X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a co jesli niby coś nie tak z nosem to wtedy mi nie przysluguje na NFZ? w dodatku jestem zasluzonym dawcom krwi, nigdy nie czekam na wizyty i w kolejkach. Coś czuję, że w przyszłym tygodniu będą mnie siłą wyciągać jak mi tego nie zrobią. Ale jak coś zapłacę oczywiście, ale chociaż się wyżyję na kimś. A ten lekarz niby najlepszy w Łodzi, na jego wypracowaniu A4 wszystko dosłownie wszystko jest okej, nerki, pęcherz, serce, płuca, przeziernośc a tu z dupy o nosie, który normalnie widać o.O tak jak ostatnio na 70% dziewczyna teraz już na 90% chłopak więc w sumie nie wiadomo. Tylko kase straciłam i żałuję, że do niego poszłam. Ale niech się boją, bo w toku są 3 sprawy w sądzie ze szpitalami więc jedna w tą czy w tamtą mi nie zrobi różnicy

Viola lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu bedzie dobrze!A dowiedz sie czy ten test paapa nie przysluguje Ci na NFZ?Skoro Cię tak potraktowal,to dla mnie ewidentnie chce Cie nieciagnąć,skurczybyk!Maluszek się ma dobrze a ten wymyśla.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha u mnie od rana cisza z plamieniami.Mam nadzieję,że to ten acard.Robiłaś już test paapa na 2.12?

Sista lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Naprawde kropek juz slyszy? :)
    Chyba słyszy,pielęgniarki w szpitalu mówiły, że słyszy.Ja ciągle do mojego mówię,że ma mi tam walczyć,że tatuś i ja na niego w czerwcu czekamy i ma sięnie wygłpiać nas straszyć.Chyba słszy bo walczy ☺

Sista, Eowena lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziewczyny mam problem z zaparciami :O czy ma któraś podobnie ?
    jak już jakimś cudem coś zrobię to troszkę i czuję, że nie do końca.
    Co robić ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia może suszone śliwki. Mi kiedyś jeszcze przed ciążą pomagały. Teraz na razie nie mam z tym większego problemu.
    M robi właśnie mój urodziny tort. Wczoraj upiekł biszkopta i muszę przyznać, że chyba nawet mi nigdy nie wyszedł taki idealny jak jemu. Rozwija się chłopak;)
    Mam dziś ochotę skoczyć do PEPCO i zobaczyć czy mają jakieś śliczne malutkie ubranka, ale nie wiem co z tego wyjdzie.
    Miłego weekendu;)

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka na zaparcia przepisała DUPHALAC

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;/
    Ja się czuje dzisiaj okropnie przez całą noc mnie głowa bolała i rano juz nie mogłam wytrzymać tego bólu i wlg ze co drugi dzień mnie głowa boli nie wiem może ja mam problemy z ciśnieniem nigdy nie robiłam badań w tym kierunku..;( teraz to i tak pewnie nic by nie mogli mi dać tzn tabletek bo nic nie można mam praktycznie przyjmować:( sama nie wiem juz mi ten gól głowy bokiem wychodzi:( mierzyłam ciśnienie rano po wstaniu to miałam jak na mnie wysokie 127/62/94 a po godzinie troszkę mniejszy ból i miałam 106/66/92 nie wiem skąd taki spadek dziwne..:(

Zyrcia trzymam kciuki za Was będzie dobrze musisz tak myśleć a co do płci to tak to jest jak wcześnie się sprawdza z dziewczynek często chłopcy później wychodzą..:)Musisz walczyć dal Synka!:)

Sista lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista super informacje:)) Ciesze się!!!!!
    Monia ja jadłam wczoraj suszone morele i dziś puściło ale wczoraj i w nocy myślałam ze umrę normalnie....
    Żyrcia nie martw się nie denerwuj Tobie to w ogóle niewskazane. Moze ot jakiś konowała nie lekarza nie wyjaśnił nic więcej..

Sista lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku wiedziałam, że będzie Leon, chyba zresztą pisałam tu nawet o tym. Czuję się tragicznie, rozłożyło mnie choróbsko... ledwo mówię, cała zasmarkana -_- Mojej mamy siostry przyjaciel to ginekolog, genetyk, wykladowca, mają się z nim skontaktować. On co prawda przyjmuję w Poznaniu chyba, ale to już nie ma znaczenia, może coś pomoże. A więc czekam:( Ja wiem, że wszystko jest okej, mam 23 lata, w rodzinie żadnych chorób oprócz mojej ciężkiej wady zgryzu, ale prawdopodobnie nabytej no to skąd nagle jakieś choroby o.O Jak mnie ten człowiek oszukał żeby robić badania za hajs to nie odpuszczę.

Truskaweczka250, Joasia:) lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia trzymaj się.Zobczysz wszystko na pewno skończy się dobrze. Normalne, że się stresujesz, ale postaraj się myśleć pozytywniej. BO stres i nerwy nie potrzebne są i nie wskazane. Głowa do góry i zrób to dla swojego maluszka :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to ja wcale nie wierzę że ten specjalista to tak niby wykrył :O
    napewno jest wszystko ok !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Katha u mnie od rana cisza z plamieniami.Mam nadzieję,że to ten acard.Robiłaś już test paapa na 2.12?

Dopiero 2.12. Beda mi pobierac krew. Niby powinno sie pobierac w dniu robienia usg.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja dziś czuję się bardzo dobrze ale w nocy obudził mnie straszny ból brzucha i rano pojechałam na izbę przyjęć. Na szczęście wszystko jest dobrze, maluch odpowiada 11 tygodniowi i serduszko bije 164/min. A swoją drogą dziękuję Ci A1984 za polecenie Karowej, bo trafiłam na przemiłą młodą panią lekarkę.

Gratuluję wszystkich pozytywnych wieści :)

Zyrciu sądzę że u ciebie jest wszystko dobrze, być może lekarza coś zaniepokoiło i dlatego skierował cię na to badanie aby wykluczyć ewentualne wątpliwości. Gdyby ci nie powiedział to mogłabyś mieć do niego żal, gdyby rzeczywiście istniało zagorożenie. Lekarz nas tylko informuję o możliwościach, a decyzja dotycząca badania należy do ciebie. Ja dla świętego spokoju zrobiłabym to badanie. Będzie dobrze!

Eowena lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prenatalne 15 grudnia i bardzo się boję :(
    dziewczyny powiedzcie bo mnie ginka skierowała do innej placówki na to badanie i czy to będzie usg przez brzuch ? bada też na fotelu ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) bylam na badaniach prenatalnych niedawno, moj doktor najlepszy w zachodniopomorskim powiedzial, ze na kosc nosowa sie teraz nie patrzy, ze kiedys sie zwracalo wieksza uwage. Najwazniejsze teraz to sprawdzenie serduszka i przeziernosci karkowej a jesli to jest w porzadku to wyklucza sie te 3 choroby genetyczne... A to czy naciagnal mysle, ze nie bo on tych pieniedzy nie dostaje... Po prostu chce sprawdzic i przeanalizowac z usg to wszytsko... Zyrcia nie stresuj sie zrob badania i wszytsko sie wyjasni, bedzie dobrze :) pozdrawiam

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Dopiero 2.12. Beda mi pobierac krew. Niby powinno sie pobierac w dniu robienia usg.
    U mnie w klinice pobierają tydzień przed wizytą aby mieć od razu wynik,aby ciężarne się nie stresowały w oczekiwaniu na wynik krwi.Ale trochę mnie zmartwiłaś,że powinno być w dniu usg.No ale chyba wiedzą co robią.już chcę 2.12,a na którą masz godz.?

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota jesteś z zachodniopomorskiego?

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak:)

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, uspokój się... To, że ktoś ci podaje informację, która ci się nie podoba nie znaczy od razu, że możesz go do sądu podawać. Gdyby cię chciał tylko naciągnąć to nie przyjmowałby cię drugi raz za darmo, tylko zaprzestałby na pierwszym razie i resztę miałby w dupie. Poza tym nos, to nie kość nosowa. To on jest lekarzem, nie ty. Ty mówisz, że widzisz nos na USG, a on mówi o kości nosowej. To co innego... Poszłaś do lekarza na badania po to, żeby cię zbadał. Gdybyś chciała usłyszeć tylko dobre informacje, niezależnie od rzeczywistości to mogłaś zapłacić cygance za wróżby.
    Po prostu uspokój się i zrób w poniedziałek te badania. Płatnie, bo jeśli nie masz skierowania to nic tego nie zmieni. To, że jesteś honorowym dawcą krwi nie ma nic do rzeczy. Równie dobrze mogłabyś być honorowym zbieraczem datków na WOŚP. To też nic nie znaczy. Dopiero zależnie od wyników będziesz mogła się smucić albo złościć na lekarza. Oczywiście życzę ci tego drugiego, ale póki co nie szukaj winnych dookoła, bo takich nie ma...

Alamakota, Rozalia, Viola, Nieukowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ