X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota mogę wiedzieć skąd? ☺

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod Eoweny wypowiedzią - między 6 a 10tc dziecko jest złożone z CHRZĄSTEK, to nie to samo co kość, choć wygląda tak samo. Rożnica jest w intensywności koloru na usg. Mówi się o kości nosowej dopiero jak chrząstka zacznie kostnieć...
    Ocena NB jest niestety subiektywna, zależy od klasy sprzętu i doświadczenia specjalisty. To nie grzech wspomóc się testem Pappa, jeśli są jakiekolwiek wątpliwości. To byś dopiero miała o co lekarza pozywać, jakby PAPPA nie zrobił a okazałoby się (odpukać) że jest wada! Chyba lepiej w tę stronę i dowiedzieć się po teście z krwi, że nie było się o co martwić :)

Jeszcze update co u mnie: baliśmy się świrowania rodziców i trudno nam był wręczyć prezenty i powiedzieć im że zostaną dziadkami :P Obie pary dostały po filmie "Bobasy" na dvd, za okładkę włożyliśmy zdjęcie USG 3d, te ekstra od tyłu :P
    Moi tak to oglądają, oglądają, patrzą na mnie, brzucha nie ma, patrzą jeszcze raz. W końcu mamy komentarz "ale jak to że wnuk? i że niby nasz?" :D
    Ale mieliśmy ubaw.

Teściowie pomilczeli, pooglądali fotę, po czym jak są milczący i zdystansowani zwykle, to tym razem tak się rozkręcili, zaczęli opowiadać że oni też długo próbowali, że chcieli dziewczynkę [mają 2 chłopców] i w ogóle tryskali radością :D

Także dzień zaliczam do udanych i wbrew obawom nikt nie zaczął nas zasypywać propozycjami kupna misiów, grzechotek i poradami dietetycznymi :D
    Teść tylko zapalił się do wyremontowania pokoju nieużywanego na pokój dziecinny-gościnny :D Yessss!

Alorrene13, Eowena, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Alamakota mogę wiedzieć skąd? ☺
    Szczecin a Ty ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Zyrcia, uspokój się... To, że ktoś ci podaje informację, która ci się nie podoba nie znaczy od razu, że możesz go do sądu podawać. Gdyby cię chciał tylko naciągnąć to nie przyjmowałby cię drugi raz za darmo, tylko zaprzestałby na pierwszym razie i resztę miałby w dupie. Poza tym nos, to nie kość nosowa. To on jest lekarzem, nie ty. Ty mówisz, że widzisz nos na USG, a on mówi o kości nosowej. To co innego... Poszłaś do lekarza na badania po to, żeby cię zbadał. Gdybyś chciała usłyszeć tylko dobre informacje, niezależnie od rzeczywistości to mogłaś zapłacić cygance za wróżby.
    Po prostu uspokój się i zrób w poniedziałek te badania. Płatnie, bo jeśli nie masz skierowania to nic tego nie zmieni. To, że jesteś honorowym dawcą krwi nie ma nic do rzeczy. Równie dobrze mogłabyś być honorowym zbieraczem datków na WOŚP. To też nic nie znaczy. Dopiero zależnie od wyników będziesz mogła się smucić albo złościć na lekarza. Oczywiście życzę ci tego drugiego, ale póki co nie szukaj winnych dookoła, bo takich nie ma...
    Jeszcze nikogo nie pozywam :p
    Konsultowałam się z innym lekarzem, powiedział, że wg niego to sprzęt był gorszy, poza tym test Pappa pewności nie daję więc bez sensu go robić, a amniopunkcja jest zbyt ryzykowna. Powiedział, że jestem młoda i prawdopodobieństwo jest znikome, dlatego umówie się na prenatalne w poniedziałek do kogoś innego i zobaczymy, jak się potwierdzi to będę się martwić.
    I ja jestem ZASŁUŻONYM dawcom krwi, mam dodatkową legitymację po oddaniu 6 litrów krwi i jej składników i dla przykładu do kardiologa na NFZ czeka się pół roku, a mnie przyjmują tego samego dnia chyba, że nie ma lekarza to pierwszego dnia jak lekarz przyjmuję.
    A żal mam do lekarza za to, że jak byłam na wizycie płatnej to był super miły i wszystko tłumaczył, a teraz nawet nie zmierzył dziecka, nie zmierzył przezierności i cytuje : kości skostniały,ale mogłyby bardziej. Nie chciał nic tłumaczyć tylko już się żegnał. No to mogę czuć się olana.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ale czemu piszesz że Test pappa to bez sensu? Jak maja się czuć kobiety które chcą go zrobić z własnej woli aby się upewnić czy wszystko ok... Jak nie chcesz nie rób ale tez nie oceniaj w ten sposób.
    U nas dziś imieniny męża, będzie fajnie, dobrego wieczoru dziewczyny !

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powiedziałam,że uważam, że test bez sensu tylko ten lekarz powiedział, że nie ma pewności więc żebym na razie nie robiła. Pójdę do innego lekarza na to badanie prenatalne jeszcze raz i jak na innym sprzęcie się to potwierdzi to wtedy będę decydować czy to robić czy nie. Mam czas do środy dlatego tym bardziej jestem zestresowana

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Chciałam dołączyć do Was!
    Termin na 06.06.2015 :)

Pozdrawiam!
    I rośnijmy!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 21:57

Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest mi dobrze :)zrobiłam zakupy ciążowe na Allegro :)
    Kupiłam legginsy i spodnie i tuniki ... teraz czekam na przesyłki, o będzie chwila prawdy ...
    Pewnie powinnam przymierzyć, ale skoro babeczka sprzedaje nowe spodnie ciążowe H&M za 45 zł żal nie brać. Zmierzyłam się centymetrem i powinny być dobre. Ceny sklepowe spodni ciążowych są wyssane z palca.

Sobota mija na lenistwie. Nadal staram się odpoczywać i robię tzw minimum. Czekam tylko do środy by zobaczyć maluszka :) a potem tylko przygotowanie prezentów na Mikołaja.

Zapach_ciszy witamy :))!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 20:14

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu gratuluję udanych zakupów :-)

Zyrciu, decyzja należy do Ciebie, ale forum jest po to aby sobie pomagać, ja bym zrobiła test PAPPA. Ja miałam robione kariotypy, czyli sprawdzanie czy z mężem mamy zdrowe chromosomy, wyszły ok. Mówię, do gina to testu PAAPA nie robić, a on mi powiedział,że samo usg robić sensu nie ma. Z krwią jest dużo bardziej wiarygodne. Różnie bywa ze sprzętami.
    Zgodzę się, tak jak pisałam, że powinien wytłumaczyć Ci o co chodzi, czy lepiej zrobić krew czy może powtórzyć badanie, ale ja bym zrobiła test PAAPA.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    Szczecin a Ty ?:)

Okolice Kołobrzegu, ale mieszkałam w Szczecinie 4 lata :-) Uwielbiam to miasto :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika czy zakupy udane to się okaże jak przyjdą :) ale dzisiaj ten fakt cieszy.

O a ja urodziłam się w Stargardzie Szczecińskim ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Okolice Kołobrzegu, ale mieszkałam w Szczecinie 4 lata :-) Uwielbiam to miasto :-)
    A ja pochodze z Kołobrzegu:)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Joasiu gratuluję udanych zakupów :-)

Zyrciu, decyzja należy do Ciebie, ale forum jest po to aby sobie pomagać, ja bym zrobiła test PAPPA. Ja miałam robione kariotypy, czyli sprawdzanie czy z mężem mamy zdrowe chromosomy, wyszły ok. Mówię, do gina to testu PAAPA nie robić, a on mi powiedział,że samo usg robić sensu nie ma. Z krwią jest dużo bardziej wiarygodne. Różnie bywa ze sprzętami.
    Zgodzę się, tak jak pisałam, że powinien wytłumaczyć Ci o co chodzi, czy lepiej zrobić krew czy może powtórzyć badanie, ale ja bym zrobiła test PAAPA.

Wiem dlatego chcę to skonsultować z innym lekarzem ;) Muszę ochłonąć, bo już jestem cała spuchnięta, a wiem że stres nie jest wskazany tym bardziej przy ostatnich problemach z sercem. Byle do poniedziałku :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weekendowo wypoczywamy :) !! Bo pewnie ten tydzien dostarczy nam emocji, więc brzuszki do góry ... myślimy tylko pozytywnie ;)

Zgadzacie się ze mną:) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 21:57

Katha81, Alorrene13, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota :-) szczecin fajne miasto :-)

Joasia no ja przestałam się stresować, nie mam na to już nawet siły. Przyjęłam taktykę co ma być to będzie i leże brzuchem do góry.

Zjadłam wielką michę kapuśniaku, matko jak mnie na kwas wzięło :-) Mniam

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    A ja pochodze z Kołobrzegu:)

Ja Kołobrzeg i Koszalin, teraz to w sumie Koszalin :-) chociaż Kołobrzeg też mi bliski mieszkaniowo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:29

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też im kwaśniej tym lepiej... przy przeglądaniu Allegro zjadłam pół słoika ogórków kiszonych od mamusi :) bosko kwaśne aż usta szczypią :)

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia masz racje :)

Ja tez wypoczywam :) jutro nic nie robie :) tylko sie relaksuje. Nawet obiadu nie gotuje tylko idziemy gdzies zjesc. W poniedzialek swietuje urodzinki a we wtorek te cholernie stresujace badania...ale to dopiero we wtorek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:34

Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witqm sie i ja wieczorjna pora. Bylam z mezem i caaala druzyna pilkarska na imprezie zakonczeniowo-andrzejkowej, poszlam tam zeby mu towarzyszyc i nie ukrywajac troche sie najesc :p ale czulam sie okropnie, wszyscy juz podpici, tanczyli, smiali sie, a mi bylo tak zle muzyka mi sie nie podobala, zostawilam M i wrocilam do domu. Wole zdecydowanie spedzac wolny czas z rodzina w domu przy tv. Jeden plus najadlam sie i napoilam sokami. A moja Zuzia zostala z dziadkiem poszla spac po 20 i wstala o 22.30 bo nas nie bylo a moj tato jak to dziadek zamiast polozyc ja spac to wlaczyl jej bajke, a ta teraz oglada.

Zyrcia dobry pomysl z tym drugim usg idz jakby nigdy nic i zobaczymy co powie ci lekarz.

No nic na mnie juz pora do jutra paputki

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jak sie czujecie w 2 trymestrze ?,ja juz jutro zaczynam czy objawy juz wam pomalu sie koncza ?.Ciekawe co u mojego maluszka a tu dopiero wizyta za trzy tyg gdzie tam chyba sie nie doczekam :( Zycze spokojnej niedzieli.

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ