nie mierzyli. Z tym pomiarem ciśnienia to w ogóle inna historia - w karcie szpitalnej jest zawsze rubryczka na ciśnienie i temperaturę. Pielęgniarki wpisywały jakieś wartości "z dupy" w ogóle bez pomiarów. I nam wszystkim trzem takie same... Śmieszne w sumie... Nie wiem ile leżała jeszcze później, bo ja już wyszłam wtedy.
    Po drugie - z tego co one mówiły, to nie jest jakieś zagrożenie dla maluszka. Ponoć da się z tym bez problemu przejść ciążę, ale pewnie będziesz się musiała oszczędzać, no i dostaniesz jakieś tabsy. Ogólnie nie ma się czego bać :) Na ten soczek umówimy się jak już się będziesz lepiej czuła :)

zyrcia lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Zyrcia, jak leżałam na oddziale perinantologii w Matce Polce to na sali miałam jedną dziewczynę z arytmią i nadciśnieniem (24tc), a drugą z jakimś zaburzeniami pracy serca, ale nie wiem do końca jakimi dokładnie (21tc).
    No i w związku z tym dwie informacje dla ciebie - po pierwsze, chyba dobrze, że się nie zgodziłaś na ten szpital. Dziewczyna z arytmią i nadciśnieniem przyszła do szpitala we wtorek po południu w określonym celu - mieli jej założyć holtera i zależnie od tego podjąć jakieś leczenie. Holtera założyli jej w kolejny wtorek... Przez ten tydzień leżała i nawet jej ciśnienia nie mierzyli. Z tym pomiarem ciśnienia to w ogóle inna historia - w karcie szpitalnej jest zawsze rubryczka na ciśnienie i temperaturę. Pielęgniarki wpisywały jakieś wartości "z dupy" w ogóle bez pomiarów. I nam wszystkim trzem takie same... Śmieszne w sumie... Nie wiem ile leżała jeszcze później, bo ja już wyszłam wtedy.
    Po drugie - z tego co one mówiły, to nie jest jakieś zagrożenie dla maluszka. Ponoć da się z tym bez problemu przejść ciążę, ale pewnie będziesz się musiała oszczędzać, no i dostaniesz jakieś tabsy. Ogólnie nie ma się czego bać :) Na ten soczek umówimy się jak już się będziesz lepiej czuła :)
    Dzięki ;* mam nadzieję, że rzeczywiście nic poważnego. A w szpitalu jak pomyślałam, że mnie położą na kariologii z dziadami i będą na mnie kaszleć tam to podziękowałam :D Uspokoję się pewnie w piątek po usg. Jak coś dam radę przeleżę bo i tak wstawać za bardzo nie mogę -_- byle z dzidzią było w porządku

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ