Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie rację dziewczyny, luteinę odstawia się stopniowo, ja biorę 3 x 100 na dobę, po 18 tc przechodzę na 2x 100 , w 22 tc na 1 x 100 i od 26 tc mam ją odstawiać- według zaleceń lekarza.
-
zapah_ciszy wrote:Ja też zaczynam II trymestr. Czuję się dobrze.
Jedyne co jest dziwne u mnie to to, że mam problemy z zasypianiem.. i w nocy się przebudzam, wiercę.. do toalety chodzę.
A kiedyś przesypiałam całą od A do Z.
Dziewczyny, a tę luteinę to bierzecie dlaczego? Jakie są predyspozycje do brania? jakieś wyniki? krwawienia?
Czy po prostu profilaktycznie niektóre z Was.
Pozdrawiam i rośnijmy zdrowo:)
Ja biorę luteinę ze względu na 2 poronienia no i na plamienia oczywiście. -
Hej wiem że spiochacie sobie A mnie głód obudził wcinam kiwi i schabowe hehe dobranoc wam ja szamam dalej
lilirose, Katha81, Rozalia lubią tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Hej dziewczyny
Lilirose o to wyprobuje ta herbate rumiankowa
Ja odstawiam progesteron juz ponad miesiac czasu. Mialam duza dawke 600mg na dzien. W sumie mialam brac do 12 tygodnia ale zaczelam plamic i nadal biore 200mg. Zobacze co jutro powie ginka.
Poza tym dzis mnie znow mdlimam nadzieje ze zaraz przejdzie bo musze upiec jakies pyszne ciasto urodzinowe i pare przystawek na wieczor
dzis moj okruszek pierwszy raz swietuje mamy urodziny
Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 07:58
Sista lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki. O 10.00 mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że będzie ok.
Rozalia, Sista, A1984 lubią tę wiadomość
-
Ines kciukam mocno!
Katka wszystkiego naj naj naj!
Ale jaja, dzis zaliczylam pierwszego w zyciu porannego pawia! Nawet przy najwiekszych mdlosciach nigdy mi sie nie zdarzylo a teraz tak ot, nagle ;/
To teraz w koncu moge powiedziec ze jestem w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:56
Sista, Eowena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie;)
No przyznam się że że kilka razy zapomniałam o luteinie:(a to dlatego że wszystko było ok i nie brałam jej od początku ciąży i jakoś tak wyszło, nie wiedziałam ze takie skutki może powodowaćale już teraz mnie przestraszyłyście i już teraz będę na pewno pamiętać
Co do macicy to takie ciągnięcie mam...że aż czasami jak szybko się przekręcę lub wstanę to zaboli..
Lilirose mi tez tak gin powiedział że jak to nie krwisto-czerwona krew to nie jest źle..ale no i tak nie ma co się cieszyć...
Dzisiaj spokój nie mam plamień ale oszczędzam się i nic nie robię chyba że obiad:)mam nadzieję że będzie dobrze, najgorsze jest to że nie wiadomo co tam u dzidziusia..oby wszystko ok -
Witajcie z rana,
w końcu dziś trochę pospałam bo ostatnie trzy noce to chyba maleństwo miało disco i nie dawało mi spać
Ja biorę luteinę bo leczyłam się hormonalnie i zawsze miałam niedobór progesteronu.
Katha spełnienia marzeń ale przede wszystkim urodzenia zdrowego,ślicznego malca:)
Truskaweczko ja też miewam takie ciągnięcia, gin mówi że to zupełnie normalne i że poznam ból, który będzie poważny bo to podobno ostro boli. Oszczędzaj się a fasolka na pewno rośnie.
Boziu dziewczyny mamy już grudzieńZawsze miałam sentyment do tego miesiąca, świąt i całej tej cudownej atmosfery, a w tym roku to już w ogóle magia. Czuję się jak na skrzydłach, jestem taaaaka szczęśliwa
Udanych dzisiejszych wizyt!Sista, Magda_lena88 lubią tę wiadomość
-
Katha dużo zdrówka i pogody ducha.
A ja wczoraj pierwszy raz wymiotowałam przez rafaelo fuj pół nocy wstawałam aby przytulić kibelek. Wiem o czym wy teraz piszecie. masakra wczoraj wsoczyłam na drugi level miało być lepiej a czuje się gorzej. Strasze to jest zjadłam sniadanie i zaraz chyba je zwruce ;-( -
Cześć Dziewczyny,
umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne, 16.12 godzina 15.00. Z jednej strony strasznie się cieszę, że zobaczę Maleństwo, ale z drugiej - boje się tego badania.
Lilirose - muszę wypróbować Twoją herbatkę. W sobotę najadłam się suszonych śliwek i wczoraj miałam małą rewolucję.
Miłego Dnia Dziewczyny)
-
Rozalia wrote:Witajcie z rana,
w końcu dziś trochę pospałam bo ostatnie trzy noce to chyba maleństwo miało disco i nie dawało mi spać
Ja biorę luteinę bo leczyłam się hormonalnie i zawsze miałam niedobór progesteronu.
Katha spełnienia marzeń ale przede wszystkim urodzenia zdrowego,ślicznego malca:)
Truskaweczko ja też miewam takie ciągnięcia, gin mówi że to zupełnie normalne i że poznam ból, który będzie poważny bo to podobno ostro boli. Oszczędzaj się a fasolka na pewno rośnie.
Boziu dziewczyny mamy już grudzieńZawsze miałam sentyment do tego miesiąca, świąt i całej tej cudownej atmosfery, a w tym roku to już w ogóle magia. Czuję się jak na skrzydłach, jestem taaaaka szczęśliwa
Udanych dzisiejszych wizyt!
No już Święta za pasem chociaż raz poczuje magie Świat bo zawsze przed Świętami byłam na wysokich obrotach w pracy w domu itp ze bardziej byłam zmęczona i nie czułam atmosfery ale teraz już zaczynam sie cieszyć że Święta już niedługo;)Brakuje tylko śniegu:) -
Ja oczywiście mamd o ssania luteine i jest paskudna,mam ją 3 razy dziennie,ze względu na poronienie wcześniejsze no i oczywiście miałam krwiaka i krwawiłam ale już się wchłonął ale na razie mam łykać i dopochwowo też mam bu.....zobaczymy co powie mi na wizycie ile jeszcze tego mam brać.
Ja wczoraj kiepsko się czułam mdłości odbijanie itp a dzisiaj o dziwo spoko , tylko przy myciu zębów jeszcze mnie trochę szarpie ale juz panuję troszkę nad tym.
Ja pracuje z domu tak mi sie nie chce...Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyWitam . Czy urosly wam juz brzuszki ? Ja dzis zaczelam 2 trymestr i wg mi brzuch nie rosnie,a przynajmniej tak mi sie wydaje najgorsze jest to ze juz nie czuje sie ciazowo ehh martwie sie ze cos jest nie w porzadku :(do wizyty zostalo 2i pol tyg chyba umre dobtego czasu.