Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Evell wrote:Witam . Czy urosly wam juz brzuszki ? Ja dzis zaczelam 2 trymestr i wg mi brzuch nie rosnie,a przynajmniej tak mi sie wydaje najgorsze jest to ze juz nie czuje sie ciazowo ehh martwie sie ze cos jest nie w porzadku :(do wizyty zostalo 2i pol tyg chyba umre dobtego czasu.
Evell ja co prawda jeszcze nie wkroczyłam w II trymestr ale też nie mam brzuszka i nie zanosi się żeby szybko wyskoczył. Większość moich koleżanek ma brzuszki około 5 / 6 mc, w sumie nie widziałam żeby żadna miała w 4 widoczny brzuszek.
A co do objawów - to normalne że Ci znikają! Nie masz plamień, nie boli brzuch - wyluzuj kobieto i ciesz się ciążą!Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Hej
udanych wizyt wizytującym
Evell ja się też martwię bo nie czuję się ciążowoa prenatalne dopiero 15 grudnia
oj chciałabym już czuć ruchy dziecka , żebym wiedziała, że jest ok .. mdłości od tyg już mnie nie męczą , piersi nie bolą .. oszaleć można
no ale sobie myśle, że skoro plamien nigdy nie było i nie ma i bólów brzucha też to chyba musi być ok prawda ?Sista lubi tę wiadomość
-
Evell wrote:Witam . Czy urosly wam juz brzuszki ? Ja dzis zaczelam 2 trymestr i wg mi brzuch nie rosnie,a przynajmniej tak mi sie wydaje najgorsze jest to ze juz nie czuje sie ciazowo ehh martwie sie ze cos jest nie w porzadku :(do wizyty zostalo 2i pol tyg chyba umre dobtego czasu.
Evell - nie przejmuj się, na pewno absolutnie wszystko jest w jak należyJa mam dokładnie to samo co Ty. Jestem bezobjawowa. Nawet brzuch, który był w czwartek jakoś zmalał. Mój gin się śmieje, bo jak wchodzę do gabinetu, to od razu chce się kłaść na USG.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Hej
udanych wizyt wizytującym
Evell ja się też martwię bo nie czuję się ciążowoa prenatalne dopiero 15 grudnia
oj chciałabym już czuć ruchy dziecka , żebym wiedziała, że jest ok .. mdłości od tyg już mnie nie męczą , piersi nie bolą .. oszaleć można
no ale sobie myśle, że skoro plamien nigdy nie było i nie ma i bólów brzucha też to chyba musi być ok prawda ?
Jeszcze będą nas kopać te Nasze MaluchyI budzić po nocach boksowaniem
Będzie dobrze, zobaczysz
-
Katha wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim spokojnej ciąży i zdrowego Maluszka.
Jestem już po wizycie. Generalnie lekarz sprawdził tylko szyjkę, pobrał cytologię, zobaczył że wyniki z usg i badanie moczu są w porządku i już. Dziś usg nie robił bo 21.11 miałam prenatalne. Na zatoki i ucho polecił mi Nasivin. Mam nadzieję, że pomogą. Po za tym schudłam kilogram od ostatniej wizyty. Na kolejną wizytę mogę przyjść dopiero po powrocie ze świąt czyli po 7.01 czyli za jakieś 6 tygodni.A1984, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:Evell ja co prawda jeszcze nie wkroczyłam w II trymestr ale też nie mam brzuszka i nie zanosi się żeby szybko wyskoczył. Większość moich koleżanek ma brzuszki około 5 / 6 mc, w sumie nie widziałam żeby żadna miała w 4 widoczny brzuszek.
A co do objawów - to normalne że Ci znikają! Nie masz plamień, nie boli brzuch - wyluzuj kobieto i ciesz się ciążą!
A1984 - a ja to bym chciała aby mi brzucho wyskoczyło w 5 miesiącu. Mam plan zachować tajemnicę do Nowego RokuNa razie zapinam się na tą samą dziurkę w pasku co zawsze, choć przytyłam 2 kg (mam 176cm to się jakoś rozłożyło).
-
Inesicia wrote:Katha wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim spokojnej ciąży i zdrowego Maluszka.
Jestem już po wizycie. Generalnie lekarz sprawdził tylko szyjkę, pobrał cytologię, zobaczył że wyniki z usg i badanie moczu są w porządku i już. Dziś usg nie robił bo 21.11 miałam prenatalne. Na zatoki i ucho polecił mi Nasivin. Mam nadzieję, że pomogą. Po za tym schudłam kilogram od ostatniej wizyty. Na kolejną wizytę mogę przyjść dopiero po powrocie ze świąt czyli po 7.01 czyli za jakieś 6 tygodni.
A kiedy miałaś robioną cytologie ostatnio? Ja zapomniałam mojego gina zapytać o to w piątek, bo ostatnio cytologię miałam robioną w październiku 2012r.
-
no musi być dobrze dziewczyny
a powiedzcie mi bo mnie to nurtuje... mnie ginka posłała na prenatalne , kilka miejscowości dalej .. nie było powodów ale dla mojego spokoju.. powiedzcie mi jeśli prenat. będą dokładnie za 2 tyd to czy tamten lekarz zrobi mi usg przez brzuch już ? czy będzie mnie badał też na otelu jeśli mam swoją gin a on ma mi zrobić tylko prenatalne ?
-
nick nieaktualnyMoze i macie racje dziewczynt teraz czekam do wizyty jak na szpilkach bo wczesniwj chodzilam co dwa tyg ale zminilam gin i dopiero wizyta 17-tego ale tak juZ niestety jest ze bedziemy sie martwic cala ciaze modle sie zeby bylo wszystko dobrze !!
Przepraszam za bledy pisze z telefonu katha wszystkiego dobrego duzo radosci :* -
Sista wrote:A kiedy miałaś robioną cytologie ostatnio? Ja zapomniałam mojego gina zapytać o to w piątek, bo ostatnio cytologię miałam robioną w październiku 2012
U mnie ostatnia cytologia była robiona w marcu 2013. -
XxMoniaXx wrote:no musi być dobrze dziewczyny
a powiedzcie mi bo mnie to nurtuje... mnie ginka posłała na prenatalne , kilka miejscowości dalej .. nie było powodów ale dla mojego spokoju.. powiedzcie mi jeśli prenat. będą dokładnie za 2 tyd to czy tamten lekarz zrobi mi usg przez brzuch już ? czy będzie mnie badał też na otelu jeśli mam swoją gin a on ma mi zrobić tylko prenatalne ?
Jeśli o mnie chodzi to wyglądało to tak, że najpierw było usg przez brzuch, a później jeszcze robiła usg dowcipnie żeby sprawdzić szyjkę. Badanie miałam w 12t3d -
Witam serdecznie,można dołączyć?
Cześć KathaWszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Ja świętowałam wczoraj:)
U mnie muszę przyznać coraz lepiej,a to co na początku przeszłam wolę puścić w niepamięć,jednym słowem koszmarny okres!! Także dziewczyny lepiej zamiast się martwić że objawy przeszły lepiej zacznijcie się cieszyćbo teraz ponoć przed nami najpiękniejszy okres ciąży.U mnie też brzucha brak,jedynie wieczorem troszkę taki większy,ale generalnie nic kompletnie nie widać. Tyle że ja schudłam przez te moje wymioty nieszczęsne.
Wizytę kolejną mam za tydzień i już czekam jak szalona:-P
Powodzenia dziewczyny,wszystko będzie dobrze
Nieukowa, Alorrene13, Joasia:), Eowena lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Mi prenatalne robił na łóżku zwykłym najpierw przez brzuch a potem kazał mi sie rozebrać od pasa w dol dał ręcznik papierowy do przykrycia ale ja wiedziałam ze bedzie robił i ubralam dłuższy sweter.
My byliśmy w sobotę na imprezie i wszyscy nam gratulowali ciąży bo juz widać brzuch a nikomu nic nie mówiliśmy.[/url]
-
Myślę ze dla nich to chleb powszedni ja uważam osobiście z mojego doświadczenia ze ginekolodzy mężczyźni są delikatniejsi w badaniu dla mnie nie ważne czy facet czy babka ważne ze dobry lekarz. Przy porodzie chodzi się w takiej przykrotkiej koszuli z gołym tylkiem i nie ma mowy o wstydzie czy skrepiwaniu
[/url]
-
XxMoniaXx wrote:aha. Dzięki . A na fotelu też miałaś badanie ? a to Ci robił Twoj gin czy dostałaś skierowanie do innego ?
Muniek witaj;) Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin. Dużo zdrowia i spokoju;)
Muniek lubi tę wiadomość