X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny, luteinę odstawia się stopniowo, ja biorę 3 x 100 na dobę, po 18 tc przechodzę na 2x 100 , w 22 tc na 1 x 100 i od 26 tc mam ją odstawiać- według zaleceń lekarza.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Ja też zaczynam II trymestr. Czuję się dobrze.

Jedyne co jest dziwne u mnie to to, że mam problemy z zasypianiem.. i w nocy się przebudzam, wiercę.. do toalety chodzę.
    A kiedyś przesypiałam całą od A do Z.

Dziewczyny, a tę luteinę to bierzecie dlaczego? Jakie są predyspozycje do brania? jakieś wyniki? krwawienia?
    Czy po prostu profilaktycznie niektóre z Was.

Pozdrawiam i rośnijmy zdrowo:)

Ja biorę luteinę ze względu na 2 poronienia no i na plamienia oczywiście.

c77352d493.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiem że spiochacie sobie A mnie głód obudził wcinam kiwi i schabowe hehe dobranoc wam ja szamam dalej :D

lilirose, Katha81, Rozalia lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Lilirose o to wyprobuje ta herbate rumiankowa :)
    Ja odstawiam progesteron juz ponad miesiac czasu. Mialam duza dawke 600mg na dzien. W sumie mialam brac do 12 tygodnia ale zaczelam plamic i nadal biore 200mg. Zobacze co jutro powie ginka.

Poza tym dzis mnie znow mdli :( mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo musze upiec jakies pyszne ciasto urodzinowe i pare przystawek na wieczor :D dzis moj okruszek pierwszy raz swietuje mamy urodziny :D

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 07:58

Sista lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. O 10.00 mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że będzie ok.

Rozalia, Sista, A1984 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines kciukam mocno!

Katka wszystkiego naj naj naj!

Ale jaja, dzis zaliczylam pierwszego w zyciu porannego pawia! Nawet przy najwiekszych mdlosciach nigdy mi sie nie zdarzylo a teraz tak ot, nagle ;/
    To teraz w koncu moge powiedziec ze jestem w ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:56

Sista, Eowena lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha wszystkiego najlepszego :)!!!! Sto lat sto lat !!!

Miłego dzionka i udanych wizyt :) kochane

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia trzymam kciuki.

Katha Wszystkiego Najlepszego,zdrówka,szczęścia,aby te plamienia znikły raz na zawsze.

c77352d493.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)
    No przyznam się że że kilka razy zapomniałam o luteinie:(a to dlatego że wszystko było ok i nie brałam jej od początku ciąży i jakoś tak wyszło, nie wiedziałam ze takie skutki może powodować:( ale już teraz mnie przestraszyłyście i już teraz będę na pewno pamiętać:(
    Co do macicy to takie ciągnięcie mam...że aż czasami jak szybko się przekręcę lub wstanę to zaboli..

Lilirose mi tez tak gin powiedział że jak to nie krwisto-czerwona krew to nie jest źle..ale no i tak nie ma co się cieszyć...

Dzisiaj spokój nie mam plamień ale oszczędzam się i nic nie robię chyba że obiad:)mam nadzieję że będzie dobrze, najgorsze jest to że nie wiadomo co tam u dzidziusia..oby wszystko ok

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana,
    w końcu dziś trochę pospałam bo ostatnie trzy noce to chyba maleństwo miało disco i nie dawało mi spać :)

Ja biorę luteinę bo leczyłam się hormonalnie i zawsze miałam niedobór progesteronu.

Katha spełnienia marzeń ale przede wszystkim urodzenia zdrowego,ślicznego malca:)

Truskaweczko ja też miewam takie ciągnięcia, gin mówi że to zupełnie normalne i że poznam ból, który będzie poważny bo to podobno ostro boli. Oszczędzaj się a fasolka na pewno rośnie.

Boziu dziewczyny mamy już grudzień:) Zawsze miałam sentyment do tego miesiąca, świąt i całej tej cudownej atmosfery, a w tym roku to już w ogóle magia. Czuję się jak na skrzydłach, jestem taaaaka szczęśliwa :)

Udanych dzisiejszych wizyt!

Sista, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha dużo zdrówka i pogody ducha.

A ja wczoraj pierwszy raz wymiotowałam przez rafaelo fuj pół nocy wstawałam aby przytulić kibelek. Wiem o czym wy teraz piszecie. masakra wczoraj wsoczyłam na drugi level miało być lepiej a czuje się gorzej. Strasze to jest zjadłam sniadanie i zaraz chyba je zwruce ;-(

ea895dd043.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. O 10.00 mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że będzie ok.

Trzymam kciuki !! :)

3jgxdqk3hkgvryqr.png

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne, 16.12 godzina 15.00. Z jednej strony strasznie się cieszę, że zobaczę Maleństwo, ale z drugiej - boje się tego badania.

Lilirose - muszę wypróbować Twoją herbatkę. W sobotę najadłam się suszonych śliwek i wczoraj miałam małą rewolucję.

Miłego Dnia Dziewczyny :))

3jgxdqk3hkgvryqr.png

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Witajcie z rana,
    w końcu dziś trochę pospałam bo ostatnie trzy noce to chyba maleństwo miało disco i nie dawało mi spać :)

Ja biorę luteinę bo leczyłam się hormonalnie i zawsze miałam niedobór progesteronu.

Katha spełnienia marzeń ale przede wszystkim urodzenia zdrowego,ślicznego malca:)

Truskaweczko ja też miewam takie ciągnięcia, gin mówi że to zupełnie normalne i że poznam ból, który będzie poważny bo to podobno ostro boli. Oszczędzaj się a fasolka na pewno rośnie.

Boziu dziewczyny mamy już grudzień:) Zawsze miałam sentyment do tego miesiąca, świąt i całej tej cudownej atmosfery, a w tym roku to już w ogóle magia. Czuję się jak na skrzydłach, jestem taaaaka szczęśliwa :)

Udanych dzisiejszych wizyt!
    No ja nie brałam żadnych leków wiec dlatego, może jestem mało systematyczna ale teraz będę sie starać dla dzidziusia:)

No już Święta za pasem chociaż raz poczuje magie Świat bo zawsze przed Świętami byłam na wysokich obrotach w pracy w domu itp ze bardziej byłam zmęczona i nie czułam atmosfery ale teraz już zaczynam sie cieszyć że Święta już niedługo;)Brakuje tylko śniegu:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko musisz się pilnować bo to bardzo ważne, a wszystko będzie dobrze :) Śnieg oj taaaak...marzę o śniegu...rodzice mojego męża mieszkają na wsi i zima tam to istny cudy,piękny biały puch :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście mamd o ssania luteine i jest paskudna,mam ją 3 razy dziennie,ze względu na poronienie wcześniejsze no i oczywiście miałam krwiaka i krwawiłam ale już się wchłonął ale na razie mam łykać i dopochwowo też mam bu.....zobaczymy co powie mi na wizycie ile jeszcze tego mam brać.
    Ja wczoraj kiepsko się czułam mdłości odbijanie itp a dzisiaj o dziwo spoko , tylko przy myciu zębów jeszcze mnie trochę szarpie ale juz panuję troszkę nad tym.
    Ja pracuje z domu tak mi sie nie chce...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozytywnych wizyt życzę!
    Ja mam kontrolę jutro o 16, mam nadzieję że Maluch fika i mogę wracać do pracy :-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha spełnienia marzeń, przede wszystkim tych dzidziusiowych :)
    spokojnej ciąży i niech plamienia już nie wracają!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Czy urosly wam juz brzuszki ? Ja dzis zaczelam 2 trymestr i wg mi brzuch nie rosnie,a przynajmniej tak mi sie wydaje najgorsze jest to ze juz nie czuje sie ciazowo ehh martwie sie ze cos jest nie w porzadku :(do wizyty zostalo 2i pol tyg chyba umre dobtego czasu.

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ