Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Evell ja co prawda jeszcze chwilka do II trymestru ale już od dłuższego czasu moje objawy ustąpiły. Mam tylko czasem jakiś epizod z bólem głowy albo delikatnie mnie zemdli, ale w porównaniu do np 8 tygodnia to niebo a ziemia
Dziś też czuję się wyśmienicie tylko w nocy długo nie mogę zasnąć i często się budzę, nie wiem dlaczego...
A miałam wcześniej napisać odnośnie tego czy dziecko już słyszy i pytałam ginekologa. Powiedział że to jeszcze za wcześnie, że płód zaczyna odbierać szmery naszego serca, krążenie krwi itp dopiero koło 14 tygodnia a dzwięki z zewnątrz w 5 miesiącu. Także mówić do brzuszka nie zaszkodzi, ale maluch nie może tego usłyszeć
Lecimy zagłosować na prezydenta miasta, a potem do znajomych na obiadek. Miłej niedzieli!Eowena, Sista lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki.
Ale dzis pospalam do 10 ale w nocy nie moglam zasnac. Jak sie obudze do kibelka to potem tak mam. Ja wczoraj przegielam odgrzewalam mezowi sos do spagetii i oczywiscie podjadalam a potem przegryzlam plackiem z malinami. Tak mnie wzielo ze wieczorem pieklam heee..
Ja tez mam objawy mniejsze ale mysle ze to nie wrozy niczego zlego....poprostu sie organizm przyzwyczail. Jutro przechodze na luteine z duphastonu i nie bedzie sie nic dzialo.
Milej niedzieliMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyNo u mnie też już objawów coraz mniej tylko mnie mdli piersi już przestały boleć mam nadzieje,że dlatego,że już wchodze w drugi trymestr miejemy nadzieję ale głupi niepokój czasem nachodzi człowieka.Dziś zrobiłam sobie zakupy na allegro kupiłam legginsy z H&M :)może jeszcze coś ciekawego kupie .
-
XxMoniaXx wrote:Hej
dziewczyny mam problem z zaparciami
czy ma któraś podobnie ?
jak już jakimś cudem coś zrobię to troszkę i czuję, że nie do końca.
Co robić ?
Ja piję dużo wody, jem suszone owoce (morele, śliwki, żurawinę). Unikam słodyczy i cukru. No i udaje mi się chodzić do toalety raz na dwa dni.
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
A u mnie dzisiaj nie za ciekawie....bo lekko bezowy śluz zauważyłam ok 14 wzięłam Luteinę i nospe i leżę cały dzień...nie wiem skąd taki śluz...
Zobaczymy jutro jak nic się nie zmieni to pojadę do gina:( ale teraz mam humor do dupy..jeszcze takie dziwne w macicy mam kłucia i ciągniecie:( ale dzień..
-
Moze macica sie rozciaga. Truskaweczka bedzie dobrze. Wiem ze kazdy tak mowi a my i tak swoje.
Ja codziennie patrze na sluz i to juz paranoja jest ale niestety tak mam i miec pewnie bede.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Truskaweczko czy ty przyjmujesz luteinę doraźnie tylko jak cię boli? Bo tak wywnioskowałam z wpisu i trochę mnie to przeraziło. Mam nadzieję że źle zrozumiałam, bo luteinę należy przyjmować na stałe i broń Boże nie odstawiać bez zgody lekarza bo poronienie gwarantowane.
Widzę w opisie że twój dzidziuś rośnie, więc nie martw się bo wszystko jest w jak najlepszym porządku. Odpoczywaj i zawsze możesz wziąć na noc jeszcze jedną nospę.Evell, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Rozalia ma rację luteinę trzeba brać non stop,nie wolno jej odstawiać.a u mnie po odstawieniu acardu w końcu śluz normalny oby to było powodem plamień.
Evell, Sista, Rozalia, A1984, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny u mnie juz widac brzusio
moja mama jak zobaczyla foto bo wyslalam to mowi jaki duzy fajny moj tez powtarza ze pieknie juz wygladam
jestem szczesliwa ze wszystko dobrze ale wizyta dopiero 11:) mi obawy o maluszka malutka minely jestem jak w 7 niebie spokojna zero stresow nerwow ufff jedynie co mnie obawia znalezli nowa chorobe u mnie
dowie dokladnie sie w srode bo w klinice bede... dostalam taka dziwna karte poczta ktora mam nosic zawsze ze soba i czym w razie w moga mnie leczyc co mi pomoze wszystko opisane a reszty sie dowiem na wizycie
Truskaweczka250 bedzie dobrze nie martw sie idz do gina zawsze lepiej raz wiecej jak mniej zeby sie nie stresowac
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Ja calyncza lykam duphaston od poniedzialku luteina bo doktor powiedzial ze jest tansza zebym z torbami nie poszla i wynika ze raczej juz do konca ja bede lykac regularnie 3 razy dziennie. Wiec faktycznie lykqnie je doraznie to dziwneMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Czesc Dziewczyny! Malo się udzielałam bo w weekend postanowilam odpocząć. Gratuluje Mamusiom 2 trymestru! Truskaweczka ja coraz bardziej myslę ze te plamienia to pewna norma dla części z nas - zobacz ile dziewczyn na forum co jakiś czas plami. Co do luteiny - jeśli biore teraz to będę brać do końca ciąży? Chociaz od prawie 2 tyg nie plemię? Jak to jest?
-
To prawda z ta luteina trzeba ja brać a odstawic stopniowo.
U mnie dzien i weekend tak szybko zlecial...a jutro znowu praca. I to nie mam auta dobrze ze kolezanka przyjedzie i zawiezie Zuzie do przedszkola a my pojedziemy do pracy. Jak nie ma auta to tak jak bez ręki. Mam nadzieję ze mechanik szybko sobie poradzi z naprawa i przedewszystkim znajdzie czas. Wiecie ze ja chyba czasami naprawdę czuje smyranie jakby ryby w brzuchu. Wg ostatniego usg dzieciątko jest o 9 dni starsze więc moze juz to możliwe ze czuje je w brzuszku.[/url]
-
A w ogóle luteinę można brać aż do końca ciąży? Na ulotce powinno być napisane. Bo duphaston np max do 12 tyg.
Aghata widzę że to nie pierwsza ciąża więc możliwe że to dzidziuś
Ja mam ostatnio jakieś gorsze dni i obawy... Chyba spróbuję się wcisnąć do gina w środę. -
A1984 tak jak dziewczyny pisały luteinę odstawia się stopniowo, a dokłady schemat powienien zalecić ci twój lekarz prowadzący. Mój powiedział że na razie bierzemy cały czas bo mam nie dużą dawkę jedną rano i jedną wieczorem po 100 mg, ale wiem po koleżankach które miały większe dawki że odstawiały powolutku jakoś po 15 tygodniu czy może nawet chwilę później. No ale gdybym miała plamienia to pewnie spytałabym gina czy mogę brać jakąś małą ilość cały czas dla świętego spokoju, bo ona nie szkodzi a może dużo pomóc.
sss kochana tylko nie łykaj luteiny, ona jest docipnie albo podjęzykowo do wyssania
Dziewczyny ja też już jakaś spokojniejsza się zrobiłam chociaż wiadomo że niepokój o nasze dzieci będzie nam towarzyszył już zawsze. Mimo wszystko to piękny czas, rośnie w nas nowe życie, powiększamy rodziny więc cieszmy się!A1984 lubi tę wiadomość
-
Ja też zaczynam II trymestr. Czuję się dobrze.
Jedyne co jest dziwne u mnie to to, że mam problemy z zasypianiem.. i w nocy się przebudzam, wiercę.. do toalety chodzę.
A kiedyś przesypiałam całą od A do Z.
Dziewczyny, a tę luteinę to bierzecie dlaczego? Jakie są predyspozycje do brania? jakieś wyniki? krwawienia?
Czy po prostu profilaktycznie niektóre z Was.
Pozdrawiam i rośnijmy zdrowo:) -
Ja dostalam luteine gdy pojawilo sie bezowe brudzenie. U mnie objawy nie znikają niestety, dzis tez zagladalam w muszlę
i trochę mnie dziwi moja przemiana materii, kiedyś wypróżniałam sie co 2 dni, teraz nawet 2 razy dziennie, zero zaparc.
zapah_ciszy, Sista lubią tę wiadomość
-
A mnie na zaparcia pomogła herbata rumiankowa z odrobiną zielonej, liściastej i przy okazji pożegnałam mdłości i ból żołądka
do toalety śmigam 2 razy dziennie odkąd ją piję
Truskaweczka, mój gin mówi, że jak to nie żywa krew to raczej nie ma powodu do zmartwień. Mnie dziś za to cały dzień kłują piersi, pachwiny i trochę powyżej nich.Sista, Katha81, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥